|
![]() |
#901 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Riješio se Tesle, uz min. gubitak. ![]() Razmišljam dokupit AMD i Amazon.... U zadnjih mjesec dana najbolja kupnja su mi, Boeing, NRG i Vistra Corp, razmišljam i to dokupit. Uzeo i poprilično Intela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Trump je pauzirao većinu svojih odluka pa smo se vratili gdje smo i bili otprilike ![]() Doduše 2025. je neznatno i dalje u minusu...
![]() |
#905 |
Registered User
|
ja sam imao peh da sam ušao 5 dana prije carina...i onda ufff... Nakon toga, kad je javio da je super prilika za kupit dionice, ušao u sve isto ali za veći iznos...stara kupnja se vratila na početak, a nova otišla u +18%... Uzeo mix dionica...AMD, Intel, Nvidia, Amazon, Boeing, Bank of America, Walmart, NRG Energy, Vistra Corp, Boeing i Teslu koju sam prodao sa malim minusom (to je ionako trading dionica). Uglavnom, sve ono što sam pratio prije ulaska... Sad mi sve izgleda skupo za daljni ulaz... ![]() čekam idući pad...iako znam da dugoročno je gotovo nemoguće uspjet u "trading the market"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
iz kojeg razloga je minimalan deposit na etoro za nas iz CRO 1800 € (i bugarsku ![]() https://help.etoro.com/s/article/Wha...language=en_GB
![]() |
#909 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Premium
|
da. ne sjecam se jel bilo bas 50€ ali 1800 sigurno nije bilo. nije bilo niti preko 100€ probat cu pronac uplate. edit nisam uspio nac gdje se nalaze uplate po danima. ali sam nasao da sam prvi dan kupio 2x ETF po 50$ svaki. tak da eto mozda sam uplatio 100$ za probu. sjecam se da nisu bili neki veliki novci jer sam prvo htio sve isprobati kak funkcionira. mozda su nam povisili limiti zbog toga sto se nalazimo na sivoj listi zbog pranja novca? nasao sam neku sivu listu i bugarska, gibraltar i vijetnam su skupa s nama tamo. pa je vjerojatno zbog toga podignut limit. Zadnje izmijenjeno od: Zeryx. 16.05.2025. u 09:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Premium
|
To ce vjerovatno biti to. Mada onaj koji pere lovu, ne pere sigurno ni 1800 eura, a jos manje 50 eura ![]() Ali ocito su to njihove neke mjere predostroznosti, bas cu im poslati mail... Inace, nevezano, vidim da etoro ima katastrofalne feedbackove korisnika na google reviews, zasto je tako? T212 korisnici su punooo vise zadoboljniji. Zapravo u svijetu dionica, postoji interactive brokers/global trader i t212 koje ljudi koriste. Ovaj e toro je popularan, ali full lose ocijenjen. Postoji i onaj inter capital by genius, ali izbjegavam koristiti bilo sta nase sve dok postoje dobre vanjske opcije...
![]() |
#913 |
Premium
|
nisam gledao feedbackove. ali nemam neke primjedbe na etoro. iako nisam neki zahtjevan korisnik. svaki mjesec uplatim nest sitno i to stoji. jednom sam imao samo male probleme kad sam trebao slat dokument/racun za verifikaciju adrese. to sam uspio tek iz 3-4. puta. i to sam morao preko chata. evo bas mi frend veli da je nedavno otvorio na T212 i uplatio 100€ prvu i nije vidio nikakav limit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
T212 sigurno nema nikakvih limita za uplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Premium
|
T212 je bogovska platforma. Nadam se da ce tako ostati i u buducnosti. Jednostavna, kvalitetna, super user friendly, support odgovara na mailove unutar 24h itd. Dok interactive brokers cekam jos uvijek preko 50 dana da mi odgovore na mail i pobrisu moje accounte iz baze.
![]() |
#916 |
Registered User
|
Istina, T212 stvarno brzo odgovara na pitanja. S druge strane, IB u 4 godine korištenja nisam imao potrebe nikada kontaktirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Premium
|
Moze mala pomoc? U t212 cfd saab sam gurnuo neku sitnu lovicu To sada pada na minutnoj bazi Ako ne izvucem, zavrsiti cu s 0 Kako da izvucem lovu s cfd-a? Uopce mi nije jasno, kao da ta opcija ne postoji.
![]() |
#918 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Zatvori poziciju i povuci normalno na racun(isplata). Moze se prebacivat novac invest cfd ne mora ici svaki posebno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pusti. Možda se digne nazada na staru vrijednost. Ionako sve sada pada. Da sam unovčio BTC kada je žestoko padao, danas bi si čupao kosu.
![]() |
#920 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Nemoj se igrat s instrumentima koje ne poznaješ ili nedovoljno poznaješ. Za igru na sreću imaš kladionicu i lotto.. Lupaj u fond po izboru i strpljen spašen, nema prevelike nauke ali nema ni uzbuđenja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#925 |
Registered User
|
danas fin rast, zasad cca 40% bolji od S & P 500. No to je manja tranša ulaganja koja je dosta diverzificirana - 20 dionica. Za pravi rast to je previše dionica i treba ići na koncentrirani portfolio od cca 5-6 dionica, kao Warren Buffet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Registered User
|
ja zasad samo u USA ulažem ali ne u ETF već pojedinačno...70% izabrane IT-tech dionice, ostalo banke, energetika i retail...zapravo mislim da ćemo tek svjedočit pravom tehnološkom boomu... USA si ne može dozvolit da ih Kina prestigne i idu tehnološki full... To što su prezaduženi i što im smanjuju rating...mislim da je nebitno u horizontu od 3 godine u kojem planiram značajan rast...doduše ne kao Kathie Wood... Naravno, mogu i promašit i izgubit poprilično, ali zanimljivije mi je pickat dionice nego samo uzet ETF...to mi je dosadno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne uspjevam naci mogu li ugovoriti fond treceg mirovinskog stupa za novorodence koje je dobilo OIB ili postoji neka minimalna dob. Uplacivao bi po tipa 10€ pa nek se taloži…
![]() |
#929 |
Registered User
|
Možeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Ima li način kako zadržati novce za trgovanje u sustavu bez plaćanja poreza nakon prodaje ETF-a, recimo kao što se kod kriptoa može prodati za neki stablecoin i time se ne plaća porez? Recimo da prodam jednu dionicu i odmah kupim neku drugu, a da pritom ne trebam platiti porez na dohodak? Također, kako izgleda plaćanje poreza ako se trguje putem online platformi, tipa Int.brokers ili t212? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|