|
![]() |
#31 |
Bandit
Datum registracije: Sep 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2025
|
Citiraj:
da, sada samo cekam da A1 javi u vezi VLAN ID, a ostale podatke vec sanjam, koliko puta sam iprobala moguce opcije, znam ih napamet! :-)) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Bandit
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da, na to nisam pomoslila. Evo sada sam sve od pocetka i nista, nada, niente... ![]() https://imgur.com/a/t5xIQAd idem pokusati VLAN ID 60, sa 1203 ne funckionira |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Bandit
|
Citiraj:
https://www.ruralnetwork.eu/hr/ Meni je jos upalo u oko da A1 na vlastitoj optici koristi DHCP, a ne PPPoE. Znaci spaja se bez lozinke. Ne vjerujem da je tako na RUNE infrastrukturi, ali moguce je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nedavno su mi stavili Frita 6890 u kombinaciji Rune+HT. HT-ovac je nazvao Rune da mu puste nekakav signal, onda je išao podešavati modem. Rekao je da je Fritz malo glup tj. da mu treba ručno postaviti u meniju da je spojen na optiku jer da to sam neće znati. I to da prvi put traje, a kasnije nema problema.
![]() |
#37 | |
Bandit
|
Citiraj:
Koji su ti ONT dali? I koji ti je VLAN ID u FritzBox-u? 100 za internet? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo sada cekam, da se javi A1 i/ili RUNE. Kada sam maloprije razgovarala sa RUNE, kaze meni zena, da ja uopste ne smijem koristiti svoj vlastiti router?! A1 kaze, da mogu koristiti bilo koji FB, da su kao 'svi' modeli kompatibilni. Ovaj tip od RUNE koji je postavio kutiju isto mi je rekao da mogu - on cak ima 5530 fiber. Te sam joj objasnila da smijem! :-)) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo vise nisam pametna. A1 mi sada kaze, da u biti trebaju 'deaktivirati' INNBOX E94 kao u bridge mode, pa tek onda mogu spojiti svoj Fritz!Box. A VLAN ID kao oni uopste nemaju te informacije, kao da ne postoji. A1 samo da postupne podatke, znaci pppoe i lozinku. RUNE opet kaze, da se moram obratiti A1, zato sto su oni samo pustili linju, a sve ostalo je do ISP. RUNE ist kaze, da nemogu prispojiti preko SFP GPON modul, zato sto je njihov ONT od iskljucivo ISKRA i da to mora tako biti, ali da mogu prispojiti preko WAN 2.5g. bridge mode jos nije aktiviran.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ajde ljepo ti se ostavi ćorava posla,ekipe sa A1 te ChatGPT idiotizama. Javi mi se na PM(private message na forumu) pa ćemo sve rješiti. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
|
Puno hvala svima koji ste mi pokusali pomoc!! Bilo je do optickog kabla kojeg sam morala naruciti. Danas je dostavljen i puno hvala Karlo - sada sve odlicno funcionira! :-)))) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|