|
![]() |
#81361 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Jučer sa ženom odradio Road trip od 600 km. 💪 Autoput do Ogulina. Starom cestom do Žute lokve i do Senja. Stali u Modrušu na kavu. Obišli utvrdu Vratnik i tvrđavu Nehaj. Od Senja Jadranskom magistralom do Karlobaga. U Karlobagu se okupali na plaži Tatinja, kavica. Naravno putem stali da se slika Goli otok. 😂 Opet Jadranskom magistralom do Starigrada. Stali u pizzeriji Fratello. Imaju odličnu pizzu. Nastavili do plaže u Rovanjskoj. I u Maslenici se vratili na autoput za ZG. Krenuli u 07:00 vratili se u 19:40. Ukupno vožnje 7:40 sati, 569 km, potrošnja 7,9 litara benzina. Žena oduševljena vožnjom Jadranskom magistralom i pogledom. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#81364 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ozbiljno, nema toga. Da ne idem u detalje, osiguranje je ovdje legalna pljačka. Jučer sam izvrtio valjda sto različitih auta kroz kalkulatore različitih osiguravatelja. Kvart mi igra najveću ulogu u cijeni. Da živim van grada u kući, bilo bi pola toga. Ovako moram pojest govno i platiti koliko traže. Ako i prihvatim i platim ponudu, mogu mi je otkazati i onda mi ostali vide da mi je osiguranje otkazano pa mi odmah cijena ide gore, bez obzira na to što nisam ni izašao na cestu. Uglavnom, cirkus. Od 15 auta s liste, sad imam 3 za pogledati. Žena je izrazila želju da postoji mogućnost vožnje bicikala na autu (ali ne na krovu). Prema tom uvjetu mi RC300h otpada jer hibridi nemaju mogućnosti ugradnje kuke (a i da ima, to je dodatni set komplikacija s osiguranjem) Ima li tko iskustva s Thule OutWay Hanging nosačem? Paše na CT ali gledam upute kako se to stavlja. Samo ću reci da izgleda daleko od jednostavnog …
![]() |
![]() |
#81366 |
The mighty pirate
|
Bit ću pametniji nakon vikenda. Idem vidjeti ova dva https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149nd https://www.autotrader.co.uk/car-det...t_cars&fromsra Osiguranje košta otprilike isto, održavanje/servisi su isto tu negdje. Vele bulletproof…
![]() |
#81367 |
Moderator
|
Do prije par postova si hvalio kako su to divni i krasni ljudi. Puni poštovanja i razumijevanja. Susretljivi. Uređena država. Nedo bog da preblizu biciklistu staneš ili ga krivo pogledaš, već si naje.o. A sad odjednom pljačkaši, velike premije osiguranja jer se kradu auti. 😂 Očigledno da nije trava zelenija nego u HR. Prošle godine je u HR ukradeno SAMO 598 motornih vozila (tu ulaze i skuteri), a pronađeno je i vraćeno 495. Jel tako i u toj fino uređenoj državi?
![]() |
#81369 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81370 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#81373 | |||
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ali onako totalno subjektivno - ne volim te engleze, to je čudo jedno, sve koje sam upoznao su debili samo takvi. Jest anegdotalno ali tako mi je ispalo. Citiraj:
![]() Ja sam u žešćim kombinacijama i nedoumicama. Došao sam do izbora između 3 auta: - Škoda Kodiaq PHEV - Škoda Superb Combi PHEV - Opel Grandland PHEV Sva 3 identična cijena (nažicanih 50k, 45k s poticajima). Svi imaju više manje identičnu opremu. Osobno preferiram superb combi jer mi je najljepši a i trebao bi mi biti najudobniji za autoput. Kodiaq mi je mislim najsigurnija opcija. Sviđa mi se ta dodatna visina kad moram neki light "off-road" kad idemo na Velebit ili u polje ![]() Grandland je najbolja opcija glede dužine jer je "samo" 465cm što stvarno nije loše za parkiranje, naročito tijekom sezone (i još naročitije kad mi vozi žena ![]() Lud sam više od pogledanih reviewova i vrćenja svega u glavi ![]()
![]() |
![]() |
#81374 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Zato i imaš brexit i ovo friško u sjevernoj Irskoj. Vjerujem da je na ovaj video xlr mislio Auto ukradu, ostave par dana na hlađenju negdje u podzemnoj garaži, poskidaju trackere, odvezu auto, raskopaju u dijelove i adio. Stvarno, nešto neviđeno na balkanu ![]() Svaki moderni auto ima taj port, samo je pitanje koliko je lako dostupan, a uz sve ove radare i kamere, samo je pitanje na kojem je konektoru pristup računalu auta
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.06.2025. u 12:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81377 |
Moderator
|
![]() |
#81378 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Najbolji mi je video iz Londona gdje je neki tip sa lancem vezao svog Range Rovera za stup od rasvjete da ga ne ukradu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81379 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Oprema sve osim ventiliranih sjedala i panorame. 2021.g, 80k km, 21k €, ~24k€ sa uvozom, regom, AO. Kasko bude još bilo cca 900€ al mislim uzet ful bar prvu godinu.
![]() |
![]() |
#81380 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Uzmi, uzmi. Moj je 2019. i još plaćam full. Isplatio se već 2 puta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81381 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#81382 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Promasevic i njegovi debili bas odlucili rijesiti guzve u Zagrebu... https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0 Koja je to hrpetina debila, to je nevjerojatno... Znaci tocno u vrijeme kada ima nevjerojatno puno gradjevinskih radova po centru, e oni su bas sad odlucili sanirati petlju koja je pred par godina sredjivana i koja uopce nije problem jer se nitko niti ne vozi po samoj petlji, vec je cep iskljucivo na Slavonskoj/Zagrebackoj i tu su kolone, ovo po bokovima zive duse nema... Jednostavno nevjerojatno kakvi su to debili... Fakin je*eni debili... Da nisu nista dirali po pitanju prometa, ne bi bilo nikakvih problema... Znaju vec i vrapci na grani da im je cilj toliko unistiti promet u Zagrebu da se ljudi prebace na javni prijevoz i fakin je*ene bicikle... Koja je to hrpa nesposobnjakovica, to je prestrasno... Usput, danas sam sa autom isao do ureda jer moram kasnije na skroz drugi kraj grada ici... Znate svi koji auto pa me nemojte ispitivati... :/
![]() |
#81384 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji ce ti djavo biciklisticka gore?! Imas okolo naokolo biciklistickih na tom potezu kolko hoces, pa to su avenije!! Plocnici su siroki po 5-6 metara tamo... Bas sam danas malo vozikao auto, montirao Thule na krov... Sljedeci tjedan idemo za Rijeku da vidimo malo kako je to u najdrazem gradu koji se kopa... ![]() 'Volim grad koji tece' je postalo 'Volim grad u kojem se kopa'... ![]()
![]() |
![]() |
#81385 |
PRO
|
a treba se kopati, cijevi su sjebane skroz, barem tu kod nas, voda teče na sve strane, ljudima podrumi mokri, nikakvi....cijevi pucaju, ogromni troškovi vode koji se plaćaju iz proračuna. neka oni to sve pofixaju.
![]() |
#81386 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Sanirana petlja? Ne sjećam se baš da su nešto radili, možda samo gornji sloj asfalta... Jel si vidio na što liče stupovi ispod, ili zaštitna ograda? Ograde na mjestima nema kolko ju je hrđa pojela...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#81387 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Rekoh - nemam nis protiv da saniraju, ali ajte prvo sanirajte do kraja centar grada jer se doslovno na dnevnoj bazi otvaraju gradilista... Samo proleti kroz Palmoticevu pa da vidis veselja... Danas jos jedno novo gradiliste ide...
![]() |
![]() |
#81388 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Ali isto tako sam vidio više komentara na netu kako je superb osjetno bolja za autoput (tišina i osjećaj vožnje). Također za autoput je Grandland čini se tiši od Kodiaqa, ali Škoda u oba modela ima novu verziju DCC-a koja je bolja od opelovog ovjesa (jest da je i opel stavio neki "visoko frekventni" adaptivni ovjes koji je po reviewima stvarno ok, ali ga novi DCC šiša). A između škode i opela je isto razlika i u garancijama. Škoda 6, s nadoplatom 7. Opel 8, s nadoplatom 10 godina ![]() Imam namjeru promjeniti auto opet kroz 6-7 godina, pa ne bi bilo loše da auto ima još solidno garancije u trenu prodaje. A i za "nedaj bože" (first world problems), ako budem i morao voziti isti auto duže - neću se buniti da imam garanciju toliko dugo. A ima tu još i dosta drugih dilema. Kako imam par bitnih zahtjeva, a ni jedno od vozila nije najbolje u baš svima - jednostavno nemam neki čist odgovor za sad ![]() Vjerujem da ću teško faliti sa bilo kojim od njih, ali svejedno je sad košmar u glavi ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81389 |
PRO
|
ja ti mogu reći da meni auto ništa specijalno bučan nije bija, a bome ni ženi ni ditetu koji spavaju redovno svako putovanje autocestom ![]() Prošlo je vrime kad su auti bučni na autocesti ko u renolu 4 (osim Dacie, ona je jebeno grozna).
![]() |
#81390 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() A i imam psa koji se stvarno ne voli voziti, a moramo ju jadnu maltrati kad god idemo negdje jer ju nemamo baš kome ostavljati a i falila bi nam ako idemo na iole duže. Dok se vozi s većom bukom - jadna vibrira i dahće frekvencijom od valjda milijon herca ![]() Ako joj mogu olakšati bar malo, zašto ne.
![]() |
![]() |
|
|