|
![]() |
#5191 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas sam krenuo čistiti klime jer sam prebacio na hlađenje, najprljaviju AP35 ne mogu rastaviti jer je nešto zaglavila plastika (Geronimu se štuca), a kod AP20 šokovi... ![]() ![]() ![]() Cijev je dalje također zaštopana, pročistio sam je sajlom i kod povlačenja unutra sam uvukao i jednu osu. Pošto je bio mrak, bila je sva zbunjena pa je lako premještena u usisavač. ![]() Je li netko stavljao mrežicu za komarce na izlaz cijevi kondenzata? Bojim se da voda zbog viskoznosti neće curiti van. Trebam spriječiti ovakve stvari, unutar kućišta klime ima i crknutih smrdibuba.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5192 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
jizus. nemrem bilivat sta je to. ak i stavis mrezicu, sto bi preporucio ako ti je ovakva situacija, moras je provjeravat/mjenjat svake g afkors. stavi neku sa sto vecim rupama, ne onu sitnu plasticnu za komarce jer bu ti se odma mozda zacepilo pa si opet nigdje. bitno da ovi veci leca nemreju nutra. ne pozanjem ap modele. jel to ko hr il sf? oba navedena meni idu ko lego kockice i prakticki su identicni kad skines oklope. koja plastika ti je zaglavila? jel glavni kavez/oklop negdje u sredini, ona "letva" plasticna sto ide lijevo-desno odmah iznad lamela rotirajucih? ak je taj i meni se desilo zadnji put na jednom SF-u. ima neke utorice il nesto pa zna zagrist. prvo sam probao njezno, a onda vise ne tako njezno ![]() ![]()
![]() |
#5193 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Rasmisljam sto bi bilo da na kraju cijevi odvoda stavis jednu plicu posudu sa grubim i ispranim sljunkom, u sljunak zakopas kraj cijevi recimo 4-5cm duboko i ta posuda se onda ponasa kao sifon. Soder bi bio kao barijera za bestije. Posuda ce drzati vodu u sebi pa ono, ne bi trebalo biti ni mrava da se sakriju u soder. Nemas ni problem sa zastopavanjem. Ako je posuda na udaru kise, kisa bi mogla sve to skupa dodatno cistiti/ispirati. Uvijek mozes i sam isprati posudu ako treba, jednom mjesecno zalijes vrucom vodom i bok.
![]() |
![]() |
#5194 |
Premium
|
treba prvo navest kako ima spojen odvod. dal ide iz klime u vanjsku u onu njezinu padelu, a onda dalje, ili je direkt iz klime negdje vanka. ak je ovo drugo onda bas i nemre to tvoje, odnosno moze na drugu cijev, al sumnjam da tamo ima problem, ak je odvojen sistem. zato ja svake godine nakon pranja isperem dobro sa spricom sve skupa da sto vise kemije i vode (destilirana) prode kroz crijeva jer se nadam da to kolko tolko ispere sve skupa. nisam nikada imao problem nigdje sa zastropanim cijevima, al imam svugdje sistem klima u vanjsku pa onda dalje. klime su mi manje vise skrivene po balkonima pa i to pomaze puno vjerovatno
![]() |
#5195 |
49%winner
|
Sad kad bolje razmislim, njemu je odvod izgleda jako kratak (ide u vanjsku?) cim mu se bestije skupe na unutarnjoj jedinici. Anyway, zato uvijek trazim da mi odvod unutarnje spoje direktno na vertikalu sa T spojem, a ne guraju u vanjsku. Manji rizik i da ce se zastopavati ono jadno koljeno na kadici jer je kadica stalno mokra i prljava. Ovo sto pisem sam mislio da napravi na kraju vertikale
![]() |
![]() |
#5197 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2020
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: slavo. 08.06.2025. u 12:25. Razlog: greška |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5198 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Na AP20 i AP35 iako su ista serija je skroz drugi sistem. Kod AP20 prvo dole ide cijeli okvir u komadu, zatim se skinu motorići krilaca, odspoji odvod, izvadi kadica, odvrne blower, popusti nosač motora blowera kako bi se mogao ukositi, odvrne lijeva strana nosača isparivača, povuče isparivač s lijeve stane van i tek onda se čupa blower. Nije jednostavno, ali nije ni komplicirano, jedino što je glupo je da isparivač baš gadno žulja plastike sa svih strana, do te mjere da je dobar dio listića savijen. Na AP35 je okvir u 4-5 dijelova i svi se pomalo klimaju, ali gornji i desni dio neće van. Isparivač osim prašine nema ništa po sebi, ali blower je kritičan, tu već osim prašine ima i nešto naslaga masnoće (iako je 6 m udaljena od štednjaka) i naznaka pljesni, ne mogu četkom očistiti. Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5201 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Cijene su šarene od 200 do 400€ nažalost.
![]() |
#5202 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Prošli tjedan mi je lik rekao 200€ ( nije ovlašteni ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5204 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Meni na Mitsu od 5 kw razlika u cijeni bila 800 eura, a sama klima je koštala 2000 eura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5205 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2020
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: slavo. 10.06.2025. u 12:37. Razlog: greška |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5207 |
Premium
|
ja cu pop sa ovim usranim samsungom. jucer je bili ocistit. klima radila normalno. danas me daljinski prca opet (od novaoga problem snjim). pola funkcija na njemu radi pol ne. pretpostavljam da se plocica pomakla unutra i sad ne hvata. gofno nema nikakvu vidu ni nis, bar kolko vidim. naravno daljinski nije u garanciji od prvoga dana i zato se nisam na njega zalio jer do sada je pomagalo uzvadi i vrati baterije. sad to ne pali. jel netko rastavljao mozda doticno gofno? koje mi je temp solucija? mozda onaj ap preko xiaomi moba jer znam da on ima IR? kak to funkc, odnosno jel treba bit ispravni daljinski za nastelat tu ap (da pokupi freq i kodove?) il ima popis funkcija ap u sebi pa izaberes? hvala.
![]() |
#5208 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
https://www.instar-informatika.hr/un...59713/product/ Vidim da ima Instar u Rijeci, u auto i trk po daljinac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5209 |
tiki
|
Otvori aplikaciju i sve ce ti biti jasno. Ne treba ti stari daljinski |
![]() |
![]() |
![]() |
#5210 |
Premium
|
ma da. stavio sam. i nasao, ali pod midea jer je to u biti midea. radi sve ali nemam 2 bitne opcije. prva je silent mode za fan koji inace klima ima i radi preko daljinca i drugi je ono da temp gleda preko daljinskog, a to nemogu dobit hardverski sa moba. i to je sad problem sto na univerzalnom necu moc imat te 2 opcije. ovo da mi temp gleda sa daljinca mi je bitno jer imam na klimu objeseno ono s*anje na rupice sa aliekspresa da mi ne puse, a to zblesira senzor u klimi.
![]() |
#5211 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Imaš li WiFi u njoj da kontroliraš preko aplikacije?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5212 |
Premium
|
![]() |
#5213 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima netko iskustva s hyundai klimama? Jedan serviser mi ih hvali da su ove nove više klase izvrsne, lako održavanje i dosta funkcionalnosti. Po cijenama su osjetno jeftinije od boljih japanaca tipa mitsu ili toshiba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5215 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Piše na njoj da je Midea i to neka očito viša klasa. Radi super.
![]() |
![]() |
#5216 |
49%winner
|
GMV2 ne preporucam, dvije od dvije samo neke musice, ali hlade i griju bez problema. Zao mi sto sam bio cicija uzeti bolje. Na obje je vec lagano prosvirao motor turbine (glodje i stvara neke tihe zvukove). Obje vanjske jedinice limovi prozujali za 5mj. Klime stare sada godinu i sitno dana. GMV3 bi mogao preporuciti, ali imaju nepotrebno kompliciraniji dizajn za rasklapanje i dolaska do turbine. Bas nepotrebno. Rade puno mirnije i tise. Motor turbine jos dobar, limovi dobri. Dva od dva vrlo dobre klime (2.5 i 3 kW), ali ne mogu preporuciti osim ako je cijena bas presudan faktor. Isto godina i sitno dana. I GMV2 i GMV3 imaju odlican defrost kod mene na moru, traje 30 sekundi i uopce je ometa grijanje. Lijepo griju, tu smo ajde zadovoljni. Jednom kada riknu jedva cekam da kupim nesto drugo, toliko. Dobio sam ih po kriminalno niskoj cijeni tada dok nisam imao pojma o klimama. To je sve prepakirana Midea, da.
![]() |
![]() |
#5217 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Uf, moram onda pitati servisera na koji je točno model Hyundai mislio jer između ostaloga je rekao da se jako jednostavno rasklapa, baš za turbinu sam pitao i veli da se vadi bez problema da je bolje riješeno nego na mitsu. Imam na dvije lokacije multisplit 3u1 za ugraditi, na jednoj mi i nije nešto bitno (najam), a u stanu di sam ja toshibu mijenjam vjerojatno za mitsu, samo radi onog nesretnog čišćenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5218 |
Premium
|
nemoze biti lakse nego mitsu (SF i HR modeli). jednostavno nemoze. ne vjerujem u to. javi ako saznas kako, bas me zanima. evo ni na samsungu (midea) nije nista drugacije nego mitsu, samo sto usrana kadica ne mrda, nego moras nategnut isparivac malo prema gore i vuc turbinu vanka lijevo.
![]() |
|
|