|
![]() |
#81301 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Je, 225/18/40 je popularna dimenzija, i jeftine su za popizdit. Za razliku od 225/50/18 koje imam. Nedavno montirane stare Bridgestone turanze na njega, i skužim par dana nakon montaže da na gaznom sloju prednje desne, fali komad veličine 2 €. Reko goni ih u tri lepe, daj nove. Četiri kom Michelin primacy 5 720 € plus ugradnja me izašlo. Iste takve samo 225/18/40 su 5 glavi s ugradnjom.
![]() |
#81302 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Linglong gumu zaista dobijes, ali na prikolici od 700€. Tiguan kupljen 04/24 i isporucen sa Hankook gumama. Sve sto je u salonu izlozeno je bilo redom na Hankooku, Continentalu ili Goodyearu. A sto se tice 225/40R18, top dimenzija po pitanju cijene. S obzirom da je premium guma 100ak €, ja uopce je bih razmisljao o bilo cemu ispod toga, za nekih 50-100€ ustede sve skupa. Lani sam Continental Premium Contact 6 platio oko 100€/kom, ovo proljece 107€ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81303 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Proizvodnja Golfa u slobodnom padu. Lani proizvedeno samo 300k pa se sve glasnije govori o preseljenju njegove proizvodnje u Meksico. https://www.reuters.com/business/aut...ts-2025-06-03/
![]() |
#81305 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Tjah, Nexen gume su prva ugradnja za Porsche. Inače, ta dimenzija u 18 cola je džabe. Pa 16' gume sam plaćao skuplje od toga. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#81306 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
https://www.nabava.net/ljetne-auto-g...7-97y-97130291 Zato Sailunke po 76 eura su razlika od 300 eura. Tak da to nije 50 do 100 eura razlike niti su one po testovima toliko lošije. U RL normalan vozač neće primjetiti razliku.
![]() |
![]() |
#81307 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Pratim FB grupe, forume i reddit i ekipa govori da su dobivali LingLong gume, al da je zavisilo od naručene dimenziju guma Na Terramaru su dobivali na 19" te gume. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81309 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Za 18' i 20' mislim da nisu isle jer nije imala onaj EU certifikat u tim dimenzijama. Jos sam pitao lika u salonu za to i kaze da su imali puno prituzbi ljudi koji nisu bas htjeli da im na autu za koji su dali 40k€+ dodje kineska guma, pa su navodno prestali ugradivati. Isto zanimljivo, ti postovi na Redditu i FB koje sam vidio su odjednom misteriozno nestali, mora biti da je VW Grupa marketing bio u akciji ![]() Moj je 20', dosao sa Hankook Ventus Evo SUV gumama. Kada dodje vrijeme za zimske bude me izuo samo tako ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81310 | |
Moderator
|
Citiraj:
Za ABS si saznal kad se je onaj Audi ukopal, a trulja od Klija se parkirala pod njegov štosdenfer. 😂😂😂
![]() |
![]() |
#81311 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Jedino što je valjalo od Opela su bile 1.3 cdti Corse ali to su bili radni strojevi a ne auti. “Svaki auto se kvari i ovisi o održavanju” je točno ali je i vrlo površan stav. Neki se ipak daleko više kvare a neki skoro nikada. Neki auti opraštaju prilično zanemarivanje u održavanju dok se neki raspadaju u laboratorijskim uvjetima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81312 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
A dobro kaj ne bi novi Opeli trebali biti bolji sad, sa 8 g garom? Da su mi grdi ko lopov (unutra, i kvaliteta izrade mi se ne čini baš na nivou, bar ovo kaj smo sjeli kad smo gledali kaj kupiti), jesu, al bar imaju garanciju. Iako, Toyota sad ima 10 ![]()
![]() |
#81313 |
Moderator
|
Zadnje šta valja od Opela je Insignia B, a u face liftu 2.0 benzinac i 2.0 dizel. Ostalo zaobilaziti u širokom luku. Astra K i Corsa E 1.3 cdti je nepoderiv auto. Meriva B facelift. Trenutno mi nemaju ništa zanimljivo ni karoserijski da mogu reć baš mi se sviđa, a motorizacija im je užas. Sve se svodi na 1.2 PT. 🤦
![]() |
#81314 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
A IMO i cijeli auto djeluje kao solidan paket.
![]() |
![]() |
#81315 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Maloprije me žena zove, na autocesti na povratku iz Varaždina joj pukla par dana stara michelinka. Sad dolazi vučna služba da ju dopelja pošto nema rezervne u gepeku. Jel naletila na nešto na cesti il je do gume, pojma još nemam...
![]() |
![]() |
#81317 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kaj kad si na nekom otoku? Kaj piše u T&C od HAKa? 2-3 dana? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81318 |
Moderator
|
Upitno je da li taj set uopće radi nakon 7 godina stajanja u gepeku. Nisam gledal da li ima neki rok trajanja i jel ga treba zamjeniti. Gledal sam da ima neka kombinacija da mogu staviti rezervnu gumu i vratiti nazad subwoofer. Ali moram onda još negdje uglavit dizalicu i ključ.
![]() |
#81319 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam prošle godine pokupio neki klin iza Daruvara. Kilometrima nigdje nikoga, nema signala na mobu. 7g stajao taj set za krpanje u autu. Izvadio taj drek van iz gume, stavio neku grančicu da zatvorim rupu i zakrpao gumu sa tim setom. Držala je guma tlak normalno slijedećih 100km i do drugog dana. Drugi dan našao vulkanizera pa mi je stavio onaj crvić nutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81320 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima neki rok koliko pamtim, nije bas tako dug pa treba provjeriti. Day one sam kupio rezervnu gumu, a od tog kita za krpanje kompresor je koristan za imati.
![]() |
![]() |
#81321 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Egzaktli Ako hocete donekle imati mir sa rabljenim vozilom, neka bude do 60 000km. Onda imas 100 000 relativnog mira. A poluumorni nabudženi auto premium klase je potencijalni problem koji ce te zaviti u crno. Kupi novi-ji auto sa duplo manje km i mir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81322 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Mali servis jednom godisnje, napisao sam nekidan kolko kosta - 290EUR je mene ispalo na slicnom autu... Ako ti je to puno za dat, onda poluumorni premium auto nije za tebe... 150.000km je nista za taj motor... Iz iskustva... Tiptronic ce ti se raspasti tek nakon nekih 400.000km i trebas zamjenu wandlera i bubnjeva nekakvih i to me na starom A6 Allroadu C6 kostalo nekih 1000EUR a rukama... Zracni ovjes? Taj se ne raspada vise na ovim novijim modelima... Necemo gluposti pricati... U slucaju da se nesto i raspadne, nije kraj svijeta... Kompresor se reparira i nije skupo... A zracni jastuci se onda uzimaju od Arnott Industries pa si na miru dokle auto nije spresan na otpadu... No, zracni ovjes se na novijim modelima C7 ne raspada, barem mi nitko od mojih Audista to nije natuknuo, a znaju da vec 10+ godina vozim Allroade... Ono sto se raspada je S-Tronic (DSG) mjenjac, nakon nekih 120-150.000km ako ga se gazi na semaforima... Reparatura kosta nekih 5000EUR... No, kolega gleda model sa Tiptronic mjenjacem, dakle obican automatik, tako da toga nema... Ako je cijena dobra i ako se zna povijest auta, onda nema tu neke drame... Trebas dobar servis, a u Zagrebu ima dobar servis i na miru si...
![]() |
![]() |
#81323 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Najgora stvar, sve i da nabavim rezervnu, nema ni dizalice u gepeku. ![]() Da sam ja bio, utjero bi sprej u gumu što ga imam u gepeku, al jbg, žensko, neće se zajebavat s tim, mam je asistenciju zvala što ima prek ZaBe.
![]() |
![]() |
#81324 |
The mighty pirate
|
Evo vam jedan primjer čunga lunga guma. Prije 6 mjeseci je kolega razrezao gumu i nije imao vremena čekati da pošalju asistenciju, pa je umjesto toga ušetao s kotačem kod prvog lokalnog vulkanizera i stavio najjeftiniju. Nije ga bilo briga za proceduru jer je odrađivao otkazni rok pa je to prošlo da nitko nije znao. Neki dan kolega koji je naslijedio njegov auto završi kod vulkanizera, skinu kotač i imaju kaj vidjeti ![]() ![]() ![]()
![]() |
#81326 |
49%winner
|
Netko se samo zaigrao sa slovima i znakom na Defenderu? Na range roverima znaju na haubi ispisati "ran over". Ne kuzim sta njemu pise na haubi?
![]() |
![]() |
#81327 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81328 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81329 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Iskreno da mi se tak nekaj dogodi i da mi se ne žuri isto bi zvao asistenciju. ![]() Citiraj:
Nije do gume nego je guma dobila po glavi stanovnika, a što se vidi po felgi. ![]() Ja sam dobio kvrge po continental ECO shitu. Guma je bila stara godinu i nekaj sitno. Došla sa škodilakom. ![]() Jedna u s smeće, jedna za rezervju i dvije na tavan. ![]() ![]() Baš gledam za mazgo. 9965‑30‑4060 To bi trebala biti 17 cola gumo, a ljetne su trenutno na 19 cola...e jebem te živote. Jedino uzeSti 17icu pa "pola godine" biti "sigurniji". ![]() https://www.mazdastuff.com/Mazda-CX-...4060-60675.htm Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 09.06.2025. u 05:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|