|
![]() |
#5731 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To sam čak gledao u jednoj recenziji, tip ga je kupio prek wonde i spominjao je 5g mrežu. https://www.youtube.com/watch?v=3kLZZCrj3kg&t=1587s U recenzijama više niko ne spominje nedostatak gapps na huawei smartfonima, pošto se to prek micro g lako riješi, zapravo to već spada pod uobičajeno. Navodno ovaj harmony next bi trebao bit prava stvar, al onda je bye bye micro g i sl. EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=sS1v5WfAXHk&t=771s U drugoj recenziji tip navodi da 5g radi. Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 06.05.2025. u 09:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5732 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Citiraj:
Radi 5G ali navodno ne pokazuje 5G mrežu i prema brzinama je 5G. I ne pokriva 5G band n28b kao većina telefona za kinesko tržište. ![]() Next je još neupotrebljiv jer to sve je većinom još beta i nije globalan. Gms radi isto pomoću nek vrste emulatora android container i još neka druga opcija. Imaš folder u kojem su GMS apps i ne možeš ih vadit van foldera. Bar za sad, tak da je bolje još koristit 4.2 odnosno 4.3. Inače kamera mu je brutala, ne znam koliko je za vjerovat youtuberima ali ispada da su top. https://www.youtube.com/watch?v=Kg6AENSPDMs https://www.youtube.com/watch?v=J0dIBgN5jJg Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 06.05.2025. u 11:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5733 |
Premium
|
Dost ljudi hvali tu Wondu, al na stranu 5g, cijena od 1175€ je skoro pa jako dobra, kod nas bi koštao sigurno 300-400€ više.. Nego našao u jednoj recenziji među komentarima, u Rusiji se prodaje za 980€, Mate 70 Pro+. Pikiram na Huawei Mate x6, al nemrem ga nigdje naći, mada huawei nije baš poznat po nekim sniženjima tak da ne mogu očekivat da će bit neki značajniji pad cijena. S druge strane, kupnja izvana je najbolja opcija a feedback je odličan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5734 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Mate 70 Pro je impresivan po svemu, ali posebno po Kirin čipu koji na 7nm radi čuda. U benchmark testovima je u rangu Tensor G4 (4nm), a CPU u rangu SD 8+ gen 1. Objavljeno je da su kinezi proizveli prvi vlastiti 5nm čip kojeg možda možemo očekivati u Mate 80...Sve to koristeći staru DUV litografiju, jer im je zabranjena isporuka EUV strojeva. Huawei gradi goleme pogone za vlastiti razvoj i proizvodnju čipova jer im lokalni dobavljač SMIC ne može isporučiti tražene količine... Kineski SiCarrier navodno planira već u trećem kvartalu predstaviti EUV stroj, što bi itekako poguralo domaći razvoj čipova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5735 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego, zanima me ovaj face unlock. Da li se kod njih da podesit, dok prislonis mob licu da odmah otkljuca i pokaze desktop? Jel huawei ima kakve geste koje olaksavaju koristenje? Dal kaskaju u odnosu na OneUi, OxygenOS, HyperOS i sl? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5736 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može se uključiti "raise to wake", znači otključa se čim uhvatiš mobitel i pogledaš u njega, nekad nije nužno ni pogledati, već se otključa. To mi i na prastarom Mate 10 odlično radi iako nema IR i ToF na prednjoj kameri, po mraku je jedino problem jer ekran koristi kao osvjetljenje pa nije ugodno kad te ošamari white screen na 100%. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5738 |
Premium
|
Imao sam honor m7p, FU je radio odlično, vjerojatno na mate 70pro+ to radi još bolje i to je prava stvar, daleko bolje neg otključavanje na otisak prsta. Baš sam gledao recenzije u vezi fotića koji je odličan na Mate 70pro/plus.. Kolko sam uspio saznat, taj isti fotić se nalazi u Pura 70 Pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5740 |
Premium
|
Nasao sam jednu ultru, jedino je sad diskutabilna cijena. https://www.njuskalo.hr/huawei-ostal...oglas-46272238 Nova na amazonu je 1153€. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5741 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5744 |
Premium
|
Zato im stoje dugo u oglasu jer nabijaju cijene nerealno... Ako ti se ne da čekati kupi, ali bude ih tu i tamo po normalnijim cijenama. Meni je taj mob na meti duže vrijeme. Još kad bi se Mate 70 Pro mogao upecati povoljnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5745 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Gledam si možda uzeti Pura 70 Ultra ili Mate 70 Pro+. Da li je moguće ikako plaćati po dućanima u nas purem njih tipa Lidl i Kaufland? Nije me briga za Google servise ali sam se navikao na plaćanje.
![]() |
#5747 |
Premium
|
Kod nas Revolutom možeš plaćati bez problema. A i vani. Jedino ne znam podržava li ga Huawei OS.
![]() |
#5749 |
Premium
|
Huawei sljedeće godine izbacuje vlastiti 3nm čip... https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-t...o-2026-godine/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5750 |
Registered User
|
Da preko Curvea normalno plaćaš kao sa gpayom. Jedino mislim da kod Cureva ne možeš plaćat ako si offline, to još nisam probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5751 |
EMP moderator
|
Možeš. Po meni jedina mana Curvea je support, a često mi se događalo da nešto naplati dva puta ili da oni ne vide uplatu, a meni je skinuto pa sam tako imao slučaj gdje su naknadno tražili da im uplatim dug koji ne postoji. Poslije sam bio obrisao account jer sam prešao na Gpay, sad Gpay opet ne radi pa se razmišljam vratiti na Curve jer nema druge opcije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5752 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ima neko kakvu ideju kako ukljuciti VoLTE na Huawei P30, mreza je Telemach? VoLTE je sa Telemach strane ukljucen... Znam, znam, starudija mobitel, al ne mislim mijenjat... Na bonbon mrezi mi je uredno radio VoLTE i bila je opcija u Settings za ukljucit/iskljucit VoLTE i VoWIFI... Jes da je radio za drek, al je bilo ukljuceno i bila je opcija da se moze ukljuciti u Settings, na Telemachu uopce nema te opcije...
![]() |
#5754 |
Premium
|
Ma bonbon je opcenito drek mreza... Telemach mi je godinama radio stabilno, pa sam se prebacio na bonbon jer je bio uduplo jeftiniji, a Telemach mi nije dao nikakvu pametnu promo akciju da produzim ugovor pa sam presao na bonbon i vratio se i dobio 3 mjeseca po 1EUR kod Telemacha... ![]() Al eto, cisto me zanima kako osposobit taj VoLTE jer je to na bonbonu bilo upaljeno doslovno od trenutka kada sam ubacio karticu u mobitel... Jel moguce da je mobitel bio kupljen preko T-Mobile pa samo za svoju mrezu otkljucavaju VoLTE?
![]() |
#5755 |
EMP moderator
|
Rekao bih da Telemach nema podršku za taj mobitel jer kod mene je bila slična situacija s VoLTE: - Mate 10 + Simpa ne radi, nema opcije - Mate 10 + StarHub radi - Mate 20 X + Simpa radi Oba mobitela su kupljena u Singapuru u slobodnoj prodaji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5756 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5757 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Znaci treba zvati SZK... Pitao sam preko Telemate chata i vele da mi je VoLTE ukljucen na mom broju, no kada sam pitao nes pametnije su mi poceli slati neke random piz*darije ko da sam pito ChatGPT... ![]()
![]() |
![]() |
#5758 |
Registered User
|
Meni su tak kao uključili pa nije radilo. Onda su kao na neki "drugi" način uključili i proradilo je. Al sam se natezao sa njima jer su mi stalno kenjali da mi telefon ne podržava Volte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5759 |
Premium
|
Jel ti se u Settingsima na mobitelu uopce pojavljivao taj VoLTE pa si onda imao problema ili ti je bilo ko meni - nigdje niceg vezanog za VoLTE?
![]() |
|
|