Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2025., 08:29   #1681
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dva frenda su uzela Boschov i zadovoljni su. Ja ima Dyson Gen5 al sad da uzimam uzeo bi Bosch i uštedio tu razliku. Ne vidim razliku Dysona u odnosu na Bosch da vrijedi toliko.
Mislim da imaju ovaj model: https://www.centar-tehnike.hr/usisav...roizvod-37077/
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2025., 10:53   #1682
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Ima netko robotski usisavač s usisavanjem i pranjem poda za preporučiti?
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2025., 20:35   #1683
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Tineco

EDIT: brzopleto sam čitao i nisam vidio da je pitanje za robotski usisavač. Tineco ima odlične štapne
Staro 16.03.2025., 21:38   #1684
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor ruki31 Pregled postova
Ima netko robotski usisavač s usisavanjem i pranjem poda za preporučiti?
Sad ce nam puna godina s eufy x10, nemam nista novo i pametnije za dodati. Dosta sam pisao u temi o njemu pa skicni.

Parket i plocice, oko 100m2, zadovoljni smo pranjem i usisavanjem. Uzeo sam jedno 3-4 seta mopova, filtera, cetki... Pa to rotiram svako 5-10 dana i trudim se drzati ga cistim.

Mana po meni najveca je sto je gara samo godinu dana preko eufyja.
Funkcionalne mane, unekim rijetkim trenucima i ne znam kako je to moguce, mop bude vrlo malo vlazan kod pranja i ne vlazi se. Kao da nije napunio tank vode ili voda ne kaplje po mopu. Posaljem ga na ponovno pranje mopova i onda sve bude ok. Mozda 10ak puta sam to dozivio, pa onda pere na suho i vibrira zbog trenja...

Da mi sad krepa kupio bi ili isti takav ili onaj o kojem je pisao Ziiky (zaboravio sam model, al oko 1000 eura). Jednom kad se naviknes, nema nazad, samo naprijed.
Staro 18.03.2025., 21:17   #1685
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sad ce nam puna godina s eufy x10, nemam nista novo i pametnije za dodati. Dosta sam pisao u temi o njemu pa skicni.

Parket i plocice, oko 100m2, zadovoljni smo pranjem i usisavanjem. Uzeo sam jedno 3-4 seta mopova, filtera, cetki... Pa to rotiram svako 5-10 dana i trudim se drzati ga cistim.

Mana po meni najveca je sto je gara samo godinu dana preko eufyja.
Funkcionalne mane, unekim rijetkim trenucima i ne znam kako je to moguce, mop bude vrlo malo vlazan kod pranja i ne vlazi se. Kao da nije napunio tank vode ili voda ne kaplje po mopu. Posaljem ga na ponovno pranje mopova i onda sve bude ok. Mozda 10ak puta sam to dozivio, pa onda pere na suho i vibrira zbog trenja...

Da mi sad krepa kupio bi ili isti takav ili onaj o kojem je pisao Ziiky (zaboravio sam model, al oko 1000 eura). Jednom kad se naviknes, nema nazad, samo naprijed.

Hvala. Pročitam još šta si pisao

Sent from my iPad using Tapatalk
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 11:58   #1686
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pogriješio prilikom kupovine, ako nekome treba poklanjam za Xiaomi Mijia 1C / STYTJ01ZHM T1 Robot Vacuum Cleaner, Rijeka, udaljeno rješavate sami dostavu...
4 filtera
2 glavne četke
4 bočne četkice
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 20:08   #1687
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ekipa, žena me davi da bi novi usisavač i zapela je za neki bežićni za suho/mokro čišćenje, i cijene su onak 400-600 eura, ima li netko takve pa da mi realno kaže da li to valja ičemu ili bacam novce...

Trenutno imamo Dreame V9 usisavač i štapni parni čistač iz Kauflanda, meni dovoljno ali...

Imamo psa i malo dijete, stoga puno usisavanja poda/kauča...

Hvala!
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 21:14   #1688
polymer123
Premium
Moj komp

polymer123's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Mogu ti sam napisati da smo uzeli Dyson v15 za nekih 600 eura i ne vrijedi ni blizu tih novaca. Ugl. ne bi više nikad za nikakav usisavač izdvojio tolike novce.
polymer123 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2025., 10:23   #1689
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Od kad smo uzeli Miele C3, odustao sam od tih stapnih usisavaca. Imao ih prije, al ovaj Miele usisa puno bolje i nije tolika drama uopce za vuci ga okolo po stanu. Ima zicu od 12m, nije pretezak ako ga treba podici i ima isto svakakvih nastavaka (neke dobijes odmah u paketu, neke kupis naknadno).
Staro 21.05.2025., 14:10   #1690
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Također, preporuka za Miele C3.
125 Edition msm da smo uzeli i dobili 2 četke.
Usisivač je odličan.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 21.05.2025. u 14:18.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2025., 18:05   #1691
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ma kakvi, prije 5 godina presli na bezicni usisavac, nebi vise nikad nazad, razvlacenje zice da bi usisao me iznimno zivcira, jos kad ga moram ustekavat na 2 mjesta da bi usisao sve...
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2025., 12:51   #1692
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
mi imamo V11 Absolute + robotski usisavač.
Ništa nam više ne treba, odlično odrađen posao.
Staro 03.06.2025., 11:07   #1693
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Uzeo bi nekog robot, ali da ima i čišćenje vodom, slično kao onaj Eufy x10, odvojene spremnike za vodi u prašinu, do 1000 eura.

Jel ima netko preporuku koju
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2025., 11:25   #1694
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Mislim da je Roborock Saros 10 ili 10 R među boljima u tom cjenovnom rangu.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2025., 11:38   #1695
Colop
Premium

Citiraj:
Autor flajpan Pregled postova
Mislim da je Roborock Saros 10 ili 10 R među boljima u tom cjenovnom rangu.
Hvala!

Zbunuje me što na nekim mjestima tipa Links piše garancija 12 mjeseci, a ovdje
https://www.alles.hr/usisavaci/robor...saros-10r-crni

piše 24 mjeseca
Staro 03.06.2025., 12:03   #1696
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Prije mjesec dana sam uzeo Roborock Qrevo Curv 5A1 https://www.roborock-shop.hr/proizvo...revo-curv-5a1/

Usisavanje i pranje je odlično, čisti krpu sam toplom vodom, osuši ju na kraju da ne smrdi...fascinantno kako voda zna biti zmazana svaki dan a nemamo ni cucke ni mačke doma.
Tu i tamo se zna mrvicu zgubit i nema najbolji avoidance pa zapne za kabel ako ga zaboravim, al nisam uzeo ovog skupljeg koji to radi bolje pa necu zamjerit.
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2025., 12:24   #1697
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Mene dan danas iznenadi koliko se ta voda isprlja, a X10 mi pere podove svaki dan, eventualno nekad prodje dva dana. Nikakve zivadi nemam osim djeteta i zene, a doma hodamo bosi ili u slapama i generalno smatramo stan cistim.

Tu i tamo kada prodjem vlaznim maramicama iza robota, maramica je bijela.

I dalje stojim pri tome da bi sutra samo uzeo jos boljeg robota s boljim funkcijama (pranje toplom vodom, izvlacive cetke koje bolje peru rubove, spajanje na prikljucke za dovod/odvod vode). X10 nam je nakon godinu dana i dalje odlican i postali smo ovisni o njemu. A kad si ovisan nije ti tesko dignuti limit.
Staro 03.06.2025., 12:35   #1698
Colop
Premium

Citiraj:
Mene dan danas iznenadi koliko se ta voda isprlja, a X10 mi pere podove svaki dan, eventualno nekad prodje dva dana. Nikakve zivadi nemam osim djeteta i zene, a doma hodamo bosi ili u slapama i generalno smatramo stan cistim.
A da vidiš kad prođeš stan sa parnim čistačem, ona za brisanje podova budu crne.

Citiraj:
I dalje stojim pri tome da bi sutra samo uzeo jos boljeg robota s boljim funkcijama (pranje toplom vodom, izvlacive cetke koje bolje peru rubove, spajanje na prikljucke za dovod/odvod vode). X10 nam je nakon godinu dana i dalje odlican i postali smo ovisni o njemu. A kad si ovisan nije ti tesko dignuti limit.

A i štedi novac i vrijeme. Inače moram naći čistačicu, po nekih 15-20 eura po h.
Staro 03.06.2025., 13:00   #1699
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
A da vidiš kad prođeš stan sa parnim čistačem, ona za brisanje podova budu crne.
Dobro si me sjetio, imam negdje onaj besmisleni mali parni cistac iz lidla, nikad koristen. Bas cu proci hodnik koji bi trebao biti najprljaviji 👍
Staro 03.06.2025., 13:12   #1700
Colop
Premium

Citiraj:
Dobro si me sjetio, imam negdje onaj besmisleni mali parni cistac iz lidla, nikad koristen. Bas cu proci hodnik koji bi trebao biti najprljaviji ��
Ne znam koliko će ti to biti efikasno, tj kolika je površina koju treba oprat i očistiti.
Mi imamo Karcher SC 5, pa za očistit 110 m2 opet treba dva puta lijevati vodu u njega.
Staro 03.06.2025., 13:18   #1701
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma samo za test na par kvadrata da vidim koliko sporkice ostaje iza robota, ne planiram prati na paru niti ganjati mikrobe (jos). Negdje trebam podvuci crtu
Staro 03.06.2025., 20:16   #1702
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Uzeo bi nekog robot, ali da ima i čišćenje vodom, slično kao onaj Eufy x10, odvojene spremnike za vodi u prašinu, do 1000 eura.

Jel ima netko preporuku koju

Roborock Q revo S
https://www.roborock-shop.hr/proizvo...rock-q-revo-s/

Zadovoljava kriterije a dosta je jeftiniji od gore spomenutog Roborocka.

Sad ga koristim već više od pola godine i prezadovoljan sam, ne bi se više vratio na klasični usisavač ili štapni, iako imam i stepenice koje on ne može, pa usisam s malim ručnim par puta tjedno ili po potrebi prebrišem.

Jedino s čim se muči - mačje dlake koje doslovce lete oko njega od njegovog ispuha kad prolazi pored pa ih nekad ne usiše (uvijek ga možeš dodatno poslat na neki dio da usisa ili opere ili oboje po potrebi), i tvrdokorne mrlje (npr od mačje hrane), zakorene, njih teško pere, al bome s njima se i ja moram pomučit žestoko.

Također, u kupaoni imamo problematične pločice koje imaju neku čudnu neravnu površinu, i znaju se jako zaprljati, i onda od njih mop krpa od robota bude jako prljava i kad izađe iz kupaone da čisti dalje, prvih metar dva bude zmazan trag kud prođe. Problem sam riješio tako što sam mu zadao da kupaonu pere zadnju, i to ponekad dva puta ako je jako prljava.

Isto pere krpe tolpom vodom i suši, nikave brige s njim nema osim filat frišku vodu i redovito bacat zmazanu (brzo se usmrdi i to se osjeti pa ju jenajbolje praznit što prije nakon usisavanja), te praznit vrećicu smeća od usisavanja (po uputama ih treba mijenjat, ali se jako jednostavno skidaju i prazne), te jednom mjesečno pobrišem senzore na njemu, očistim valjak i operem podložak na kojem suši krpe.

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Prije mjesec dana sam uzeo Roborock Qrevo Curv 5A1 https://www.roborock-shop.hr/proizvo...revo-curv-5a1/

Usisavanje i pranje je odlično, čisti krpu sam toplom vodom, osuši ju na kraju da ne smrdi...fascinantno kako voda zna biti zmazana svaki dan a nemamo ni cucke ni mačke doma.
Tu i tamo se zna mrvicu zgubit i nema najbolji avoidance pa zapne za kabel ako ga zaboravim, al nisam uzeo ovog skupljeg koji to radi bolje pa necu zamjerit.

Bome, mi mačku imamo, dugodlaku i ispušta ono grumnje od dlaka, imamo i klinca koji nogač trenira pa bude doma sve puno onih crnih točkica od umjetne trave kad se izuje, doslovce mu se zalijepe za čarape pa ispadaju po stanu, da ne pričam kako izgleda ispod stola gdje jede, ili kad jede smoki i slično .

Voda ponekad bude grozno crna, tipa ako samo jednom u deset dana čistiš, ako ga puštam svaka tri-četiri dana, onda je ipak dosta čišća.

Super je fora što ga po potrebi možeš poslat da počisti samo neki dio stana, pa lako počestiš ako se negdje nešto sprljalo a ostatak stana je ok.
Staro 04.06.2025., 07:48   #1703
Colop
Premium

Kaže AI:

Odabir između Roborock Saros 10R i Roborock Qrevo S ovisi o vašim specifičnim potrebama, veličini doma, prisutnosti kućnih ljubimaca i budžetu. Iako Saros 10R nudi napredne značajke i superiorne performanse, Qrevo S predstavlja izvrsnu vrijednost za novac s mnogim funkcijama koje zadovoljavaju potrebe većine kućanstava.

🔍 Usporedba ključnih značajki
Značajka Roborock Saros 10R Roborock Qrevo S
Cijena ~1.399,90 € (Mall.hr, Harvey Norman) ~459,99 € (Amazon)
Sustav navigacije StarSight™ AI + LiDAR + 3D ToF LiDAR + osnovna prepreka detekcija
Sustav usisavanja DuoDivide™ dvostruki valjak, HyperForce® usisavanje Jedan valjak, 7.000 Pa usisna snaga
Mopanje Dvostruki rotirajući mopovi s automatskim podizanjem i odspajanjem Dvostruki mopovi s automatskim podizanjem
Stanica za čišćenje 10-u-1: samočišćenje, sušenje vrućim zrakom, punjenje vodom, doziranje deterdženta Samopražnjenje, pranje i sušenje mopova, punjenje vodom
Performanse na tepisima Izvrsne, zahvaljujući snažnom usisavanju i dvostrukim valjcima Dobre na tvrdim podovima, osrednje na tepisima
Rukovanje dlakama ljubimaca Vrlo učinkovito, zahvaljujući anti-zapetljanom dizajnu Manje učinkovito na tepisima
Autonomija Više od prosjeka, brzo punjenje Do 180 minuta

✅ Kada odabrati Roborock Saros 10R
Veliki domovi s različitim vrstama podova: Napredna navigacija i snažno usisavanje čine ga idealnim za složene tlocrte i različite površine.
gizmodo.com

Kućni ljubimci: Anti-zapetljani valjci učinkovito uklanjaju dlake s tepiha i tvrdih podova.

Minimalno održavanje: Napredna stanica za čišćenje automatski prazni spremnik, pere i suši mopove te puni vodu i deterdžent.

Tehnološki entuzijasti: Integracija s glasovnim asistentima i napredne značajke poput StarSight™ AI sustava.
us.roborock.com
+1
nypost.com
+1

✅ Kada odabrati Roborock Qrevo S
Manji budžet: Nudi mnoge premium značajke po znatno nižoj cijeni.

Stanovi ili manji domovi: Dovoljno učinkovit za prostore s manje prepreka i jednostavnijim tlocrtnim rasporedom.

Primarno tvrdi podovi: Izvrsne performanse na tvrdim površinama, iako manje učinkovit na tepisima.

Osnovna automatizacija: Stanica za čišćenje automatski prazni spremnik i pere mopove, ali bez naprednih funkcija poput doziranja deterdženta.

🧾 Zaključak
Ako tražite vrhunski robotski usisavač s naprednim značajkama, superiornim performansama i minimalnim održavanjem, Roborock Saros 10R je izvrsna investicija. S druge strane, ako imate manji dom, prvenstveno tvrde podove i želite kvalitetan uređaj po pristupačnoj cijeni, Roborock Qrevo S nudi izvanrednu vrijednost za novac.

Oba modela imaju svoje prednosti, stoga odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim specifičnim potrebama i budžetu.

Izvori
Rekli ste:
što to znači manji dom, koliko je to kvadrata ?

ChatGPT je rekao:
U kontekstu robotskih usisavača poput Roborock Qrevo S i Saros 10R, pojmovi "manji dom" i "veći dom" odnose se na površinu koju robot može učinkovito očistiti u jednom ciklusu bez potrebe za punjenjem ili ručnom intervencijom.

📏 Približne definicije:
Tip prostora Površina u m² Preporučeni model
Manji dom do 80–100 m² Roborock Qrevo S
Srednji dom 100–150 m² Qrevo S (uz povremeno pražnjenje) ili Saros 10R
Veći dom 150–300+ m² Roborock Saros 10R

🔧 Razlozi za ove preporuke:
Kapacitet spremnika za prašinu i vodu: manji modeli moraju se češće prazniti kod većih površina.

Navigacija: napredni modeli poput Saros 10R koriste sofisticiranije sustave za izbjegavanje prepreka i brže pokrivaju veće površine.

Autonomija i stanica: Saros 10R ima stanicu koja samostalno prazni, pere i suši mopove, puni vodu i deterdžent, pa je bolji za velike površine bez vašeg uplitanja.

Broj prostorija i složenost tlocrta: za domove s više soba i hodnika, naprednija navigacija i mapiranje znatno poboljšavaju učinkovitost.

Ako živiš u stanu do 90 m² bez previše tepiha i bez kućnih ljubimaca, Qrevo S će vjerojatno biti sasvim dovoljan. Za veće kuće s više katova, životinjama i tepisima – Saros 10R postaje opravdan trošak.

Nažalost pas nam je uginuo prije par dana, tako da više nema problema sa dlakama. Na amazonu je ovaj Qrevo S
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D4YK...m_5_i_atc&th=1
478 €.
Računam da je onda bolje uzeti ovaj, pa za godinu dvije kada baterije odu kvragu, uzeti novi model za 600-700 eura.
Staro 04.06.2025., 08:34   #1704
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Isto pere krpe tolpom vodom i suši, nikave brige s njim nema osim filat frišku vodu i redovito bacat zmazanu (brzo se usmrdi i to se osjeti pa ju jenajbolje praznit što prije nakon usisavanja).
Sta smrdi prema van, u prostoru? Nema brtvu na posudi od prljave vode? Meni X10 napuni prljavu vodu kroz 5-7 dana, voda smrdi kad otvaram posudu, ali dok je sve zatvoreno nema mirisa prema van zbog brtve. Nisam bas azuran u praznjenju iste

Citiraj:
Računam da je onda bolje uzeti ovaj, pa za godinu dvije kada baterije odu kvragu, uzeti novi model za 600-700 eura.
Zasto mislis da ce baterije otici kvragu u tako kratkom roku? Sta ne bi bilo onda bolje uzeti model kojem se baterija moze promjeniti?

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 04.06.2025. u 08:52.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2025., 09:05   #1705
Colop
Premium

Citiraj:
Zasto mislis da ce baterije otici kvragu u tako kratkom roku? Sta ne bi bilo onda bolje uzeti model kojem se baterija moze promjeniti?

Ha, računam ga programirati da svaki dan odradi turu stana, stan je 110 m2, nakon 700+ ciklusa punjenja, računam da će baterija izgubiti barem 20-30 % nazivne snage.
Staro 04.06.2025., 09:28   #1706
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Ha, računam ga programirati da svaki dan odradi turu stana, stan je 110 m2, nakon 700+ ciklusa punjenja, računam da će baterija izgubiti barem 20-30 % nazivne snage.
Pricam za X10, da ne bude zabune

Meni odradjuje isto oko 115m2, ali efektivno je dosta manja povrsina koju zbilja prodje ako je vjerovati onome sto napise u appu. Imam par lokacija gdje uopce ne ide. Za "cijeli" stan s pranjem mi potrosi oko 70ak % baterije i predje ~75m2 ako je vjerovati appu. Sad nakon godinu dana nisam primjetio neki pad u performansama, i dalje je to sve tu negdje. Sad je na 144 radna sata i 7400m2.

Bateriju najvise trosi ako mu stavim usisnu snagu na max. a s obzirom na tvrde podloge to vrlo rijetko koristim. Edge hugging isto trosi bateriju jer tada duze pere. Taj feature recimo vise ne koristim jer su mu shebali logiku i ne radi tako dobro kao prvih x mjeseci kad je dosao na trziste.

Lajkam tu mogucnost za promjenu baterije, pa javim ako do toga dodje u neko skorije vrijeme.
Staro 04.06.2025., 10:58   #1707
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Sta smrdi prema van, u prostoru? Nema brtvu na posudi od prljave vode? Meni X10 napuni prljavu vodu kroz 5-7 dana, voda smrdi kad otvaram posudu, ali dok je sve zatvoreno nema mirisa prema van zbog brtve. Nisam bas azuran u praznjenju iste

Ima brtvu naravno, no ja nakon 5-6 dana osjetim vonj lagano i prema van ane samo kad otvoriš. To je sad možda do mene jer imam izuzetno osjetljiv nos na mirise, i osjetim takve stvari koje većina ljudi neće ni skužit.

Recimo uđem doma i osjetim neki čudan miris na trulo, ukućani se čude o čemu pričm i onda moram sve pogledat da utvrdim što je, sve da bi našo da je jedna voćka na dnu posude s voćem - lagano trula

Anyways, bolje je što se higijene tiče redovito praznit i isprat posudu za prljavu vodu jer se inače dio prljavih čestica smeća u vodi primi za posudu i onda to kasnije moraš ribat da očistiš.

Što se baterije tiče to me ne brine puno, uvijek mi je na max snazi, nakon pola godine nisam primjetio nikakvu degradaciju.
Staro 04.06.2025., 11:03   #1708
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ovo za voce te razumijem, same here! Srecom robota zasad ne osjetim i bolje. Ali osjetim kad mu se zasmrdi vrecica pa mi kod samopraznjenja napuni sobu miomirisima... Argh poludim! Steta, te vrecice bas kratko traju prije nego se zasmrde, jedva 2mj izdrze, a budu jedva polupune.
Staro 04.06.2025., 12:21   #1709
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Vidiš, moje iskustvo s vrećicama u roborocku je znatno bolje. Nakon pola godine još nisam vrećicu ni promijenio, praznim ju cca 2x mjesečno. Iako Roborock preporučuje zamjenu vrećica a ne pražnjenje, Nit smrdi niti imam drugih problema s njom. Kupio sam u startu još nekoliko vrećica extra, ali za sad nisam imao ptrebe promijeniti.
Staro 04.06.2025., 13:58   #1710
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Samo od citanja posta mi dodje da kihnem. Ne bi ja prezivio ciscenje vrecice zbog alergije hehe Negdje moram podvuci crtu kao sto sam onomad poklonio dalje ni dva mjeseca star ciklonski usisavac

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na