|
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
nemam pojma, možda lovi taj isti, ali sa slabijim signalom jer nije dobro okrenuta vanjska jedinica |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja imam 5g internet i sve mi odlično radi (čak sam i prezadovoljan u jednu ruku što se brzina tiče, cca dl 230+ i cca up 120+) ali imam problem kod brata, naime uzeo je također internet 5g i sada ima problem, tj. dl. je bio isto dobar cca 200+, ali mu up nije prelazio cca 10. Nakon toga je prijavio na helpdesk gdje su isto radili "neka" testiranja i sada nisu mogli ništa napraviti, još su mu rekli da po njima on nema uopće nikakav up, te da će doći tehničari da provjere što de događa. U petak su bili tehničari i promijenili su 3 arcadiana i svaki puta bi bilo drugačije i to na način da bi jednom bilo cca up i dl 100+, drugi puta bi se vratilo opet na staro dl. cca 200+, up cca 10+, i nikako nisu dobili da bude dl cca 200 i up cca 100. Te mu je sada brzina cca up i dl 100+. Uglavnom tehničari su rekli da se mora provjeriti toranj na koji se spaja da je možda grešku u njemu. pa me sada zanima da li je netko već imao takih iskustva ili ne, te što bi se moglo po tom pitanju učiniti?
![]() |
#456 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2016
|
Treba softverski nadograditi vanjsku jedinicu. Ako je to napravljeno onda stvarno može biti i do odašiljača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#458 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ima netko problema sa brzinom (HT turistička u pitanju Zyxel NR7302, ht pretplata i ht na bonove)? Do danas je sve radilo normalno, brzine otrpilike 500/50, a nakon 10 sati 7/20 ![]() Od HT aganata nema pametnog odgovora, prema njihovim riječima nemaju poteškoća update: vratila se brzina downloada, barem nešto ![]() pretpostavljam došlo do kakvog ispada lokalno, al što bi to oni trebali znati sharkri ![]() Zadnje izmijenjeno od: postar1. 05.04.2025. u 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ekipa, ako mi na nekoj lokaciji BonBon radi dobro, znači 5G signal, dl preko 500 Mbps, da li bi i Gigabox+ tu radio ok? Ova brzina je danas bila na S23 ultra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Registered User
|
Od danas pušteno svima maksimalno kolko ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Je, ali ja to sa svojih jedva 100 mbita u downloadu (ovisno o raspoloženju, nekad bude i 5 mbita kad se njihov ruter zaboravi agregirati na 5G frekvenciju pa ga moram resetirati) čitam kao "izbacit ćemo točno navedenu brzinu s ugovora da ne bismo morali nuditi raskid na mjestima gdje dajemo jednoznamenkaste brzine". Evo mojih "do 200". Nisu lagali. Niti jednom nije prešla 200. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
|
Ne bi trebao biti zaključan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
a evo i moje brzine: http://tht.speedtestcustom.com/resul...4-5969bc34df48 p.s. još uvijek nisu došli okrenut vanjsku jedinicu prema odašiljaču ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Dosta bolje nego a1, a1 je 1tb i kad potrosis padne na 4mbps, stata sto u mene nema ht 5g signala :/ Funfact odasiljac od hta mi je 300 m od kuce a a1 2km od kuce, no nemam opticku vidljivost sa HT, dosta je nisko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
|
jedan hint, ako nekome zatreba, ubacio sam mikrotika između vanjske jedinice i arcadyana, na mikrotiku sam digao vlan 100 za net, a 101 proslijedio na arcadyana za voip, sada imam javni ip na svom routeru za net (cgnat su mi već ranije ugasili) i telefon preko arcadyana |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
Sad mi je bio tehničar, doslovno ostavio na stolu antenu i router. Rekao je da imam dobar signal, brzina ide 300/10. Upload je 5-10 mx. Da li je potrebno da antena bude vani i usmjerena? I da li joj smeta 5GHz wifi usmjerena antena? Tnx svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Registered User
|
Upload ce ti biti brzi ako ti nadograde softver. Nazovi SZK i nadaj se dobit pravu osobu. Def stavi antenu van, brži je internet značajno, nesmeta joj wifi samo da je na otvorenomi da nema prepreka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
|
napokon sam imao malo više vremena pozabavit se 5g internetom, situacija je slijedeća: 1. ht vanjska jedinica i arcadyan: 150/3 Mbps 2. moj zte mc889a i mikrotik: 465/150 Mbps 3. ht vanjska jedinica direktno u laptop: 500/165 Mbps zanimljivo je kad ht vanjsku jedinicu spojim u mikrotik, opet upload bude kriminalno loš, svega par Mbps, u čemu bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Premium
|
nešto su napravili, možda ažurirali sw na vanjskoj jedinici, uglavnom sad su i DL i UL brzine zadovoljavajuće (nema 200Mbps limita) iako vanjska jedinica nije usmjerena direktno prema baznoj stanici, napokon normalne brzine nakon mjesec dana natezanja s njima |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koja je default IP adresa na WNC FWA AF62? Nikako ne mogu do njega, probao sam IP adrese od 192.168.0.1 do 192.168.10.1, DHCP isto ne radi, dobijem link local adresu. Na njemu kratko blinka power LED zeleno, pojavi se crveno 4G i 5G i onda 4G pozeleni, 5G ostane crveno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
|
kod mene je 192.168.6.1 na internet vlan-u (100) |
![]() |
![]() |
![]() |