|
![]() |
#12211 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Svatko iz ekipe nek da neke novce, ovo u gepek i nosi se po potrebi. https://www.mall.hr/prijenosni-zvucn...utm_medium=cse
![]() |
![]() |
#12212 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
I just found this on AliExpress: €178.16 | Powerful Stereo Amplifier HIFI Bluetooth 600W, 5.1-Channel AV-628BT, FM/AM/USB/SD/AUX, Remote Control, for Home & Karaoke https://a.aliexpress.com/_EJDGYZc Ili ovo I just found this on AliExpress: €23.60 | DC12V 2x20W Digital Mini Bluetooth Amplifier USB SD Player FM Radio With Remote Control https://a.aliexpress.com/_EG5xAwI |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12213 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#12214 |
Premium
|
Pitanje za ekipu...koji izvor zvuka preferirate?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#12215 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
HDTracks Nirvana - lošije od originalnog CDa HDTracks Green Day - bolje od originalnog CDa Jače dinamički komprimirana zika manjeg dinamičkog raspona bolje zvuči u pozadini među ljudima ili u autu, javnom prijevozu… sve zvuči jednoliko. Manje dinamički komprimirana zika većeg dinamičkog raspona bolje zvuči u slušaoni ili kad si solo doma i baš hoćeš slušati ali može smetati i plašiti malu djecu kada se jave tranzijenti recimo opali neki instrument poput bubnja. Ovo više preferiram jer se glazba uvijek može po potrebi dinamički komprimirati dok obrnuto ide malo teže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12216 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Žena me iznenadila s sennheiser HD 660s2 slušalicama pa sad imam brigu izabrati pojačalo. Kupovao bih odvojeno dac i amp. Trenutno bih koristio zvučnu s matične kao dac a pojačalo bih kupio neko kvalitetnije. Pa kad bude para kupiti neki solidan dac. Za sada mi je prvi izbor Topping A90D, nešto u tom rangu možda i jeftinije? Ovaj ide za 500 eura Razmišljam možda od Burston playmate 2 samo ne znam koliko je to dobro rješenje. Ali odmah imam i dac onda. Prijedlozi nekih best buy rješenja stackova a da ne bankrotiram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12218 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne znam zašto misliš da moraš potrošiti za DAC i Amp više nego koštaju slušalice. Uzmeš jedan Topping DX3 Pro+ ili S.M.S.L. C200 ukopčaš i uživaš a nisi bacio dodatnih 300€ u vjetar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12219 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12220 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Najbolje je da pogledaš ponudu na Audiophonicsu, tamo nema čega nema - od ESS do AKM čipova, preko R2R konvertera, cijevi, balansiranh i inih pojačala....gotovo sve PRC, ali daleko od toga da je to nešto loše, zapravo osim Lehmann i par malih europskih specijalista drugo skoro i ne možeš dobit. Rekao bih da ćeš biti zadovoljan sa bilo čim od polovice spomenutog budžeta naviše, biraj samo novije modele kad već možeš, ako ćeš DAC uzimati. https://www.audiophonics.fr/en/deskt...erway=desc&p=3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12221 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Razumijem ja da je ogroman izbor ali u moru recenzija i reklama ne znam više što izabrati. U životu nisam imao pojačalo za slušalice. 😁 Ako već mora biti PRC neka bude kvalitetniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12222 | |
Premium
|
Citiraj:
Neces ih na max slusat. Moraš gledat AMP kojima ce vise doci do izražaja kao što je neki od predloženih Topping modela ili na primjer FiiO K7. Chord Mojo bi možda bio top što bih iskeširao na tvom mjestu ako ga možeš nabaviti. Slobodno čekiraj i Focusrite modele. Vjerojatno posjeduješ FLAC biblioteku koju ćeš puštat ili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12223 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Probaj negdje isprobati neki uređaj, pa usporedi podatke sa drugima koji te zanimaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12224 | |
Premium
|
Citiraj:
Hm.... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12225 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
ako mogu auti zašto nebi mogli i ovi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12226 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12227 | |
Premium
|
Citiraj:
ili će samo promjenit vlasnika , il će restruktuirat prozivodnju pa recimo kao Technics držat jednu/dve liniju i bezobrazno dignut cijene kako bi kupci mislili da su premium prozivodi (kao ova nova pojačala Technics od 2000€ a nikad oni nisu imali premium pojačala -80/90te) s druge strane, samsung ima priliku napravit nešto jer to su ipak svjetski brandovi i mogu dosta "dobit" ako ostanu ustrajni na kvaliteti makar ukinutle neke linije i specijalzirali se za odr. liniju proizvoda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12228 |
Pink Floyd fan
|
Klasičan hifi iz '80 ili kad već, sa glomaznim odvojenim komponentama i zvučnicima za kojima smo slinili, je prošlo vrijeme. To je danas samo za entuzijaste (hifi freakove). Brendovi koji su nastali u to zlatno doba, sve teže preživljavaju. Tko je kupio, kupio je a tko nije niti neće. Zato se spajaju i većinom je to isti q samo druga naljepnica. A i to je bio hifi za raju. Raja sad sluša preko bt slušalica ili još gore, bt "pametnih" zvučnika. Za filmove soundbar. Btw, https://www.popsci.com/gear/sennheis...-factory-tour/ Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 18.05.2025. u 17:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12229 |
Premium
|
Zašto izbor DAC-a nije tako jednostavan (a katkad i upitan): ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12230 |
Premium
|
CD player Sony CDP-XB930 . Preskače CD. Vjerojatno je laser otišao. Znate li nekog pouzdanog tko to mijenja/popravlja? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12231 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Jesi probao ocistiti sa alkoholom za pocetak? Ne bi trebalo biti tesko to srediti... Skines gornji poklopac, malo alkohola (izopropilni, ali moze i obicni) na stapic za usi i malo predjes preko lece lasera... Pa onda vidis kako radi...
![]() |
#12232 |
Pink Floyd fan
|
Ma ne treba ni alkohol. Samo će razmrljati prašinu. Lagano po leći sa (nekorištenim) štapićem za uši. Ili onom krpom što privlači prašinu. Pazi da ti laser ne ode oči! Najbolje ne paliti dok je player otvoren. Btw, nekad preskače zbog vibracija ili nestabilne brzine a to je već teže riješiti. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
![]() |
#12233 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja bi i dalje ovakve stvari sa izopropilnim alkoholom cistio, ali i obicni suhi stapic za usi ce odraditi posao...
![]() |
![]() |
#12234 |
Pink Floyd fan
|
Prvo suhim, ako ne pomogne onda alkoholom. Nekad ima i mali trimer kojim se može poigrati. Ako je pak vibracija problem, može probati to malo dampati. Btw, WD-40 nije dobar! ![]() Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
![]() |
#12235 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti laseri na CD playerima znaju imati brdo tih trimera (potova), ne samo jedan, al to je onda rabbit hole... Ima na onom linku sto sam dao skroz na dnu objasnjenje sto treba raditi kod cackanja po potovima i sugestija da se to ni pod razno ne dira... Jedino sam na CDROMovima vidjao po jedan mali trimer pored same glave lasera, i prcko jesam po tome i kada bi ga razdesio sam se bas namucio da ga vratim nazad da mi uopce ocitava CDove vise...
![]() |
![]() |
#12237 |
Premium
|
![]() |
#12238 |
Premium
|
Pozdrav svima. Hvala na savjetima. Pogledao sam i stranicu sa slikama / uputama. Ono što sam napravio je da sam probao sa suhim štapićem za uho obrisati koliko je dobavljivo (dakle gornji dio leće). Preskakalo je. Pa sam isto to probao sa alkoholom pa opet sa suhim, opet preskače. Ne mogu otvoriti taj poklopac od leće jer bi to zahtijevalo da rastavljam cijeli CD player. Em to nisam radio, em nisam stručan. Pa ću ponoviti pitanje: Znate li nekog pouzdanog tko to mijenja/popravlja? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12239 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam koliko je HiFi, ali DAC je Wolfson, a muzika je FLAC (ALAC) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Primio sam se modernizacije iPod Classic 5th generacije (iPod Video) Umjesto diska, 256GB microSD kartice (ide do 2TB) Čeka se poštar pa sljedeće ide nova i jača baterija + kompletno novo kućište. Planiram za početak složiti dva pa onda vidjeti ima li zainteresiranih za složiti još poneki.
![]() |
|
|