|
![]() |
#81091 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Moj je parkiran ispod drvoreda, isto razni leteći stvorovi seru po njemu, otpeljam u samoposlužnu praonu samo ga isperem sa toplom vodom, sve sklizne sa laka auto je suh gotovo instant te ne ostaju nikakvi flekovi od kapljica. Za sada, ja zadovoljan...
![]() |
![]() |
#81092 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jos uvijek nisam toliki mazohista da gledam Jaguar. Areton, osobno ne volim vagene a jos manje da mi svaki bustelac dize palac kad me vidi. BMW peticu? Koju? Dizeli su sibice a od novijih benzinaca samo B58. Za Audi nemam pojma, ne gledam ih.
![]() |
#81093 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
SUV može osjetno više trošiti na autocesti od karavana i limuzine. Sjećam se da mi je Audi Q2 trošio litru i pol više trenutne potrošnje pri 140km/h nego Golf VII a isti 1.6TDI 115KS motor u oba. Oba auta praktički novi s par soma km na satu. Audi je čak imao šest brzina, Golf pet. Kasnije sam to primjećivao i na drugim autima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81094 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81095 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
CX-5 mi je premali, tako da je on otpao u startu. CX-60 mi se svidja, ali je problem sto je dostupan samo u phev varijanti, ili u mild-hybrid diesel, nema mild-hybrid benzinac :/ Vidit cu iduci tjedan s rental kompanijom kakva je situacija oko uticnica u garazi, pa dal da kompletno prekrizim phev segment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81096 | |
Premium
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81097 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
jel moguce da ce se na to izvlaciti... https://www.telegram.hr/vijesti/voza...4l8sO41b5TWOUQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#81098 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
"...a zbog velike brzine došlo je do zanašanja moćnog vozila." Jel onda smatramo da je vozio 50km/h pa tesla to nije mogla izhendlati? Al srecom imamo danas crne kutije, ne? Cemu uopce one sluze?
![]() |
![]() |
#81099 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Izgleda da je iz ugledne obitelji, nikad problema s njim, uvijek lijepo pozdravi, ali nakon ove situacije, da se malo smiri, ide na školovanje u Švicarsku. Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81101 |
#erase startup-config
|
“Pomeo je sve zaštitne ograde, preletio auto koji je bio na semaforu i pomeo nesretnu ženu. Mislim da su bile splitske registracije. Izašao je iz auta nakon sudara i gledao štetu, a žena leži. Pričao je s policajcem kao da ga je ovaj zaustavio da mu samo pokaže vozačku”, ispričao je svjedok listu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81102 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nisam toliko u BMWjima, ali da uzimam definitivno benzinca. Jedno vrijeme me je držalo da uzmem jedinicu 114. 2014 godinu i da ju dignem na 200+ konja. 😂
![]() |
#81103 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#81104 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ako baš želiš suv onda mazga, a ako može biti karavan što osobno preferiram onda superbica. ![]() RAV4 je isto cool ali kvaliteta interijerala je daleko ispod mazde pa čak i škode. Generalno toyote u kojima sam bio su meh po pitanju interijera. Ne znam kakav je camry pa eventualno i njega stavi u odabir ako možeš živjeti sa limuzinom. Sve ovisi kaj želiš tj. trebaš. NPR: škoda vs mazga sa kolicima iza ![]() ![]() Kod škode stane još o ho ho stvari, a kod mazde je gepek pun. U mazdi ne stane ovaj "sportski" dio po dužini tak da doslovce cijeli gepek progutaju jedna kolica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81105 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81107 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frend ima Talismana karavan, automatik, nekih 140 KS. Zaista je udoban, kao i svi Francuzi. Mogu reći da njegov mjenjač bolje šalta nego moj na Capturu sa istom konjažom. Nedavno je ženi uzeo PHEV Captura. Kako se ona vozi lokalno na šljaku i nazad, praktički se nekoliko dana vozi džabe jer taj put prevaljuje na struju. Potrošnja debelo ispod 5l.
![]() |
#81108 |
Premium
|
Par korisnih informacija za vlasnike hibrida ili one koji planiraju kupnju...ovo je vezano uz Toyotu ali ne vjerujem da je kod drugih proizvođača znatno drugačije:
![]() |
![]() |
![]() |
#81109 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Pretpostavljam sa ti imaš suhi 6-speed EDC u Capturu a on ima mokri 7-speed EDC u Tališi? Kolegica je kupila novi PHEV Captur. Skoro odmah je krepala baterija a nakon par mjeseci kad joj je došla nova baterija bio je problem sa hlađenjem baterije. Sve skupa je trajalo više od godinu dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81111 | |
Moderator
|
Citiraj:
Recimo to kočenje, da, zakopa se na kraju. Nije sad nešto super neugodno ali ako si kao ja u istom danu više puta prelazio iz TC automatike u Priusa to kužiš, no s vremenom posve otupiš na to. Ili sam pak, ako bi baš htio onu nježnu tranziciju, prebacio u Neutral par metara prije potpunog zaustavljanja. Zvukove malo preuveličava. EV mod sam po sebi je neupotrebljiv osim za creepanje u garaži i to je točno. Njihanje auta u Neutralu? Pa za početak kad ga pališ to nećeš skužit jer moraš držat kočnicu. A mislim da nitko normalan ne drži auto parkiran u Neutralu. EVAP, da, i kako je rekao ono je fakat ekstrem i to samo ako ne zatvoriš poklopac potpuno pa ne moraš ponovno pritiskat tipku za otvaranje poklopca. Veći je i puno puno češći problem prepunjavanje odnosno naše ''puni ga do čepa'' punjenje gdje će ti bacit check engine lampicu zbog EVAP errora. Obavezno stat na prvi klik. Hlađenje baterije, definitivno. Imali smo gro slučajeva, većinom ljeti gdje bi se ekipa žalila tj prijavljivala da im je auto izbacio Hybrid system cooling error na ekranu. Jednostavno otvoriš poklopac, pokupiš mucice sa filtera i ideš dalje. Greška se sama poništi nakon minutu dvije kad sustav primjeti dovoljan airflow. Ili jednostavno to radiš samostalno jednom mjesečno kao preventivu. I da tek tamo od 2017 su imali filter, prije je bio samo grill i vent ![]() E da, i ono Ready je isto dobar info za ekipu jer nam je ekipa za čišćenje nebrojeno puta ispraznila akumulator jer bi ga držali u acc modu i pustili muziku dok čiste. Dok ne piše ready auto nije ''upaljen'' i neće startat motor. Odnosno ako samo stisneš start/stop bez pritiskanja kočnice, auto ide u acc mod.
![]() |
![]() |
#81112 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
RAV4 sam gledao review na jubito, i to sto kazes, mislim da mi je interijer previse s konja na magarca. Generalno mi je komfort u autu bitan. Ici cu iduci tjedan pogledati par primjeraka. Trenutno su ili kodiaq/suberb u L&K izvedbi, ili volvoi favoriti. Skode mi se zapravo bas dopadaju, trenutno naginjem tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81116 |
#erase startup-config
|
Ja sam morao ući u bunker od Superba karavana na dođem do svih stvari koje su bile gurnute do zadnjih sjedala ![]() A nisam nizak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81117 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
L&K imaju neku fuj kožu. Sogi ima u superbu, meni bezveze. Vruće po ljeti, hladno po zimi. Kaže da sjeda tek kad se ugriju sjedala. A kliže se. Evo mi napravili 1000km u novom autu, superb scautu i auto je velik ali ne može biti dovoljno velik s dvoje male djece. Nakon peugeota 308sw iz 2008. je velika promjena ali ništa mi nije wow. Valjda sam prestar. Ono što je wow je lane asistent na autocesti, baš velika pomoć. Da možemo strpati dedu i baku i na miru sve u gepek taman bi nam bio multivan. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 01.06.2025. u 16:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81118 | |
Moderator
|
Za ekipu s malim klincima najbolja opcija je monovolumen kao što je bio old school Espace. Za one malo više fancy Mercedes V klasa. Za one koji su borderlajn bauštelci putnički Caddy/Kangoo i slični. Citiraj:
Tak i u ovom krampu, komotno možeš spavat unutra. ![]() ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 31.05.2025. u 17:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81119 | |
Premium
Datum registracije: May 2016
|
Citiraj:
Iskreno na kocenju nista drukcije nisam primjetio nego na svojem atmo benzincu, apsolutno sve isto, nema zakopavanja i nema nikakvog cudnog osjecaja tokom kocenja. I obozavam sto na volanu imam kao pedale sa 4 moda za regenerativno kocenje (prakticki 90% vremena kocim sa time, tek na kraju moram komplet stisnut kocnicu da stanem, na autocesti tipa uopce ne moram stiskat kocnicu nego nonstop se igram i stiscem +- ovisno sto mi treba, meni zabavno ![]() Zvukove dok je u EV modu cujem jedino kad sam tipa dosta blizu izmedju dvije kuce/zgrade, ali to je normala, zvukova mora bit zbog pjesaka, ove zvukove tokom kocenja iskreno nit ne cujem... EV mod je bar kod Honde meni koristan. Kad je on ukljucen mogu malo jace dodat gas bez da mi automatski upali benzinski motor, i konkretno sa punom baterijom mogu otic do ducana i nazad bez da se upali motor (kilometar do i kilometar nazad). Sto se tice neutrala, iskreno nisam jos koristio a nit nemam potrebe... Idem na siguran nacin i za mene i za auto, kad se zaustavim i ako sam u D, prvo povucem rucnu i stavim ga u P, cisto jer mislim da je onda malo lakse samom pogonu/mjenjacu. Za tankanje, nema gumba nego je isto rucka kao za otvaranje haube (i na istom mjestu se nalazi), i odma se otvori i odma je spremno za tankanje. Posto sam ga tek nedavno kupio, sad u pon imam mali servis, morat cu sam provjerit stanje tog filtera za hibridnu bateriju, na CRVu se nalazu kad udjes sa suvozacevih zadnjih vrata i odma na rubu kao mali vent.. sam moram vidjet kak to iscupat i promijenit filter ak treba... Edit: zapravo cak citam da nit nemaju filter iako je dosta malo informacija, moram malo bolje istrazit... Zadnje izmijenjeno od: Silvio. 31.05.2025. u 22:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81120 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |