|
![]() |
#81061 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Prije 4 mj imao sam prometnu , nova Škoda Superb sport Line 2.0tdi dsg stara 7 mj , 38 000 km. Moja firma prvi vlasnik. Plaćena 49 000 eura sa popustom. Puna cijena 53400 Lik me pijan izgurao sa ceste , lupio u mene iza i bacio me u kanal i u ćupriju. Auto totalna šteta, ispucao sve zračne , meni i curi ništa skoro. Osiguranje ponudilo 24 000 i olupinu Za olupinu dobili 11 ponuda prije nego je i oglasena. Davali su 7 do 9000. Odbili osiguranje i ponudili 29 000 . Odbili opet i sad moramo na sud ako hoćemo nastaviti... Odvjetnik kaže da će trajati cca 5 godina ako krenemo u tuzbu. Opće oduševljenje u firmi 🤣 |
![]() |
![]() |
![]() |
#81062 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ljudi su danas opcenito postali nekoncentrirani u prometu. pjesaci, vozaci, biciklisti... nema pravila. Danas u gorici mi pjesakinja mi izletila na crveno za nju, na zebru. zuji u mobitel i prelazi preko zebre. srecom vozio sam laganije jer se 50m nakon toga moram prestrojiti u desnu traku a ona je vec bila puna pa sam laganije dolazio da se mogu ubacit. da je ona 2-3 sekunde kasnije izasla ili da sam ja brze vozio pokupio bi ju. jer svi stoje na zebri ona kraj njih pred mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81063 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#81064 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#81065 |
Premium
|
Ne znam ni sam. Pusiona svakako Ako odlučimo na sud olupina navodno mora biti dostupna tj ne smijemo ju prodati a i tu će gubiti na vrijednosti kroz 5 godina... Začarani krug u kojem svakako pusimo. Ja bi ih natjerao da mi olupinu ni ne nude nego daju čisti novac . Nisam pametan Šef je rekao da sam odlučim ali da ako pristanem na ovo novi gledam do te ukupne cifre koju dobijemo tako da svakako ide downgrade 🤣 |
![]() |
![]() |
![]() |
#81066 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
auto totalka cca. 6 mjeseci star, s karambolom + osiguranje smo dobili cca 70% vrijednosti auta. slag na tortu je bio racun od cca. 100 eura za cuvanje olupine, direktno od Triglava, nakon kompletnog natezanja par mjeseci s isplatom i svim cuvanje olupine je kao trebalo bit besplatno, obzirom na kasko i dodatne usluge vuče blabla... sve u svemu velika smijurija je to bila, Triglav je od tad prekrizen, ne znam kak bi bilo da smo imali kasko u drugoj kuci, trenutno smo svi na Laqo, ali bez udesa ili ikakvih rjesavanja, a nek tak i ostane
![]() |
![]() |
#81067 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Jer 3/4 biciklista su osobe bez vozačke dozvole i bez ikakvog znanja o ponašanju u prometu.
![]() |
![]() |
#81068 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Imati vozačku dozvolu je kao i imati diplomu s fakulteta - nebitno.
![]() |
![]() |
#81069 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Za ovo što opisuješ tu i u prethodnom postu dobivaš minimalno 6 kaznenih bodova i zatvor. 12 bodova je ban Dovoljan dokaz je snimka biciklista ili po prijavi bilo kakva snimka koju izvuku od video nadzora na mjestu na kojem se dogodilo.
![]() |
![]() |
#81070 |
Moderator
|
Stanite na bilo koje križanje 20 minuta. I brojite koliko auta napravi prekršaj, koliko biciklista, koliko skutera i motorista i koliko pješaka. Vidjet će te da najviše prekršaja naprave pješaci, zatim biciklisti. Motorista ima manje u prometu, ali 95% njih se krivo prestrojava u križanju, a o brzini da ne pričamo. Dok automobila ima najviše, a prekršaj će napraviti maximalno do 5%. I sad kad sarkastično napišem kako se treba vozit na zadnje noge se dignu smetači u prometu, "Senfovci".
![]() |
#81071 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Da da, senfovci. Vjerovat cu tvojoj sluzbenoj objektivnoj statistici. Prestani tipkat samo jos vise pokazujes koliki si mentol, nista bolji od tih vozaca bicikla iz primjera, dapace. Unatoc vozackoj dozvoli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81072 | |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#81073 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Naletio sam na ove u par navrata po gradu u zadnjih tjedan dana. Sa svakog semafora ful gas. Vidilo se da nece daleko, tragedija sto je zena nastradala usput ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81074 | |
Moderator
|
Citiraj:
Samo da je smetat po cesti. 😂 A Vi Senfovci, biciklisti i oni koji se tako osjećaju imate ovdje svoju temu. https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
![]() |
![]() |
#81075 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Neki dan sam sam urlao na lika i ženu jer su s bebom u kolicima išli preko zebre na debelo crveno. Ono što me izbacilo iz takta je što niti u jednom trenutku nisu pogledali lijevo ili desno - samo idu a ja po cesti s biciklom ravno u njih. Lupam po zvonu a oni ne yebu živi silu. Križanje Praške i Tesline. Navodno u švicarskoj postupaju po prijavama građana protiv takvih. Ako se skupi dovoljno prijava kažnjavaju kao da je službena osoba prijavila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81076 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Da se vratimo na aute, ne znam sto da gledam, i trebao bih inspiraciju. Ili SUVag, ili karavan, vjerojatno 1-5g staro gledam. Ono sto mi je zasad zapalo za oko: - Mazda CX-60 - Skoda Kodiaq - Skoda Superb combi Sto jos u okvirno tom spektru da bacim u usporedbu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#81078 |
49%winner
|
A kod nas da bi prijavio recimo obijesnu voznju moras doci u faking postaju i to osobno napraviti. Nakon sto sam jednom pokusao, svaki sljedeci put se lupim po ruci i samo si kazem "budalo, koga zoves, tko te cuje?".
![]() |
![]() |
#81079 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ovdje im je dosta da im netko pošalje video ili fotku na account koji imaju na društvenim mrežama i otvaraju slučaj i rješavaju ga instant na temelju toga. Jedna prijava je dovoljna.
![]() |
![]() |
#81080 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Koje osiguranje? Kasko? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81081 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jaguaru dobro ide... https://www.logicno.com/novac-posao-...-po-jedan.html
![]() |
#81082 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Za po gradu il po selu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81083 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81084 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Gledaš tak veće modele zbog prostora, udobnosti, dizajna, nečeg trećeg? Veći karavani su malo frka za parkirati po gradu, ali ak je selo i autoput onda nije frka. Pogledaj i Volvo V90, Passat, Mazda 6 Combi, ako hoces jeftinije ali manje aktualno tu je i Mondeo i Talisman
![]() |
#81085 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81086 |
Moderator
|
Za tu godišnju kilometražu boli te briga za potrošnju. Ja ne bi išao ispod benzinca turbaka od 150hp. O struji ne bi ni razmišljao. Ako se misliš udobno vozit prednost dajem limuzini nad karavanom. Karavan u pravilu ima tvrđi zadnji ovjes. Limuzina s 5 vrata preko 4,80m. Naravno automatik sa što više opreme. Jednom se živi. 😂
![]() |
#81087 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Od navedenog bi definitivno išao na Mazdu no onda baci oko i na RAV4
![]() |
#81088 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Također, IMO Mazda definitivno djeluje kao generalno najbolji automobil od navedenih, jedino što bi rekao da ako ćeš ići na PHEV i imaš ga di puniti (što si i rekao da ti je uvjet) - ako se strpiš još malo, moći ćeš nabaviti novu generaciju kodiaqa PHEV 1g starosti, što je striktno sa PHEV stajališta bolji izbor. Govorim ti jer ima puno bolji doseg od mazde. Službeno tipa 117km, neka je realno i 90 do 100, opet puno bolje od mazdinih realnih 40-50 (ako se dobro sjećam testova).
![]() |
#81090 |
Registered User
|
Hvala! Jos napomena, trenutno imam mazdu 6 combi (2016, 2.5) i super sam zadovoljan, ali on ostaje u obitelji, i samo planiram dodati jos jedan (na razlicitim lokacijama, ne budu pokrivali iste zemlje..). Pa sad dal jos jednog karavana ili dodati suvaga, to je sad pitanje ![]() Idem malo vidjeti volvoe i rav4. Zadnje izmijenjeno od: rendula. 30.05.2025. u 10:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|