|
![]() |
#81031 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kak to npr utječe na garanciju za aute iz unosa? Kia se hvali da ima 7g garancije u cijeloj EU, a navodno seru ak se pozoveš na to u KMAG-u. Konkretno, auto koji sam unesel ima urednu servisnu knjižicu i servisiran je svakih 15k km u ovlaštenom Kia servisu.
![]() |
#81032 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Znači da su gamad i da ne bi trebao imati posla s njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81033 | |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Jer pada mi na pamet primjer da KMAG zabranjuje dilerima u Sloveniji prodaju auta državljanima RH ,što ne bi smio po pravilima EU.
![]() |
![]() |
#81034 |
Omicron Alpha resident
|
![]() |
#81035 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Za KMAG me apsolutno vise nista ne bi iznenadilo nakon zadnjeg slucaja gdje KMAG Slo ne dozvoljava hrvatima kupovinu auta nego ga uredno preusmjeravaju na KMAG Hr. https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i...-reda-2734245/ Ovo za garu si svakako morao provjeriti ranije ![]()
![]() |
![]() |
#81036 |
Omicron Alpha resident
|
Svjestan sam da sam kupil rabljeni auto, tak da garancija je dosta zgodna stvar za koju se mislim izboriti ako ide, ali nije mi bila dealbreaker. Uostalom, za to kaj sam htel dati novce od ostalih proizvođača ne bi dobil garanciju tak da mi na isto nekak dojde.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 29.05.2025. u 00:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81037 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Frend je sa octavijom isao u auto silvijo u u Samoboru i kad je nekaj krepalo javio se u ovlasteni gdje je kvar otklonjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81038 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U Kini ratuju cijenama auta. Usporedite ih s našim. https://www.poslovni.hr/trzista/rat-...0-eura-4486013
![]() |
#81040 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Fakat moraš bit idiot da ovak nešto napraviš Moćnom Teslom dojurio i usmrtio ženu u Splitu. Uhićen je Po slikama kak je uništio auto se vidi da se je vozio po ograničenju |
![]() |
![]() |
![]() |
#81041 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Toga će biti sve više i više. Ogromni auti koji ubrzavaju do 100 za par sekundi. Prije si morao iskeširati neku ozbiljniju lovu za to i nije svaka druga budala na cesti imala takav auto. Još kad pojeftine kao polovnjaci e to će tek biti show. Dečke fino u zatvor na 20-30 godina i dobro je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81043 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Obrana: Auto je jak, brz, tih. Nesretnom vozaču je slučajno zapela papučica gasa na 2-3 sekunde, a žena na biciklu je neoprezno prelazila cestu bez da se uvjerila da to može napraviti na siguran način.
![]() |
#81044 | |||||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Praksa je nešto drugo. Vjeruj mi, znam. Citiraj:
Ništa nije pod garancijom osim eventualno nekih stvari koje so day one pokvarene. Servisi i dalje 30% skuplji nego kod lokalnih. 1. auto sam kupio nov 2012., Kiu, 5 od 7 godina vozio ovlaštenom, ništa od toga nisam imao. 2 godine otišao svom provjerenom, nikad problema. 2. auto sam kupio nov 2020., zadnji puta sam bio u ovlaštenom s njim taj dan kada sam ga kupio, ne mislim koračiti više unutra. A ni kupit novi auto. ![]() Citiraj:
Ja sam imao situaciju gdje mi je originalni ključ pukao, platika se raspala, ostao samo onaj metalni dio ključa koji ide u bravu. Navlačio se par tjedana, naručio iz vana, došlo, isprogramirali, radilo. Kada sam došao na servis su počeli nešto zajebavat, ali smo se dogovorili jedva i garancija je i dalje postojala. Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 29.05.2025. u 09:42. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#81045 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kad sam išao po servisnu knjižicu u Bennusi na Jankomir jer je prvih 127.000km auto bio kod njih u Puli. Oni su sami servisirali Insigniu. Pitam, a šta sa garancijom. Kaže da se garancija priznaje bez obzira tko je radio servis, ako su ugrađivani dijelovi po opelovim specifikacijama.
![]() |
#81046 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nažalost 100 % si u pravu. Ja sam ostao šokiran kad me klijent povezao u onoj BMW i3 kutiji, i dao malo gasa, kako me zakucalo za sjedalo, i koje ubrzanje je dobio u 200 metara. Što se tiče ovog idiota sa Teslom, moraš biti jebeni idiot da se zakucaš tamo gdje se on zabio. Asfalt je loš, preglednost je loša,milijardu auta čeka na semaforu ali sam svejedno vidio u kasno večernjim satima mamlaze koji su tuda prošišali sa 120+. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81047 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Jasno je da je kriv i da nema apsolutno nikakvog opravdanja za to.
![]() |
![]() |
#81048 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To vi mislite da je kriv. Naše krivosuđe će reći svoje pa možda na kraju (ako u međuvremenu ne uđe u zastaru) i ne bude kriv.
![]() |
#81049 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da po zakonima EUa prve dvije godine garancije su obavezne i to mozes servisirati gdje god hoces, nakon 2 godine je već slobodna volja trgovca da uvjetuje kakva ce bit garancija. Citiraj:
I u Kini je malo drugacije nego u nas, u njih imas 20% razlike cijene min i max oprema. U nas kupiš nešto iz VW koncerna u osnovnoj opremi dolazi bez pola volana, sjedala, zračnih jastuka i sl, dok dodaš "osnovno" vec si za 50% digao pocetnu cijenu. Tako se i kinezi mogu borit al ocito jos nisu dosli do te točke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81051 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81052 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Vozač: Dino Klarić, sin građevinskog poduzetnika Suvozač: Deni Bonković, nitko i ništa (vjerojatno samo guzi pse) Kažu komentari ![]() Ništa splićanima ne promiče, to je naše malo selo. ![]()
![]() |
#81053 |
#erase startup-config
|
Automobili
Eto za što idu naši debelo preplaćeni loše izgrađeni kvadrati u novogradnjama. Sinkopa, ugledna obitelj, bez ranijih kaznenih djela… naći će se olakotnih okolnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81054 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81055 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81056 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mene je tip pobrao na obilježenom pješačkom dok sam ga prelazio pješke u centru Zagreba, tj. na zebri. Tak da nije problem signalizacija nego krkani koji su se dotepli sa sela...baš jedan takav je mene pobrao u neregistriranom autu. Kazna? Njemu uvjetna meni dvije operacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81057 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
U ZG kad sam sa starom FabiJom, namjerno gazim bicikliste. Samo sjednem na trubi i po gasu. Na pješačkom ako nije sišao s bicikla, a nema označeno za bicikliste nema boga da mu stanem. Provlačenje između auta, ako ga vidim u retrovizoru samo se pomaknem na njega. 😂
![]() |
#81059 |
#erase startup-config
|
Automobili
Svaki dan idem preko nekoliko zebri i svatko mi stane bilo da je označeno za bicikle ili ne. Svakome se zahvalim. I ja stanem svakom biciklistu na zebri. Čak mi je draže kada je na biciklu jer 2-3x brže prijeđe nego da gura bike preko zebre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81060 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
1. Pokusaj ostat ziv kako znas i umijes. 2. Pokusaj ne ozlijediti ili ostetiti drugog sudionika u prometu, osim ako se ne kosi sa #1. 3. Postuj pravilo veceg i jaceg. To sto tebi biciklistu staju i sto ti stajes drugim biciklistima je lijepo... Ali to si ti... ![]() Biciklisti u prometu su ozbiljan problem jer ih jako puno ne pozna prometna pravila... Za voznju auta moras poloziti hitnu pomoc i vozacki ispit, za voznju bicikla po prometnicama moras polozit sto tocno? ![]() BTW., klince sam naucio da pazljivo izlaze iz zgrade jer ih moze bicikl skupit... Danas sam skoro psa pogazio jer kad je baba otvorila vrata od zgrade, pas izletio... I tko bi onda bio kriv? Ja, naravno, jer nisam vozio po biciklistickoj stazi, a niti po cesti... Tako da - idemo ispocetka - #1 (njena strana) i #2 (moja strana) recimo... Sreca pa imam nove gume pa sam se prakticki ukopao... ![]()
![]() |
![]() |
|
|