|
![]() |
#4321 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Da bi bio snazan i da imas kondiciju moras,osim sto svi viču da se treba hraniti zdravo a nitko ustvari detaljno ne zna što je to točno, raditi poslove koju zahtjevaju snagu i kondiciju. Npr, idi na bauštelu godinu dana, i cuvaj kosti sto vise mozes, pa nam se javi kakav si. Ili idi ribariti godinu dana sa ribarskim brodom. Ne postoji nacin da dobijes misicnu masu tj dugotrajnu snagu za hiking preko foruma. Trebas pitati one koji imaju takvu snagu, sto jedu , sto piju i sto rade. Kad saznas onda odes vidjeti da li si alergican na nesto od toga i napravi isto sto i oni. Ovdje ces dobiti savjete o raznim dodacima prehrani ili zamjenske namirnice i za teretanu koja mozda tebi mozda uopce nece pomoci jer sve ovo preko foruma ustvari sluzi da se ljudi otarase viska kila i da se osjecaju zdravije i fit jer se više manje rade poslovi za stolom ili onakvi koji ne zahtjevaju veliku snagu pa se treba truditi da ne patimo od raznih “bolja” i da se bude fit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4323 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Teretana, utezi i sprave za vježbanje
Prije i za vrijeme fizičkih napora treba pretežno ugljikohidrate da brzo i lako dobiješ puno energije. Ako se natrpaš masnoga prije hikinga umirat ćeš da si ne znam kako utreniran. To vrijedi za sve fizičke aktivnosti bilo šljakica ili sport. To se jede kasnije kada si gotov. Na baušteli bi se smijali mladoj nadobudnoj ekipi kada bi ujutro mlatili jaja sa špekom pa poslije cijeli dan ne mogu doći k sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4324 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Pričao sa jednim likom koji nije 2 godine čučanj mogao napraviti i nakon 2 mj Wolverine stacka može napraviti 10 cucnjeva Probao i oduševio se. Imaš pun net odličnih iskustava... Preporuke Ipamorelin sam probao ali ništa posebno nisam primijetio iskreno. Ne kažem da ne radi možda ali u 2 mj nisam baš vidio nesto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4325 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: strikoo. 29.05.2025. u 20:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4326 |
#erase startup-config
|
Kako si pomoći kod ozljede ramena? Ribao sam sic u autu koji je gospođa usrala od boje s klupice na Bundeku nakon čega mi se počela povećavati bol u ramenu. Sad već prilično smeta čak i kad spavam. Nije sportska ozljeda ali vjerujem da nije ni daleko od toga pa da pitam ovdje kako si pomoći dok ne posjetim doktora. Već dva dana ne ide na bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4329 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Probaj popiti Voltaren. Meni pomaže kod upale tetiva. Nije dugoročno riješenje, no ako te bol presten boliti i ne javi se ponovo do novog napora znaš da je u pitanju tetiva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4330 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja imam kalcifikaciju u oba ramena i tu nema pomoci osim operacije, ali i nju rade tek ako postane bas lose. Al to me ne sprecava da odradim trening. Dobro zagrijem, rastegnem, ako je bas lose bubnem i ibuprofen, ali odradim. Naravno, ne radim ovo na pamet nego na savjet ortopeda i fizijatra. Ojacas misice koji to sve drze i bude bolje. Da se razumijemo, ne savjetujem i tebi da tako radis. Samo iznosim svoju situaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4331 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja imam potrgane ligamente od prometne i trajni implantat/sajlu koja drži zglob ramena da se ne raziđe svaka kost kako joj paše, uz škljocanje svega toga...ali ne boli me niš. Zato me boli sve drugo, lakat, kičma, koljeno mi škljoca, peta me boli LOL. Jednostavno sam se totalno zapustio i nisam više za niš. Tak da vi koji vježbate nastavite ak možete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4332 | ||
#erase startup-config
|
Citiraj:
Sve pet, thx. Znam par ljudi i jednu baku kojima je pomogao MSM s kalcifikatima. To je mineral u prahu odvratnog okusa kojeg se obavezno mora uzimati s vitaminom C. Rekli su da im je isti dan počelo ići na bolje uzimanjem toga. Onoj baki su se kvrge na zglobu na očigled smanjivale kroz dan. Citiraj:
Thx. Točno tu i mene boli. Za sada nije prejaka ali dovoljno da ruka bude slabo upotrebljiva. Kako si vježbao istezanje tetive? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4333 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
![]() Štedi rame koliko možeš, ako za 2 tjedna ne bude vidljivog pomaka možeš ići dr. Dva dana nije baš dovoljno. Možeš uzet ibupofen za bolove i njegova protuupalna svojstva... Rame je zajeban zglob i lako ga možeš preforsirat i ozlijediti neku tetivu. Pošto nije bio neki nasilan udarac, vjerojatno nije ništa ozbiljno da bi se potrgale tetive ili ligamenti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4334 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Imate odličnu “knjigu” (cca 100 stranica od kojih su 80% ilustracije) koja je meni pomogla kad sam razjebao rotatornu manžetu. Dovoljno je par minuta prije svakog treninga koji uključuje neki oblik potiska (bench press, military press, razni potisci za bučicama). AKO je rotatorna manžeta u pitanju, a da nije strgana od prometne ovako kao u Mladena, pomoći će 100%. https://www.scribd.com/doc/48299717/...-cuff-solution |
![]() |
![]() |
![]() |
#4335 | ||
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Naše tijelo neprestano radi na održavanju odgovarajuće pH (kiselost) ravnoteže krvotoka između 7,35 i 7,45. Za usporedbu pH čiste vode je 7. Kada pH u tijelu padne ispod 7,35, to prvenstveno oštećuje nervni sustav, a ako padne ispod 7 to je već koma i smrt. Kada se razina pH podigne iznad 7,45, to rezultira grčevima mišića i tijelo postaje osjetljivo na bakterije i viruse. Za informaciju, kiseli krastavci ili kupus i ostala ukiseljena hrana sa alkoholom ima pH ocjenu od 3,2 do 3,6, što ih čini vrlo kiselim (za naše tijelo daleko ispod granice koja uzrokuje smrt). Alkohol (ocat) i sol (natrij) uništavaju krvne žile jer krvne žile gube elastičnost i mogućnost vraćanja krvi u srce, nakon čega ne možemo očekivati zdravlje sve dok ih ne oporavimo. Kada se pokvare nepovratni ventili u venama kojima se krv vraća nazad u srce, u proširenim dijelovima vena krv se vraća, zbog čega se stvaraju krvni ugrušci (tromboza). Tromboza potom blokira protok krvi u venama i arterijama, a komplikacije ovise o tome gdje se nalazi tromb. Najozbiljniji problemi uključuju moždani udar, srčani udar i ozbiljne probleme s disanjem. Stoga, ne možemo pričati o tome da je ukiseljena hrana zdrava. To mogu tvrditi samo oni koji prodaju takvu hranu i staro vjerovanje, ali to nema veze sa istinom. Danas nam tehnologija pomaže kako bi se u životu mogli držati činjenica, a ne nečijeg mišljenja. Ljudi često kažu... moja baka je jela meso i kiseli kupus i doživjela je starost, ali zapravo nam ne bi trebalo biti bitno samo da doživimo, nego da budemo zdravi. Uostalom, to su prazne priče, jer naše bake i djedovi nisu jeli meso svaki dan... nego 2 puta mjesečno... (možda). Kada su krvne žile oštećene, one gube elastičnost što dugoročno uzrokuje nizak tlak. Ako nastavimo sa soli i (octom) tlak ima povremene skokove i još veće padove što utječe i na otkucaje srca – popularno nazvano aritmija ili poremećaj otkucaja srca. Da bi ostali zdravi, moramo odabirom prehrane održavati odgovarajuću pH (kiselost) ravnotežu u svom tijelu. Konzumiranjem previše kisele (slane) hrane uključujemo bezvoljnost, depresiju, glavobolje, akne, suhu kožu, promjene raspoloženja, lošu probavu, lomljive nokte i kosu, te osjetljive desni. Već blagi slučaj kiselosti može povećati slobodne radikale (otpad rada tjelesnih stanica) u tijelu, smanjujući energiju naših tjelesnih stanica. Kada nam nedostaje energija za stanice to povlači slabljenje mišićne mase i nagli gubitak kilograma. U stalnom stanju kiselosti krvotoka, tijelo koristi svoje dostupne minerale iz kostiju kako bi uravnotežilo pH razinu. Kalcij iz kostiju je mineral koji tijelo koristi za čišćenje krvi od kiseline. Kako tijelo neprestano izvlači kalcij iz kostiju, počinju se razvijati stanja poput osteoporoze, karijesa i bubrežnih kamenca. Idealan pH krvotoka možemo stvoriti samo sa živom biljnom hranom sa naglaskom na zelene lisnate biljke, jer jetra tada stvara idealnu količinu žuči za razgradnju bjelančevina i masnoća. Ako je stvara previše to može dovesti i do ciroze jetre, ako je stvara premalo (zbog kuhane hrane) podložni smo čestim bakterijskim infekcijama. odlicna je usporedba psa, jabuke i komada mesa.. postavi krvavi komad mesa pred nekog i jabuku i pitaj sta ce radije.. komad mesa dobije neki smisao kad ga posolis, povegetis te ispeces.. inace ga ne bi jeo? Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 31.05.2025. u 16:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4336 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
pH želučane kiseline je oko 2. Masa voća je acidična da bi na tijelo ustvari imala alkalni utjecaj. Ukiseljena hrana ti neće promijeniti pH krvi, možda hoće mokraće. Ali sol stvarno jest loša, suhomesnato je zlo iako ga volimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4338 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vise karat manje brinuti o ph,rtl,php,sdp i slicno. Jedes ono sto je ukusno i umres na nekoj plavusi s osmjehom na licu. Jebes sve ostalo, zivot je prekratak. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 01.06.2025. u 11:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4339 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4340 |
#erase startup-config
|
pH krvi je skoro zabetonirano 7.4 a tijelo će učiniti sve da održi taj pH. Jedan od učinkovitih načina je izvlačenje kalcija iz kostiju i otuda osteoporoza. pH krvi se ne smije miješati s pH tijela. Za razliku od krvi tijelo itekako može biti kiselo. Kako se zakiselimo? Konzumirajući krivu hranu i krive napitke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4342 | |
Premium
|
Citiraj:
Oprosti nisam vidio prije odgovor. Fizioterapeut mi je dao vježbe. Našao sam i na Youtube te vježbe koje mi je pokazivao https://www.youtube.com/watch?v=A2KxUaOdmWY Jesi li popio Voltaren? Je prestala bol? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4343 |
Premium
|
Ako se brinete oko krvih žila napravite ovaj test https://www.youtube.com/watch?v=GNayrvFhiVE&t=2s |
![]() |
![]() |
![]() |
#4344 |
#erase startup-config
|
Thx! Znači ovako: Dva dana mi je bilo sve gore i gore. Bol se jačala i širila na cijelu ruku. Tada sam ono pisao. Klonuo sam i zalegao. Malo poslije sam na netu pročitao da vegetarijanska prehrana pomaže a u težim slučajevima post. Nisam imao što izgubiti pa sam se od jučer ujutro pretvorio u govedo i jeo samo veganski - biljnu hranu. Već nakon sat-dva je počelo popuštati. Sad boli samo kad opterećujem ruku pogotovo kada ju dižem iznad glave. Bol je daleko manjeg intenziteta. Nisam pio tablete. Cijeli tjedan se trpam suhomesnatim delicijama koje su mi ostale od rođendana klinca osim jučer i danas. Skužio sam i da mi pomaže grijati rame. Kad bi ga hladio bilo bi mi puno bolje ali kad bi maknuo hladni oblog kasnije bi bilo još gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4347 |
#erase startup-config
|
Što me pitaš ako već sve znaš ![]() 60% našeg tijela je voda. Krvi imamo cca pet litara. Shvaćaš li koliko je retardirana tvoja izjava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4348 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4349 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne znam za tebe, ali ja se svako jutro napasem trave i tako odkiselim svoje tijelo i unesem sve potrebne fido i makro nutrijente. Posebno esencijalne amino i masne kiseline. O vlaknima da ne govorim. Na straha od osteoporoze. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4350 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |