|
![]() |
#80972 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam imao puni kasko 7g od CO i svake godine prijavljivao štetu i nikad problema. Zadnje sada u 4mj ostavio auto u ovlaštenom da mi riješe limariju na vratima i dok je auto bio tamo, sam imao zamjensko vozilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80974 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Oko manjih steta ne drame...
![]() |
![]() |
#80975 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Za euroherc bas pise da ne preporucaju. Uglavnom se vrti croatia, triglav, generali. Za policiju nisam znao ako nije netko ozlijeđen ili ako je na parkingu da se zove uopce i da se odazovu.
![]() |
#80976 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Euroherc je ko i svako drugo osiguranje kad treba s tvoje police skinut i platit nekom drugom štetu. Boli te neka stvar. Sranja nastaju kad si u situaciji da se ti trebaš naplatit od Euroherca. U toj firmi je takva nakupina govana da nije za vjerovat. Pišem iz iskustva.
![]() |
#80977 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace, sa Eurohercom nisam imao nekih ozbiljnih problema... Stan je osiguran od potresa i nakon oba potresa su uredno platili obnovu stana bez puno pitanja...
![]() |
![]() |
#80978 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Rješavao sam stvari na auto koje sam ja il drugi napravili. Sada sam rješavao vrata jer sam pobrao stupić, a u druga vrata me je netko lupio. Tak je bilo i prijašnjih godina. Prednji branik jer sam ga potegnuo po zidu i vrata jer me neko na parkingu zakačio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80979 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#80980 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nakon toga je visemanje svejedno ako izbjegavas osiguranja koja imaju obicaj zavlaciti. Nemam iskustva, samo sam citao da je Euroherc jedno od njih.
![]() |
![]() |
![]() |
#80981 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#80982 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za razliku od auta, sudari s njime su bukvalno smrtonosni. A kada Balkanci počnu letjeti u 'rakija' modu...
![]() |
#80983 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80984 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Naravno ne branim neke servise, gdje stvarno niti ne zamjene filtere, to je zalosno. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80985 |
49%winner
|
Afaik da, i nema sitnih slova "Pokriće vrijednosti novog vozila (bez umanjenja za procijenjenu istrošenost) u slučaju totalne štete (uništenja ili krađe vozila). Primjenjivo za vozila do 6 mjeseci starosti u trenutku sklapanja ugovora o osiguranju i vrijedi do dvije godine starosti vozila." Pricao sam o tome s par ljudi koji prodaju osiguranja i svi kazu isto. To sam si i ja htio uzeti, ali me lizing obvezivao da prvu godinu imam Grupama flotno osiguranje. Poslije vise nemam pravo na taj GAP, pa eto. Mene je Alianz AO+kasko bez fransize u tom trenu prije skoro godinu dana izlazio oko 900 eura, a Grupama 700 eura. Nije neka drasticna razlika.
![]() |
![]() |
#80986 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kolega je došao preuzeti auto: “Molim potpišite” On gleda račun, piše izmjena ulja između ostaloga. Izvuče šipku od ulja a ona crna kao ugljen ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80987 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Napravio sam 10k km sa Škodom. Sad ima 55k km i unutra je benzinac 1.5 TSI 150KS. U dilemi sam da idem svojem starom mehaničaru na izmjenu ulja (ništa drugo nebi mijenjao, jer su sve filtere zamijenili prije 5 mjeseci) ili u ovlašteni kod Jesenovića gdje sam i uzeo auto. Imam i godinu dana garancije koja traje do 12/2025. U Jesenoviću su mi rekli da je servisni interval 30k km, kaj mi je naravno suludo. Koje ulje uopće ide u taj motor? Možda da ga sam kupim pa odem kod starog mehaničara nek zamijeni? EDIT: Auto je 2020g. Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 27.05.2025. u 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80988 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Izmjena ulja ne bi trebal biti problem. 5W30 ili 5W40 kupi nekakvo kvalitetno, odi do svog mehaničara, stavite filter novi i promjenite ulje. Čak sam sigurniji u lokalne meštre kojima vjerujem od ovih "ovlaštenih", nebrojeno puta sam čul da čak ni ulje više ne mjenjaju redovno a redovno naplate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80990 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Imam isti motor u skodi vec 3 godine. Mjenjam po intervalima od 30k km/2god. Gledam to ovako, ako oni daju max garanciju s tim intervalima 7godina/250km onda je valjda to ok. Ne bi dali toliku garanciju da nemaju neku racunicu i da to nemoze izdrzat tako. U mene je garancija 6god/150kkm, prva promjena ulja je bila na cca 25kkm, sljedeca ce bit na nekih 50kkm. Nakon godinu ipo sam morao nadolit 0.4l ulja, znaci 2 puta nadolio(na nekih 15kkm i 40kkm), kako ga vozim me to i ne cudi. Mos mi poslat na pm email da ti posaljem sliku kantice ulja koje su mi dali u servisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80991 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
sve to super, ali da meni ulje stoji 30 000 km, nema teorije. Koliko tu ima čestica željeza, čelika, nečistoća ostalih stvari, prašine.... Svake godine ili 10 000 km, whatever comes first, bez obzira šta mi kažu.
![]() |
#80993 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prodao Minija...dao malo jeftinije ali otišao nakon tri tjedna na Njušci. Ponuda je velika, potražnja nikakva. Novi Picanto za moje potrebe je savršen auto, budem vidio koliko ću biti zadovoljan cijenom godišnjeg servisa. Nervira me kaj je došao sa ljetnim gumama, ne kužim zašto ne nude opciju sve sezonskih...tak da bum na zimu morao kupiti četiri zimske i raditi izmjene dok se ne potroše...ali ajde barem bu to recimo po PS-u. Također treba plaćati 400 eura full kasko svake godine za miran san. Kod polovnjaka me boljela kifla, ali nisam više imao volje za polovni auto iako ga trebam par puta tjedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80994 |
Premium
|
Ovo kaj alianz ima za totalku isplatu pune cijene auta je ubiti ako ja napravim totalku na autu? Kaj je manja vjerojatnost. Ako mi drugi netko napravi totalku ionako pokriva njegovo osiguranje to.
![]() |
#80996 | |
49%winner
|
Citiraj:
"GAP Auto Kasko rješenje je koje vam omogućuje pokrivanje razlike između naknade koju plaća osnovno osiguravajuće društvo i osigurane svote po ugovoru o osiguranju auto kaska (vrijednost vozila navedena u polici auto kaska)." https://profitiraj.hr/vodic-za-gap-osiguranje/
![]() |
![]() |
![]() |
#80997 |
Premium
|
Aha, ok, to mi je jasno sad. Ali kaj, ako se netko zaleti u moj auto (novi) i napravi totalku, ne bi njegovo obvezno osiguranje trebalo pokriti kompletni popravak ili štetu? Ne kužim to. Tipa imaš novi auto za 30-40 soma eura, netko se zaleti u tvoj auto i postoji mogućnost da se auto ne može popraviti niti isplatiti puna cijena auta?
![]() |
#80998 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Castrol EDGE 5W-30 LL I mjenjaj ga jednom godišnje ili od 10000 do 15000 km. Promjeni sve filtere. Nije to neki izdatak. Nađi si nekog mehu koji radi u ovlaštenom i doma u garaži. I ne slušaj ove gluparije o zamjeni ulja na 30000 km
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 27.05.2025. u 12:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80999 | |
49%winner
|
Citiraj:
Jedino sto nisam sad 100% siguran pa bi bilo super ako netko iz prakse to moze potvrditi, cini mi se da za starije aute u pravilu lakse procjenjuju totalku nego za novije. Dojma sam da ce za nove aute koliko god razvaljen bio redovito nuditi iznose za popravak, pa to u pravilu odbijes (jer vrlo cesto nude malo) i odes u ovlasteni gdje se onda ovlasteni raskusura s osiguranjem po racunu... To bi tako bilo ako nisi kriv i kad se naplacujes iz tudje police. Ako si kriv, preostaje ti kasko sa svojim pravilima (zapisnici, alkotest i brdo sitnih slova iz ToS-a).
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 27.05.2025. u 12:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81000 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()