|
![]() |
#1201 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#1202 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Problem je što wifi ima istog SSID bez sufixa 2.4 i 5G. U postavkama bi trebalo upisati nazive mreža i od 5G trebao bi postaviti kanale od 100 nadalje jer će pokrenuti frekvenciju na 160mhz u limitu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Na routeru je podešeno spajanje preko 2.4G i 5G mreže , može se birati . Tako je postavio tehničar . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Stavi samo 5G i prosiri kanal, ali prvo preskeniraj susjede, da se ne preklapas sa nekime.
![]() |
![]() |
#1205 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Koji TV box dolazi uz Telemach TV uslugu? Pitam jer trenutno imam Iskon preko Android TV boxa koji radi preko bežične veze, a nemam baš preveliku mogućnost potegnut kabel od routera do TV-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Uptime 99.99%
|
Instaliraj program na mobitel wifi analyzer ili nesto slicno, pa klikni na 5GHZ i vidi kakva je situacija. Ako trebas 2.4 i 5ghz, promjeni ime 5ghz i spajaj se samo na tu mrezu. Nakon toga kad vidis situaciju mozes prosiriti sirinu kanala 20-160mhz i tako mozes dobiti vecu brzinu, vjerojatno sa tim routerom neces nikad imati 1Gbit, ali blizu bi mogao doci.
![]() |
#1210 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ovo što si ti ugovorio je brzina preko kabela i tu ti sva priča završava. Ukoliko želiš bolji/stabilniji/brži WiFi preporučam ti ili kupnju boljeg routera ili AP-a (u ovom drugom slučaju isključuješ WiFi na trenutnom routeru i komplet WiFi pustiš preko novog AP-a, u prvom slučaju izbacuješ komplet Innbox iz igre - ide u bridge ili se komplet miče, nisam zicer koja je mogućnost kada ide preko HT infra. ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
Ček taj STB ima podršku za DVB-T2? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Telemach optika
Kakva je situacija sa telemach optikom? Uveli mi u zgradu optiku (njihova je optika) kakva su vam iskustav od vas koji koristite? Stabilnost, podrška, jel ima kakvih problema. Trenutno sam na A1 koaksialni i zadovoljan sam i imam solidnu cijenu, ali ovi mi sada nude još niže pa sam u dvojbi da prebacim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Da pojasnimo onda, koaks < optika. Duže objašnjenje: optika nudi simetrične brzine (1000/1000), dočim koaks trenutno nudi puno manji upload od downloada, što je vidljivo i iz paketa koji se nude. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Tnx. Pretpostavio sam tako, ali onda se pitao da nije neki sarkazam u pitanju. Trenutno plaćam 27.15eur, a Telemach nudi za 1eur 12mj, a onda 35.90eur. Jel mogu mijenjati paket nakon nekog vremena? Bitno mi je da je net stabilan. Nije mi ni brzina bitna tj. 200 mb mi je već ok. Budem uzeo na probu pa onda odlučim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Tako je. Niti jedan operater ne daje mogućnost promijene paketa na niži za vrijeme trajanja ugovorne obveze. Ali će ti rado dati mogućnost da se prebaciš na veći, skuplji paket. ![]() Moja metoda je pregrmit prve dvije godine, a onda ostavit uslugu bez ugovorne obveze, pa mogu mijenjat pakete kako mi se prohtje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Spojena optika, uključen EON TV, za sada sve uredno radi, brzina cca 980/970 što mi je i više nego dovoljno, WiFi mi ha Huawei routeru radi daleko bolje nego na Speedportu što se tiče jačine signala, gotovo neusporedivo jer sada imam signal 5 GHz mreže gotovo na maksimumu gdje ga prije i nisam imao unutar stana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Telemach - Optika
Pardon. Nisam napisao do kraja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
nakon nekoliko godina provedenih na koaksijalcu i poslije na optici, nikakvih problema nisam imao ni sa jednom tehnologijom, možda zato što uvijek koristim svoju opremu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Uptime 99.99%
|
Samo sad daju novu Nokiu koja sve ima integrirano, pa sad pokusavam dobiti staru kombinaciju ONT+Router na HT infrastrukturi.
![]() |
#1226 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
ako baš mora biti 1gb wifi veza onda je jedino rešenje uzeti svij ruter neki malo jači wi-fi 6 ili bolje wi-fi 7 i zamjeniti inbox aqko ti netreba telefon ,podatke za spajanje ti mora telemach zakonski dati ((user name)email adresu za internet spajanje ,lozinku i v-lan) router ako kupuješ gledaj da je nešto is ponude asusa ili tp-linka ,radi češćih nadogradnji firmwarea Citiraj:
ako ne nekih 10 min duže,kod susjede jedino što se čekalo da centrala aktivira ont nekih 3-4 minute ,ostalo je unaprijed posloženo
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: skalar. 26.05.2025. u 17:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Uptime 99.99%
|
Elektricari su radili komunikacijski ormaric, u njega stane ONT i mali switch, a i na optici sam se napokon rijesio dodatnog routera u bridgu modu, tako sam jedno 15 godina na VDSL-u drzao.
![]() |
#1229 | |
Premium
|
Citiraj:
" Poštovani, hvala Vam na javljanju u Telemach službu za korisnike. Na poslanim slikama je vidljivo da mjerite blizu 500 Mbit/s preko WiFi-a što je blizu maksimalne brzine koja je moguća na modemima WiFi 5 kategorije koji imate. Na modemima WiFi 6 kategorije su moguće nešto veće brzine ali iste nemamo u ponudi za paket na kojem se nalazite. Napominjemo da brzinu garantiramo isključivo preko žičanog spajanje pošto na WiFi brzinu utječu razni vanjski faktori na koje mi kao operater nemamo utjecaj. Za sve dodatne upite, stojimo Vam na raspolaganju. S poštovanjem, Telemach služba za korisnike " |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve stoji sto su rekli, mislim ne lazu/muljaju. ISP gotovo uvijek daje srot od opreme pa onda trpe stvari kao wifi recimo jer su stedili 10 eura u nabavi wifi6 uredjaja.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 30.05.2025. u 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|