|
![]() |
#4621 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Moj se isto čuo dok sam imao diskove uvijek često nešto drndne pa me iritiralo pogotovo navečer kad sve utihne pa ga još jače čuješ. I prekipilo mi uzeo dva ssd-a i tišina ![]()
![]() |
#4623 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ekipa, za storage filmova, bez RAID-a, da li staviti EXT4 ili BTRFS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4624 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
EXT4 ćeš lakše "otvoriti" bilo gdje / bilo kako ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4625 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
ext4 sa largefile opcijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4626 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4627 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
nakon dugo vremena, došlo vrijeme da malo upgrade-am "nas". doduše nije mi baš uspjelo jer je kučište premalo da bi u njega stalo 6 diskova pa sam odustao i pustio 5. obzirom da nisam znao da mi syno neće dat da povećam raid 0 pool, morao sam kreirati novi volume na samo jednom dodatnom disku šta je malo meh ispalo. ali ok. veći pool je 2 x 2TB raid 0 - anime, serije. manji pool je 2 x 500GB raid 1 - za automatski sync slika s mobitela. dodatni pool će bit za filmove i serije, sad kad su nova telka i projektor došli na red. prije gašenja sam lupio screenshot - 414 dana bez restarta, šta je poprilično OK obzirom da se radi o sklepanom xpenologyju na lenovo mini pc-ju sa celeronom. ![]() usput malo obrisao prah, i vraća se nazad u podrum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4628 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam glupi problem vezan uz Synology s kojjim se borim već neko vrijeme. 4 računala imaju mapirane driveove sa synologya. Na 3 računala pretraživanje tih mapiranih driveova radi, na jednom ne. i naravno, na tom računalu na kojem ne radi, je najvažnije da radi ![]() znači doslovce kad otvoriš drive i hoćeš pretražit nešto na njemu, ili vrti vrti i ne nađe ništa ili nađe nešto što nema veze s upitom, dok na drugim računalima uredno radi i pronalazi odmah po upitu. Omogućeno je da fileovi na tim driveovima budu indeksirani i što se tiče svojstava i sadržaja. U postavkama indeksiranja nit na jednom kompu ne vidim te diskove kao lokacije koje se mogu indeksirati. Problem očito nije na Synologyu, budući da na drugim računalima radi pretraživanje, no mislim da je najzgodnije da upit ovdje postavim, možda se netko od NASovaca susreo s tim. Probao sam mijenjat postavke, usporedio postavke s drugim računalima, čak i napravio rebuild indeksiranja koji je potrajao skoro dva tjedna, no nisam uspio postići da to računalo uspješno pretražuje mrežne diskove :/ Jel propuštam nešto banalno, ima li netko savjet što mi je činiti?
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 27.05.2025. u 20:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4629 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Everything između ostalog ima mogućnost mapiranja shareanih (NAS) foldera/diskova, provjereno radi, pa si možeš tak nekaj složiti da ne ovisiš o Windows File Exploreru. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4630 |
Premium
|
Da, koristim ga na jednom drugom kompu. No, nekako mislim da nije ovdje problem niti u indeksiranju, odnosno ne mogu objasnit u čemu je problem, a sad me to iritira što ne znam zbog čega na tom kompu ne radi a želim da radi ![]()
![]() |
#4631 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
jesu svi kompovi na istim windowsima s aistim settingsima sharinga/firewall ?
![]() |
#4632 |
Premium
|
Je, svi su na Win10 Pro, uredno licencirani, sve je podešeno isto, i svuda sve sa Synologya uredno funkcionira izuzev tog searcha na jednom kompu.
![]() |
#4633 | |
#erase startup-config
|
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk
U komandnoj liniji odnosno shellu ako ti dopusti. Tamo formatiraš sa mkfs.ext4 -T largefile /dev/sd…. Citiraj:
Što ti kaže log na Synologyju kada se taj PC pokuša spojiti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4634 |
Premium
|
Nema nikakvih grešaka. Taj PC je poput ostalih normalno spojen na Synology, sve vuče i čita normalno, osim tog searcha. Međutoa, neki dan sam na drugom kompu zamijenio disk kloniranjem, i nakon toga je i na njemu prestao raditi search. A na ovom kompu s kojim od priej imam problema sam isto to napravio pred par mjeseci, i može biti da tu nastaje problem.
![]() |
#4635 |
#erase startup-config
|
Onda pogledaj Event Log na Windozama. Negdje nešto mora pisati. Pogledaj i Process Monitor (Microsoft Sysinternals) pa vidi što Explorer radi kada klikneš na taj share. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|