Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2025., 13:59   #80761
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
BTW., nesto si ti mene zamijenio sa nekim... Ja se ne slazem sa guranjem biciklizma po Zagrebu, ovo kako je je skroz OK, ali ovi nemozemovci bi ozbiljno trebali pristati micati parkinge da bi ubacivali biciklisticke staze koje nitko ne koristi...
Ma nema zamjene bilo je par kupovina znam da tamo kod Draškovićeve da si...a i Advance
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 14:05   #80762
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Solidan rant
Nitko ne kaže da se svi trebaju voziti biciklom, a kamoli da se svi moraju voziti svugdje biciklom.
Povežeš sve biciklističkim stazama zato da ljudi mogu voziti ako žele.
A povežeš sve, zato što nemaš pojma kome paše kakva kombinacija.

Ovo za ljude koji voze svoju djecu u tim prikolicama za bicikle - ako imaš dedicirane biciklističe staze, zašto ne?
Pa ljudi to masovno prakticiraju gdje god je riješena infrastruktura kako treba.
Pa ako imas ravnice, slobodno radi biciklisticke staze, nemam nista protiv, dapace dobro dodju... Cijeli dio ispod Glavnog kolodvora u Zagrebu je bas pristojno podoban za biciklisticke staze, a i ima ih tako da o cem pricamo? Problem je strogi centar grada, tu su stavili tih par biciklistickih i to je u redu... Ali zatvarati trake i gurati biciklisticke staze koje ce 90% vremena biti prazne, 9% vremena ce ih koristiti dostavljaci na elektricnim motorkotacima, a 1% vremena biciklisti... Onako, a gdje ti je mozak?

A ta ideja da ce ljudi biciklom ici na posao, voziti djecu u vrtice/skole ili ici obaviti shopping... Onako, moras bit ozbiljno posvadjan sa mozgom tvrditi da su bicikli super za to... Bicikl je prvenstveno za sport i rekreaciju, oduvijek bio i zauvijek ce biti... Preznojit ces se, nije to prijevozno sredstvo za ic na posao... Sad bas da ce se neko tusirat na poslu... Mhm, da, super ideja... Potrosit vode brdo, i to tople koja se grije na nesto sto ispusta CO2 u zrak... Onako... Pa cak ni Greta nije tolko glupa...

Vidim ja te genijalce koji furaju djecu u tim prikolicastim njasrima po ljeti na magistrali dole po Dalmaciji... To su debili... D E B I L I...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 14:08   #80763
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Malo o gumama...

CC3 i CC3 Sport
https://youtu.be/n-Y4AIp2WFU
Staro 20.05.2025., 14:15   #80764
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Malo o gumama...

CC3 i CC3 Sport
https://youtu.be/n-Y4AIp2WFU
Sad je samo pitanje kolko ce to kostat... Ako su ove gume u rangu kvalitetnih ljetnih ili zimskih, onda je to prva liga i to je onda to, univerzalna guma koja ce zadovoljiti 70-80% vozaca...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 20.05.2025., 14:16   #80765
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Pa ako imas ravnice, slobodno radi biciklisticke staze, nemam nista protiv, dapace dobro dodju... Cijeli dio ispod Glavnog kolodvora u Zagrebu je bas pristojno podoban za biciklisticke staze, a i ima ih tako da o cem pricamo? Problem je strogi centar grada, tu su stavili tih par biciklistickih i to je u redu... Ali zatvarati trake i gurati biciklisticke staze koje ce 90% vremena biti prazne, 9% vremena ce ih koristiti dostavljaci na elektricnim motorkotacima, a 1% vremena biciklisti... Onako, a gdje ti je mozak?

A ta ideja da ce ljudi biciklom ici na posao, voziti djecu u vrtice/skole ili ici obaviti shopping... Onako, moras bit ozbiljno posvadjan sa mozgom tvrditi da su bicikli super za to... Bicikl je prvenstveno za sport i rekreaciju, oduvijek bio i zauvijek ce biti... Preznojit ces se, nije to prijevozno sredstvo za ic na posao... Sad bas da ce se neko tusirat na poslu... Mhm, da, super ideja... Potrosit vode brdo, i to tople koja se grije na nesto sto ispusta CO2 u zrak... Onako... Pa cak ni Greta nije tolko glupa...
Dok sam bio u Uppsali (Švedska) - majke ti pa "svi" su na tim biciklama i idu svugdje s njima (posao, izlasci, rekreacija... ravno, brdo... sunce, kiša...).
I to je Švedska, a di su tek Danci i Nizozemci.

Ali pretpostavljam da su sve te nacije bez mozga i valjda im nitko nije objasnio da to ne može tako?

Citiraj:
Vidim ja te genijalce koji furaju djecu u tim prikolicastim njasrima po ljeti na magistrali dole po Dalmaciji... To su debili... D E B I L I...
Dobro, to je hazard koji samo čeka da se desi.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 14:24   #80766
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Tisunac, 200€ je trenutno komad CC2 u 235/45-18, ako ne traju bar 4 godine...
Staro 20.05.2025., 14:25   #80767
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Citiraj:
Dok sam bio u Uppsali (Švedska) - majke ti pa "svi" su na tim biciklama i idu svugdje s njima (posao, izlasci, rekreacija... ravno, brdo... sunce, kiša...).

Ali pretpostavljam da su sve te nacije bez mozga i valjda im nitko nije objasnio da to ne može tako?
Dok sam bio u Sahari svi su bili na devama.

Na Marsu nisam nikog vidio bez rovera.

Na Arktiku svi na saonicama.

Ljudi Božji ako vam se toliko sviđa sve to pravac u te zemlje i to je to. Zašto forsirati svugdje? Zašto biti snob i govoriti da je netko pametniji od nas ovdje?

Jel ja govorim da je netko bez mozga ako ne može shvatiti da ja na brdu ne mogu voziti bicikl? Ne, jer sam fino odgojen. I nije samo brdo, općenito je preopasno.
Staro 20.05.2025., 14:27   #80768
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Moja sljedeca guma. Sad je cc2 , taman na jesen trebam mijenjat
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 14:32   #80769
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Dok sam bio u Sahari svi su bili na devama.

Na Marsu nisam nikog vidio bez rovera.

Ljudi Božji ako vam se toliko sviđa sve to pravac u te zemlje i to je to. Zašto forsirati svugdje? Zašto biti snob i govoriti da je netko pametniji od nas ovdje?
Ma usporedba ti je ne super nego top topova

Zato što živim ovdje i imam ista prava kao i ti, pa tako i sudjelovati u biranju toga kakvu budućnost želim za sebe i svoju djecu?
Tvojom logikom - zašto se ti ne odseliš sad jer evo većina nas je odlučila podržati ove promjene?

*apsolutno ne razmišljam ovako, nego ti pokušavam pokazati koliko apsurdno razmišljaš.
I dodatan apsurd je koliko je većina vas koji ste anti-"zelena eko-feministička futurama" (tvoj izraz od prošlog posta, čisto da se zna) zapravo snow-flakeovi samo takvi. A optužujete ovu drugu stranu da su osjetljivi

I ajde, možemo stvarno nazad o autima i gumama jer očito ide u krivom smjeru.
Staro 20.05.2025., 14:37   #80770
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Dok sam bio u Uppsali (Švedska) - majke ti pa "svi" su na tim biciklama i idu svugdje s njima (posao, izlasci, rekreacija...).

De da te pitam... Koje je najvece brdo u Danskoj i Nizozemskoj... Cek, idem pitat Google... Aha, gle...

Danska - https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%B8lleh%C3%B8j - sa svojih 170m visine je uvjerljivo najvisa planina u Danskoj...

Nizozemska - https://en.wikipedia.org/wiki/Vaalserberg - sa svojih 322 metra visine uvjerljivo je najveci vrh Nizozemske...

Svedska - oh gle, oni cak imaju pristojan planinski vrh od nekih 2000m... No, idemo pogledati gustocu naseljenosti Svedske...

I onda ajmo malo pogledat zasto je to tako... Aha, pa da, gle, zato jer tamo toplo, a i nikom se ne vozikaju bicikli po planinama... I onda su svi u nizinskim dijelovima Svedske koji su na jugu...

Recimo, bas me zanima kolko se ljudi vozika biciklima ovako na posao i nazad po Italiji... Koliko znam po Italiji se furaju skuterici, nikakvi bicikli...

Kad smo kod biciklista, ajmo vidjeti koje su najpoznatije biciklisticke utrke... I onda si mozemo postaviti pitanje - a zasto je to tako? Znaci najpoznatije su...

Tour de France - Francuska
Giro d'Italia - Italija
Vuelta a Espańa (za koju nikad nisam cuo) - Spanjolska

Ikad itko cuo za neku biciklisticku utrku u Njemackoj, Danskoj, Svedskoj, Nizozemskoj? Kako bi izgledala utrka po Danskoj ili Nizozemskoj? Utrka na brdo od 100m pa onda nizbrdo dole i tako 250 puta? Ili bi to bio drag race za bicikle u Danskoj i Nizozemskoj?

Poanta price je - nek ovi nemozemovci ne fantaziraju sa biciklizmom po Zagrebu, samo Zagreb ima vece visinske razlike od jedne Danske ili Nizozemske... Postoje gradovi i drzavi koji su pogodni za biciklisticku infrastrukturu i oni koji to jednostavno nisu... Zagreb je, ali do jedne odredjene mjere... Centar grada nije jer je napucen, Crnomerec i taj zapad grada su katastrofa jer tu vec pocinju brda, a trotoari su uski i nemre se gradit dodatna infrastruktura... Sve ispod Glavnog kolodvora je savrseno za biciklisticke staze, no gle cuda, one tamo vec jesu tako da, nista od toga... Istok grada je isto zeznut jer sve sjeverno od Vlaske/Maksimirske je pocetak brda, a tamo se bicikli nebudu vozili... Ukratko - broj biciklista se nece povecati u gradu ne zbog infrastrukture, vec zbog konfiguracije grada... Ovi koji zive u Novom Zagrebu, njima je predaleko voziti se biciklom izvan njihovog kvarta, a da ne spominjem da na potezu cijele Avenije Dubrovnik postoje doslovno 2 pjesacka prijelaza gdje bi mogli preci na sjevernu stranu Novog Zagreba (kako bi dosli u Zaprudje, Sredisce ili Kajzericu)...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 20.05.2025., 14:41   #80771
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
...
Ja ne pratim, pa ko te tjera? Kako ti imaš pravo da ti netko radi infrastrukturu za grijanu guzicu u autu, valjda i drugi stanovnici grada koji preferiraju bicikl imaju isto pravo da im se izgradi infrastruktura? Ja se ne vozim biciklom ali čisto logički, ima djece koja idu u školu, na trening, ima ljudi koji nemaju vozačku, ljudi koji iz nekog razloga radije idu biciklom itd, pa kaj nije logički sigurnije da imaju odvojenu traku? Svako dijete koje ne podleti pod auto jer je u izdvojenoj bicikl traci pa makar bilo jedino koje je njom prošlo taj dan je vrijedno malo konfora grijanim guzicama.
I ak sqmo ti dostavljači samo koriste traku opet je valjda sigurnije za sve, nego da se guraju među autima. Ionako voze hranu baš grijanim guzicama. To tako treba bit, kak je i u svakom velegradu. Nije više promet kak je bio nekad da se možemo voziti, nisu ni ljudi, ni brzina a ni količina vozila.
Ja bi i za javni prijevoz posebne trake, a nas koji smo u autima taj konfor koji se spominje mora koštati za opću dobrobit jbg.
Staro 20.05.2025., 14:48   #80772
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Tisunac, 200€ je trenutno komad CC2 u 235/45-18, ako ne traju bar 4 godine...
Kljasta (citaj: nepopularna) dimenzija, u njoj su i ljetne/zimske isto skuplje od "popularne". CC2 130eur u 225/40R18.
Staro 20.05.2025., 14:48   #80773
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Zato nam i je ovako jer svatko radi kako hoće a pri tome se ne žele niti malo odreći svoje komocije.

Imam bike. Vozim ga svaki dan na posao zimi i ljeti. Uvjeti na cesti mi to omogućuju osim kad je snijeg ili kiša.

Ne smrdim kad dođem na posao jer se normalno vozim pa se niti ne uznojim. Imam torbu na zadnjem nosaču koju napunim poslije posla u dućanu ili mesnici.

Prije 15-20 godina sam bio skoro pa jedini na rinzolu s biciklom. Kada je A.D. 2008 barel nafte otišao na 150$USD počeo sam primjećivati više bicikala pored sebe. Sada svako jutro voze pored mene djecu u vrtić i sebe na posao/faks na biciklima.

Bike već dugo nije primarno za rekreaciju.
Staro 20.05.2025., 15:13   #80774
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Citiraj:
Tvojom logikom - zašto se ti ne odseliš sad jer evo većina nas je odlučila podržati ove promjene?
Dijete moje logika predstavlja samo početak mudrosti nikako ne i kraj.

Samim snobizmom, epitetom da su ljudi glupi, bilo kakav autoritet, po pitanju bicikala, je upitan. Naravno ako se čovjek ispravi to prestaje važiti.

I dalje nemam ništa protiv da netko po ravnici grada vozi kako želi, biciklom, ali ja živim na brdu 4km od katedrale i želim komociju auta.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Sada svako jutro voze pored mene djecu u vrtić i sebe na posao/faks na biciklima.

Bike već dugo nije primarno za rekreaciju.
Nemam ništa kao što rekog protiv bicikala, ali oni koji voze svoju djecu na istima, na našim cestama, nisu baš najmudriji. Darwin tu djeluje kako djeluje

Isto tako želim kad je zima se napiti ko svinja i ako treba uz grijanje odspavati u autu. To što neki nigdjezemac i slično pije čaj ili uzima gljive pa to ne radi kakvo to veze ima? Želim isto u autu pofukat nekad. Zar ovdje ima toliko geekova koji nikad ništa akcije ne dožive? Na biciklu to radite?

Evo sada sam doma došao, trebalo je cca 15min. Javnim prijevozom cca bi trebalo sat vremena, biciklom, ako bih preživio jer živim gdje živim, 30-45, zavisno jel električni. Ja želim komociju. Neki ne žele. Demokracija.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 20.05.2025. u 15:22.
Staro 20.05.2025., 15:24   #80775
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Dijetem oje logika predstavlja samo početak mudrosti nikako ne i kraj.

Samim snobizmom, epitetom da su ljudi glupi, bilo kakav autoritet, po pitanju bicikala, je upitan. Naravno akose čovjek ispravi to prestaje važiti.
Evo, ja stvarno ne kužim što ti želiš reći s ovim
Bacaš floskule, a i gdje sam ja napisao da su ljudi glupi?

Citiraj:
I dalje nemam ništa protiv da netko po ravnici grada vozi kako želi, biciklom, ali ja živim na brdu 4km od katedrale i želim komociju auta.
Tko ti brani voziti tvoj auto?
Govorimo o poboljšanju javnog prijevoza, biciklističkim stazama i podzemnim garažama.

Najgore što će ti se dogoditi je da zbog biciklističkih staza od sebe doma do bilo koje druge točke u gradu, moraš ići duljim putem nego što si navikao (to pod uvjetom da zatvore neke dijelove za automobile koje bi inače koristio za tu rutu).
To je ono što raspravljamo, zašto kolege spominju da za dugoročno bolja rješenja moramo "pojest" dio komocije toga da se prioritiziraju auti.
Staro 20.05.2025., 15:27   #80776
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Citiraj:
Najgore što će ti se dogoditi je da zbog biciklističkih staza od sebe doma do bilo koje druge točke u gradu, moraš ići duljim putem nego što si navikao (to pod uvjetom da zatvore neke dijelove za automobile koje bi inače koristio za tu rutu).
To je ono što raspravljamo, zašto kolege spominju da za dugoročno bolja rješenja moramo "pojest" dio komocije toga da se prioritiziraju auti.
Ono što se dešava jest da se stvaraju gužve u gradu koji ionako ima gužve, a zbog biciklista, koji ne koriste trake za bicikle u mjeri u kojoj koriste auti.

Dobije se što se dobije.

Gužva.

Želimo li još ekstra gužve? Ja ne.

Dakle, ideja za zatvaranje traka za aute, a otvaranje za bicikliste je naprosto protivna zdravom razumu.

Po zimi jeseni vidim doslovno 0, riječima nula, biciklista koji koriste te trake. I vi bi još tih traka sa nula biciklista?

Po ljeti istina vidim ih 8 u tih 8km do posla, tu me imate. Vidim isto oko 500 auta na putu do istog.

Ajmo radije ovako.

Prvo neka biciklisti dobiju kulturu vožnje bicikla bez da svi vozači i pješaci ih imaju poriv nabiti, pa onda možemo o nigdjezemskoj, švabiji, briselu i ostalim "kulturama".

Biciklisti NISU zaslužili da im se omogući vožnja i zatvaranje traka za aute, seljaci kakvi jesu. Ne svi naravno.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 20.05.2025. u 15:32.
Staro 20.05.2025., 15:38   #80777
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Ono što se dešava jest da se stvaraju gužve u gradu koji ionako ima gužve, a zbog eko biciklista, koji ne koriste trake za bicikle u mjeri u kojoj koriste auti.

Dobije se što se dobije.

Gužva.

Želimo li još ekstra gužve? Ja ne.
Pa uzrok gužvama je prvenstveno broj ljudi koji se voze u autima, u tome i je poanta.
Pričaš kao da bi bez ovih biciklističkih bilo super.

Kratkoročno - ne bi, bilo bi samo mrvu manje loše, ali i dalje koma.
Dugoročno - za rješenje gužve u centru će ti jedino pomoći bolji javni prijevoz i kombinacije sa garažama van centra gdje će ljudi (koji ne žive u centru) moći ostaviti auto i u miru se dovesti do gdje trebaju javnim prijevozom.

Biciklističke staze su tu da stanovnicima kvartova daju alternativu svim ostalim sredstvima prijevoza. I da daš šansu da dođe do većeg prihvaćanja bicikli kao prijevoznog sredstva. Jer ako dođe do većeg broja korištenja, makar se i radile staze nauštrb automobilskih traka, će dovesti do dodatnog smanjenja gužve.
To što neće i kratkoročno ne znači da ne treba graditi infrastrukturu.
Staro 20.05.2025., 15:39   #80778
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Tom logikom nisu ni vozaci automobila (seljaci uglavnom) zasluzili da se koriste cestom, neka idu pjeske dok se ne nauce.
Staro 20.05.2025., 15:41   #80779
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

NHF ali kao netko tko je zadnje 4god svaki radni dan na biciklu mogu te samo pitati gdje se ti voziš kad imaš takvu percepciju?

Ima nešto u tome što pišeš pogotovo u kulturi vožnje na dva kotača ali mislim da si ga malo prećera i da to nije do biciklista nego odraz opće nekulture, te ponešto činjenice da ljudi nisu svjesni što rade.

Kada proširiš cestu dobiješ više auta na cesti. Kada napraviš biciklističku stazu…. a svaki bicikl na cesti je jedan auto manje to jutro i popodne
Staro 20.05.2025., 15:43   #80780
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Dakle, ideja za zatvaranje traka za aute, a otvaranje za bicikliste je naprosto protivna zdravom razumu.

Po zimi jeseni vidim doslovno 0, riječima nula, biciklista koji koriste te trake. I vi bi još tih traka sa nula biciklista?

Po ljeti istina vidim ih 8 u tih 8km do posla, tu me imate. Vidim isto oko 500 auta na putu do istog.

Ajmo radije ovako.

Prvo neka biciklisti dobiju kulturu vožnje bicikla bez da svi vozači i pješaci ih imaju poriv nabiti, pa onda možemo o nigdjezemskoj, švabiji, briselu i ostalim "kulturama".

Biciklisti NISU zaslužili da im se omogući vožnja i zatvaranje traka za aute, seljaci kakvi jesu. Ne svi naravno.
Dodao si ovo naknadno i jednostavno moram komentirati

Vozači bicikla su seljaci a vozači auta su super?
Di ti živiš? Bias much?
Prvo - ima pacijenata svugdje, to nije nikakav razlog protiv biciklističkih staza.
Drugo - "nisu zaslužili", ti si fakat ozbiljan, ovo ti je argumentiranje?
Staro 20.05.2025., 15:50   #80781
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Potpis, ovako je suludo argumentirati. Nismo mi prvi grad koji se suočava sa ovom problematikom samo eto, kasnimo. Količina autiju je problem, dok se olakšava pristup autima biti će ih sve više i problem će rasti. Teška srca to govorim jer sam non stop u autu i nisam bio svjestan koliko smo zapravo sretni bili do sad da možemo parkirat pred firmu, zgradu, restoran. To je nažalost prošlo vrijeme, i biti će sve gore dok netko izabere skoknut do kladionice autom umjesto nekom alternativom. Infrastrukturom pružiti alternativu javim prijevozom i drugim oblicima prijevoza (da, i biciklističkim trakama), te poskupiti vozilima pristup u najproblematičnije dijelove je jedino rješenje gdje se infrastruktura ne može jednostavno i povoljno poboljšati za sve.
Staro 20.05.2025., 15:59   #80782
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Tako je, već se zna točno što funkcionira a što ne.
Gradiš na osnov recepata koji su provjereno dobri i to je to.

Ovo je čisto stvar otpora zbog navike, pasivnosti i mentalnog sklopa nacije (generaliziram, ali u prosjeku da).
Kod nas se na žalost smatra boljim da se ne radi ništa na tome i da kukamo kako je loše.
Ali evo, zadnjih par godina u Zagrebu, a pogotovo ovih dana - imam nadu da se i to mjenja...

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kada proširiš cestu dobiješ više auta na cesti. Kada napraviš biciklističku stazu…. a svaki bicikl na cesti je jedan auto manje to jutro i popodne
Staro 20.05.2025., 16:03   #80783
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Jedva čekam da nekulturne napete seljačine ostave aute i počnu se voziti el. cigomobila i biciklima pogotovo električnima.

Do tada uživam na dva kotača.
Staro 20.05.2025., 16:40   #80784
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Aaa kotuuraljke,karići i rošule čemu ta diskriminacija prema spomenutim ,šta sad samo su bicklee i avte bitne aa no no

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 17:06   #80785
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Tocno to... Ljudi se ne voze biciklima, I rest my case... Da imas bicikliste koji mile gradom 0-24, u redu, gradi im staze, unistavaj parkinge za aute, mici aute iz centra... Ovako kada se NITKO ne vozi biciklom na prvu pomisao kise ili hladnijeg vremena, aj ne fantaziraj...
Kad se ubiju trake za aute, bit će više ljudi na biciklama.
Sve je stvar prilagodbe
Možda ti je ovo zadnji auto prije nekog Treka.

Nego, koji je ono auto voziš?
Staro 20.05.2025., 17:26   #80786
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
15 godina sam išao pješke od Doma sportova do Varšavske.

Kiša - nema biciklista
Snijeg - nema biciklista
Hladno - nema biciklista
Jako vruće - nema biciklista

Paciklisti se voze u ZG samo kada je idealno. Tako sam i ja. Za sve ostalo tu je cipelcug ili taxi. Na toj relaciji mi tramvaj nije bio logičan izbor.

Svakako se slažem da treba biti paciklističkih staza ai ne na uštrb automobila. Isto tako se zalažem da treba uvesti regu, tehnički, osiguranje i vozački za bicikle, a time i vozačku dozvolu koja se može izgubiti.

Siguran sam da 50% paciklista ne bi prošlo ispit iz prometnih znakova, a guraju se na cestu. Žele više staza, a reano ne pridonose tome ni kroz namete ni kroz gorivo.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 17:34   #80787
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

paciklisti? šta su to , pakistanci na biciklama?
pričamo o biciklistima, ne budi šašav.
Staro 20.05.2025., 17:35   #80788
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U Rijeci jesu napravili Park & Ride. Pozicija parkinga je ok, cijena isto, ali brate busevi voze svake prestupne. U špici čak 2x na sat, a ostatak dana 1x. Totalno demotivirajuće.
https://www.autotrolej.hr/linije/gra...nije/linija-8/

Čisto za usporedbu - bio sa u Reggio Emiliji gdje ima isti sistem. Mini busevi voze svakih 10min.
Staro 20.05.2025., 17:48   #80789
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
paciklisti? šta su to , pakistanci na biciklama?
pričamo o biciklistima, ne budi šašav.
Sva smetala agresivna na paciklima. Najgori su mi bili po Beču onako agresivno drkajuči po zvoncu. Ljudi skaču ali stanu i mali fureri kada je na stazi balkansko krme pa mu nije baš svejedno zabiti se.

doduše jednom se biciklist zabio u mene dok sam stajao. Bicijl je ostao na meni, a bogec se razlijepio.

Kao što sam ve rekao jedino će mi biti žao clia kada ga dam na cios to kaj više neću imati neki dizel koji dimi pa da počastim idiote kada mi se po cesti rašire.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2025., 18:02   #80790
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

dopusti meni da se zabijem u tebe hahahahaha

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge