|
![]() |
#80731 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
A to moraš pročitati Terms of Use. Nije Zaba spefična po tome, sve se može dogovoriti, ali svaka banka po defaultu ima limitaciju na 10k, to je naredba HNB-a. Zato jer zakon o pranju novca kreće od 10k. Ali eto, 9999EUR, nitko te ništa ne pita. ![]() Nakon 10k ide provjera i poziv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80732 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svojevremeno sam poslao 30k na račun vani putem netbankinga. Nitko iz Erste me ništa nije pitao. Isto tako kada sam na šalteru dao 15k od prodaje auta, isto me nisu pitali odakle mi. Imao sam kopiju ugovora u džepu, ali mi nije bio potreban.
![]() |
#80734 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ne da ni pbz, morao sam podici limit prije uplate za auto. Proslo i telefonski ali potraje provjera 5-10 min. Po meni je isplativo ako ti netko uzme 1000 eur za prijevoz i uslugu unosa, dakle rijesavanje svih papira i registracije. Ustedis svoje vrijeme, skupis gotov auto. Pogotovo sta nama juznije je sve jos dodatno 100 eur jedan smjer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80735 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Erste ima limit 13k eura na transakciju (bar kod mene tako pise), ali kazu da se to moze privremeno dignuti pozivom na tel ili posjetom banci. Mene za transakciju od 12k eura nisu nista pitali sto i ocekujem s obzirom na limit. Za uplate me isto nista nisu pitali, red velicine od 2 do 5k eura, al to je valjda sitna lova u njihovim ocima.
![]() |
![]() |
#80736 |
Fresh Juice
|
Pitaju za veće uplate, a isto tako veća uplata keša može trigerirat ostale institucije. Uplatu gotovine 40k na svoj račun sam na obični papir napisao otkud mi novac, potpisao i to je priložila |
![]() |
![]() |
![]() |
#80737 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja sam sad digel limit do kraja mjeseca za kupnju, pa onda od 1.6. morem spustiti natrag na default (7k u PBZ-u)
![]() |
#80738 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80739 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80740 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80741 |
Premium
|
Tocno to... Ljudi se ne voze biciklima, I rest my case... Da imas bicikliste koji mile gradom 0-24, u redu, gradi im staze, unistavaj parkinge za aute, mici aute iz centra... Ovako kada se NITKO ne vozi biciklom na prvu pomisao kise ili hladnijeg vremena, aj ne fantaziraj...
![]() |
#80742 | |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
https://www.zagreb.hr/najam-bicikala...em-gradu/51895 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80743 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80744 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80745 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Ne znam kako je za placanje van, ali za placanje internetom u RH je meni limit 40k € mjesecno na ZABA-i. I to saznao kada sam isao platiti auto, e-zaba mi izbacila upozorenje da je preko limita. Nazvao banku, autorizirao se preko m-tokena i zena mi uredno digla limit. Rekao da moram platiti auto i nikakvih problema. Za uplatu preko 10k na racun onda ispituju. Prodali Mazdu za gotovinu i kada smo isli uplatiti na racun morao sam pokazati kupoprodajni ugovor da ga oni skeniraju i dati neku izjavu da su sredstva od prodaje auta.
![]() |
#80746 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80747 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Daleko od idealnog primjera ali to ti je kao da staviš samo po par cesta po kvartu, neke kvartove povežeš, večinu njih ne i onda komentiraš da kako to da se većina stanovništva ne vozi autima, da je to očito zbog toga što ljudi to ne žele i da nema smisla nastaviti raditi ceste ![]() Jest da biciklom možeš ići i gdje nema biciklističkih staza, ali je daleko od super rješenja. Dosta ljudi, uključujući i mene, se iz opravdanih razloga ne osjeća uopće ugodno vozeči među autima.
![]() |
![]() |
#80748 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nek zatvore Zeleni val, Vukovarsku, Savsku i Heinzelovu za aute pa ce se ljudi vozit biciklima ![]() Moraš prvo stvorit uvjete ![]() ![]()
![]() |
#80749 |
Flajing super šiiiip
|
Ma naravno, udri odmah iz sprdnje po ekstremu jer nema smisla racionalno govoriti o nekoj zlatnoj sredini? ![]() Nit je zg prvi grad koji ide u tom smjeru nit su to nerješive stvari za dobrobit većine ljudi. Budućnost jest što bolji javni prijevoz, biciklističe staze, povećanje broja podzemnih garaža... A ne gradnja dodatnih traka/širenje cesta za aute i njihove parkinge, što se apsolutno svaki put kroz povjest i razne gradove pokazalo da dugoročno ne napravi ništa dobrog.
![]() |
#80750 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
- “Proširili su aveniju i napravili novi parking u kvartu” - “Top! Idem kupiti treći auto…” Imam osjećaj da su danas veće gužve na Ljubljanskoj nego prije 25 godina kada je imala samo dvije trake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80751 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Neki dan se vratio iz Munchena, proveo gore tjedan dana. Javni prijevoz nemam pogovora, koje god vrste, vozi super. I čisti su. Bicikli, koriste ih puno. U prometu ih ni ne primjetiš jer imaju svoje trake. Ljudi s djecom zakače one Thule prikolice na bicikl i djeca unutra. Prometne gužve u rush houru ima naravno. Al nakon tih par dana čini mi se da ljudi gore vode lijep život i razumijem ljude koji odu gore i ne vrate se, bome i meni je došlo. I da, BMWa ima na svakom ćošku, i bome se naiđe na lijepih primjeraka. Ne znam gdje je kod nas zapelo s razvojem javnog prijevoza i infrastrukture. Od revolucije i uvođenja tramvaja prije više od 100 godine došli do toga da skoro ti isti tramvaji još voze po istim prugrama. A da, vjerojatno rođo, ekipa i svi ostali sa svojim džepovima nauštrb razvoja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80752 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Zapelo je u đepovima podobnih ![]() Nažalost, vidi se i tu u temi, da ekipa želi promjene al kad se počinju uvađati onda im je sve problem. takav nam je mentalitet Imamo gradonačelnika kojem zamjeraju farbanje klupica i cesti, a lik je financijski stabilizirao grad i nema niti jednu aferu. Ove umjetno pumpane ne doživljavam |
![]() |
![]() |
![]() |
#80753 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sa tim biciklom sam - ja - mogao kud sam htio... Od istoka do zapada grada, jer mi je to bilo jedino prijevozno sredstvo, za auto nisam imao, a nisam imao ni vozacki ispit (koji sam polozio sa 26 godina inace)... Ali to sam ja... Preznojio sam se biljon puta, razbio, bio vozio po Sljemenskim potocima, prakticki downhill, isao na posao kad sam radio u Lab2000... Da mi sada netko kaze da moram recimo od Dubrave do Crnomerca na posao svaki dan biciklom bi ga prvo sakom u zube kresnuo... A onda bi jos bacio bicikl na njega... I skocio par puta da zaboravi na tako glupe ideje... Ovi debili koji voze djecu nakacenu na te Thule prikolice, nemam rijeci... To je u klasi debila na skuterima ili elektricnim romobilima koji klince bez kaciga furaju ispred ili iza sebe, ima toga po Indiji i takvim nedodzijama... Za takve je socijalna sluzba... Znaci, vozis nesto najbitnije na svijetu potpuno nezasticeno i onda se jos ides gurat u promet po gradu gdje se vozikaju auti... Pa danas je prijeci zeleno na semaforu za pjesake lutrija kad imas hrpu debila koji dr*kaju po navigacijama, touchscreenovima, mobitelima i ostalim glupostima... Svoje klince ucim da ne vjeruju nikome i nicem u prometu i da to sto je njima zeleno na semaforu ne znaci bas nista... Kolko sam se puta svadjao sa mojim prvasicem oko prelaska ceste... Ja preko ceste idem kada nema apsolutno nijednog auta koji mi dolazi u susret jer je to najsigurniji prelazak, a za semafor me tolko zaboli da se mogu i popisat na njega... Naravno, mali slom zivaca svaki put dobije jer ga u skoli uce da treba prelaziti preko zelenog, sto je svakako ispravno... No onda ga ja moram dodatno uciti da to zeleno nista ne znaci zbogradi debila koji prckaju po mobitelima, touchscreenovima itd sto sam gore vec naveo... Da se vratimo na prometne aksiome... 1. Ostani ziv kako znas i umijes 2. Ne ozlijedi drugog i ne osteti tudju imovinu osim ako se ne kosi sa #1 3. Postuj pravilo veceg i jaceg
![]() |
![]() |
#80754 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Za bicikle, da, ali ne nauštrb auta, pa da na kraju imamo još veće gužve jer je nekome to "zelena eko-feministička futurama" pa zatvara trake za aute, a onda kad pogledaš realno ih nitko ni ne koristi. To može samo ova intelektualna trenutna vlast u našem prekrasnom gradu raditi. Tko zna koliko još imaju takvih ideja. Ja živim na brdu i ne pada mi na pamet se voziti na posao nikad sa biciklom. Dodajmo tu i loše vrijeme...pa neki ljudi su naprosto ludi. Sigurnost? Na odgovornost onih koji se voze biciklom. Najviše obožavam one bez svjetala po noći kao i one koji idu "popreko" preko raskrižja i prometnih traka jer im je zgodno. Inače čudim se da kod "sudara" nema češće slučajeva gdje vozač auta izađe i malo "odgoji biciklista kojim šamarom". Snobizam neću ni spominjati. Moje je pravo u grijanom autu sjedeći se voziti, zato sam ga i kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80755 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80756 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Siguran sam da i sjedenje na prostati nije zdravo. Ostane i ljubavni mišić bez krvi i kisika, atrofija, smanjenje...svašta ![]() Da želim da mi se sve smanji i atrofira kupio bih Bmw. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80757 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW., nesto si ti mene zamijenio sa nekim... Ja se ne slazem sa guranjem biciklizma po Zagrebu, ovo kako je je skroz OK, ali ovi nemozemovci bi ozbiljno trebali pristati micati parkinge da bi ubacivali biciklisticke staze koje nitko ne koristi... Zato i velim svako malo da sam vidio par biciklista na putu od ureda (cijela Marticeva, od HNB do Kvatrica) koja je prakticki zila kucavica za bicikliste koji idu prema centru... Jednostavno ih NEMA... Bude ih nesto malo kada je vani lijepo vrijeme, ali jesen, zima, rano proljece ili cim padne kisa - NEMA NIJEDNOG... Kad padne kisa i ja idem trajvanom, nisam ni ja lud kisnut bezveze... ![]() Dostavljace ne brojim jer oni ne voze bicikle, nego elektricne motorkotace, nisam nijednog vidio da pedalira...
![]() |
![]() |
#80758 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Meni je zgodna ta Park and Ride opcija - napravi dost garaža/parkinga na rubu i složi super javni prevoz do kud treba. Pa da npr dojdem na P&R u 12 i znam da ima mesta za auto a opet da sam za 20ak minuta na drugom kraju grada sa vlakom/tram/bus/bicikl. A pješačku onda proširiti do Klare kaj se mene tiče. Dapače, ne bu bilo onih seljačića sa motorima i drlogima kaj turiraju i prde po avenijama u 1 ujutro.
![]() |
#80759 | |||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Odeš u ove sređene Europske metropole i vidiš kako to sve može funkcionirati kad se stvari odrade kako spada. Bili u Zurichu 2 tjedna - potreba za autom mi je bila 0. Sjedao u auto samo kad mi se điralo van grada, ali i to se dalo većinom riješiti sa vlakom. Citiraj:
Citiraj:
![]() U naredne 4 godine vjerujem da će se napraviti značajniji pomaci. Po najavama (od čega se na većini već startalo): povećanje broja tramvaja/novi tramvaji, proširenje tramvajske mreže, promjene u prometu tako da se što više smanje dijelovi gdje tramvaji nemaju ekskluzivu na svoju traku, dodatna pobošljanja na križanjima i semaforima tako da dodatno ubrzaju tramvajski prijevoz... Sve to skupa će pozitivno djelovati na broj ljudi koji će htjeti koristiti javni prijevoz, jer bit će im bolje, jednostavnije i brže od vlastitog auta. I onda to iskombinirati sa velikim javnim garažama na bitnim dijelovima u gradu, odakle lako, brzo i jeftino možeš javnim prijevozom do centra - di ćeš bolje.
![]() |
![]() |
#80760 | |
Flajing super šiiiip
|
Solidan rant ![]() Nitko ne kaže da se svi trebaju voziti biciklom, a kamoli da se svi moraju voziti svugdje biciklom. Povežeš sve biciklističkim stazama zato da ljudi mogu voziti ako žele. A povežeš sve, zato što nemaš pojma kome paše kakva kombinacija. Ovo za ljude koji voze svoju djecu u tim prikolicama za bicikle - ako imaš dedicirane biciklističe staze, zašto ne? Pa ljudi to masovno prakticiraju gdje god je riješena infrastruktura kako treba. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|