|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ja sam pitao za vodu. Napisat ću vam ovdje kad mi vlaga napravi problem na konektoru na toj anteni. Moja prognoza je nikad. Vidjet ćemo.
![]() |
#152 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vlaga / voda je još pjesma, da vidiš tek šta napravi more ili slična tekućina / atmosfera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma dovoljno da snijeg ostane na anteni i krene se polako otapati, takva voda kapilarno onda ulazi svuda.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#156 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad sam radio u brodogradilištu, električari su imali za takve stvari posebni materijal. Izgledao je kao cijev, ali od mekše plastike iznutra namazane nekakvom smolom. Bilo ih je različitih promjera. Odrezao si komad toga, stavio na mjesto spoja i zagrijao industrijskim fenom. Plastika se smežurala oko spoja, a smola rastopila. Takav spoj ne pušta unutra ni sol ni vlagu, ali ga više ni sam Bog ne bi mogao skinuti.
![]() |
#157 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Modernija varijanta a da nije kab. šupernica, samo na mjestu ulaska kabela treba "nos" prema vani (oblik cijevi) cca 4 - 5 cm, uđeš sa kabelom, spojiš unutra, na kraju omotaš sa posebnim izolirom koji je u stvari samo vulkanizirajuća guma. Poanta je da kad se osuši postane jedno tijelo, zalijepi se gore oko nosa i niže za kabel. Druga varijanta je slična, prije uvlačenja i spajanja stavi odg. fi i odg. dužine RAYCHEM TERMOSKUPLJAJUĆI BUŽIR, neki imaju dodatno još i naneseno ljepilo sa unutrašnje strane, nakon spajanja bužir digneš gore, namjestiš i ind. fenom polako stisneš. Obje varijante su dobre ali jednokratne, skalpelom se polako ispara za skidanje a za ponovno spajanje treba imati navedeni materijal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#159 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Narucio sam Starlink standard set. Za prvu ruku bi ga "priljubio" uz krovni prozor, pa da vidim rezultate. Iznad i oko prozora nema drveca, zgrada i slicnog. Jel netko takvu "ideju" testirao? Da nije izlozen vanjskim utjecajima?
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . …but it is better to learn wisdom late than never to learn it at all. Arthur Conan Doyle Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 28.02.2025. u 12:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
aka Striko
|
Jel probao netko koristiit TEMU wall mount ? Ili mount za stup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Samo me zanima koliku će si oni proviziju uzimati za instalaciju i korištenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
aka Striko
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
pozzz...ima li nekakve razlike ak se starlink naruci direkt od njih ili kupi kod nas? i ako moze info kako funkcionira podrska... unaprijed se zahvaljujem lp
![]() |
#165 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ovo je sad vec debelo prihvatljivo bar sto se tice mjesecnog plana a sto se tice opreme tu sad kombiniras sam kakav tanjur oces i odakle ces ga kupit.
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
trenutno je neka akcija za starlink uz obavezu od 12 mjeseci - pa je oprema gratis. jedino je ta akcija malo rasistička - u hr dobijemo mini gratis i 50eur mjeesčno, u italiji par km dalje od nas dobiju standard kit gratis i 40 eur mjesečno |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
na koju stranu svijeta treba otprilike okrenuti antenu (kod nas u hr)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
|
to mi je jasno, ali trebam približnu informaciju da znam kakav nosač ću trebati i na koju lokaciju (stranu kuće) montirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Mislim da se kod nas koristi "pogled na sjeverno nebo" jer jedan starlink pokraj kojeg prolazim je na sjeverni zid kuce montiran. Svakako s app provjeriti. Teoretski ako nema nekih prepreka prema sjeveru, mozda i ne treba na krov ici |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
|
još nešto, može li se uzeti pretplata (50€) samo na par mjeseci, mislim nema neke ugovorne obveze? trebam samo preko ljeta na vikendici, ostatak godine nema potrebe za uslugom |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
|
vidio sam to, ali bi me na 12 mjeseci ispalo skuplje nego da kupim opremu i koristim samo 3 mjeseca koliko mi i treba godišnje hvala svima na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|