Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.03.2025., 19:33   #10081
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
I dalje sam na čudu da li probati s istim keksima pa 4x 32 ili jednostavno uzet dva nova 2x 48 i bit na miru. Cijena je tu negdje.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 18:27   #10082
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pozdrav,

Imam konfiguraciju iz potpisa te već mi stižu nova MBO, 7800X3D i RAM.
Sada gledam prije nego to ugradim da odmah iskoristim priliku i zamijenim kućište Define C s North XL sa staklenom straicom i hladnjak s nekim AIO-om.
AQUA ELITE 360 V3
Frozen Prism 360

Da li mije bolje uzeti nekio drugo kučište ili AIO? AIO bi mi bio za ispuh, a 3x140mm što dobijem s caseom za usis - htio bi pozitivni pritisak pa da prašinu čistim samo s filtera. RGB nije uvijet.
Kasnije bi za koji mjesec zamijenio grafičku za nešto tima RX9070XT, RTX5070TI... tako nešto, ovisno dali se AMD što popravio u VR-u.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2025., 08:39   #10083
Joza_Seraf
Premium
Moj komp

Joza_Seraf's Avatar

Datum registracije: Jun 2015
ZZ.

Konfiguracija mi polako štuca, 3D modeliranje, 3D printanje i povremeni gaming. S obzirom da slabo pratim trendove u zadnje vrijeme, sad zadnjih par dana sam se bacio u istraživanje šta i kako. Konfa je ta koja je samo je 32 GB rama (još nisu došli) i dodatni ssd od 1TB. Da li ima smisla ići na nešto poput 7800XT za cca 600-tinjak eura + napajanje ili? Proc isto bude zagušen i u fusionu i u blenderu. Možda prodiše kada bude 32 GB rama unutra.
Staro 17.05.2025., 13:41   #10084
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
@Joza
realno, ta konfa sad već ima skoro 6 godina pa nije ni čudo da počinje štekati. Danas je 32 GB RAM-a nekakav minimum - pa već sve X670 i X870 ploče podržavaju do 256 GB. Sigurno će biti bolje sa 32, ali ne očekuj neki veliki pomak.

Značajniji upgrade bi bio da nabaviš polovni CPU - 5900X ili 5950X, koliko vidim, paše na matičnu.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2025., 13:47   #10085
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Joza, kak ti kaže dakky, stavi jači CPU i dodaj Rama. Ako ne renderiraš s grafom, nego samo za okretat 3D modele u Blenderu, trebalo bi ti još neko vrijeme raditi. Ja sam vrtio u Revitu kompleksne arhitektonske 3D modele i s lošijom grafom od tvoje i radilo je. Ja bi išao i na 64GB, ddr4 ram danas nije skup.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2025., 15:24   #10086
Joza_Seraf
Premium
Moj komp

Joza_Seraf's Avatar

Datum registracije: Jun 2015
Ne rendaram. Kud još to �� viditi ćemo kako će se ponašati ovo.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na