|
![]() |
#80581 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Espace stari ti ima tri isofixa. to ima frendica kaj je dobila dupliće na prvu klinku. Mislim da sam vidio da Berlingo ima tri isofixa. https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-46750876 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80582 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ja sam bio u sličnoj dilemi, samo nisu troje djece nego dva mala macana. ![]() Kako imam 3 Francuza, rekao sam nikad više. Suzio sam na šarana, tourana i superb. Kodiaq nije bio u računica jer je nenormalno skup. Čak sam razmišljao da uzmem novi kodiaq, plug in hibrid sportline. Sa svime što sam htio ispadne 47k. Šarana ili alhambre skoro nema za kupiti bez milion kilometara. Touran je zapravo bio broj 1 ali ipak sam se odlučio za superb combi scout jer sam našao savršen primjerak. Jedini bed je što ima.iza samo 2 isofixa, i tako su ih postavili da žena otraga ima manje mjesta nego u 308sw. Dobro što je sitna pa smo se samo nasmijali.... Edit: kum imao 5008 iz 2019, raspao se motor, nije bilo spasa. Sada je na octaviji. Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 16.05.2025. u 21:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80583 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da se naći blizu, s ok kilometrima, ovaj još prvi vlasniki kupljen u sloveniji https://www.avto.net/Ads/details.asp...eat%20Alhambra
![]() |
#80584 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80585 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zaboravih nadopisati da rentacarovima štede i dezen gume jer su ECO gume obično tvrđe i sporije se troše a rentacarovi nemaju vremena mijenjati gume ni održavati aute. Obično se voze na onima koje su došle uz novi auto a to često budu neke ECO gume bikoz Greta mrko gleda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80586 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Espace 2.0 diesel initale. Ima ga sogor 2019 godiste i stane troje djece otraga, a u gepeku sve od djece plus ženin shopping centar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80589 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80590 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
1.5 hdi samo pitanje kada će se raspast, ne hoće li. Sa 5008 smo žena i ja bili iznenadeni prostorom, od kuma tast ga ima i iza glat stanu 2 ženske i beba u jajetu, ali treba uzeti 2.0 definitivno… Jucer sam vozio Alfu prvi put od kad vozim, Gulietta 1.4T, 160tkm - crno nebo se krenulo odljepljivat (ima pano), na tabli suvozački poklopac aurbaga kao da je airbag ispucao, sve “kožne” oplate vrata su se zategnule kao jedro i odljepile s konstrukcije, vozačevo sjedalo ubijeno kao da njemac ima 300tkm, sve sitne plastike od ventilacije i sl. su kao od papira, rucka vrata žvače, auto iako na oem ovjesu i 17” em udara em prodire puno buke u kabinu. Malo bolje opremljena Dacia sve u svemu…čak manje lupanja je bilo u taxi Daciji s 240tkm koju sam radio nedavno. Još jedna zanimljivost od jučer iz radione, došla je na šlepi Superb 2.0 tdi 2018+ sa 132tkm i raspalom turbinom, usis pun ulja, auto uvoz ali ne čini se da je šta skidano jer sve izgleda kao novo. Inače se na tim autima turbo skida jedino kad se stavlja veći turbo za tuning, a na toj kilometraži valjda nikad.bit će da je neki od intervala zamjene ulja na 30 000 bio preskočen, nema druge…
![]() |
#80591 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas bio na voznji Bigstera. Lijepo se vozi auto, ugodno iznanađen za Daciu al interijer nemrem pregrmit. Sve plastika unutra, ne škripi za sada al je baš tvrda plastika, ko u radnim strojevima. Za iznos od preko 31 tisuću nemrem preć preko interijera. Nakon tog otišli u VW pogledat Tayrona. Space shuttle naspram Dacie. Svidio nam se baš auto. U ponedjeljak probna vožnja dogovorena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80592 |
49%winner
|
Meni je suzuki bio plastikaner kad sam isprobavao te aute dok nisam bezveze i bez plana u salonu sjeo u Sandera onog povisenog. Meni kojeg boli briga za filing unutrasnjosti je to stepenica nize od suzukija, nema dvojbe. Za 30ak k eura Tucson mi je i dalje tiha patnja
![]() |
![]() |
#80596 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() A gle, možemo mi sad raspravljati tu danima, ja obitelj ne bi posjeo u takvu kantu nikada. Ne postoji opcija u mojoj glavi gdje ja dam 30k za novu Daču. Ništa ne gubim kupnjom auta starog godinu-dvije-tri za 30k i dobivam auto a ne tačak na kotačima. Ako je redovno servisiran, neka ima oko 30-40k km, za 30k dobivaš praktičnki novi auto. I na kraju dana, kroz 7 godina moj 3 godine stariji auto vrijedi više od Dače stare 7 godina, kojoj cijena drastično pada. Jedna obitelj treba sigurnost najviše, Dača to ne nudi. Daču bi predoložio starome ako želi kupiti svoj zadnji auto da ima do vikse kada radi 7k godišnje i šansa da mu se nešto desi je proporcionalna gemištima koje polupa kroz tjedan i to je jedina opasnost. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 17.05.2025. u 13:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80597 |
49%winner
|
Jel to stajaliste onog tvog briznog frenda koji iz nekog razloga jos uvijek vozi suzukija a ocigledno je nesretan (jer se valjda ne moze pronaci u temama u vasem drustvu), ili je to misljenje Gige koji je suzukija u jamstvenom roku iz nekog razloga imao na dizalici u garazi s raskopanim motorom? ![]() 30k za novu dacu ili 30k za x godina starog superba ili jos starijeg tuarega nije isti klinac koliko god netko to mozda mislio da je isti iznos para. Je, nultog dana ce ti izbiti isti iznos love i tu sva prica prestaje. Zato ima jos ljudi koji kupe dacu. Ili suzukija. Makar i daca je postala skup sport koliko vidim.
![]() |
![]() |
#80598 | |
Premium
|
Citiraj:
Slažem se s ciframa, Dača košta više kroz 7-10 godina. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80600 |
Premium
|
Shvatio sam ja post i ne slažem se s tobom. Karikiram, uzmeš Tourana s malo boljom opremom za 30k, rabljenog, 50k km, starog 3 godine. Na 100k radiš servis kakav treba, uložiš 2000-2500EUR u auto u 5 godina, karikiram. Touran će za 5 godina biti star 8 godina i vrijediti će nekih 20-tak tisuća (bacio sam sad oko, tako se kreću cijene, 2018. godište oko 20k s boljom opremom). Dača, u 5 godina uložiš u nju nekih 1000EUR, redovni servisi, i nadaš se da neće biti većih servisa itd. Dača 5 godina stara više ne vrijedi 20k. A mlađa je 3 godine. Znači potrošio si za Daču 31k u 5 godina, popušio u 5 godina nekih 17-20k EUR (ako ju ideš prodavati za nekih 15k). Touran, popušio si nekih 10-12k i imaš i dalje bolji auto. Ne govorim iz glave, Dacia stara 5 godina (2020. godište) se nađe od 7-13k, model koji želiš. A da ne pričam o udobnosti, sigurnosti, kvaliteti izrade, voznim sposobnostima itd. Ovo je isključivo financijski aspekt. I da, da bi ostvario garanciju na auto, moraš ga voziti 5 godina u ovlašteni koji je 30% skuplji i većinom kradu na dijelovima i ulju, tu si isto u banani. I da se razumijemo, zaboli me ona stvar što ljudi SEBI kupuju, ali me smeta kada se priča o autu kao da je sad to best buy na tržištu, Dača je dno dna na tržištu automobila. I definitivno više nije jeftina. Gore kolega ima iz prve ruke iskustvo, a već je bio pred kupnjom. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 17.05.2025. u 14:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80601 |
The mighty pirate
|
Opet ova upper class rasprava ![]() Obitelji koji nemaju 30k € za pljunuti za auto ima daleko više nego onih imaju. Na 30k (koje nemaju) još uložiti 2-2.5k da bi to bio tehnički ispravan auto je još veći apsurd. Sve da bi to nešto još nešto vrijedilo za 10 godina? Većina HR živi van mogućnosti, jer imaju ovakav mentalni sklop. Ali nije samo HR, svuda je tako, i u UK. Bitno je da se vozi Mercedes/Audi/BMW, ali životni standard kad iz tog auta izađeš je dijametralno suprotan. Dacia ima svoj komad tržišta i to što rade, rade odlično. Pogledaj ceste zemalja koje imaju visoke poreze na luksuz ili zemlje s manjim BDP-om i vidjet ćeš 8 od 10 Dacia/Renaulta na cesti. Ljudima koji si jedino to mogu priuštiti je i udoban i siguran i kvalitetan i sposoban na cesti. Sve dalje je snobizam i gledanje s visoka. Ljudima treba auto da im preveze obitelj od A do B. Nemaju za skuplje jer eto, prioritet je nahraniti obitelj i sigurno neće cjepidlačiti oko toga što je plastika tvrđa, a interijer nije dizajnirao talijan. Treba nekad izvaditi glavu iz guzice i shvatiti da za svakog postoji proizvod koji odgovara njegovoj platežnoj moći i potrebama. Jel se itko ovdje javio a da vozi takav auto ili je ljudima bed išta napisati kad vide kako se tu razbacuje desecima tisuća eura kao da je ništa?
![]() |
#80603 |
Premium
|
Točno se vidi da nisi nikad vozio vlastiti auto i da ga ne održavaš sam. Obitelj koja ima 30k za novo, ima 30k za rabljeno. Pričamo isključivo o novoj Dači od 30k. 2-2.5k da bi auto bio ispravan a star je 3 godine? Ne znam kakve vi aute vozite gore u UK, ali tu je auto uz redovno održavanje ispravan 10 godina. Govorim o održavanju kroz 5-6 godina. Ljudi u cijelom svijetu žive van svojih mogućnosti, RH nije specifična po tome. Ne razumijem kako jedino to mogu prištiti? 30k je 30k, auto se mora platiti. Razumio bi da Dača košta 15k a uspoređujemo ga s autom od 30. A ovo gledanje s visoka neću ni komentirati. Od kada je Turan ili Superb “upper class”? Auto kao i svaki drugi. Moj prvi auto je bio C3 za 16 000kn. Prije 18 godina. Čisto da shvatiš malo… Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 17.05.2025. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80604 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
U obiteljskoj kući smo uvijek imali 2 auta. Deda je '75 kupio bubu (1303 J) i to je vozio dok nije zaradio za Passata (kupio rabljenog B3 '95.). Stari je naslijedio bubu i u tom se nas četvero vozilo po svijetu sve tamo do 2005. Bez klime, bez električnih podizača, bez tempomata...i ništa nam nije falilo. Da, mogli smo poginuti svi u prvom sudaru s modernim autom. Da, buba je trošila duplo više goriva u odnosu na moderne aute. Da, vjerojatno je dugoročno bila i manje isplativa od novog modernog auta. Jebiga, starom je prioritet bio da imamo kvalitetnu hranu na stolu, da je krov kuće u komadu, da imamo fasadu i nove prozore, da možemo u školu i na faks i bolila ga je neka stvar što nam se susjedi smiju jer se vozimo u starom autu. Zdrav razum Da, nemam vlastiti auto, jer eto, igrom slučaja mi nikad nije trebao. Em su mi škola, faks i posao bili blizu kuće, em sam blizu imao javni prijevoz koji je bio brži, jeftiniji i praktičniji, em sam takav da mislim da ne moram nikome dokazivati ništa autom. Plus, mogao sam otić van i popiti, pa biti siguran da neću nikog ubiti na putu doma... Uspoređuješ novu Daciu s x godina starim i s xy tisuća kilometara rabljenim "premium" ili status autom (što VW i Škoda u HR definitivno jesu). Ok, imaš kako i čim. Super, uživaj. Nemoj izjednačavati svoju platežnu moć i potrebe (realne ili ne) s drugima jer nema smisla. To što je tebi ništa dati 30+k eura i održavati to kako treba i još imati projekte sa strane čiji troškovi ti ne utječu na standard života, ne znači da svi žive u takvom blagostanju. Ja trenutno dolazim do toga da ću morati krajem godine kupiti auto i održavati ga i sve što dolazi s tim. Imam milijun pitanja i briga jer želim kupiti pouzdano, kvalitetno, s minimalnim troškovima održavanja, a opet nešto što mi se sviđa, a za određen iznos novaca koji mi uz sve kalkulacije neće poremetiti način života i tjerati me da idem živjeti negdje gdje ne želim, samo da bih mogao voziti auto koji sam zamislio. Bio je to E89 Z4 s N52 šestakom. Otišao sam ih pogledati 14 komada. 12 komada je bilo voženo od strane ljudi kojima je to bio statusni simbol. Površno održavanje, i vozi dok ide. Kad sam zagrebao malo dublje u ova 2 koja su bila ok, došao sam do toga da bih trebao sam rastaviti pola auta i srediti stvari koje bi mi se kasnije obile u glavu da ih ostavim takve. Nakon što sam stavio sve na papir, taj auto bi me koštao još 5x toliko koliko bih ga platio. Jel mi to treba? Ne baš. Trenutno imam 3 auta na short listi, ne mogu biti drugačiji jedan od drugog. Javim se povratno u 11. mjesecu s novostima ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 17.05.2025. u 15:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80605 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uvijek ista priča. Već ste dosadni o financijskim željama i mogućnostima. Ajmo svi kupit Dače ili ajmo svi kupit Škodu. Podjeca me na vremena Yassa tenisica i trenirki. Poanta ove teme je da se kaže objektivno koliko je moguce koji auto za koliko i sto nudi, te iskustva koja su sigurno razlicita. Sve ostalo je baljezganje |
![]() |
![]() |
![]() |
#80607 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Za 24k dobiješ goli Bigster s manualcem. Automatik koji nam je uvjet je 30k, s paketom zima i city se penje na preko 31k. I to pričam o Expression opremi, ne Journey ili Extreme koje su još skuplje. Tayron s lagera u Life plus opremi koja ima sve što i Bigster, čak i više mi je 40k. Razliku od 9k pregrmim i ne smatram ju presudnom. Štoviše, kad usporedim to dvoje Dacia od 31k mi nikako ne dolazi u obzir više nakon probne vožnje. Sve do probne vožnje i dok nisam sjeo u nju mi je bila prvi pick. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80608 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Iskreno da kupujem nov auto uzeo bih Daciu (ili bilo koji drugi jeftilen auto) u obzir baš zato što je jeftinija od više manje svega ostalog na tržištu a i s obzirom na svu modernu opremu kojima trpaju moderne aute - Dacia je jedan od proizvođača koji je ima najmanje. Ali meni puca ona stvar što će ko misliti, kupit ću auto za sebe ne za druge i želim što manje trošit na njega. Dosad sam iskreno imao (dakle ja sam zaradio novce i platio) 2 auta, prastaru Corollu 1.4 (1998) i Megane 1.5 dci (2010), svaki je bio (dosad) cca 5-10 godina kod mene, svaki je okrenuo 200k+ km i iako sam vozio skuplje i luksuznije aute (službeni, renta-car) ne pada mi na pamet posezat dublje u vlastiti žep za auto nego što je potrebno - a tu mislim ne samo na cijenu auta nego i na održavanje istog. Niti sa japancem niti sa francuzem nisam imao vanrednih popravaka, jednom godišnje provjera kod mehe i obvezno bar zamjena ulja i uljnog filtera i više manje to je to. Sjećam se kako su me svi od familije do frendova znali zezat nakon godine dana u DE da kad kupujem BMW, pa da svi koji su prešli raditi van su za godinu dana neku bijesnu pilu kupili. Fućkaš to. Najlakše je stavit potpis na papir pa se kur*it. Svatko ima svoje prioritete u životu. Tko si može priuštiti neka, ali čovjek treba biti realan. Hrvati su nažalost poslovično takav mentalitet da se moramo pokazati i trošimo van svojih mogućnosti jer "kaj bu sused rekel" ili "pa ne imal sused vekšeg od mega, v**g ga j**i *". *zagorski zdravoseljački : "neće imat susjed onu stvar veću od moje..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#80609 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ako ne vjeruješ meni, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80610 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
vidim bigster i tamo neki vw se usporeduju,jos ovaj tayron kosta puno previse nego sta treba,definitivno bi prije uzeo bigstera u najjacoj opremi nego nekog vw |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|