|
![]() |
#7201 |
Your God is in your mind.
Datum registracije: Jun 2017
|
Aha, ok ![]() Probam pa javim..
![]() |
#7202 |
|
![]() I ovaj korak 6 sa linka...to nemam uopće u opcijama ni slično ništa kad kliknem na wave out lijevo..
![]() |
#7203 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
W530 preko mini docking stationa na monitor
Probavam staviti sliku s w530(na mini docking stationu) na samsung odyssey monitor(3440x1440). Koristim display port kabel. (mini docking station koristim jer nemam kabel s mini displayport stranom) Imam problem da se slika pali i gasi svakih par sekundi (iz samsung menija piše kao da konstantno prebacuje iz nativne rezolucije monitora i neke male rezolucije (tak piše). Što se slike tiče ona je par sekundi korektno prikazana i onda se ugasi ekran na par sekundi. I tako stalno. Ima li pomoći? Probao sam u biosu staviti na diskretnu grafičku po defaultu. prebacivao portove, postavke, ali ništa...možda je jednostavno 3440x1440 prevelika rezolucija za kv 1000M? (ili kako se već zove) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7204 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa probaj sa nekom nižom rezolucijom ... da sad ne ulazimo u onu raspravu "da mora biti nativna" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7205 |
Premium
|
Maximum external resolution: 3840x2160@60Hz (DisplayPort via optional Mini DP cable) Na koliko HZ stavljaš Samsunga kad je u nativnoj? Ako je u 60Hz trebalo bi raditi. Ukoliko zeza na toj rezi/hz onda će najprije bit da je dock problem pa bi trebalo probat sa mini DP-DP kablom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7206 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7207 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala! Bio je podesen na 60Hz. Probam jos posebnim minidp-dp kabelom ako ga nađem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7208 |
|
Počel je zvučnik krckat i preskakat i na AIMPu, iako mu je output kak treba bit :/ I WiFi opet šteka i teško spaja.. Ništa, drugi tjedan idu novi winsi...
![]() |
#7209 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7210 |
Moderator
|
Sve ma putu signala utječe (ovako ili onako) na rezultat. Kolega je dobro pretpostavio, u ovom slučaju zeza docking station, vjerojatno mu je ta 3840x... rezolucija previše ili ako zeza i na bitno manjoj (npr. 1024x) onda ima hw grešku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7211 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Da sumiram iskustvo sa dw4it sajtom. Od inicijalnog upita i razmjene nekoliko mailova prije same narudzbe, pa do zahtjeva za povrat i do samog povrata love sve je proslo idilicno lagano i bezbolno. Gospodin koji vodi shop normalno komunicira i ne komplicira. Ako mi bude kada trebao neki komad za thinkpada, sjetit cu ih se. Nazalost u mom slucaju nesto fizicki nije bilo u redu s baterijom i imam neke sumnje (koje sam opisao u proslim postovima) da baterija ipak nije original.
![]() |
![]() |
#7215 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#7217 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ima ona i trackpoint i touchpad... Nisam cuo da netko koristi izraz trackpad, iako kolko vidim to je isto sto i touchpad... ![]() Ovu sam pred X godina platio 250kn... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7218 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() |
#7220 |
|
![]() |
#7221 |
|
Koji SW preporučate najbolje za backup winsa, komplet image-a? Nekad sam to radio i imao spremljeno uvijek, ali već godinama 0 bodova...
![]() |
#7223 |
49%winner
|
Meni je rescuezilla broj 1 trenutno (to je koliko kuzim neki GUI baziran na clonezilli)... Uvijek napravim nekoliko imageova kod friske instalacije (clean first boot, instalirani driveri u offline modu, updejtani windowsi ali ne i driveri, instalirani osnovni programi, inicijalni setup). Sutra kad mi pukne vratim neki od tih imageova da mogu preskociti korak-dva kod setupiranja. Za automatizirane dnevne backupove sam godinama placao Acronis ali sam prestao jer sam presao na besplatni Active backup na Synologyju. Acronis uzima dosta resurasa kod backupa.
![]() |
![]() |
#7224 |
|
Fala dečki
![]() |
#7225 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Blažen bio Timeshift na Linuxu. Prvi snapshot kojeg napravi bude full backup, a svaki sljedeći nešto sitno, jer su inkrementirajući (synca samo promjene u odnosu na prijašnji backup). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7226 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Mislim da to tvoje cudno napravi image ili klon... To mozemo zvati full backup... A ove kasnije, to bi mogli biti inkrementalni snapshoti... TimeShift - System restore tool for Linux. Creates filesystem snapshots using rsync+hardlinks, or BTRFS snapshots. -> Ovo je skroz legitiman nacin zastite podataka... Ajmoreci da je ovo nesto slicno Windows System Restoreu onda, barem mu je to namjena... Ne bi vjerovo kolko su ti pojmovi zapravo razliciti... Snapshot i clone nije isto... Image i clone je isto... Kada se radi backup, sustav se zamrzne da se napravi point-in-time konzistentni set podataka koji se onda backupira sa posebnim backup softverima... Kad napravis snapshot, onda mozemo reci da se sve write operacije obavljaju na drugom podrucju diska kako ne bi napravile promjene postojeceg zamrznutog seta podataka... A i tih snapshot tehnika postoji nekoliko - COW (Copy-On-Write), ROW (Redirect-On-Write) i ima jos par... Uglavnom, kad krenes u storage tehnologije i backupe, e onda ajoj... Da ostanem na temi... Danas sam zagledao 3x tipkovnice za T460 koje imam... Svaka ima razlicite skarice na tipkama... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7227 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7228 |
49%winner
|
ABB je bas nekako "nametnut" kao bulletproof rjesenje ako imas Synologyja. I ja sam se krivo izrazio da ga koristim kao backup. Ne kao backup kao takav nego kao disaster recovery metodu da se mogu vratiti x dana unazad ako nesto ode na kvasinu (los win update, ransom, nesto shebem s OS-om a ne znam to popraviti).
![]() |
![]() |
#7230 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|