|
![]() |
#80551 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@ivan Captur je službeno vozilo, a kako razmišljam napustiti firmu, treba mi neki auto. Zato tražim nešto drugo. Mora biti SUV B kategorije, benzin/hibrid, automatik i imati nešto opreme. Captur mi je super, ali on košta >28k. Za cca. 25k dobijem Coolraya sa praktički istom opremom. Vozim malo (cca. 7k km godišnje) i zato mi ne treba nešto spektakularno niti skupo. Coolray ima garu 4g. Nakon toga ću razmišljati dalje.
![]() |
#80552 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Raspitaj se za cijenu servisa Geelya. Kolko se sjećam sa grupa cijene servisa su im premium. Mali servis na Coolrayu je oko 600-700 eura s rukama |
![]() |
![]() |
![]() |
#80553 |
49%winner
|
Cijene su kriminalne, a tek satnice na rad. 0.8h zamjena filtera. 0.9h zamjena ulja... Nenormalno. Samo zbog toga ih ne bi ni uzimao u obzir. Al dobro. Danas su svi premium po pitanju servisa osim suzukija. Oni se jos dobro drze
![]() |
![]() |
#80554 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Bridgestone blizak lm005 su i dalje maltene dobre za dvije sezone. Odradile su četiri sezone. Na premium gumama se možeš dulje voziti. Nisu to cheap ass kinezi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80555 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Bio sam sa 7god starim PremiumContact 2 na Mićevcu u školi sigurne vožnje. Instruktor mi je odmah rekao da imam stare gume po ponašanju auta na mokroj glatkoj podlozi ali se proklizavanje jako lijepo kontroliralo bez ikakve borbe ili drame. Nije bilo izljetanja ili okretanja i tu se premium guma razlikuje od jeftinih. Citiraj:
A i koliko će CoolRay gubiti na vrijednosti s vremenom? Ako neće biti zamjenskih dijelova i ako se neće moći puno toga napraviti na njemu bez ovlaštenog servisa onda neće puno vrijediti kao rabljeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80556 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
A ja "cvilim" šta su mi gume stare 4g i više to nije to. Pohvala za školu, koja je bila kakti obavezna kada sam položio, ali su to brzo ukinuli. Ali gume stare 7 godina, ok, Conti je, ali opet...
![]() |
#80557 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Imao sam je Conti, zimske doduse, Continental TS860. Guma koja je u svoje vrijeme redovito pobjedjivala na testovima zimskih guma. 4 zime super, 5. zimu sam vec vidio da to nije kao prije, 6. zimu se auto vise nije mogao voziti. Mrvicu slinavija cesta i vec kod skretanja lijevo-desno dolazilo do proklizavanja, na ravnom malo jaci gas i prednji kraj zaplese samo tako. Fino kod vulkanizera, novi set Michelin Alpin 6 i preporod ![]() Stara guma je stara guma tko god ju proizvodio.
![]() |
#80558 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nemate vi pojma šta su loše gume. Na fabiji imam 10 godina staru Fuldu. Plastikaner skija. Samo si u glavi moraš posložiti s kakvim gumama voziš. Kad padne kiša držiš razmak 100 metara, desna traka, 50 do 60 i dođeš od točke A do točke B. ☝️😂
![]() |
#80561 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Daj nemoj se ni šaliti. Ne triba ti to u životu.
![]() |
#80563 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Pa tolko se krecu cijene za redoviti servis u ovlastenom za mercedesa c klasu. Odlicno jos jedan argument manje za uzet kineza. Nakraju ce im jedini argument biti da su par somova jeftiniji od europske/japanske/korejske konkurencije. GG kinezi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80564 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
pa zapravo im je super logika. Zna se da je sva zarada na servisima, i samim time su smanjili iznos vozila. Ajmo reći da je servis skuplji 400€ nego na ostalim vozilima, to je u pet godina 2000-2500€ šta platiš na auto dodatno. A koliko ono Karoq košta? 40k? Da da, ZLOČESTI kinezi! Nije to argument za ne uzeti kineza, nego se radi kompletna računica, pa valjda ste vi automoto ljudi od računice. Pogotovo ovi šta kupuju BMWa. ![]() Čujem da je sad u osnovnoj opremi vatrogasni aparat ![]()
![]() |
#80566 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Loša guma je najbolja guma. ☝️😂 Zakucaš se u novi auto ispred sebe. Moraš biti samo trijezan i vezan. On ima kasko, nešto će skinut s moje police i to je to. Ali. Ja sa svoje police skidam za povredu. Auto prodam Peri u Cios po kili. I pošto imam zaštitu bonusa i pomoć na cesti mogu mi duvat. Ostaje mi bonus i moja šlepa ga đabe vozi na Cios. 👌😂
![]() |
#80568 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80569 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80570 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Slažem se, stara guma je stara guma. To se i vidjelo. Poanta je da je bolja od jednako stare jeftine gume od prvog dana. Zaustavni put na suhom mi je bio kao i drugim autima. Slalom između čunjeva također. Imala je 5.5mm mesa i kočila je na pisti bolje od nove zimulje u 4. mjesecu ali me zato isti taj Clio III za zimuljama brzo stigao na mokrome krugu ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80571 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#80572 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80573 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80575 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80576 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Bas gledam izvana G31 2.0D karavan, a 3. beba uskoro dolazi, ovo dvoje jos u sjedalicama. Vidim da im je most iza ogroman, al svejedno su klinci mali. Ima li netko iskustva s 5008, touran, kodiaq, tiguan allspace, superb...nesto slicno? Vrtim se u krug. Gledam nesto oko 20000E, cca 2020 godiste, +- par godina gore dolje, izvana. A i 20000E je nategnuto da na nesto lici. Ugl. nesto sire, duze, vece da dodem do svih sjedalica a ne polomim se. Dode mi da uzmem caddy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80577 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Sogor je imo isti problem prije godinu dana. Gledo je sve navedeno i jedino sharan ima 3 sica pune velicine u drugom redu svi ostali imaju onaj u sredini manji . Na kraju je njega uzeo Sent from my 2211133G using Tapatalk
![]() |
#80578 |
Fresh Juice
|
Automobili
Jel ti trebaju isofixi za svo troje djece? Jedan frend ima troje djece (blizanci po godinu i curica 4 godine), uzeo je 5008 s 7 sjedala plus ima tri isofixa u sresnjem redu sjedala. Zadovoljan je s autom i prostorom. Naravno, ako koristi treći red sjedala bunkera nema praktički pa treba Thule gore. Drugi frend ima isto troje djece (starost 1, 3, 5) i on je uzeo Kodiaka s 7 sjedala. Kodiak nema tri isofixa u srednjem redu sjedala. Kaj se tiče auta zadovoljan je. Caddy i auti tipa Caddy su odlični kaj se tiče prostora. Rabljeni Caddy je skup. Pogledaj Ford Tourneo Courier. On je tip Caddya, a cijena novog je oko 25k. Nema tri isofixa iza, al ak ti ne trebaju tri onda nema brige. Prostora ima, motor je "mlinac" al ide okej. Šogar ga vozi godinu dana i zadovoljan je. U principu ovisi koliko isofixa ti treba i jel hoćeš treći red sjedala. Ako je koje od tog da dosta se suzi izbor auta. Edit - sad skužio da si napisao da su u sjedalicama svi još. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80580 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
|
|