|
![]() |
#482 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Uglavnom. Bio u T-Com centru, ima već 10 dana. Oni prek kompa stavili "aktivaciju" za 1 Gbit/s i sad u appu stoji već 10 dana "u obradi". Živo me zanima zašto to tako sporo ide, pa nije vrag da netko iz RUNE-a mora u "centralu" prekopčati port ili nešto? I hoće li naplatiti ovaj period dok je bilo u obradi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jučer mi je RUNE stavio optiku. Ukoliko sam dobro shvatio, nemam neta preko optike dok ne sklopim ugovor sa nekim ISP-om o toj usluzi?
![]() |
#488 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zanimljiv slučaj, Provjera dostupnosti na stranica Rune... Meni bio status "dostupno", nakon toga ugovorio s providerom i dok čekam priključak, naknadno se status promijenio u crveno: Citiraj:
![]() Jel to normalno da im se tako promijeni status ili su nešto zeznuli? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Kad sam mijenjao operatora uz podizanje brzine na 2 gigabit/s dobio sam mail od Rune-a da su nakon temeljitog proučavanja zaključili da me ne mogu priključiti (imam priključak nekoliko godina). Kad sam ih konačno dobio telefonom rekli su da je greška. Nisu imali vremena da zamjene ont i obave potrebne prilagodbe u centrali pa su tako odbili operatorov zahtjev. Možda je i u tvom slučaju greška. Svakako zovi dok ih ne dobiješ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zvao sam već, dvaput obećali da će se javiti povratno nakon provjere i ništa. Odgovora na mailove isto ne dobivam. Broj ugovora imam, poslali mi. Na tel. rekli da je zastario jer je stariji od mjesec dana, ali da će provjeriti. A možda su i kod mene zaključili da iz nekog razloga ne mogu priključiti, ali bi onda bilo fer da tako i jave ili oni ili provider ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Nisu imali vremena lol. Rune u centralama nema univerzalne GPON/XG-PON olt-ove tako da kad se zatraži 2Gbit usluga osim zamjene ont-a kod korisnika moraju odraditi i prespoj na drugi olt. Na distribuciji i kućne instalacije im rade vendori. Pretpostavljam da za pristup centrali vendori nemaju dozvolu nego čekaju nekog Birkhoff-a da se pojavi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
|
Ovi iz Rune su face ![]() Provjera dostupnosti ok, zatražen priključak, poslani papiri, sklopljen već i ugovor s providerom. Nakon toga muk više mjeseci i ne javljaju se. Napokon ih uspio dobiti i sad vele nešto u stilu: "Nije bilo dovoljno interesa pa smo stopirali sve radne naloge i na toj lokaciji se do daljnjega neće ništa raditi" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Jesu jer racionalno troše EU novac. Ako sve povuku svaka im čast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
https://i.imgur.com/Aht4EGz.png Sve prošlo bez problema, čekao uključenje malo više od godinu dana. Kada su provukli infrastrukturu, doneli ONT, spojili ga, usluga radi. Kako sam uzeo 2.5/2.5 pričekao sam još mjesec dana, doneli XGS ONT, sve radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
koliko se ceka na njih dok se posalje zahtjev? cine mi se prlicno neprofesionalni |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
to ti je ko lutrija. neki cekaju tjedan dana, neki mejsecima. ja sam cekao dosta dugo. ali nakon sto su dosli, i bili prilicno profi, od prvog dana sve fercera bez greske. neki dan valjda prvi put puknulo na uru dve jer su nesto radili na cesti. nemam nikakve zamjerke. bitno mi je da sam skinuo tkomu i ostale hostaplere sa grbace. fibernet isto profi i moze se snjima sve dogovorit.
![]() |
|
|