Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2025., 13:39   #4201
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nakrkam se mesine i jedino što osjećam je pun želudac. Nema umora.

Ali… pojedem li jedan komad kuhanog ili pečenog krumpira uz to i odmah mogu u horizontalu
Staro 30.04.2025., 18:21   #4202
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Zato treba jest sarmu. Spoj istočnjačke (riža) i slavonske (svinja, kiseli kupus) mudrosti. Pogotovo kad odstoji koji dan

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 19:05   #4203
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Što je sa sojom i fermentiranom sojom u sportu? Neki bježe od toga kao vrag od tamjana (fitoestrogen, ovo-ono) dok drugi to konzumiraju kao sve. Na obje strane ima vrhunskih sportaša.
Staro 01.05.2025., 00:12   #4204
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

To se daje svinjama od kojih se onda pravi gore spomenuta sarma...

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 19:42   #4205
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Vidim u ovoj temi jako veselo

Kak ide ekipa, kako se trenira, koji su ciljevi?
Imam nekoliko forumasa kao klijente, za njih znam da treniraju

Ja si uzeo mali predah od liftanja, sad se pumpa neki upper lower split i skidaju se kile.
Kupio si i tenisice za trcanje, trebam ih krstiti.

Btw, znam da vas par tu koristi Myprotein i moj kod za popust, sutra vam je 52% popust od 9-13h i 19-21h, ostatak dana 48%. Kod EXPERT.
Realno shameless pitch, ali nebum se od toga obogatio, a znam da ljudima koristi.
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 09:06   #4206
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Treniram 1-4x tjedno, koliko stignem, jedem puno previše i to me prilično probija. Kad god uhvatim 2 čista dana, 3. bude shitshow. Ja mogu doc doma pojest zrnati s 2 šnite tosta i 2 kuVana jajeta, ako pored mene nema fine junk hrane, al to trudnici u 9. mj trudnoce ne dolazi u obzir, a da velim da neću jest pizzu s njom, to je kao da sam joj reko da je debela svinja iako je u prilično dobroj formi za trudnicu
Staro 15.05.2025., 11:20   #4207
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
3x tjedno trening, minimalno 10km dnevno pjesice, po mogucnosti u komadu, prehranu podobro sredio, s tim da sam pokusao uvesti 100g rize za rucak ali sam se u par dana napuhao ko peksimet pa odustao. Bas mi ne fale UH, pa cu ih i ubuduce izbjegavati. Jeste da se konstantno vrtim oko iste hrane (meso, sir, jaja, riba, povrce), ali ne mijenjam nista jer vidim rezultate i to mi je dovoljno.
Vaga pokazuje skoro 20kg manje u tri mjeseca, odrazom u ogledalu sam odusevljen, spavam tako dobro i psihicki se tako dobro osjecam da me lagano hvata paranoja da nije neko zatisje pred buru
Fizicki me konstantno nesto boli od misica, ali to je onaj dobri bol kad pretjeram na treningu ili kad opalim 15km pjesice u komadu pa me ujutro bole stopala.
Prije tjedan dana sam opet krenuo raditi i cucnjeve sa ne prevelikom kilazom, cisto da mi ne odumru kvadovi i to isto ide za sada. Vidjet cemo koliko ce se nepodmazana koljena buniti.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 13:33   #4208
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
3x tjedno trening, minimalno 10km dnevno pjesice, po mogucnosti u komadu, prehranu podobro sredio, s tim da sam pokusao uvesti 100g rize za rucak ali sam se u par dana napuhao ko peksimet pa odustao. Bas mi ne fale UH, pa cu ih i ubuduce izbjegavati. Jeste da se konstantno vrtim oko iste hrane (meso, sir, jaja, riba, povrce), ali ne mijenjam nista jer vidim rezultate i to mi je dovoljno.
Vaga pokazuje skoro 20kg manje u tri mjeseca, odrazom u ogledalu sam odusevljen, spavam tako dobro i psihicki se tako dobro osjecam da me lagano hvata paranoja da nije neko zatisje pred buru
Fizicki me konstantno nesto boli od misica, ali to je onaj dobri bol kad pretjeram na treningu ili kad opalim 15km pjesice u komadu pa me ujutro bole stopala.
Prije tjedan dana sam opet krenuo raditi i cucnjeve sa ne prevelikom kilazom, cisto da mi ne odumru kvadovi i to isto ide za sada. Vidjet cemo koliko ce se nepodmazana koljena buniti.
To ti je normalno ovo za stopala i mišiče navikneš se cipaj magnezij i dobre trkače (hoka) tenisice ako toliko pješacis osjetit ces razliku... ako te tješi otrčim toliko svaki treči dan a bol je ono navikne se čovik na svašta

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 14:02   #4209
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor Tajl3r Pregled postova
To ti je normalno ovo za stopala i mišiče navikneš se cipaj magnezij i dobre trkače (hoka) tenisice ako toliko pješacis osjetit ces razliku... ako te tješi otrčim toliko svaki treči dan a bol je ono navikne se čovik na svašta

Ma ne smeta mi, zato i kazem da je to onaj dobri bol kad znas da si nesto dobro napravio. Nekad dodjem s posla, pojedem nesto, odradim trening u teretani i odem napraviti 10-12km pjesice. Zadnjih par km sam sebe podapinjem
S obzirom da mi je 45 godina, i da prije par mjeseci nisam trenirao, na posao sam isao sa skuterom ili autom i nisam ni 2000 koraka dnevno pravio, ovo mi je poprilican uspjeh.
Staro 15.05.2025., 14:25   #4210
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ma ne smeta mi, zato i kazem da je to onaj dobri bol kad znas da si nesto dobro napravio. Nekad dodjem s posla, pojedem nesto, odradim trening u teretani i odem napraviti 10-12km pjesice. Zadnjih par km sam sebe podapinjem
S obzirom da mi je 45 godina, i da prije par mjeseci nisam trenirao, na posao sam isao sa skuterom ili autom i nisam ni 2000 koraka dnevno pravio, ovo mi je poprilican uspjeh.
Čitam ti zadnja dva posta i totalno sam ljubomoran. Radim sjedalački posao, hodam povremeno (8000 koraka 2x tjedno, ostalo manje), ne vježbam, nisam debeo, ali na svojih 183cm visine imam 90kg, previše uglavnom. Isto sam u 45-oj plus imam dvije dijagnoze za operaciju zbog hernije diska L5-S1, nije hitno, ali kad se odlučim bi trebao ići. Ako me pere kriza srednjih godina, onda je to u obliku da iznutra vrištim: "daj mi moje 20 godišnje tijelo nazad!", sve ostalo mi je kul u životu.
Uglavnom, morat ću nešto promijenit. Prehranu prije svega, više hodanja pod br. dva, a vježbanje u obliku trbušnih/leđnih i sve kaj ne uključuje opterećenje na kičmu.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 14:39   #4211
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Da, to sa L5-S1 je vec odavno iza mene, tj. operirano prije 14 godina.
U medjuvremenu sam ubio lijevo rame i koljena, ali drzim se jos
Moj savjet, kreni sa prehranom i baci se u lagani deficit. Nisam neki keto-propovijednik, ali kod mene funkcionira, pa mozda da probas smanjiti unos UH koliko ide. Uglavnom, izbaci smece iz menija i polako vidi sto ti odgovara a sto ne. Svi smo individue i nema univerzalnog odgovora.
I probaj se natjerati na pjesacenje svaki dan. Na pocetku ce ti i 5-6km u komadu biti puno, ali ja evo nakon 3 mjeseca samo ubacim slusalice u usi, nadjem neki dobar podcast i odvalim 10-12km.
Samo se nadam da se nece dogoditi nesto sto ce me natjerati na stari rezim kad se nisam nikako kretao, a nutelu sam direktno iz tegle velikom kasikom iza vecere zderao
Staro 15.05.2025., 14:52   #4212
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, ako iole normalno hoću proživjet ono kaj je ostalo, morat ću napravit rezove. Uz posao problem je da i privatno radim, pa sjedenju nikad kraja. Proklete pare, a tek je postalo dobro.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 14:54   #4213
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Ja sjedim na poslu cijeli dan, ali imam i hobi koji donese jos nesto love, tako da nisam u IT vodama konstantno. Probaj gledati u tom smjeru jer kad se rjesis stresa, napravio si pola posla.
Staro 15.05.2025., 17:13   #4214
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
4x tjedno teretana već godinama.

Došao do kraja nekog napretka pa sam počeo ove godine sa bockanjem jer mi je dopizdilo stagnirati a gledam kako svi oko mene rastu🤣

test+tren+primo+mast

Napredujem životinjski ali tren me ubija psihički pa ću njega izbaciti uskoro

Jel se još netko bocka ili ste svi natty?

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 17:18   #4215
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ajde kad već priznaš da se bockas, koliko te dode taj dodatak mjesecno?

Ja se isto opet ulovio teretane. 2-3 tjedno treninzi, i 1h šetnje dnevno, ali mi je najveći problem se drzat pravilne prehrane u starije dane, prije je bilo puuuno lakše.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 17:47   #4216
buljaka
Premium

Oko 200 eura mjesečno trenutno , 750 test , 300 tren, 300 primo, 300 mast.

Plus prehrana i proteini 2 grama po kg težine.

Nije strašno s obzirom da ne pijem i ne pušim 🤣

Staro 15.05.2025., 19:33   #4217
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Kontroliras krvnu sliku,tlak,kolesterol itd. ?

Staro 15.05.2025., 19:40   #4218
buljaka
Premium

Naravno. Sve uredno inače se ne bi ni zezao sa time....

Čak ni AI ne uzimam. Primo dobro to regulira. Mislio sam da ću morati uzimati caber za regulaciju prolaktina zbog trena ali za sada su nalazi svi super .

Vadim krv u Croatia poliklinici jednom mjesečno.

Nemam problema ni sa pristicima baš jer nisam ni premlad a i prehrana je poprilično kvalitetno regulirana kao i san.

San mi sad u zadnje vrijeme sjebe tren sa noćnim znojenjem , budim se doslovno mokar...

Staro 15.05.2025., 19:55   #4219
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Mislim svaka čast na takvu odluku,trt bi razumio jer to čak i prepisuju u slučaju niskog testa,ali ostalo kad pogledam moguće posljedice ako si sretnik sa nuspojavama i uz to utjecaj na psihu kad pogledam podcast sa dr mike isratael i sta je njemu bilo ...

Kako to ide u kasnijim fazama kad ne idu tako visoke doze,sto se tiče održavanja lean muscle mass itd.cisto informativno,koliko držiš uh i na čemu ti se bazira unos proteina ?

Staro 15.05.2025., 20:33   #4220
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova

Jel se još netko bocka ili ste svi natty?
Naw trebaju mi testisti i zdrav razum.

Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 21:09   #4221
buljaka
Premium

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Mislim svaka čast na takvu odluku,trt bi razumio jer to čak i prepisuju u slučaju niskog testa,ali ostalo kad pogledam moguće posljedice ako si sretnik sa nuspojavama i uz to utjecaj na psihu kad pogledam podcast sa dr mike isratael i sta je njemu bilo ...

Kako to ide u kasnijim fazama kad ne idu tako visoke doze,sto se tiče održavanja lean muscle mass itd.cisto informativno,koliko držiš uh i na čemu ti se bazira unos proteina ?

Pazi treba se dobro educirati definitivno. Ja sam prvo godinu dana čitao sve moguće , od foruma do publikacija na pubmed i 99 posto tih stvari koje oni spominju su na ogromnim dozama koje ja ne mislim dostići . Platio sam i planiranje kure kod coachdavida da ne idem na slijepo i nadzire me već 3 mj

Npr tren na 100 mg tjedno nema nikakvih posljedica a imaš lijepe gainove.
200 sammisao na svoju ruku i dobio pojačanu agresivu i noćno znojenje . Ono što kažu da bi jebo sve što se kreće, istina je. Doslovno moram se boriti protiv poriva da nisam opsjednut sexom. Nemam gay želje niti da tučem okolo ljude

Vjerojatno svakome samo pojača ono što ima u sebi , jer čitao sam svašta kao i ti vjerojatno.

Uh držim na 6g po kg jer sam trenutno na masi, proteini većinom iz hrane ali ne stignem uvijek sve pa npr popijem i do 4 mjerice proteina na dan da nadoknadim nekad .

Koliko će ostati kad smanjimo na trt dozu, vidjeti ćemo. Trebalo bi dosta. Ne nadam se čudima i znam da npr bench sa 110 na 180 nisam digao u 5 mj bez kemije i bio bi sretan ako ostanem na 150 kg npr.

Ono što je primjetno je da sam sa 15kg težine dobio i nešto masti naravno ali slijedeći mjesec ide cut
.
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Naw trebaju mi testisti i zdrav razum.

Testisi su atrofirali, ali oprema radi bolje nego ikada hahahaha

Zdrav razum je ostao samo lakše planes. Čak si poprilično bistrijeg uma u većini situacija . Kažem ako naginjes agresivi onda je problem definitivno.
Staro 15.05.2025., 21:15   #4222
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Teretana, utezi i sprave za vježbanje

Citiraj:
Autor Ninja_Zg Pregled postova
Vidim u ovoj temi jako veselo

Kak ide ekipa, kako se trenira, koji su ciljevi?
Dizanje utega mi je živa dosada. Još kad uletim u onaj smrad znoja, dezića i testosterona u teretani i vidim one napuhane likove u svakom smislu te riječi koji natežu kožicu na svoja tijela, ljube si bicepse i sl.… pucaj mi u glavu.

Daj mi loptu ili rukavice da pobjedim nekoga. Šetnja, bicikl, trčanje… sve za cilj u zdravom tijelu zdrav duh.

Imam one fitness sprave u parku pa odem tamo malo vježbati dok se klinac igra.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 15.05.2025. u 21:24.
medo je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 22:29   #4223
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Dizanje utega mi je živa dosada. Još kad uletim u onaj smrad znoja, dezića i testosterona u teretani i vidim one napuhane likove u svakom smislu te riječi koji natežu kožicu na svoja tijela, ljube si bicepse i sl.… pucaj mi u glavu.

Daj mi loptu ili rukavice da pobjedim nekoga. Šetnja, bicikl, trčanje… sve za cilj u zdravom tijelu zdrav duh.

Slažem se ali nismo svi isti ,jbg neke je i genetika nagradila pa im osim navedenih sportskih aktivnosti i ne triba teretana.

Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 01:26   #4224
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:

Sve ima svoje,cardio u zoni 2 ima svoje benefite,ali kad pogledaš da nakon 30-te misicna masa opada cca 10% svakih 10 godina i kako nakon pedesete ako nemaš mišićne mase lako pucaju kukovi i koljena radi ostepeonije itd.itekako ima smisla dizati utege i držati se prehrane bogate proteinima jer mišići su najveći potrošači glukoze itd.

https://youtube.com/shorts/8PDKtaigI...gsO-Q6l2i0FNYc

https://youtu.be/LkXwfTsqQgQ?si=1Zn7oavgqq08B8C5

Kombinacija oboje za dugovječnost

Staro 17.05.2025., 10:36   #4225
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:

Testisi su atrofirali, ali oprema radi bolje nego ikada hahahaha

Zdrav razum je ostao samo lakše planes. Čak si poprilično bistrijeg uma u većini situacija . Kažem ako naginjes agresivi onda je problem definitivno.
Ma ne treba mi to. Odustao i od težina. Džim se bench oko 100-110max kao i squat. Imam 40 godina i mator sam. Kasno sam krenuo u gym i nema smisla ubijati tijelo.

Nisam agresivan ali zna se pustiti roleta kad me netko razjebe jako pa bolje ne ništa takvoga.

Citiraj:

Ma dobro nije svaki gym takav. Zapravo večina su fitnes centri gdje i nema recimo buildera ili ekipe koja jako brije na to.

Večina dode, odradi trening i ode doma.

A i ovo je gain https://www.instagram.com/reel/DG97c...RlODBiNWFlZA==
Staro 17.05.2025., 12:07   #4226
buljaka
Premium

Citiraj:

I meni je zanimljiviji MMA ili kick box ali sam sa 38 godina popušio tako na treningu da sam slomio ključnu kost i oporavak je trajao 2 godine. Od onda se držim dosadnih utega .

A i ne znam u kakve ti teretane ideš ali kod nas nitko ne ljubi bicepse i ne drkaju jedni na druge 🤣🤣 doslovno te nitko ne doživljava

Staro 17.05.2025., 12:21   #4227
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Nakon 30te i posebno 35te počne se događat fenomen da HC sportaše sustižu ozljede, jedan frend što je 3,4x tjedno u treningu (sparinzi hrvanje) je prije 1-2g. operirao koljeno, sad mu je nešto i s ramenom... Očito glava hoće a tijelo više i nemože baš

Tak da treba bit tu pametan i imat na umu da si jokere ko klinac još potrošio kad si okolo svaki dan divljao, a nikad se ozlijedio ili eventualno ogrebao koljena samo
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2025., 21:23   #4228
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
I meni je zanimljiviji MMA ili kick box ali sam sa 38 godina popušio tako na treningu da sam slomio ključnu kost i oporavak je trajao 2 godine. Od onda se držim dosadnih utega .

A i ne znam u kakve ti teretane ideš ali kod nas nitko ne ljubi bicepse i ne drkaju jedni na druge 🤣🤣 doslovno te nitko ne doživljava

Možda je uletio u neki "blue oyster gym"

Staro 18.05.2025., 00:32   #4229
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
@buljaka ništa od kretanja s nešto manje test baze i po mogucnosti nista dodatnih lijekova da ostaviš prostora za dalje? Gram ipo kemije tjedno nije malo…
Staro 18.05.2025., 10:01   #4230
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Da, i meni su te kolicine i kombinacije za pocetnika u kemijanju malo previse. Ajd, testo iznad 40te bih jos i shvatio, ali tren i ostalo jos na to...
Ali ako te veseli, go for it! Samo ne mogu shvatiti da netko radi par kila misica u tim godinama zrtvuje san. Meni je vrhunski san jedan od najvecih benefita ovoga svega sto radim. Prije pola godine sam bio uvjeren da sam dosao u godine kad se vise nikada do kraja zivota necu naspavati i sad me radi toga strah bilo sta promijeniti
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na