|
![]() |
#20551 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja kad sam nedavno gledao po dućanima takodjer za stariju osobu jeftiniji lcd tv sličnih specifikacija (doduše ekran 43) gledao sam razne modele i proizvodjače. Na rtings kazu da edge led modeli imaju manji rok trajanja u odnosu na direct led pa sam to uzimao u obzir. Hisense ulazni modeli u ducan modu su mi se činili dosta zagasiti tj slabije vršne svjetline. Takodjer vidljivi kut njihovih va panela je prilično slab i ekran kod gledanja po danu podložan refleksijama-što bi starija osoba ipak mogla primjetiti. Na kraju kupio grunding 43ghu7970 i ostao sam zatečen kvalitetom slike na istom. Ispalo je da je najbolji od svih lcd televizora i monitora koje sam kupio do sada. Ironično nisam ga kupio sebi. Iako piše da ugrađeni panel va ovdje se bez sumnje radi o ips matrici, ali takvoj kakvu ja jos nisam vidio. Dobar kontrast, dobra svjetlina sa živopisnim prikazom boja te dobar ar filtar, bb i dse anomalije nepostojeće Naravno,morao sam sebi takodjer kupiti isti takav. Ipak kako to obično biva taj moj primjerak ipak nije tako dobar. Iako začuđujuće nema niti traga curenju pozadinskog osvjetljenja, nešto losiji je kontrast u odnosu na primjerak za stariju osobu i zapravo je neki bolji prosjek za ips matrice. Spojio na pc i panel je poprilično brz i responzivan. Jedino me malo živcira rezolucija tj kod paljenja pc-ja nekad uredno prikaze 4k rezu i 60hz a nekad ne da samo 1080p sa 60z a 4k na 25hz. Promjenio hdmi kabel ista stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#20552 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Imamo dva ista 32” HiSensea u familiji kod starijih ljudi. Na jednom se događa da nema slike ili da nema zvuka kad se upali. Strujni reset pomogne. Taj je pretrpio traumu kada je nešto palo na njega i oštetilo mu display u rubu ekrana pa je moguće da je i do toga. Imaju prilično dobar IPS panel a Jubito radi iznenađujuće dobro i responzivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20553 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Da li ima za kupiti Mini led tv od 40ak inča? U biti ga trebam kao monitor jer mi je C2 Oled malo problematičan tu zbog ABL-a.
![]() |
#20554 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
https://www.chipoteka.hr/televizor-l...m_medium=click |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20556 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Pitanje - 65" ili 77" za udaljenost od 2-2.2 metra? Isključivo filmovi, ništa TV / streaming / sport, možda tu i tamo nešto tipa Elden Ring, ali primarno filmovi. Trenutno imam 55" i premali mi je za tih ~2m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20557 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20558 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ako imaš budget za 77" onda je to to, ali ako će biti, recimo 65" C4 LG OLED ili 77" Mini LED (koji god) onda radije 65" C4, ali samo zato što je dobar i za igranje igrica, ali samo za filmove, što veći to bolji.
![]() |
![]() |
#20559 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20561 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Bio je u onda u santi 2500 a ehome i centar tehnike 2100. Gdje si spizdio ostatak nećemo pitati🤣🤣🤣 Sad je u santi 1800, kolega uzeo danas Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20562 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
https://www.elipso.hr/audio__video/t....net.hr_cjenik Evo ga za 1800€ Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
![]() |
#20563 |
Premium
|
odlican deal, 77" C4 za 1799€ i kolko vidim to mu je najniza cijena dosad + 5 god garancije, nemas kaj razmišljat nego klikaj buy it now i javi kak je gledat 77" sa 2,2m ![]() ja gledam 55" sa 2,5m i taman mi je, prije njega na tom istom mjestu imao 42" i kad ga je zamjenio ovaj 55" na prvu je bilo wow, ok, ovo je možda ipak preveliko za ovu udaljenost ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20564 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Mene u zadnje vrime jebe na LG-u Youtube aplikacija, nikako da pokrene video. Jel vi ostali imate taj problem ili je do mene? EDIT: ja na A1 optici, LG C2, 5.50 firmware. Ujutro obično ne radi, popodne proradi.
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 08.05.2025. u 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20565 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Radi normalno na C2 (HT optika) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20566 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Okvirno, nemam ja više pojma gdje je lova otišla prije 3 mjeseca. ![]() Koliko je bio već, ne znam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|