|
![]() |
#61 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve jasno, samo sheram. Ovo baca obsolete flag na njihove One point i One spot tagove koji su eto na outlet ponudi: https://chipolo.net/en/pages/chipolo-collection Po meni steta sto i "bazni" One izbacuju, mogli su ga zadrzati po nizoj cijeni od Popa ako netko ne treba find my device podsku...
![]() |
![]() |
#64 |
49%winner
|
19 e/kom me izasli na akciji u bundleu. Ove moderne nisam razmatrao jer mi se ne uklapaju u use case. Kad imas smotanu zenu ne postoji cijena za ovakve stvari ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da li taj chipolo onda funkcionira isto kao samsung smartag2? Uzima lokacije sa drugim mobova u blizini i prikazuje ti u app? Odnosno on bi po tom trebao i sa iphona i androida uzimati lokacije. Samo tko ima chipolo aplikaciju instaliranu ili i bez nje? Ne nadjem konkretne podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Da, uzima sa drugih android ili iphone uređaja. Ali ili/ili. Ako si ga prijavio kod sebe na androidu, uzima sa androida, ako si ga registrirao na iphoneu onda qa njihova mreža uređaja detektira i prijavljuje. Ovaj novi ne treba chipolo aplikaciju, ali ona daje neke dodatne feature (pozovi telefon, daljinski shutter za kameru i sl)
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
49%winner
|
Problem je kod androida sto je po defaultu sheranje lokacije tj lociranje tih tagova ograniceno samo na "frekventna podrucja" i to isto ogranicava funkcionalnost. Valjda nije isto ako nesto izgubis na Ilici ili na Bundeku, nisam guglao iskustva iz prakse. https://www.reddit.com/r/Chipolo/com...k_performance/ Na ovo sto je ti.le rekao imas i treci mod rada - samo s appom. Tag je uparen s tvojim mobom. Mozes ga sherati drugim userima isto - samo jedan user dobiva info, ali svi useri vide sherane iteme na svojim mobovima. Kad mob vlasnika taga izgubi konekciju, zapamti lokaciju i pokaze ti je na karti i dobijes info. Svi mogu traziti tag. Na kraju se sve visemanje svede na to sto ocekujes od taga kada ga izgubis - ako ocekujes da nece mijenjati lokaciju (izgubis kljuc u travi) onda ti je dosta ovaj bazni One i Chipolo app. Ako ocekujes da ce tag mijenjati lokaciju (torba, bicikl) onda trebas nesto s find my device mrezom. Nisam skuzio podrzava li Pop rad samo preko appa, ili uz find my device moze li tag biti uparen na bt telefona. U tom slucaju je no brainer
![]() |
![]() |
#69 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja sam ubacio jedan airtag u skuter (xmax), dosad nije zatrebalo ali eto, neka stoji..
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 Zadnje izmijenjeno od: VandaL.pr!. 07.05.2025. u 15:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
#erase startup-config
|
Kako funkcionira onaj anti stalking s AirTagom? Ne mislim nikoga uhoditi ali ne želim da mi auto ili bicikl počnu proizvoditi zvukove ili javljati nešto zato jer si je neki algoritam zabrijao da ja nekoga uhodim… |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Meni je isto AirTag malo preskup. Nema mi smisla toliko davati pa se nadam nekom multipack sniženju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
#erase startup-config
|
AirTag, SmartTag, Tile i ostali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
AirTag nije uređaj protiv krađe nego "zagubio sam ključeve / novčanik / torbu jer živim u palači, daj mi ih nađi" uređaj. To što te sve trackere ljudi misle koristiti na sasvim neki drugi način, nije problem samih trackera. I ako ti netko bježi s nečim, dobit ćeš notifikaciju da ti to nešto više nije u blizini, a taj AirTag se eventualnom lopovu može pojaviti kao notifikacija tek tjednima kasnije ili kad ti odlučiš da to želiš. ![]() Ukratko, nije za zaštitu od krađe
![]() |
![]() |
|
|