Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2025., 14:56   #4591
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Snyology koristi Toshiba i Seagate (Ironwolf) diskove, rebrandira ih sa svojom naljepnicom i ubaci "svoj" firmware koji ond amozes updateati iz DSMa (premda rijetki su ti koji ikad flashaju HDDove).

I onda doda "SynoTAX" tj. napravi HAT modele 2-2.5x skuplje od istih tih Toshibi te "Plus" seriju (Ironwolf) 15-20% skuplje nego same Seagatove.

ALI kao "cherry on top" u nekim jacim modelima (12+ bay) za sad ni ne dozvoljava koristenje "Plus" modela diskova (bez obzira sto su rebrnadirani sad kao Syno diskovi - recimo DS 3622xs+) nego samo skupljih HAT modela gdje onda 16TB Synology drive kosta 2x vise nego Toshiba od 18TB .

A da ne pricamo o tome da ako ti zatreba HDD da repairas RAID polje/volume pitanje gdje ces brzo kupiti SYNO disk DANAS/SUTRA tj. kolko ces cekati da stigne...

Ja doduse uvijek kupim jedan disk viska istog kapacitet akoji su mi u NASu ali opet nije da svako to radi niti je bas "jeftina" opcija kad ti 18.20,22TB disk samo stoji u ormaru cekajuci da neki crkne u RAID polju.....

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 24.04.2025. u 15:12.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 15:08   #4592
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako nista drugo, barem znam koji sljedeci NAS sustav necu uzeti u obzir. Bilo je lijepo dok je trajalo (i dok jos traje).
Staro 25.04.2025., 08:48   #4593
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Najte se živcirati, imaš još njihovih NASeva starih i skoro 15 godina koji veselo drndaju. Čak i da uzmete model iz 2020, mirni ste bar 10 godina, a do tad Synology može pet puta propasti ili promijeniti poslovnu politiku.
Za napredne uvijek ima XPenology ili TrueNAs.
Staro 28.04.2025., 18:14   #4594
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
ja vrtim 918+ samo zbog intelovog proca, AMD verzije mi nisu bile opcija tada zbog HW transcodinga. Nije vrijedno upgradea dok ne dodje neka nova opcija.
Iduci NAS bi mogao biti QNAP ili mozda neki od novijih igraca kojima se svidjelo polje home NAS-ova : Asus, Ugreen, Minisforum i sl.
Ali kako madman kaze, ovaj moze jos 10god vrtiti..
https://nascompares.com/2025/03/28/m...ersion-new-os/
Staro 29.04.2025., 23:11   #4595
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Syno RS1221+ zamjena ventilatora

Info:
https://nascompares.com/2021/02/11/s...21-nas-review/

https://www.reddit.com/r/synology/co...ans_on_rs1221/
https://www.synoforum.com/threads/th...-fan-fix.7618/
Synology NAS – compatible FAN list > https://nascompares.com/answer/how-t...ible-fan-list/
pa onda i par videa:
https://www.youtube.com/watch?v=NwPeubZMG8c
https://www.youtube.com/watch?v=2INe_6KTEKs

svi opisuju i predlažu zamjenu sa:
2x Noctua NF-A8 chromax.black.swap
https://noctua.at/en/nf-a8-pwm-chromax-black-swap

i onda slučajno naletim na ovaj video > https://www.youtube.com/watch?v=bIjwR017YgE
u konkretnom primjeru radi se o RS3617 modelu,
tu se kao zamjena predlaže Artic S8038-7K > https://www.arctic.de/en/S8038-7K/ACFAN00292A
koji je 38 mm debljine ali može stati (ima mjesta) u RS1221+ a daje još bolje rezultate.

Usput je pokazao u kojem file se može intervenirati za korigirati pwm parametre (scemd.xml) za Quiet i Cool modove.

Šta se tiće ventilatora u napajanju situacija je zeznutija jer je fotmat približno Flex PSU i onda mora ići mala 40x40 turbina zujalica od ventilatora.
Po zvuku sa gornjih videa rekao bi da kod @mladen_lucky - ja (njegovog klijenta) nešto ne štima sa tim ventilatorima (prašina, šporkica, prozviždali ... nešto treće) jer nisu toliko glasni kako opisuje.

That's my 5 cents
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2025., 23:52   #4596
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Šta se tiće ventilatora u napajanju situacija je zeznutija jer je fotmat približno Flex PSU i onda mora ići mala 40x40 turbina zujalica od ventilatora.
Po zvuku sa gornjih videa rekao bi da kod @mladen_lucky - ja (njegovog klijenta) nešto ne štima sa tim ventilatorima (prašina, šporkica, prozviždali ... nešto treće) jer nisu toliko glasni kako opisuje.

That's my 5 cents
Ma glasni su jer RP (Dual PSU) ima 53.5 dB dok single PSU ima 37.8 dB deklarirano tako da ogromna je razlika zbog tih "zujalica" u napjanjima .
Staro 30.04.2025., 00:12   #4597
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Onda je sve jasno
Staro 30.04.2025., 00:31   #4598
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Toga je i mene lagano "strah" jer gledam RS2423+ (nagodinu ce mi trebat 12 Bay jer cu doci do limita od 105TB kolko nude ovi 8 bay modeli) i on ima isto te male shugave ventove koji su glasni ko sam vrag te mu je za single PSU verziju buka 52.3dB a dualPSU je cak 56.2 dB .

Jedino da izoliram RACK, ali onda ce mi treba ti klima unutar racka, jedan korak naprijed dva nazad...
Staro 30.04.2025., 08:30   #4599
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Stavi ga negdje na tavan, podrum, šupu. Davno si prošao količinu opreme pokraj koje je ok sjediti cijeli dan
Staro 30.04.2025., 08:38   #4600
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Nisi daleko o istine, već par dana gledam full size 42u rack ormare i smisljam kako prekrojit razmještaj stol u radnoj sobi ...

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 30.04.2025. u 08:45.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 10:02   #4601
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Već ga vidim kako traži ponude sa opisom:
Mini sobičak sa yitong - om u čošku, neka šira izolirana vrata ...... 😁
Staro 30.04.2025., 11:43   #4602
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma glasni su jer RP (Dual PSU) ima 53.5 dB dok single PSU ima 37.8 dB deklarirano tako da ogromna je razlika zbog tih "zujalica" u napjanjima .
Glavni fanovi se u RP+ modelu jedva čuju kada su namješteni na Quiet - problem su odurni CPU fanovi!
Problem je u tome što ja moram konstantno trpiti jezikovu juhu zbog buke jer sam im ja preporučio RP+ u odnosu na običan 1221 iz razloga što običan 1221 ima proprietary napajanje koje je ugrađeno unutra i ne može se izvaditi bez rastavljanja, dakle ako krepa, cijeli ured ima downtime. RP+ ima hotswap napajanja koja ako i jedno krepa - stroj i dalje radi, a ako baš oba krepaju, ne treba fakultetska diploma da se zamijeni rezervnim.

Pitanje je, kako utišati te fanove i da li se netko uopće usudio otvarati ta napajanja i zamijeniti ventilatore nekom Noctuom?
Druga ideja koja mi je pala na pamet, da li je moguće hackati Synologyja i staviti 2 tiha eksterna (ATX?) napajanja izvan mašine?

Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
Iduci NAS bi mogao biti QNAP ili mozda neki od novijih igraca kojima se svidjelo polje home NAS-ova : Asus, Ugreen, Minisforum i sl.

Ugreen ima užasno rudimentarni OS, ljudi koji ga kupuju instaliraju druge OS-ove (TrueNAS ili čak idu do te mjere da stave na njega cr***ani DSM).

QNAP ima dosta user unfriendly sučelje, ali radi OK. Za Asustor ne znam, njihovi modeli lijepo izgledaju na papiru, ali kakav im je OS?

Niti jedan drugi NAS nema ono što ima Synology - SHR (Synology Hybrid Raid) gdje možeš u jednom polju imati diskove različitih veličina.

By the way, malo humora - RAID - Redundant Array of Independent Disks, a novom promjenom Synologyjeve politike, to se sada zove RAPED - Redundant Array of Proprietary Expensive Disks.
Pun intended!

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 30.04.2025. u 12:40. Razlog: spojeni postovi
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 14:29   #4603
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor mladen_lucky Pregled postova
Glavni fanovi se u RP+ modelu jedva čuju kada su namješteni na Quiet - problem su odurni CPU fanovi!
Problem je u tome što ja moram konstantno trpiti jezikovu juhu zbog buke jer sam im ja preporučio RP+ u odnosu na običan 1221 iz razloga što običan 1221 ima proprietary napajanje koje je ugrađeno unutra i ne može se izvaditi bez rastavljanja, dakle ako krepa, cijeli ured ima downtime. RP+ ima hotswap napajanja koja ako i jedno krepa - stroj i dalje radi, a ako baš oba krepaju, ne treba fakultetska diploma da se zamijeni rezervnim.

Pitanje je, kako utišati te fanove i da li se netko uopće usudio otvarati ta napajanja i zamijeniti ventilatore nekom Noctuom?
Druga ideja koja mi je pala na pamet, da li je moguće hackati Synologyja i staviti 2 tiha eksterna (ATX?) napajanja izvan mašine?

Ugreen ima užasno rudimentarni OS, ljudi koji ga kupuju instaliraju druge OS-ove (TrueNAS ili čak idu do te mjere da stave na njega cr***ani DSM).

QNAP ima dosta user unfriendly sučelje, ali radi OK. Za Asustor ne znam, njihovi modeli lijepo izgledaju na papiru, ali kakav im je OS?

Niti jedan drugi NAS nema ono što ima Synology - SHR (Synology Hybrid Raid) gdje možeš u jednom polju imati diskove različitih veličina.

By the way, malo humora - RAID - Redundant Array of Independent Disks, a novom promjenom Synologyjeve politike, to se sada zove RAPED - Redundant Array of Proprietary Expensive Disks.
Pun intended!
Cesto citam da ekipa stavlja unraid na Ugreen. Unraid ima nesto slicno SHR-u u kojem dozvoljava razlicite diskove u polju tako da ima parity disk koji mora biti najveci disk u polju te tako na njega stavlja parity. To nije tipican raid doduse mislim da ni SHR nije tipican.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 16:16   #4604
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:

Mene zanima koliko to ljudi zapravo koristi, pogotovo u nekoj poluozbiljnoj uporabi il soho okruženju?

Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Cesto citam da ekipa stavlja unraid na Ugreen. Unraid ima nesto slicno SHR-u u kojem dozvoljava razlicite diskove u polju tako da ima parity disk koji mora biti najveci disk u polju te tako na njega stavlja parity. To nije tipican raid doduse mislim da ni SHR nije tipican.

JA sam bio jako zagrijan za Ugreen, ali ga nisam uspio upecati po kickstarter cijeni, a sada mi je jednostavno preskup, iako je i dalje hardverski super uređaj.
Staro 30.04.2025., 16:25   #4605
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Mene zanima koliko to ljudi zapravo koristi, pogotovo u nekoj poluozbiljnoj uporabi il soho okruženju?
Ja korisitm od prvog dana i mog prvogh Synologya (DS 411j tamo od 2010e)

Trenutno u tri Snyologya imam u svima razlicite diskove (u parovima)
Prvi ima 4*22TB i 4*18TB
Drugi ima 4*18TB i 4*14TB
Treci ima 4*10TB i jedan od 12TB

Prvi u Drugi su SHR-2, treci je SHR-1

Odlicna stvar da kod upgradea, prosirenja prostora nemorma SVE diskove mjenjat odjednom nego malo po malo (2 po dva kod ovih vecih) i svjendo mi se prostor prosiri - automatski .
Staro 30.04.2025., 23:31   #4606
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Prvo pitanje je imaš li dovoljno znanja i resursa (čitaj: rezervnu mašinu dok ovu prvu prepravljaš) ?
U oba slučaja (obični i dual psu) dalo bi se napraviti diy custom kemiju,
za početak potvrditi pinout konektora prema komponentama.

Za primjer RS1221+ ima njihov PSU 250W_5 (PSU 250W 24p+12p+8p, EAN: 4711174728916, UPC: 846504008919, Dimension: 15.5 x8.1 x4.1 cm), po nekoj informaciji odgovara i njihov PSU 250W_4.
Sve u okviru Flex ATX PSU standarda, tako i po dimenzijama,
kako oni označavaju origigi P1 je vjerojatno standardni 24-pin ATX,
P2 je (sudeći po slikama sa neta) > https://static01.galaxus.com/product....jpg_1440.avif
12-pin red +12V, red GND, jedan +5V,
slično je i sa P3 .....

DIY konverzija koja se svodi na prekrajanje žica na odg. konektor (mada za drugi Syno model i malo zbrčkano) opisano je ovdje > https://community.synology.com/enu/forum/17/post/107994

Sama zamjena nije ništa kompliciranija od std. pc - ja, druga je stvar šta psu ne spada pod user replace nego se šalje cijela sprava na servis / reklamaciju.
Napajanje se nalazi umutar škatule pa je djelomično to razlog šta je manje bučan.
Vjerujem kada bi se stavilo neko brand name kvalitetno napajanje 250 / 350 / 500W da ga nebi ni čuo da radi.

Za RP+ situacija je malo kompliciranija jer sve treba izvesti "u duplo" ako se želi zadržati hot swap dual psu + nekako inteligentno riješiti spoj "prema unutra" .....
najmanji problem šta bi zamjenski psu stali iza na polici ...
Staro 01.05.2025., 20:02   #4607
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
sretan prvi maj, praznik rada.
uspio ja danas svašta ugurati u taj praznik rada i nadam se sutra nastavak u istom tonu...
da. dakle kapnulo mi s posla 50TB diskova i serverčić. obzirom da je otpisan, znači da nažalost ima više od 10 godina.
hp dl180 gen6. krama. međutim ne smeta me da je krama ako to mogu lijepo zaokružiti kao funkcionalnu cjelinu. imam i gen10 međutim ne paše mi backplane. gen6 ima 3.5", gen10 ima 2.5".
pobacao sam smeće od diskova koji su bili unutra i ubacio 40TB u 8 slotova koje imam na raspolaganju.
čitam da bi outofhebox trebao raditi xpenology ali da zahtijeva da barem 1 disk bude uštekan onboard, a ne kroz kontroler.
ja ne vidim način kako spojiti išta onboard jer nemam power konektor nigdje. server ima 6 sata portova onboard, 2 x 460W napajanja, i struja sve ide na backplane direkt.
odakle da izvučem sata power?
ostatak konfiguracije je tužan, ali za xpenology ili win10 bi trebalo bit dovoljno.
znam da cucla kilovat struje, ali koristit će se za bekap. uključim, kopiram, ugasim. ujedno sam time miran narednih 10 godina obzirom da mi apetiti rastu cca 2TB godišnje.

PS - ako netko poklanja kakvih 30tak komada 2.5" 1.6TB diskova, rado primam, imam 24 slotni DAS i dl180 gen10 sa 8 slotova...
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2025., 20:57   #4608
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Taj Gen6 je stariji od 10 godina Gen8 imaju po 10 sada.
Za neki lab može poslužiti ili ovo što kažeš, za neki backup, za 24/7 nema apsolutno nikakvog smisla nažalost.

Pregledaj si backpane od svih diskova, oni diskovi koji su se od nazad uštekavali su znali imati molex na sebi, pa neki spliter iskoristi. Ili uzmi od nekog diska naprijed, samo ćeš morati kupiti neki dugački extener, znaju se na aliju naći.
Staro 02.05.2025., 06:35   #4609
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Uf...kosa mi se na glavi dize kad vidim HP Gen6 server. Mi smo imali svako malo sranja sa njima da je krepalo MBO+PSU - istovremeno. Prije reboota smo doslovce molili dragog Boga da ne krepaju. A dogadalo se svako malo. Nestanak struje? U 60% slucajeva server je reko - pa-pa. Gen8-ice su nam se pak pokazale zilaviji i manje problematicni od Gen9 servera. Go figure. Dobro da smo sve te prastare HP-e zamjenili za Dell (koji se samo znaju random rebotat kad neko sere po struji).
Staro 02.05.2025., 08:05   #4610
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=VxQ2ZTtdDcA

Novi pretendent.
Nadam se da će cijena biti ok.
Staro 02.05.2025., 10:30   #4611
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Uf...kosa mi se na glavi dize kad vidim HP Gen6 server. Mi smo imali svako malo sranja sa njima da je krepalo MBO+PSU - istovremeno. Prije reboota smo doslovce molili dragog Boga da ne krepaju. A dogadalo se svako malo. Nestanak struje? U 60% slucajeva server je reko - pa-pa. Gen8-ice su nam se pak pokazale zilaviji i manje problematicni od Gen9 servera. Go figure. Dobro da smo sve te prastare HP-e zamjenili za Dell (koji se samo znaju random rebotat kad neko sere po struji).
kod nas su svi OK, imam gen 6,7,8,9 i 10. sad će svi u penziju do kraja godine.
ovi novi su neki lenovi, nisam zapamtio, došlo po preporuci sistem integratora. meni svejedno dok god imam support.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2025., 10:55   #4612
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ostalo mi otvoreno kad sam tražio info oko 1221 > https://community.synology.com/enu/forum/1/post/141096
The monday morning batch

HP Gen8 u sve 3 izvedbe je još uvijek legendarna
Staro 02.05.2025., 10:57   #4613
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mi smo rashodovali Gen6 HPove sve ispravne. Zamijenili smo 2-3 napajanja dok su bili u produkciji. Nije bio veliki uzorak.

Sa Gen8 smo imali velikih sranja sa iLo modulima. Ugasio bi ventove i CPU bi se termalno throttlao na 200-300MHz ili bi upalio ventove na 100% nakon reboota i držao tako danima na 8000rpm. U drugom serveru je iLo krepao što je poseban seks jer ne znaš hoće li se server rebootati sa zblesiranim/krepanim iLo modulom.

Bilo je i krepanih SAS kontrolera…
Staro 07.05.2025., 14:50   #4614
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Mali help

QNAP-ov NAS, sve slozeno i sve radi osim shared folder sa nizim privilegijama

Imam tri usera:
- admin (ja)
- vlasnik (isto admin)
- radnici (obicni user)

Ukljucio sam na QNAP "Advanced Folder Permissions"

Htio bi sloziti da vlasnik ima pristup svim folderima, a radnici samo svom kroz windows explorer (add network location)

Ako se na windowsu logiram kao admin ili vlasnik radi bez greske, ali ako se logiram kao radnik ne mogu dodati taj njihov folder

npr za vlasnika:

\\NAS\Public\Firma

npr za radnike

\\NAS\Public\Firma\Radnici

ako radim novi shared folder dodaje ga u root i onda vlasniku trebam posebno dodati ova dva:

\\NAS\Public\Firma
\\NAS\Radnici

nije to sad neki problem da i bude tako, ali ako bi mogao spojiti u istom volio bi mu tako sloziti, jer tipa kad radim shared folder u windowsu sa lokalnog diska, ako sharem samo jedan folder taj isti ne mora biti u rootu da bi ga dodao na drugom kompu

Zadnje izmijenjeno od: vacs. 07.05.2025. u 17:06.
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2025., 20:01   #4615
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Staro 08.05.2025., 11:38   #4616
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ne ide kako sam zamislio, ali ide na nacin da prvom (Public) folderu dam pristup svima i onda na folderu od vlasnika maknem pristup radnicima. U tom slucaju vide folder, ali ne mogu uci u njega

\\NAS\Public\Firma\Vlasnik
\\NAS\Public\Firma\Radnici

Razlog zasto imam dodatni folder za vlasnika je zato da sve sto stavi u taj folder odmah je zakljucano samo za njega, dok ako bi radio svoje podfoldere u "Firma" onda bi za svaki novonastali folder morao micati pristup radnicima
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2025., 16:59   #4617
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Sto na Synologyju moram ugasiti ili NE koristiti da diskovi ne rostiljaju svako par sekundi u idleu?

Znam da Docker treba ugasiti, on uvijek nesto pise po bazi ili kuda vec.. Sto jos? Je li NAS koji je samo upaljen, a ne koristi se za nista osim povremenog smb pristupa - tih ili nije?

Imam NAS vec oko 5 godina i uvijek mi je u prostoru gdje boravim (dnevni, ured). I pun mi ga je lagano klinac Naravno, koristim ga za svasta i naravno da rostilja.

Na toj je lokaciji samo iz razloga jer drugdje nemam provucen lan i glupo mi je kupovati jos jedan ups (i odrzavati ga novim baterijama s vremena na vrijeme) posto mi trenutni ups drzi komp, mrezu i nas - koji su eto na istoj lokaciji.

Pa prije nego ista pokrenem, zanima me moze li NAS koji vrti raid 1 uopce biti tih u idleu, da ne rostilja bezveze ili dok synca neke svoje stvari interno...

Najradije bi se sad vratio na stare spore 4TB diskove, ali shr ne da smanjivati polje, a sad sam na 14TB. Afaik, nista te velicine nije tiho pa...
Staro 10.05.2025., 17:25   #4618
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Hm, nisam to imao nigdje, a imam i doma i kod par klijenata Synology. Kod sebe sam jedino napravio grešku što sam uzeo WD Red Pro na 7200 rpm, a Red Plus su 5400 rpm i nečujni su.

Namjesti time frame za sve što možeš, znači data scrubbing, snapshote, ABB, Drive, search isključi ako ne koristiš, i makni sve nepotrebne aplikacije.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2025., 17:54   #4619
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

ili prebaci sve na 2.5" SSDove, tihi/brzi
Staro 10.05.2025., 18:27   #4620
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma samo da mi netko potvrdi da dummy nas koji samo cuva podatke - ne rostilja svake 2 sekunde, ja cu sutra njega ogoliti i oglupiti. Jer sad da idem sve rusiti samo za test, ne mogu to. A ne sjecam se koliko je rostiljao kad sam radio inicijalni setup (tad sam koristio samo smb pristup i web gui za management). Danas se na njemu stosta vrti...

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na