Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2025., 08:34   #1171
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Jeremija8 Pregled postova
Ljudi inače plaćaju masne pare za WAN statiku, a ekipa se ovdje žali
Gledam i ne vjerujem, to mi je plus kod njih sigurno.
Staro 29.04.2025., 12:01   #1172
Jeremija8
Registered User

Datum registracije: Jan 2020
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Nisu, to je "dinamička", samo se mijenja jako, jako rijetko.
Da, meni zna trajati po par mjeseci..
Staro 29.04.2025., 14:19   #1173
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Jeremija8 Pregled postova
Da, meni zna trajati po par mjeseci..
A koliko cesto je reconnect?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 29.04.2025., 15:01   #1174
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
A koliko cesto je reconnect?
Nema ga, barem ne forsirani. Od prošlog kad sam spojen imao sam nekoliko reseta modema s moje strane, prva IP adresa mi je bila od lipnja do 29.12., onda sam dobio drugu i još uvijek je ista.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 15:45   #1175
Diazz72
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Razumijem da nekima ta opcija možda odgovara iz XY razloga, ali meni osobno to nije prihvatljivo sa sigurnosnog aspekta. Smatram da bi korisnici trebali imati mogućnost isključenja takvih funkcionalnosti ako to žele. Kontaktirao sam Telemach i njihova ekipa me uvjerava da to nije moguće, što mi je prilično razočaravajuće. Ako stvarno ne postoji način da se to isključi, onda mi ne preostaje ništa drugo nego raskinuti ugovor. Nekoliko eura razlike na računu za mene ne vrijedi više od digitalne (ne)sigurnosti.
Diazz72 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 15:54   #1176
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Jesi li se referirao da na webu stoji da se može isključiti?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 17:30   #1177
Diazz72
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Jesi li se referirao da na webu stoji da se može isključiti?
Jesam i kažu: "Ako tehničari kažu da ne može, onda ne može, piši prigovor..." Sukladno tome, poslao sam im jedan opširan prigovor u kojem sam jasno naveo da očekujem rješenje situacije ili neka slobodno raskinu ugovor.
Diazz72 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 23:48   #1178
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Pozdrav ,

imam problem realizacije ugovora sklopljenog na daljinu za uslugu EON TRIO FULL.
Ugovor je sklopljen tako što su mi poslali link na Telegram gdje sam trebao potvrditi narudžbu klikom na taj link . Nisu mi nakon toga poslali kopiju ugovora niti u fizičkom niti u digitalnom obliku .
To je bilo 30.01.2025. godine .

Do sada mi nisu realizirali ugovor .
Ovdje se navodi da imam pravo tražiti naknadu zbog kašnjenja: https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zatražio sam od Telemacha da mi pošalju kopiju ugovora koju sam potpisao "na daljinu" i pristao da mi oni priključe optiku , odnosno uslugu EON TRIO FULL .
To je bilo prekjuče . Odgovor mi je stigao juče gdje su rekli da mi je ugovor u privitku
e-maila kojeg su mi poslali .
Naravno privitak nije poslan , nema ugovora ( zavlače ) .

Rekao sam im da mi nisu poslali privitak i da zahtjevam da ga pošalju .
Danas me zovu i pitaju ima li nekoga kod kuće da bi došli postaviti optički kabel od bandere do tavana . Kažem im da je to već postavljeno prošle godine i da je ekipa već bila prije tri mjeseca ponovo postavljati ono što je već postavljeno jer ne znaju da je kabel postavljen.
Čovjek mi na to govori da za spuštanje linije sa tavana do sobe mora doći druga ekipa .
Odgovaram im da to znam jer se to već dogodilo prije tri mjeseca i da se opet ponavlja .

Nakon pola sata od poziva dobijam e-mail od Telemacha:

"Poštovani,

provjerom u sustavu utvrđeno je kako usluga EON TRIO FULL NF još nije realizirana, stoga nismo u mogućnosti dostaviti kopiju ugovora za navedenu uslugu.

Mislim da trebam zahtjevati obeštećenje , čisto iz principa i zbog njihove bezobraštine .
Citiraj:
Javi kako je proslo, ja sam isto trazio od Iskona za downtime, ako ne odobre prebaciti cu se na Telemach.

Citiraj:
Poslao sam im prigovor i zatražio naknadu zbog kašnjenja koja iznosi 30 € po danu kašnjenja do maksimalnog iznosa od 450 € .

https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134
Evo javljam kako se razvila situacija sa mojim prigovorom zbog kašnjenja realizacije usluge priključka...

Ukratko , Telemach mi je uplatio 450 € na račun .

Zahvaljujem se kolegi @dart_tom koji me je uputio u moja prava i nesebično mi pomogao oko realiziranja i upućivanja prigovora prema Telemachu .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 23:50   #1179
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Evo javljam kako se razvila situacija sa mojim prigovorom zbog kašnjenja realizacije usluge priključka...

Ukratko , telemach mi je uplatio 450 € na račun .

Zahvaljujem se kolegi @dart_tom koji me je uputio u moja prava i nesebično mi pomogao oko realiziranja i upućivanja prigovora prema Telemachu .
Odlično! I kaj na kraju s ugovorom? Jesu započeli realizaciju ili što?
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2025., 23:53   #1180
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Nisu još ništa započeli , čekam ih i dalje .

Naveo sam da ne želim raskid ugovora , nego da mi plate naknadu zbog toga jer ugovor nisu realizirali u zakonskom roku .
Staro 01.05.2025., 07:45   #1181
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:

Zato smo tu da jedni drugima pomognemo
Vazno da si uspio se naplatit,sada ce vjerovatno pozuriti i sa prikljuckom
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2025., 14:08   #1182
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:

Svaka cast, telemach izgleda kao korektna firma, ja cu kroz 15 dana znati sa Iskonom kakva je situacija. Nekako sumnjam da ce isplatiti pola tvog iznosa, probali su se izvuci sa mjesec dana free Interneta.

Svi ljudi bi trebali biti upuceni u opce uvjete, kad bi ispovi placali svoje greske, onda bi i vise pazili.

Staro 01.05.2025., 14:32   #1183
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Nisu još ništa započeli , čekam ih i dalje .

Naveo sam da ne želim raskid ugovora , nego da mi plate naknadu zbog toga jer ugovor nisu realizirali u zakonskom roku .
Ako sam dobro skužio ti si imao gotovu infrastrukturu i samo si čekao da puste priključak?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2025., 16:54   #1184
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ako sam dobro skužio ti si imao gotovu infrastrukturu i samo si čekao da puste priključak?
Vazno je da imas s njima ugovor,pisano ili online ili telefonski ,i tada moraju ti to izvrsiti u 30 dana,svaki dan kasnje je 30€ i max 450€ tj 15 dana
To vrijedi za sve operatere

https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zadnje izmijenjeno od: dart_tom. 01.05.2025. u 17:16.
Staro 01.05.2025., 17:21   #1185
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Da, ali po tom linku ispada da ako infrastruktura nije spremna ne računa se:
Code:
Važno je znati da rok za realizaciju usluge ne teče ako je na Vašoj lokaciji potrebno izvesti dodatne radove, ako niste dostupni na lokaciji, u slučaju više sile, zbog radnja trećih strana ili zbog nemogućnosti pristupa infrastrukturi, a operator je pravovremeno poduzeo sve potrebne radnje za pristup.
Npr. meni je Telemach obećao unutar mjesec dana priključak, ali preko Rune infrastrukture koja je navodno dostupna na lokaciji zgrade.
Isto nemam nikakav ugovor, samo njihovu pismenu potvrdu preko maila da sam "ugovorio takav i takav paket".
3.5 mjeseca i brojimo i dalje, tehničara za spajanje nema na vidiku
Staro 01.05.2025., 17:32   #1186
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Code:
Važno je znati da rok za realizaciju usluge ne teče ako je na Vašoj lokaciji potrebno izvesti dodatne radove, ako niste dostupni na lokaciji, u slučaju više sile, zbog radnja trećih strana ili zbog nemogućnosti pristupa infrastrukturi, a operator je pravovremeno poduzeo sve potrebne radnje za pristup.
Npr. meni je Telemach obećao unutar mjesec dana priključak, ali preko Rune infrastrukture koja je navodno dostupna na lokaciji zgrade.
Isto nemam nikakav ugovor, samo njihovu pismenu potvrdu preko maila da sam "ugovorio takav i takav paket".
Vrijeme je za 450 eura.
Staro 01.05.2025., 17:38   #1187
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Citiraj:
Code:
ako si ugovorio onda imas pravo
jer oni ne smiju ni ugovoriti ako nemas uvjete
kod mene su radili optiku i tcom je poceo prodavati a nisu bili upuceni da nije jos sve gotovo,ali to je njihov problem a ne naš
Staro 01.05.2025., 18:59   #1188
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Inicijalno je obećano 2-4 tjedna jer su oni navodno provjerili i dostupna je ta kombinacija u zgradam di je stan, samo tehničar kao treba povući nit u stan do mene. Zato sam mislio da to spada u tu citiranu klauzulu "potrebni dodatni radovi" pa nisam forsirao nikakve žalbe. Jer kao ovise o nekom drugom, a taj ne dolazi izvesti radove Ovo je već drugi ovakav mail koji sam dobio na upit što se čeka. Naravno ne javljaju se kasnije.

Code:
Poštovani,
hvala što ste kontaktirali Telemach.
Detaljnom  administrativnom provjerom u našem sustavu utvrđeno je kako ste dana  09. siječnja 2025. godine ugovorili Paket 1 Giga RUNE.
Ljubazno Vas molimo za strpljenje, biti ćete povratno kontaktirani od strane nadležnog odjela.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
Vaš Telemach
Staro 01.05.2025., 20:47   #1189
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Citiraj:
Inicijalno je obećano 2-4 tjedna jer su oni navodno provjerili i dostupna je ta kombinacija u zgradam di je stan, samo tehničar kao treba povući nit u stan do mene. Zato sam mislio da to spada u tu citiranu klauzulu "potrebni dodatni radovi" pa nisam forsirao nikakve žalbe. Jer kao ovise o nekom drugom, a taj ne dolazi izvesti radove Ovo je već drugi ovakav mail koji sam dobio na upit što se čeka. Naravno ne javljaju se kasnije.

Code:
Poštovani,
hvala što ste kontaktirali Telemach.
Detaljnom  administrativnom provjerom u našem sustavu utvrđeno je kako ste dana  09. siječnja 2025. godine ugovorili Paket 1 Giga RUNE.
Ljubazno Vas molimo za strpljenje, biti ćete povratno kontaktirani od strane nadležnog odjela.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
Vaš Telemach

mislim da vec na osnovu ovoga imas pravo na penale
09. siječnja 2025. godine ugovorili Paket 1 Giga
Staro 01.05.2025., 21:06   #1190
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Tako je .
Staro 06.05.2025., 18:13   #1191
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Doslovno su priznali da si ugovorio uslugu, a ista nije realizirana. Samo napravi kako je gore napisano; tvojih 450€ čeka da ih netko pokupi.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2025., 12:30   #1192
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Da li je netko dobio na HT infrastrukturi kombinaciju router+ont ili ide samo all in one router od Nokie?
Staro 22.05.2025., 13:27   #1193
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Kod mene je ako sam dobro razumio ont i na njega je spojen ruter .
Staro 22.05.2025., 15:07   #1194
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Koji model routera?
To je na ht optici?

Staro 22.05.2025., 15:42   #1195
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Router je Innbox V80

GPON Terminal je Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10

HT optika

Operater je Telemach

Ugl. imam problema sa WI-FI downloadom jer ne prelazi 460-470 mbit/s , a trebao bi biti 1000 mbit/s , da je barem 700 mbit/s to bi bilo u granicama zakonom propisane brzine , ali eto nije .

Sada im šaljem žalbe i mjerim svaki dan brzinu da bi im dokazao da mi je WI-FI sporiji od onoga što sam ugovorio .

Ako ima netko kakav savjet što da radim da dobijem veću brzinu putem WI-FI veze bio bih zahvalan na pomoći .
Staro 22.05.2025., 15:44   #1196
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Poskeniraj spektar i na 5G wifi prosiri kanal i postavi ga gdje je slobodno, pa opet probaj.

Staro 22.05.2025., 16:26   #1197
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Na kojem uredjaju mjeris sa druge strane, koja je wifi kartica ako je komp? Koja ti je sirina kanala? Gigabit preko wifija nije mala stvar, bio bi cak iznenadjen da ga uspijes dobiti sa isp-ovim ruterom.

Zar uopce garantiraju brzine preko wifija? To mi je prvi glas, jer bas wifi je zeznut i ovisi o sto stvari na koje isp ne moze utjecati.
Staro 22.05.2025., 16:57   #1198
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo da ne pišem ponovno staviti ću moj osvrt što se brzine na wifiu tiče o kojem sam pisao nedavno. Problem koji sam imao sa XS-2426G-B je riješen, bio je neispravan router ili adapter. Od tad kad je novi stavljen apsolutno nikakvih problema nisam imao.

https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=1125
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2025., 17:38   #1199
horihoro
Registered User

Datum registracije: May 2018
Ja sam na Pro ping telekomu optika 1000 ruter je Huawei OptiXstar EG8145X6-10
i preko wifija ide do 1000mbps.
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2025., 18:10   #1200
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Da li je netko dobio na HT infrastrukturi kombinaciju router+ont ili ide samo all in one router od Nokie?
To kako oni odrede ili možeš sam odlučiti?
RedSky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na