|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
A1 i ekstremna potrošnja baterije
Imam Oneplus Nord zadnje 3 godine i od prvog dana mi troši dosta baterije u standbyu (bilo je cca 20% preko noći). Nisam ništa previše istraživao dok mi pad nije postao oko 40% preko noći i to da ujutro napunim mob te mi je oko 15 sati na nekih 30% uz slabo do umjereno korištenje. Smatrao sam to bugom do samog uređaja, ali onda sam bio 3 dana u roamingu i baterija mi je trajala neusporedivo duže, a preko noći bi pala samo za 5%. Naišao sam na informaciju da je to problem do A1. Navodno u slučaju korištenja javne IP adrese dolazi do znatno veće potrošnje baterije. Javio sam se SZK i oni su mi navodno prebacili adresu na privatnu, ali nisam primjetio manju potrošnju energije. Kako je rečeno da A1 ima te probleme samo na 4G mreži, mobitel sam prebacio na 3G i očigledno imam manju potrošnju energije, ali isto tako preko noći imam pad od cca 20%. Ambilight isključen. Druga SIM kartica je bonbon na 2g i služi samo za povremeno primanje poziva. A1 broj je u vlasništvu firme. Ima li nekog rješenja? Pretpostavljam da bi i kupnjom novog uređaja imao sličan problem. Kako mogu provjeriti koristi li mi mobitel javnu ili privatnu IP adresu? Postoji li navedeni problem i na HT/bonbon mreži? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ima sam isti problem sa nekoliko A1 brojeva (prepaid/pretplata) i nekoliko različitih uređaja, više nisam na A1 ![]() ako si na androidu, instaliraj termux pa provjeri ip adresu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
hm da, sad vidim da ne da ni meni na novom mobu (android 14), na starom radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Presao sam iz Bonbona u A1 prepaid i potrosnja u mirovanju je nesto manja. S novim update-om (s23) je jos bolja. Ima vise faktora koji utjecu na potrosnju, sam android, kako je slozen mobitel, update-ovi, aplilacije... Koristim 4g |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mene je A1 dvaput vratio na drugog/starog operatera, na dva razlicita moba. Zadnji put prije jedno 3-4 godine, a prije toga unazad jedno 6-8 godina bogcegaznati. Znam da ga nisam koristio duze od par tjedana, nije imalo smisla. Nemam bas u planu davati mu trecu sansu, a ni tarife mi nisu zanimljive pa mi to olaksava odluku. Pritom ne mislim na 0-1%/h potrosnje u idleu, to smatram normalnim (ovisno sto vam se vrti na mobu). Ali preko noci izgubiti 20+ % je malo previse ako je u pitanju samo promjena sim kartice i operatera. Tu nema govora o promjeni obrazca koristenja, optimizaciji instaliranih appova i sl.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Jel utječe blizina/udaljenost bazne stanice na povećano trošenje baterije mobitela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sve crtice pune što se signala tiče |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Nisam probao drugi mob, probam navečer deaktivirati bonbon sim pa drugi dan a1 sim i motriti situaciju. Noćas za 6 sati 30% baterije, isključen wifi i mobilni podaci... Znači wifi i mobilni podaci ne utječu na potrošnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Na A1 se puno više troši baterija nego na ostalim mrežama. Pisali smo već o tome davno. Traži da ti isključe cgnat.
![]() |
#16 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mozda ti zbog forsiranja bonbona na 2G mrezu mob jednostavno ima aktivan visak hardvera (neki ekstra chip/modem samo za 2G, bubam) i zato cucla. Vidi ima li promjene ako stavis i bonbon i A1 na 4G
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Sa bonbonom na automatski je ista stvar, možda jednostavno bacim taj bonbon ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|