|
![]() |
#4173 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Tko te uvrijedio zadnjih 10 postova? Quotaš sam sebe praktički od prije 2 godine, svađaš se s čovjekom kojemu je to kruh na stolu, pričaš nebuloze i ne prihvaćaš fakt da si možda (za mene sigurno) u krivu. Ljudi kojima je tvoje razmišljanje suludo, smiješno i slično? Jel uvreda se ne slagati s nekim? Ja tvrdim da to što ti odnosiš nisu činjenice nego mišljenje "stručnjaka" i ljudi koji vjeruju takvim idiotarijama. To što ti nisi "umro" ne znači da jedeš pravilno, zdravo ili kako to želiš nazvati. To što ti jedeš i tvrdiš meni je u rangu ravnozemljaškim herbajalf teorijama. Kako nešto može biti činjenica ako imaš s druge strane isti broj činjenica koje govore suprotno? Čije je sad točno? Ja jedem kompletno drugačije od tebe, zdrav sam, nisam umro, to je pokazatelj čega točno? Citiraj:
![]() Ja izlazim iz ove teme, herblajf je mila majka. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 28.04.2025. u 13:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4176 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Gymbeam ima super klupe ali kad su na akciji. Bude svakih par mj. Trenutna normalna cijena nije ok Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4179 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Teretana, utezi i sprave za vježbanje
Koliko znam debljamo se zbog prekomjernog unosa ugljikohidrata najviše slatkoga. Šećeri blokiraju metabolizam masti pa umjesto da se troše one idu u zalihe. Šećeri su najbrža i najjeftinija energija pa organizam iskorištava prvo njih dok ostalo skladišti za poslije. Ovo je naravno jako pojednostavljeno. EDIT: BTW osobno mislim da nam se probavni trakt nije smanjio samo zato jer kuhamo i pečemo hranu. Jedemo mi puno toga sirovoga bez problema a sirovo meso se lako probavlja (mesojedi imaju najkraći probavni trakt). Probava nam se skratila vjerojatno zato jer smo počeli jesti fermentiranu hranu koja se lakše probavlja a nutritivno je puno bogatija. Kuhana i pečena hrana je lakše probavljiva ali nije uvijek i nutritivno bolja, naprotiv ![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 29.04.2025. u 10:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4180 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4181 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Kalorije "nutra", kalorije "van" ... ako je broj u plusu ide u zalihe, ako je u minusu, manjak se nadoknađuje zalihama. Najkraće laičko objašnjenje. Zadivljem sam kako u 2025.g., uz zdrav razum (koji valjda fali), i literaturu na dlanu ljudi puše fitnes spiku i trikove (pločice u 30 dana) i sl. (Ja sam svoje ljepio u kući 45 dana, tako da je to laž). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4182 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Ja imam vrlo osjetljivu probavu i probao sam sve i svašta, svakave tipove dijeta i to vrlo disciplinirano. Moj zaključak na temelju bogatog iskustva je da mi najviše paše jesti meso koje je kratko ali dobro termički obrađeno (na naglo) i to na masti, i uz to svježe bilje tipa salate, kupus, mrkva, te jaja, kruh bez glutena i mlijeko bez laktoze. S druge strane ugljikohidrati i kuhano bilje me uništi, a pogotovo ako su masni (tjestenina, pire). Ulja mi pašu samo sirova. Od mesa nikad nemam problema, dapače, stolica mi postane odlična i redovita ko da sam klinac. S druge strane ako pojedem ugljikohidrate krenem se napuhavat, prdit ko da je nešto krepalo u meni i nikako se pokenjat ko čovjek danima Riža mi je negdje između jer neću imati problema samo ako je kuhana bez masnoća u vodi i ako ju jedem samu ili uz jogurt. Naše tijelo proizvodi enzime za probavu te meso i glukozu najlakše probavljamo dok za ostalo trebamo pomoć gljivica i bakterija (fermentacija). Meso bi moglo trunuti u tebi samo uz uvjet da si bolestan pa ne proizvodiš dovoljno enzima, inače je vrlo lako probavljivo jer su mesni proteini sastavni dio ljudske (i naših predaka) prehrane od uvijek, dok biljke nisu i zato imamo problema sa probavom npr. glutena i laktoze (jer gluten i mlijeko imamo u prehrani tek oko 10.000 godina koliko je staro stočarstvo i poljoprivreda, a mnogi ljudi nemaju enzime za laktozu uopće (istočni Azijati)). Također zato je puno bolje jesti te proizvode fermentirane (jogurt i pravi kruh s kvascem a ne s praškom za pecivo) Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.04.2025. u 12:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4183 |
#erase startup-config
|
telefunken kao da si mene opisao do prije par godina ![]() Skužio sam da sam jeo previše žitarica pa mi je to iritiralo crijeva. Otkako sam to skoro pa eliminirao sad mogu pojesti što hoću a da ne osjećam probavne smetnje od jednog obroka. I meni meso najviše odgovara pogotovo suhomesnato a kažu da bi trebalo biti upravo obrnuto budući da sam krvna grupa A+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4184 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Bili to UGH, masti ili proteini. Po tvome, ekipa koja je isključivo na keto dijeti se ne može udebljati, što nije istina. Keto dijeta = kalorijski deficit. Medicinska dijeta = kalorijski deficit. Herbalaf i ove ostale gluposti gore spomenute = kalorijski deficit. Svaka dijeta = kalorijski deficit. Samo neke dijete, kao medicinska, rade ekstreme i onda umjesto zdravih 200-300 kalorija u deficitu, bace ljude s 2500 na 1200. To isto radi život na vagi. Zato se većina vrati i/ili ima zdrastvene probleme i/ili umre nakon par godina. Zato je ustvari jednostavno. Zdrava prehrana kao takva ne postoji. Možeš i pizzu jest, ako ti odgovara klorijski unos i mršaviti. Naravno, ne treba zaboraviti unositi i mikronutrijente, gdje povrće i voće samo ima benefite, ali s voćem treba biti pažljiv. Mrzim kad mi netko kaže jedem zdravo i onda u zdravo jede isključivo vege i bio i slično... Jer to je definicija zdravog. ZDRAVIJEG možda, ali zdravog, ne. Citiraj:
Zobene i kruh me napuhava. Ima i to svoje znanstveno pokriće, skužio sam s vremenom zašto. Izbjegavam ga, jedem proteine za doručak i sit sam do ručka, nisam napuhnut itd. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 29.04.2025. u 13:21. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4185 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Naravno da nema cudotvorne dijete i da je sve u kalorijskom deficitu, samo sto taj famozni keto u kombinaciji sa IF to lakse drzi pod kontrolom. Barem je kod mene tako. Jedem nekad iza 4 kada dodjem s posla prvi put i nakon toga da doslovno ne prestajem jesti do nekih 21-22h kada mi je zadnji obrok, ne mogu preci u kalorijski suficit. To sto ne jedem UH (ok, jedem iz povrca) mi pomaze utoliko sto nemam secerne spajkove koji me tjeraju da zderem, ali moram priznati i da mi je iznimno pomoglo sa probavom i isto kao i kod Mede i Telefunkena - nema vise nadimanja i onih ubitacnih prdeza ![]() Cak mogu potvrditi i par studija koje sam negdje nekada iskopao da rafinirani seceri i opcenito preradjeni UH jako, ali bas jako pogorsavaju depresiju, tako da ako imate problema sa time, pokusajte izbaciti UH. Ja evo vec par mjeseci zivim na tom rezimu prehrane, 3x tjedno teretana i trudim se svaki dan barem 10km prehodati, po mogucnosti u komadu. Rezultati su naravno vidljivi i na vagi i u ogledalu, a i u glavi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4186 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
morate promijeniti način života, umjesto da idete na razno razne dijete.. inače se sve vrati brzinski.. i čim promjenu zovete dijetom, piši propalo.. kad sam bio mali, imao sam problema s koljenima kao dijete od debljine.. cijeli život sam na 180cm imao od 85 do 90kg.. ništa strašno, ali sarmice i šlauf su stalno bili tu.. zadnje 2g od promjene načina života, na 180cm imam stabilnih 72-75kg cca.. jbg, sjedim na poslu zadnjih 12g po 10h dnevno.. nikad se nisam bavio sportom, imam jake listove jer sam bio debel cijeli život i to je to.. sad se lagano bavim vježbanjem i izgradnjoim mišića, a zato treba puno više vremena nego smršaviti kvalitetno.. nitko ovdje nije sasjekao u potpunosti i prebacio se drito na voće, povrće i orašaste plodove pa ne vidim kako možete pričati da vam to ne paše.. netko gore piše da mu jedino paše "naglo pečeno meso na masti".. ne mogu ništa reći osim sretno edit: prije ovog svega, pio sam litru mlijeka dnevno, jedno 6 nes kava, jeo pizzu cijelu kao jedini obrok u danu.. zvuči li poznato?.. jbg odeš na posao, grupno naručivanje hrane odma s vrata.. zvuči li i to poznato? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4187 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
2g se ubijam u voću kao nikad.. količina gluposti koja se napiše ovdje je nevjerojatna.. voće je tvoj najbolji prijatelj, jednog dana ćeš to shvatiti sekunde nisam proveo brojeći kalorije i nisam bio gladan nikada.. što su to bjelančevine? Bjelančevine ili proteini(protein je engleski naziv i zvuči glupassto) su makromolekule (macro=mnogo, više; moliculis=sićušan, mali) koje su nastale međusobnim spajanjem aminokiselina nema smisla jesti gotove životinjske bjelančevine iz razloga što ih tijelo mora rastvoriti na aminokiseline, pri čemu gubiš energiju i budeš umoran poslije ručka.. trebaju ti sastojci za bjelančevine, daj jedi voća i vidi šta će biti.. tijelo nije glupo, mi ga glupo hranimo.. piletinu u ovom trenu kuham za psa starog 12g, a za mene je hrpa voća.. lud sam ko šiba ae ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 29.04.2025. u 14:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4188 |
#erase startup-config
|
Voće služi da te namami da ga pojedeš kako bi se biljke razmnožile na širem području. I nije nam najveći prijatelj. Imamo koristi od voća ali i štetu ovisi što jedeš jer je uglavnom slatko i/ili kiselo. Primjerice naranča vrlo efikasno uništava zubnu caklinu. Nije ni limun daleko od toga. Probaj pojesti naranču kod bakterijske upale grla - garantiram ti naglo pogoršanje stanja a možda i gljivice ako ti je pao imunitet. Grejp recimo ne smiješ ni pogledati ako ti je jetra u lošem stanju (mononukleoza npr.) A ako ne jedeš voće na prazan želudac riskiraš raznorazne probavne smetnje pogotovo s kiwijem npr. Voćni mliječni proizvodi su jedna od najgorih stvari koje možeš kombinirati u obroku pogotovo s grožđem. Osobno bi dekretom zabranio voćne jogurte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4189 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ja imam listove identične sada sa 100kg kao i prije 7 godina kad sam imao 78kg, s time da sam između imao i periode sa 3x tjedno vjezbanja listova i 100day challangea. Imaš jake listove jer imaš genetiku za to, EOD.
![]() |
![]() |
#4190 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
na slici gore se vidi ručna cjedilica koju koristim za iscijedit naranče tokom ove 2g.. garantiram ti da sam dosad popio čistog cijeđenog soka od naranče više nego ti u cijelom životu i to na prazan stomak ujutro, dosad mi nijedan zub nije propao nit mi smeta kiselina naranče.. nemam ni jedan izvađen zub, svi su na mjestu.. kod zubara sam bio prošle godine da mi zamijeni onu staru plombu s novom bijelom.. taj sam zub sjebao od slatkiša kad sam bio mlad i neiskusan po pitanju prehrane.. po tvojoj logici unutar ove 2g zubi bi mi propali.. da sam pio cappy sok od naranče, tu si potpuno u pravu, onda bi propali |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4192 |
Vocna iglica u mudante
|
naranče su zlo, pamtim to ima li ikog da trlja naranče po zubima prije spavanja te takav legne? edit: Ignaz Semmelweis revolucionar koji je zaslužan za dezinfekciju ruku u kirurga, ismijavan od strane svoje struke, duševno obolio.. sve dok nije znanstveno dokazano od strane Louis Pasteur da li bi istim tim svemogućim ljekarima danas dali da vas taknu bez opranih ruku i sterilnih rukavica "[13.8.] Preminuo “spasitelj majki”, doktor kojeg su strpali u umobolnicu jer je inzistirao da ljudi moraju prati ruke" Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 29.04.2025. u 19:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4194 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
BTW: pitaj svog stomatologa ako mi ne vjeruješ. Do tada se smatraj upozorenim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4195 |
Premium
|
Isuse bože, ko da slušam ravnozemljaša ili nekog sličnog Možemovca ... daj đone smiri i sačuvaj obraz ako je šta ostalo. Žao mi je što sam išao čitati ostatak teme ... možda da promijeniš nick u Voćko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4196 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Unos 400g cirka 2000 kalorija, kolika ti je "izlazna" varijabla ako si izbacio 200-300g van? Koliko je to kalorija, a koliko je ostatak iskoristiv na energiji? Apsolutna nepoznanica osim ako neki laboratorij ne radi analizu svaki dan za tebe. Mogu jesti keto masti na tone ne dobijem grama, pojedem malo slatkog odmah kile gore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4197 | |
Premium
|
Citiraj:
Debljanje i problemi nastaju s unosom ugljikohidrata i biljnih ulja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4198 |
Vocna iglica u mudante
|
sretno s unosom manjkavih bjelančevina.. čovjek je životno ugrožen od tjelesne temperature 42 stupnja, jer su bjelančevine jako osjetljive na temperaturu.. učilo se u osnovnoj.. nema veze s čime pržiš, bit je da pržiš iste te životinjske bjelančevine na puno većoj temperaturi od 42 stupnja.. tijelo to sve tolerira do jednom.. jedna pogrešna dioba stanice, i eto bolesti Gle malu voćku poslije kiše: Puna je kapi pa ih njiše. I bliješti suncem obasjana, Čudesna raskoš njenih grana. Al nek se sunce malko skrije, Nestane sve te čarolije. Ona je opet kao prvo, Obično, jadno, malo drvo. javim se opet za 2g.. svima sve najbolje dotad |
![]() |
![]() |
![]() |
#4199 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa naravno da budeš umoran. Ljudi su jedini pacijenti koji nakon obroka misle da moraju ići neki klinac radit. Sva ostala bića nakon obroka zalegnu i probavljaju u miru, tako da da, nakon dobrog ručka bogatog proteinima treba zaleć i tu skidam kapu starim Dalmošima, oni znaju kako se zdravo živi Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 30.04.2025. u 07:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4200 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad bez zajebancije, do gableca napravim gro posla ... ajmo reći od 100% učinjenog u radnom vremenu, 80% je do gableca ... poslije mi je sve slow motion ako je kulturan gablec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|