|
![]() |
#7561 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#7562 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Baš zalijepljeno ili je samo neki thermal pad? I jesi li to trebao puno forsirati da popusti? Uzeo sam par komada iz jedne od prethodnih rasprodaja i čini mi se da su čak oni metalni zubići malo preko ruba PCBa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7563 | |
Premium
|
Citiraj:
Huh... Ne sjećam se više. A riskiraj s jednom ali mislim da oni zubići nisu baš nešto. Imam i ja još par komada ali u nekoj kutiji su i sad mi se ne da tražiti.
![]() |
![]() |
#7564 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Yup, evo sad opet ima 15 komada dostupno. Ja sam ga isto skinuo relativno lagano bez oštećenja, zaljepljeno je kao da je neki komad plastike sa ljepljivom trakom s obje strane, ne izgleda mi kao thermal pad, oni su dosta mekani i gumenasti. Lakše se odlijepi ako se zagrije na 50ak stupnjeva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7565 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam skinuo metalni dio s time da sam jako pazio da ga ne oštetim pri ispravljanju metalnih bočnih držača. Zaljepljen je nečime što liči na termal pad i tu treba malo snage. Onda sam ga stavio u metalno USB 3.0 kućište sa Alije i mogu reći da se svinjski grije iako sam metalno kućište sticka i disk povezao termal padom koji je stigao s kućištem. Disk je Kingston. EDIT: zaboravih napomenuti da se radi o kućištu baš za 2230/2242 diskove.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 10.04.2025. u 07:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7566 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
To grijanje izgleda ovisi od modela do modela. Ovi iz HP laptopa od prije par mjeseci se ne griju puno. SSD je SSSTC (Kioxia neki brand) 128 GB. Ugradio sam jednoga u neku linux kantu, ubo na MBO skupa s tim limom na kojem je došao i ima pristojne temp, ne treba nikakav cooler. Ali zato imam jednu Kioxiu BG4 256GB iz cca 2023, izvađena iz Dell laptopa. Isto 2230, ali tamo je bio tanki lim i thermal pad koji se jednostavno skida. To govance malo se stvarno jako grije, koristim ga u aluminijskom USB kućištu s thermal padom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7567 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Stiglo mi 10 komada iz eurotonera, garantni list MSan. Od 10 komada, 8 ih je Kingston, 1 Kioxia i 1 Samsung, svi sa identicnim limenim produzetkom koji se da odljepiti. (obostrano samoljepljivi komad plastike izmedju PCB-a i lima). Narucio jos nekoliko komada sa Bazzar-a, vidjet cemo kakvi ce u tom paketu stici... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7571 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Moze netko poslati koji ste case uzeli za taj disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7572 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 10.04.2025. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7573 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Takodjer, samo mnozina. Jedan set za igranje sa raid-om, jedan za "hot spare", par komada za usb case i thinkering kada treba dizati neki random OS ili sl. da ne razdjevicujem primarne diskove. Uglavnom za zajebanciju kad mi fali nvme disk. Edit: 5 komada stiglo, svih pet Samsung MZ9L4128HCHQ-00BH
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 11.04.2025. u 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7574 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm Ove sam uzeo za prvu turu. Vidjet ću što ću za ovu ![]() EDIT: uzeo ova dva USB-A, valjda će biti ok. Zadnje izmijenjeno od: d0X. 10.04.2025. u 19:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7575 | ||
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7576 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Kingston + pcie adapter sa alija za ukupno 3 eura, stavio u staru core duo mašinu i Win10 Lite na to... ![]() ![]() Želio sam sa RTL čipom, ali ti svi sa alija su mi bili nelijepi, pa sam uzeo samo pločicu sa RTL čipom za 6.29 eura (tada normalna cijena). ![]() Zašto je danas identični 14.43 eura pojma nemam. Za iste novce je bilo i sa USB C konektorom. To mi je pokućni, ne za u džep. Spakiran je u foliju. ![]() Zadnje izmijenjeno od: jazz3p. 11.04.2025. u 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7577 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7579 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ni ja ne mogu odoljeti na nesto sto imenom mnogo obecava #funfucks ![]() Ovo sa 100 lumena sam gledao u polumraku i mraku i funkcioniralo je, fora gadget skroz, daleko od neupotrebljivog. Vjerojatno je onaj jedan na trznici jos dostupan. Ubodes u nj firestick ili neki box i imas prijenosni ekran. https://amzn.eu/d/i4mK7uw https://imgur.com/a/LS3TNRG
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 13.04.2025. u 14:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7580 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zaliješ to sa isopropilnim alkoholom (isopropanol - IPA) i samo otpadne. Prije toga malo raširiš one metalne držače. Ja sam već tri komada tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7581 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
QUOTE=2 die 4;3801404]Sa ZABA karticama mastercard popust ove nedjelje na PEVEX webshopu na SVE 20% za košaricu iznad 200€[/QUOTE] jel to vrijedi na pevex klub cijenu ili na redovnu cijenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7587 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Na santadomenici prolazi i mastercard sa revoluta kad bude ta zaba akcija pa probajte Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7589 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Taman sam uzeo Visu Premiuim i Diners da opremim malo po stanu, mikrovslna, ledenica mikseri pizdarije ovo ono i sad niko nema nikakav popust. Diners utorak kao pogledam ono tek u sredini 5 mjeseca. Imali za konzum popust i muller ili bili neznam i sad ništaa. Baš mi treba još jedna sad iz Zabe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7590 |
Premium
|
Diners utorak je uvijek drugi utorak u mjesecu.
![]() |
|
|