|
![]() |
#2401 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() Hamm, ja imam iz lidla neko sredstvo za uklanjanje silikona, super je. Prvo to staviš 10tak minuta i obrišeš, pa par puta ponavljaš, samo isprobaj na wc školjci negdje da ne djeluje i na nju agresivno. Ja sam skidao sa pločica i stakla bez problema.
![]() |
![]() |
#2403 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Dobio sam ponudu za ugradnju rekuperatora u podrumski apartman: https://pasteboard.co/gQ70Vtttree9.jpg oko 2500 eura. Puno, malo, skupo, neskupo, nekvalitetni rekuperatori,kvalitetni? Ima itko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2405 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2406 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je li netko bojao dječje vrtne igračke poput tobogana? Znači tobogan mi je izblijedio na suncu i izgleda ružno, pa razmišljam da ga malo prebojam. S čime i kako? Tobogan je vani od travnja do listopada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2407 | |
Premium
|
Citiraj:
Mi smo bojali vrtnu kućicu, ali ona je cijela od drva. Tebi je tobogan plastika? Dal uopće postoji boja za plastiku? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2408 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Googlaj "restoring faded plastic", ima raznih metoda, od grijanja do nekih namjenskih sredstava ili cak wd40 i sl. Bilo bi dobro znat od kojeg je materijala tocno pa provjeri malo koja je metoda najbolja za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2409 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Pozdrav ekipa. Na kući je obična fasada i imam 3 balkona s pločicama. Plan je skinuti stare pločice, staviti termofasadu, hidroizolacija (dio balkona je izvan krova), nove pločice i metalnu ogradu. Koji bi bio pravilan redoslijed navedenih radova? Skinuti pločice, riješiti fasadu, hidroizolaciju, pločice i na to metalna ograda ili neki drugi redoslijed? Nekoliko majstora ima svoje ideje ali od nijednog nisam dobio zadovoljavajući odgovor zašto tako. Najviše me brine da li hidroizolaciju mazati na spoj stare fasade ili na novu? Također da li je bolje (ispravnije) montirati ogradu na beton ili kasnije na postavljene pločice? Ograde izrađujem i montiram u "fušu" tako da oko postavljanja nema problema i postavljao sam ih na beton, pločice sa i bez glazure,... ali želio bih kad već radim da bude sve po PS-u. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2411 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ne znam kakav prihvat za pod misliš napraviti za tu ogradu, ali ako je to nešto relativno razumno, ja bih ovako laički kazao da bi imalo smisla ogradu na pločice. Drugim riječima, želiš li rezati pločice da bi se prilagodile ogradi? U krajnjoj liniji, ograda se može hvatati i "od ispred" umjesto odozgo.
![]() |
#2412 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Slično sam radio kod sebe. Prvo otući stare pločice, i doći do ploče, sve što više izravnati. Nakon toga ljepenka u 2 sloja da se digne uz staru fasadu. Nakon toga estrih da napravi pad i štiti ljepenku. Kad se on osuši onda fasada, da skela može na taj estrih da se ne ošteti. Poslje toga pločice. Samo meni je bolo oči nakon fasade i pločica coklo kad se radilo, vidilo se ljepilo između fasade i pločica pa sam zamazao fasadom to četkom ali nakaradno, eto jedino oko toga djela gledaj da ne uprskaš kao ja. I preporuka za Hidro staru dobru ljepenku u dva sloja, ništa ovo dvokomponentno sta se nudi, jer imam jako loše iskustvo s tim. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2414 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Kad to skinem dolje imat cu lijepe rupe u podu, a ako otpilim zeljezo do plocice mogu s vremenom imati samo lijepi hrdjavi podsjetnik zasto NE staviti ogradu prije plocica ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2415 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam par mjesta što sam rezao OSB radi instalacija i sad bih vratio "čepove" koje sam izrezao. Rez od cirkulara je cca 2 mm pa ne znam čime to zatvoriti osim nekim silikonom i kojim? Univerzalno ljepilo mi se čini kao najbolja opcija. "Čepove" sam mislio stegnuti ovjesima za knauf s dva šarafa pa ih maknuti kad silikon stegne.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2416 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
xlr, mislim da to ima smisla, samo onaj tko bude skidao ogradu vjerojatno bude i pločice potukao. Pretpostavljam da bi se netko mogao domisliti i tome da stavi nekakvu bazu prije pločica pa da onda na to montira ogradu na kraju. Pretpostavljam da bi se to s inoxom moglo napraviti i da izgleda OK. To ako netko baš ne želi ogradu na pločicama. domy, a da malo proširiš rupu i turiš čep unutra?
![]() |
#2417 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čep ide unutra, ali ima 2 mm lufta sa svake strane. Primjera radi, zbog cijevi od 5 cm sam morao odrezati komad OSB-a od 15 x 6 cm. Tak komad dalje oblikujem po cijevi i vratim na mjesto. Ostaje pitanje kako ga učvrstiti, ma mislim da ću ili nekim silikonom ako je koji preživio zub vremena ili otvoriti novo univerzalno ljepilo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Da, za plastiku pricam, mislim da na fiberglass ide gelcoat pa onda farba. https://www.youtube.com/playlist?lis...wqNtjnZSCwV6QC Tu imas od grijanja, poliranja, mazanja svakakvih varijanti pa vidi, kajaci su uglavnom HDPE. Ta se plastika radi od granula koje su vec ofarbane, nije bojan gotov proizvod. Vidi da nema negdje onaj trokutic di pise koji je materijal pa ce ti bit lakse. I ako trazis boju opet ti je vazno koji je materijal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2419 | |||||
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Hvala svima na komentarima, neke stvari su sad jasnije ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2420 |
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
SITUACIJA: Ispod deke od nadstrešnice 5x5m, u jednom ćošku se zemlja slegla i ispod tog ćoška jedno 5cm ima rupa između deke i zemlje, te je taj ćošak sada na zraku ajmo to tako reći. Točno se na oko vidi kako se deka savila, ne puca jer ima dosta armature u njoj ali bojim se što bi se moglo desit da padne 70cm snjega na nadstrešnicu. Ima li netko ideju, kako to srediti? Kako ispuniti prazan prostor tj kako podruprijeti ćošak deke? ![]()
![]() |
#2421 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
Samo polako
|
Je stup je tu. Mislio sam iskopat da, nagurat kamenja i onda sve skupa zapunit betonom. Gledao sam neki video što neki likovi podižu propale betonske ploče s nekim kur*em što se širi slično kao purpen pjena al pretpostavljam da toga ni nema kod nas. Nebitno, uglavnom moram to sanirati kako god ovo ljeto.
![]() |
#2423 | |
Premium
|
Citiraj:
Došla je sa tvorničkom zaštitom, to je nekakvo ulje koje ne štiti niti malo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2425 |
Samo polako
|
![]() |
#2427 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2428 | |
Samo polako
|
Citiraj:
Raspon stupova je 2,5m.
![]() |
![]() |
#2429 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Pozdrav jel ima tu neki električar ili barem netko tko se kuži u struju.Trebao bi dopeljat struju u vanjski objekt išao bi s zračnim kablom i tu sam zapeo.Kakav kabel trebam i koje debljine?di to kupit?i one kuke kaj ga drže,uglavnom sav pribor.Taj isti kabel bi bio spojen kod mene na ormarić u stanu,jedan dio bi išao u bužir po stanu i onda bi nastavio zrakom,nadam se da je jasno pitanje |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|