|
![]() |
#871 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#874 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
WAVE Distribution često ima takve akcijske cijene. ![]() EDIT: RTX 5060 Ti 8GB - Instantly obsolete, nVidia screws gamers
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 21.04.2025. u 19:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Prvoklasni Krkan
|
Ma tko bi rekao, par dana nakon: NVIDIA Releases GeForce Hotfix Driver 576.15 I Trump ih je malo pogurao: Nvidia Suspends GeForce RTX 5090D Sales to China Amid Export Restrictions Zadnje izmijenjeno od: Disco. 22.04.2025. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 | ||
McG
|
Za koji dan budu i za ovaj novi problem izdali (opet) nove drivere, pa onda ponovno u začarani krug i kroz beskonačnu petlju. Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Prvoklasni Krkan
|
Znači štede na termal padovima, a ako hoćeš to sam kupit i stavit...ode garancija. Odlično! Tko bi rekao da se slabija grafa kuha više. Eno i crveni odlučili stavljat samsungov RAM koji se manje kuha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
Rekao je kolega @TheExiled da je to sa Wave Distribution stranice a koliko mi je poznato oni su isključivo veletrgovac tako da je to cijena bez njemačkog poreza na dodanu vrijednost tako da toj cijeni treba dodati 19 posto pa je realna cijena otprilike €650 pa još desetak posto marže trgovca i eto cijene preko €700 kako se i nalaze po maloprodaji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
mag.math.
|
Ako može tojest ako ima pravnu osnovu to je njegovo apsolutno i legitimno pravo. Istina da to izaziva veliku dozu ljubomore i duševne boli kod onih koji nisu u mogućnosti odraditi isto ali to je neka druga tema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja sam isto odradio (na tuđi račun) u nekoliko navrata i mogu kazati da je to izrazito zadovoljstvo, i to za sve involvirane stranke. Rijetko kada u ljudskim interakcijama svi dobivaju, a kupovanje na firmu je jedna od takvih prilika.
![]() |
#884 |
McG
|
Moram priznati da nemam taj luksuz kupnje bez PDV-a, odnosno nemam svoju firmu niti imam takvu mogućnost u onoj kojoj radim (nije AMD ![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
mag.math.
|
Ljudi prodaju svoje stavove i za manje a pošto smo svjedočili izvlačenju imena i prezimena osoba u lutriji koja garantira mjesto u redu za kupovinu grafičke kartice cijene od €3000 i više te uništenje inventara dječjeg vrtića zbog reda čekanja ispred jednog dućana računalne opreme na dan lansiranja iste te grafičke kartice, ne čude me opskurne individue sa bespuća YouTube servisa koji svoj obraz jeftino prodaju i smatraju ljude budalama uvjeravajući ih u određene stvari koje nemaju uporište. I to djeluje jer ne treba dalje ići od pogleda na koju stranicu ove teme unatrag i na poruke koje je ostavio kolega @slavonac90. |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
McG
|
IMHO išlo bude to još jedno vrijeme kao i u slučaju Intela, koji sad propada do te mjere da će ostati mrtvo slovo na papiru, jer se Uprava i menandžment vode za tim da je problem u "treneru", pa se takav kadar uredno rotira ko i kod "naših Vatrenih", jer tak jasno da je jedan čovjek istovremeno i problem i rješenje. Daleko od toga da je nVidia na putu do propasti, ali spominjem Intel u tom kontekstu, čisto radi (svojevremeno) identično agresivnih PR + marketing kampanja, koje budu kad-tad kod većine - izgubile svoj sjaj.
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Premium
|
Pretpostavljam da je cijena tih kartica takva kakva jeste zbog toga što je trošak propagande uračunat u cijenu. Ljudi su spremni platiti više da im CR7 proda mobitel, pa je tako valjda i ovdje.
![]() |
#888 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ne smijem reći da je rtx 5060 ti ok grafa za 600 eura da se ekipa ne propinje na zadnje noge? Smirite malo doživljaje, nisam došao tražiti pomoć oko odabira grafičke jer točno znam što želim, iako se to kosi sa vašim poimanjem "bolje kupnje", nego iznosim svoj stav i neke činjenice, pritom ne napadajući, niti vrijeđajući ikoga. Ovo je Nvidia tema i komentiram Nvidia grafičku, a ekipa koja je očigledno pristrana crvenima dolazi konstantno pljuvati, te agresivno nametati da je Radeon bolja kupnja, a svi koji kupuju Nvidiu su idioti, jer su oni najpametniji i samo njihovo mišljenje se uvažava ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#889 | ||||||
McG
|
Ovo su tvoje riječi unatrag nekoliko zadnjih stranica, odnosno vidiš i sam da komentiraš iste stvari i nVidia gluposti na isti način kao i mi ostali. Citiraj:
Citiraj:
Kupi dok ih još ima i miran si, jer ne budu ih vječno držali na stanju, posebice po toj cijeni, obzirom da je sljedeća najjeftinija u Gigabyte izdanju po 600€-650€.
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Premium
|
Gledao sam danas neki benchmark, 5060 Ti 8GB u usporedbi s 16GB verzijom je totalna katastrofa, i to već na 1080p sa DLSS. Upravo je kriminalno da su to stavili u prodaju, pa, tko kupuje, pripazite. Ako je 16GB 600€, ova od 8 vrijedi brat bratu 150 i to da dobiješ uz nju voucher za bar jednu igru.
![]() |
#891 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Čudo je da uopće rade grafe za gaymere a pošto im to očigledno otkida bar djelić kapaciteta za ovo prvo nije nikakvo čudo da su sa rtx 5xxx ljudima uvalili zadnji šrot. Budemo vidjeli kako će se stvari razvijati ali čini mi se da bi se "AI" hype uskoro mogao ispuhati, plus što se polako događa ono što se npr. dogodilo bitcoinu, prvo ga se rudarilo sa procesorima a onda se pojavio specijaliziran hardver koji je bio višestruko efikasniji. Tako da jednog lijepog dana jadnom Jensenu možda opet budu bitni gaymuri, kao u good old days ![]() P.S. 5060ti 16gb nema smisla pored 5070, pa makar ova imala 12gb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Premium
|
Gaming market im služi da utope ono što drugdje ne mogu, tako da im se sigurno isplati. Održavanje market shera je samo bonus. "AI" hype ja osobno ne očekujem da će se tako skoro ispuhati, nije se po još meni niti zahuktalo kako treba.
![]() |
#893 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Potpis. AI još nije u punom mahu, al nećemo trebati dugo čekati na to, to je sigurno. Iza toga ide AGI (artificial general intelligence), neki projekti već postoje i ljudi rade na tome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
To su marketinške kategorije, ništa više. "AI" je trenutno LLM koji generira tekst sukladno unaprijed obučenom transformatoru a na temelju par sto vagona diskova podataka. A to što još luđe nazivaju AGI je isto to, ali ti može rezervirat hotel i rent a car ![]() Kad ponestane podataka za trening bit će zabavno. Naravno moguće da sam u krivu i da Altman & co. zapravo najiskrenije misle da je pozitronski mozak kakav ima commander Data ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
McG
|
IMHO nisi u krivu, jer već im ponestaje materijala da ljude uvjere kako imamo Sci-Fi AI nalik J.A.R.V.I.S.-u, ali nVidia će si svakak fino naplatiti svoj trud. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
mag.math.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Postoje open source projekti koji su miljama ispred tih centraliziranih "AI-a" samo još nitko praktički ne zna za njih ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#899 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Iz priloženog se vidi da sam u citiranim porukama komentirao grafičku koja još nije izašla, a zatim kada je izašla kako ju možda i kupim jer po meni i nije toliko loša kupnja s obzirom na konkurenciju. Opravdanja su krenula još od posta koji sam ostavio prije mjesec dana vezanog uz nadolazeću rtx 5060 ti, gdje je krenulo odmah drvlje i kamenje kako će to biti neisplativa i glupa kupnja, ali da, upecao sam se na provokacije pobornika crvenog tabora i to mi je greška. Da me nisi uputio oko kupnje, eto ne bi znao što činiti, hvala ti na tome! Vjerovao ili ne, nije mi sila kupiti grafu da ju imam po izlasku, opušteno, ima vremena, nije nešto od krucijalne važnosti, tako da ne beri brigu oko toga hoću li i kada ću kupiti grafičku ![]() Citiraj:
S kojom to materijom slabo raspolažem? Asti filozofije oko kupnje komada hardvera namijenjenog za igre, pa ti sad raspolažeš ne znam kakvom materijom, a ja eto ne ![]() Ja sam pao pod marketing Nvidije, a vi koji ste pobornici Radeona niste pali pod njihov marketing? Zvuči malo licemjerno, ne? U cijeloj temi najviše postova ima kako je cijela ova serija promašaj, te se ništa u nekom pozitivnom kontekstu ne smije napisati da ekipa ne skače na zadnje noge s argumentima kako je Nvidia smeće. Ne osjećam se uopće kao žrtva, a još manje glumim istu, nego jednostavno ne dijelimo isto mišlljenje, a kada me se proziva reagiram....daj si truda pa pogledaj zadnjih par stranica teme, te postove u rtx 4 xxx temi i komentare upućene mi jer sam stavio u razmatranje kupnju nove serije Nvidie. Nisam nigdje rekao da je super kupnja, ali da postoji neki dobar izbor, ne postoji. Evo što je po tebi dobra kupnja do 600 eura, a da nije rabljeno? Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 25.04.2025. u 08:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
McG
|
Nitko te ne provocira, niti su tu ljudi crveni, zeleni, plavi ili ljubičasti, kupi kaj god te volja, ali ne budu radi toga prestali komentari kak je RTX 5000 ispala najveći promašaj u povijesti nVidije. I to su ti svi već rekli u nebrojeno navrata i dok se ti svađaš, RTX 5060 Ti 16GB bude nestala iz dućana po toj cijeni koju preferiraš i onda bude opet priča kak se tebe napada i provocira.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|