|
![]() |
#2011 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Neki dan je bilo na TVu da moraju ponudit osnovni racun besplatno sa m-bankingom ili internet bankarstvom (znaci jedna od opcija (koju vjerujem oni biraju) mora biti ukljucena u taj paket. Posto za m-banking netrebaju nikakav hardware (poput tokena/USBa/citac akartica) vjerujem da im je to jeftinija opcija. EDIT: i pishe na webu "Uključuje mogućnost korištenja usluge on-line bankarstvo: (e-zabu ili m-zabu)" Znaci ili jedno ili drugo a tko bira to neznam ![]()
![]() |
#2012 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Uključuje e-zabu ili m-zabu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#2014 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Da, to "uključuje mogućnost" malo buni, ali trebalo bi biti besplatno. Mislim da je ovo nešto što je HNB odredio i po zakonu banke moraju dati besplatno samo nisam siguran je li određeno da i m-banking mora biti besplatan. Svakako ću otići ugovoriti pa ću vidjeti što kažu. Prebacio bi i roditelje da to da ne plaćaju naknade bzvz, najviše me zbog njih i zanima.
Hala Madrid! Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 25.02.2025. u 09:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
je, m-zaba je uključena u osnovni račun. Za e-zabu ne znam edit- aha, ima i druga stranica s odgovorima ![]() Ja ispunio zahtjev za prelazak na Erste. Ne plaća mi se u Zabi 90 eura godišnje za tekući (asistent onaj) i žiro. Zadnje izmijenjeno od: Juice. 25.02.2025. u 10:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Pozdrav! Imam pitanje u vezi pbz online bankarstva. Trebam napraviti uplatu na račun u Sloveniji,pa me zanima ona njihova sklicna številka.Pretpostavlajm da je to naš poziv na broj. Čovjek mi je poslao tri broja povezana strelicom,a kod nas su dva. I što se upisuje na mjesto onog našeg modela Hr 0x? I naknadu mi pokaže 30 centi,a mislim da bi transakcija izvan Hr morala biti puno više? Eto,ako neko zna ,da ne uplatim krivo?Radi se o striparnici Oblaček!
![]() |
#2019 |
Premium
|
![]() |
#2021 |
Premium
|
![]() |
#2022 | |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Dobijem obavijest od HPB-a o promjeni naknada i drugim troskovima HPB-a, izmedju ostalih poskupljenja primjenjuje se: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Upravo zatvorio sve kartice i račune kod Zabe. Uzeli mi sat vremena dok sam sve ispotpisivao. Otvorio sam onaj Osnovni račun bez naknade. ![]() Sad hoću i ženu da natjeram na isto, samo ona ima neki trajni nalog od sindikata i brijem dopunsko preko trajnog naloga. Sad u naknadama za trajni nalog i SEPA piše; Code:
B1.5.2.2. plaćanje u eurima u korist računa izvan Banke 0,50 po nalogu **Napomena: Od naplate naknade izuzimaju se plaćanja obuhvaćena stavcima B1.5.2. za korisnike paketiranih usluga Banke prema zasebnim uvjetima pojedinog modela: - sve Lepeze mogućnosti - svi Paketi usluga osim Paketa za mlade - svi modeli Paket računa - svi modeli Platnog asistenta - Osnovni račun - socijalna kategorija potrošača. Ima tko osnovni račun u Zabi i trajni nalog da potvrdi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Osnovni račun ima dvije kategorije - obični koji imaš, i onaj za socijalnu kategoriju kojeg nemaš, jer bi znao da ga imaš. Jedan plaća sve naknade, drugi je oslobođen nekih naknada. Btw, dobio si novi broj računa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Thnx. Sve jasno. Znači uzimaju naknadu za sve. Ali dobro, opet se isplati. Pogotovo uz Aircash za režije i Revolut za sve drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Par dana, meni su isto skoro sve blokirane pošto nove nakon primitka nikad nisam aktivirao jer mi ne trebaju, a u paketu imam pravo na njih nekoliko.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
I onda poštom došla nakon 2 tjedna, cca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Gledam gdje postaviti post pa ajde probam ovdje, Kako se zaštititi u situaciji kada netko zna broj kartice i CVV i želi obaviti transakciju bez znanja vlasnika kartice? Gledam u mobilnoj aplikaciji ali ne vidim opciju eg. Potvrda transakcije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jedina zastita u tom slucaju je ponistavanje kartice. Ja na RBA svaku transakciju trebam odobriti preko push poruke koju dobijem ali sam dozivio na svega par sajtova da nije trebala autorizacija tj, da je transakcija odmah prosla i kartica je bila odmah terecena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
49%winner
|
Danas bi valjda svaka banka trebala imati implementiran 3dsecure pa je manja sansa za stetu. I ja dam primjetio da me na nekim sajtovima nista ne pita, najcesce ako u nekom kracem periodu radim novu kupnju. Osobno bih promjenio karticu da budem mirniji samo zato jer nisam potpuno upoznat sa tim sustavom i kako me stiti od zloporabe kartice.
![]() |
![]() |
#2036 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
meni i dalje nije jasno da ne možeš zaključati karticu mobitelom. ZaBa to ima riješeno brutalno kvalitetno. doslovno staviš sve na nulu i nitko ti ne može niti jedan cent uzet, a možeš i postavit limite na nekih 10ak eura ili 20ak za manje stvari u dućanu da ne jebeš taj mobitel a ako netko baš i provali neće te uzet za masu para. s time da internet kupovinu ostaviš zaključanu i opet ti ne može ništa. ja sam u rba i software im je užas čak i aircash ima to :facepalm: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel zna netko zašto naše banke i dalje ne provode transakcije vikendom i (polu)praznicima? Tehnološli tu ne bi trebalo biti nikakvih prepreka. Što ih sprečava da u 2025.g. to naprave? Pa nije da im neki djelatnik sjedi tamo od pon-pet 8-16, zuri u ekran i klika po transakcijama ![]() Što se serveri odmaraju preko vikenda ![]() Npr. RBA mi odbila izvršiti transakciju s tekućeg na račun jedne firme prošli petak 18.04. koji je bio radni dan. Kao biti će izvršena prvi radni dan = utorak 22.04. ![]() Barem je taj petak bio radni i meni i firmi kojoj sam plaćao, ali banci očito nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
18.04 ti je neradni dan za ECB, a time i za TARGET sustav pa time i za TARGET-HR i posljedično za EuroNKS. A vikendom ne provode jer su to neradni dani za EuroNKS, ali ih to ne spriječava da implementiraju EuroNKSInst (Prije NKSInst) i da imaju instant transakcije koje neke banke imaju godinama a neke još uvijek nemaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
49%winner
|
Citiraj:
Zar ne bi banka trebala forsirati tu zastitu radi svojih korisnika, a ne trgovaca?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|