|
![]() |
#5101 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#5103 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5104 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Bas sam znao da ce neki k biti, covjek je tek otvorio obrt kaze, makar ima nekog iskustva s klimama otprije. Rekao je da ce se vratiti jos nesto napraviti sto su mi shebali oni prvi koji su ugradjivali klimu, ali ja jednostavno vise ne zelim da mi on ista radi. I sta sad da radim? Ok, znam da cu zvati svog covjeka i platiti jos jedan servis ako uopce bude raspolozen raditi iza sad vec dva razlicita majstora koji su sjebali tu jadnu klimu... Da mi se sere, sere mi se.
![]() |
![]() |
![]() |
#5106 |
49%winner
|
Dva mjeseca sam cekao trgovca da mi uopce posalje ovog lika. Na zadnji mail mi nije ni odgovorio pa sam kontaktirao direktno one prve majstore koji su samo rekli da ce doci kada im bude usput. Da bi nakon dva mjeseca dobio poruku od tog drugog majstora, kao trgovac je proslijedio njemu ovaj posao jer mu je fizicki blize. Ako mi trgovac posalje one prve majstore, naravno da ce se oni pravdati da nema problema jer je to njihova montaza, a ovaj drugi je sjebao. Sto je dijelom i tocno. Ali dijelom nije i ja to znam. Pustit cu vikend da prodje, nazvati ovog mog u pon i ako se njemu to ne da raditi onda idem gubiti vrijeme i zivce. Ja bi tu klimu rado i u smece bacio, ali neda mi vrag mira. Identicna takva klima, identicna instalacija u centimetar, najnormalnije i tiho radi par metara dalje u drugoj sobi.
![]() |
![]() |
#5107 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Kupujem 2 klime, 1x3.5 i 1x5 kW. Montažer preporucuje Midea All easy pro (650 i 800 €). Koristila bi se prvenstveno za hlađenje, no i dobro grijanje je poželjno. Uzeti to, ako da na što da pripazim (model stariji noviji i sl.) ili nešto drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5108 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nemam pojma o toj klimi, ali ako mislis ikad sam rastavljati i čistiti pripazi da kupis klimu koja ima vijak za skidanje venta pristupno a ne rasturanje pola klime. Da sad kupujem gledao bi samo mitsu iz tog razloga. Skuplji je al idenko lego kockice sve dole. Htio sam uštedit pred 2g i uzeo samsung i iako ima vijak kak spada uopce mi nije jasno kako se skida vent dole jer se kadica ne može uklonit kao kod mitsu. Sad zovem za servis prošireni i gledam kako rade da skuzim kako oni to točno naprave. Nadam se samo da mi se neće pojavit sa onom vrecom za pranje jer cu ih poslat ca. Ako itko zna za samsung napisite molim vas. Service manual imam al je tolko jadan... Na jubitu nisam uspio naci. edit: SAMSUNG AR12TXHQASINEU AR3500 service manual - page 20 nadalje. al jadno dosta IMO
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 13.04.2025. u 08:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5109 |
Premium
|
Jel ko rastavljao i čistio Daikina po ovom tutorijalu? Čini se straightforward https://youtu.be/39ShMAsUTk8
![]() |
#5111 |
Premium
|
Svasta. Blazeni mitsu. Skines oklope, odvidas par vijaka, povučes iaparivac malo, izvuces fan i ave ti ja dostupno za cistit, brisati, prat. Ovo skidanje elektronike cisti vejst of tajm da je to potrebno radit. Neznam...
![]() |
#5113 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Da nije klimakoncept?
![]() |
![]() |
#5114 |
49%winner
|
Europrodaja Mislim da sam zavrsio s ovom pricom, sutra mi dolazi taj moj lik i bude preuzeo klime na sebe tako da krizam garanciju i zavrsavam s tim. Jesam spomenuo da su mi unutarnje jedinice oprali bez da je jedna kap vode kapnula na pod - cistio je isparivac cetkicama, na suho. Barem je turbine izvadio i oprao, ali ono, daj me nemoj...
![]() |
![]() |
#5115 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Pozdrav, Tražim novu klimu koja bi hladila cca 60 m2 i bila zamjena za postojeću staru cca 18 godina. Od 60m2 cca 30m2 otpada na dnevni boravak, gdje bi klima bila postavljena, a ostalo su sobe. Imate best buy preporuku? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5117 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5118 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobra klima
Ja imam 3.5kw u prostoru od 30 kvadrata i overkill je sto se hlađenja tiče ali zato mi stedi struju jer jedva radi ![]() Sto modela tice, najbokje pitaj instalatera za aktualne modele, moj mi je rekao da uzmem model koji se da komplet rastaviti u dijelove, ne zato sto cu morati nesto popravljati, nego je kvalitetnije napravljen i lakse ga je kompletno servisirati/ ocistiti. Onda sam mu rekao da donese onaj za kojeg misli da je dobar i do donas nisam uopce gledao koji je model. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 21.04.2025. u 15:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5120 |
Premium
|
kad se pljuvalo po micekima? ja se toga ne sjecam. naravno ne kupovati onaj najnizi/najeftiniji model jer to ni nije mitsu. kao min se uzima hr model. bar do pred 2g. neznam jel neki novi izasao u u meduvremenu. ja drugo ne gledam vise. primarno zbog ciscenje/pranja/odrzavanja. sa samsungom sam se dobrano zaje jer sam gledao dal ima vijak klasicni za skinut vent, al nisam gledao da na tom cudu kadica ne ide dole, i sad cekam placeni servis (prosireni lol) da vidim kako majstor tocno rastavlja/vadi vent da naucim. nadam se samo da mi nece doci sa onom vrecom famoznom jer ga onda bum poslal ca.
![]() |
#5121 |
49%winner
|
Vreca/najlon mu svakako treba ako pere isparivac i kanale/plastike na unutarnjoj, ne? ![]() Evo meni bio taj moj majstor i oprao mi cetvrtu klimu (koju nisam uzimao u europrodaji), sve po ps-u kao i svaki put do sada. Za iste pare (50e). Sve sto je moglo ide dole, kompresorom oprao sve sto ostane gore, najlonom zastiti zidove i apoteka. Izgleda da mi je onaj prosli majstor "shebao" unutarnju jer je turbinu podmazivao nekim silikon sprejem, nije stavljao mast. Nije do pozicije turbine, to je provjeravao. Neka vam na prvom servisu majstori provjere taj gumeni lezaj turbine. Moje 4 klime su tvornicki izgleda dosle s valjda pikogram masti unutra jer su nakon godinu dana svi bili suhi.
![]() |
![]() |
#5122 |
Premium
|
Perem klime vec 15ak g. Nikada, ali nikada mi nije trebala vreca niti je zelim. Rastavljam i vadim vent i kada se doticni izvadi dobije se pristup svemu sto treba oprat i ocistit, bar na mitsu. Nijedan majstor nece ocistit klimu ko sto je sam sebi ocistim. Nakon mene se ne kuzi jel klima tek instalirana ili ne. OCD I guess lol.
![]() |
#5124 |
Premium
|
Pa kroz kanalice i kadicu i ode vanka. Nakon toga skidam kadicu. Ako je jako zaprljana je skinem i perem u kadi. Ako je malo zaprljana brisem je sa papirim, krpom i alkoholom. Kod mene ne kaplje, kod mene curi. Cijeli isparivac i kadica pospricani sa pjenom zep. Kad odstoji pol ure ispiranje sa spricom i dest vodom. Ventilator i sve plastike + kadica pranje u kadi, pa susenje balkon. Nakon susenja špricanje sa zep sprejem. Ostatak plastika brisem i dezinf sa alkoholom. Obzirom da to radim min 1 godisnje, a u ap i 2 put, to bude relativno cisto, al svejedno svugdje prolazim.
![]() |
#5125 |
49%winner
|
A ok, mozda te ja nisam dobro shvatio kad si rekao da ne zelis vrecu. Zadnji mi je dosao bez vrece i ispalo je da je oprao klime pinelom - na suho. Tako da meni vise ne mora dolaziti bez vrece ![]() Tako je i ja perem, samo sto mi ovaj majstor to bolje opere jer ima kompresor i moze isprati kanale iza isparivaca, stvari koje ne vide svjetlo dana i sl rupe koje ja sa sprejem i prskalicama niti ne dotaknem, kamoli vidim. Al da bi kompresor to odradio bez nereda, treba ti i vreca za odvod, najloni oko jedinice i jedna solidna kanta koja ce popiti tu vodu, zato pitam. Bez vrece bi imao malu poplavu jer kanalica lovi samo ono sto kaplje sa isparivaca.
![]() |
![]() |
#5126 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Može preporuka nekog majstora da mi očisti klimu kako treba, da ne zasere sve? Toshiba je u pitanju, Zagreb. Može i na PM. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5127 |
Premium
|
pa svaki bi trebao "oprati bez da zasere sve" lol. ma, to je sve lutrija. zato kupujte klime koje se lako rastavljaju ako imate alat, volju i malo osjeta za finocu. napravit cete bolje, a ne potrosit hrpu para. evo jutros mi bili za klimu pod garancijom (mitsu). greskom isli skinut i turbinu lol. meni super. kad su je skinuli su me tek pitali jel obicni ili prosireni servis, ja rekoh pa reko sam obicni lol. uglavnom kad je vec bila turbina dole ja im kazem dajte mi da je ja operem sa kistom na sto ce meni mulac šegrt, "pa cista je", kao kroz tus ju je provukao malo i njemu to cisto. ja ga gledam i ne vjerujem. naravno isao sam je ribati sa pinelom i deterdentom, sve crni komadi ispadaju vanka. neda se njima stari moj, samo pare im se da pokupit. sljedece godine i tu klimu sam cistim i 60e ostaje u novcaniku. hebo sve.
![]() |
#5128 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Najesen će mi trebati nova klima, znači Mitsu gledam za lako održavanje ![]() Jer postojeća malo starija Toshiba, to je noćna mora za skinuti turbinu. Sve treba raskopati. Kadica isto nedostupna, ma koma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5129 |
Premium
|
da, prosao sam to sa electroluxom koji nije imao vijak na turbini sa vidljive strane nego ona glupost sa vijkom izmedu motora i turbine pa moras raskopat cijelu klimu. ma uzas. a gle, mitsu je skuplji ali ja od sad dajem tih 100-150e vise samo da sam na miru dok i oni nesto ne promjene oko dizajna, ali koliko vidim zadnjih neznam koliko godina je isto jer imam klime njihove i skuplje i jeftnije i stare 10ak g i uvjek je isti sistem. zadnje sta sam uzeo je hr model 3,5kW. to je neki lowest entry level. nize je samo neki prepakirani mitsu (DW) koji ni nije mitsu i to izbjegavat (rijeci prodavaca/servisera).
![]() |
#5130 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
OK, thx, zapisujem oznake modela pa kad dođe na red ću tražiti još i servisera za konzultacije. Jer na toshibi se mora skinuti plastična maska, elektronika, kompletno desna i lijeva strana gdje je osovina turbine uglavljena (na jednoj strani motor, na drugoj neki ležaj), čudovate plastike, semerinzi,... i veliki je rizik da se to više neće moći staviti na hrpu. Zadnji serviser koji mi je to radio skinuo je cijelu unutarnju, odnio, rastavio u radioni na stolu i vratio natrag očišćeno. Veli i sam da je toliko zeznuto da to izbjegava raditi na terenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|