|
![]() |
#79684 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nazalost nemam s cime usporediti, i osim klasicnih stvari (filtri, ulje, jedne godine svjecice) nisam nista drugo mijenjao. Obican godisnji servis je bio mislim oko 300 eura, sad kak je auto stariji od 7 godina je jos neki veci popust na dijelove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79685 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79686 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#79687 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Dosad crklo: zadnji selen crijevo klime senzor protoka zraka pukla ekspanziona posuda za vodu senzor papučice gasa Sad zadnje ima problem s vakuum pumpom. Možda je samo brtva a možda i nije. 130 k km Inače je dobra.
![]() |
![]() |
#79688 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Mene je oduševio 1.3 TCe manualac. Nema onaj kamionski moment d-zla ali ide jako dobro. 1.6dCi… nije puno bolji od 1.5dCi ali je manje pouzdan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79689 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Sada imam tog 1.33 TCe ali automatik s 160 konja i bome ide dobro kao lud ako je u sport modu ili stisneš gas, inače je opušteniji ali daleko od toga da neide. Prije sam vozio 1.5dCi od 75 pa 90 pa na kraju 110 konja i mogu reći da 1.33 TCe ide samo tako, po papiru ima i više momenta od dCi-a s 110 konja ali na višim obrtajima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79690 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Evo jucer podigli Cupru Terramar 2.0 TSI 204KS DSG 4Drive. Dosao auto prije 10 dana u ZG, ali bio sam na putu, pa nisam mogao ranije podignuti. Uplacen 25.02.2025, u ZG dosao 03.04.2025, fakat poprilicno brza isporuka. Prvi dojam naravno vrlo pozitivan, auto je fino udoban (u Comfort profilu) unatoc niskoprofilnim gumama 255/40 R 20. Cak i razvaljane tracnice na krizanjima dosta lijepo predje. Izgleda da onaj DCC aktivni ovjes fino odradi posao. Opcija za podesavanje ima mali milion, to treba valjda sjesti tjedan dana uz manual da se skuzi sta sve i kako podesiti. Mjenjac jako glatko i neprimjetno mijenja brzine, moram reci da me to iznenadilo. Kako imam Opel Astru sa klasicnim automatskim mjenjacem (torque converter) ocekivao sam da ce DSG grublje prebacivati jer tu ipak postoji spojka izmedju mjenjaca i motora, ali fakat to lijepo i glatko odradi. Nisam jos isprobao kako to vuce jer sam "old school" i vjerujem u razradjivanje motora (a i u uputama pise da ga prvih 1000-1500km treba razradjivati), pa ju nisam nagazio, ali vidim da motor zeli povuci i jako sretno reagira na pritisak gasa. Namjera mi je na nekih 1000-1500km odraditi i izmjenu ulja, pa tek onda vidjeti sta moze. Znam da ce svi reci da je to nepotrebno, ali ja sam na svakom autu za svoj miran san na toj kilometrazi odradio izmjenu ulja, pa cu i na ovom. Nikada niti na jednom autu nije cesce nego propisano mijenjanje ulja stetilo, pa nece ni ovom ![]() Tak da za koji tjedan dok se auto razradi cu moci vidjeti kako vuce i to. Po knjizi je 7.1 sec do 100kmh i 225 kmh krajnje brzine, pa bi trebalo to fino cuknuti. Lezanje bi u Performance modu i uz DCC trebalo biti dobro (gume su Hankook Ventus Evo SUV) unatoc tome sto je SUV, budem to isto kasnije isprobao.
![]() |
#79691 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Tvorničko ulje nije isto kao ostala ulja. Formulirano je za razradu motora (ima više ZDDPa npr.) da se karike i ostali pomicni dijelovi motora ne izgrebu više od potrebnoga dok sve ne sjedne na svoje mjesto. Ako ga želiš propisno razraditi drži prvo ulje bar 4-5 soma km i prvih soma km vozi što više u gradskim čepovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79693 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ja sam na 196k km promjenio filtere, ulje 0w20, ulje u automatskoj getribi, klinasti remen i rolicu, svjećice, napunio klimu, nove cipele, 4 TPMS ventila, složio zadnju lampu, nova gumena kadica za gepek, baterija za ključ, kemijsko čišćenje. Ostali su još prednji diskovi i pločice, ali izdržaće još cca 10-20k km, napravit rezervni ključ i promjenit lanac preventivno za nekih 30k km. Prihvatljivo ulaganje za 7 godina stari auto sa skoro 200k km i za cijenu od 12500€.
![]() |
![]() |
#79696 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#79697 |
The mighty pirate
|
![]() |
#79698 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Želim ti puno sretnih kilometara.. Ja sam imao dogovorenu testnu vožnju modela od 265ks pa mi dan prije javili da je odjavljen jer je prodan, sada čekam da me nazovu da testiram taj od 204ks |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79699 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79700 |
|
Nemam pojma, tek ga jucer podigao. Vjerovatno ce dok se ne razradi biti povecana, a kasnije ce to pasti na koliko treba biti. Kad bi bila 10l/100km u gradu - puna saka brade ![]() 2.0 turbo + 1750kg mase = ne moze biti nikako mala potrosnja Imam Opel Astru 1.4 Turbo 150KS AT6, pa ona cugne 10l u gradu bez imalo srama
![]() |
#79702 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79703 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Dobio službeni t-roc 1.0 TSI, govno troši ko da ima tri motora pod haubom a ne mlinac za kavu. Zadnja dva tanka 12+....a kukao sam za Cupru sa 300 konja koja je trosila 13...a bar znas zakaj je trosila kad si poklopio gas, dok ovo stisneš i gledaš dal je ručna dignuta |
![]() |
![]() |
![]() |
#79704 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79706 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79707 |
The mighty pirate
|
Ulovio na cesti još jedan novi kineski PHEV SUV. Zapeo mi za oko jer nekim čudom izgleda relativno normalno, zove se Džeko i još ima elemente šahovnice u svjetlima ![]() ![]() ![]() Naravno, svakakvih utjecaja tu ima, ja vidim barem jedan model Toyote i Range Rovera kao inspiraciju https://jaecoo.co.uk/offers?gad_sour...hoCE5cQAvD_BwE
![]() |
#79708 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() Ja sam svoga (Leon Cupra) nakon zamjene motora isto vozio normalno bez forsiranja do cca 1200-1300km Želim ti puno sretnih kilometara i uživanja u vožnji. Preporučam ti zamjenu ulja (kad prođe razrada, jel) svakih 10-12k km, jer tvorničko 30k je totalni bullshit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79709 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Kak ne shvaćaš? ![]() ![]() ![]() Nego..znate li nekoga tko radi zaštitu podvozja tj. coating? Zagreb ili bliža oklica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79710 |
|
![]() |
|
|