Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2025., 21:21   #841
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Long term svakako treba gledati, ako si dovoljno mlad dakako
Samo da se nadovežen na ovu long term priču, evo samo jedan podatak koji možda prolazi ispod radara jer se zumiraju grafovi i danas gleda šta je bilo jučer... SP500 na 5Y chartu unatoč tome šta je pao 21% u ovih 2 mjeseca je na overall od +80%. S tim da je 5Y minimalno vrijeme koje bi trebalo gledat za dioničko ulaganje, realno bi trebalo planirat >10Y.

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Tamo u listopadu sam rekao da će Musk i cijela ta MAGA klika trajat koliko i ŽZ ekipa. Solidno sam to predvidio moram priznat... Naime ovi cirkus oko carina da sve prođe idealno se neće smirit do lipnja, a oni su se interno rasuli već 3. dan

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Finax, konstatna ulaganja, nekad veca nekad manja ovisno o visku u novcaniku, tek poceo osjecat neki minimalni rast prosle godine, max ukupno 15% dakle, avg 3.75 godisnje, naspram inflacijice zanemarivo, i eto me opet na nuli da sam čarapira bolje bi mi bilo. U S&P 500 sam ulozio prije 6 mjeseci we all know how is that looking
Da...nisi baš pogodio sa FINAXom, a u ETF si ušao svježe pa nit ne možeš vidit gain neki, pogotovo ne nakon -20% pada. Još ako sam te dobro pohvatao imaš par SP500 ETFova i pojedinačne dionice i svašta nešto? Držanje novaca na T212 je onako...konzervativno, imaš neki gain, ali realno taj gain je uglavnom manji od onoga što ti jede inflacija. To je više stake, nego invest imho, bar ja na to tako gledam. Na T212 držin emergany fond, čisto da ide neka kamata umjesto da na lokalnoj banci leži za nikakvu/daleko nižu kamatu.

Osobno bi ulaganja, ako imaš financija za ista sveo na jedan ETF i ulagao mjesečno kao i do sada (koliko možeš) plus ako tu i tamo na nekakav crash možeš ubacit malo više (tipa sada) i to je to. Takvo nešto bi pustio longterm da ide (pogledaj vrh posta) i dugoročno to mora bit isplativo, odnosno premala je šansa da ne bude, iako naravno da rizik postoji, dionice su po definiciji rizično ulaganje da odma budemo na čisto. Mislim da ti je to bolji smjer nego da vadiš keš pa hvataš neka dna pa ulažeš ponovo i prevrćeš iz šupljeg u prazno gdje i ako par puta pogodiš ćeš jednom promašit i opet bit na nuli ili minusu. To je barem moje mišljenje, nikakav savjet, nagovor il pametovanje. Svakako sritno

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 08.04.2025. u 21:28.
Mr.Ex.President je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 21:32   #842
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Tamo u listopadu sam rekao da će Musk i cijela ta MAGA klika trajat koliko i ŽZ ekipa. Solidno sam to predvidio moram priznat... Naime ovi cirkus oko carina da sve prođe idealno se neće smirit do lipnja, a oni su se interno rasuli već 3. dan
U pravu si, a ovak sad cijeli svijet uživo prati kak to izgleda kad Idiocracy, Don't Look Up i Black Mirror budu svakodnevno dodatno potvrđeni kao dokumentarci.

I sad kad su i oni koji su aktivno radili na tome da sjebu sve, fino i sami sjebani, e sad se pitaju "kako to". Top lista nadrealista bez greške.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 22:37   #843
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Saće licitacija carina, tko da više

Burze će padati a oni koji imaju keša trljaju ruke.
Staro 08.04.2025., 22:59   #844
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma samo nek Kinezi izdrže, oni mogu prezivit od svog tržišta ali Ameri sami protiv svih baš i ne. Ovo je klasika sad ko prije trepne...
Staro 08.04.2025., 23:12   #845
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Da, Kinezima se živo fućka, dok Reichsführer-SS Musk trepće već danima, ali ne pomaže kad su se on i podanici zajebali u računici s tipom kojeg više ne mogu maknuti s pozicije Predsjednika Svijeta. Eto, nije dugo trebalo, sve su riješili s "domaćom proizvodnjom.
Citiraj:
Trump believes iPhones can be made in the US, says White House. With time continuing to tick down until President Trump’s higher tariffs take effect after midnight, White House press secretary Karoline Leavitt doubled down on the idea that products like iPhones could realistically shift to US manufacturing. Steve Jobs and Tim Cook have been saying iPhone manufacturing isn’t possible in the United States for over a decade now. While most major American tech companies have much to lose in a global trade war, Apple – the world's largest by market cap – is the most vulnerable of the so-called "Magnificent Seven" due to its heavy reliance on China. Most of Apple's products, including its best-selling iPhone models, are manufactured in the communist nation, meaning the proposed 50 percent tariffs would affect it more severely than most.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 08.04.2025. u 23:29.
Staro 08.04.2025., 23:35   #846
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Pa eto, ako carine na sve iz Kine budu 110 %, imati I phone će postati statusni simbol
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 23:42   #847
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Nadolazeći AjFon 17 ProBiTurboMaxVerstappen, 100% made in USA izdanje za laganih 15.000$, ali isplati se, jer kamera je jebena s ovim novim modelom.
Staro 09.04.2025., 00:36   #848
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma samo nek Kinezi izdrže, oni mogu prezivit od svog tržišta ali Ameri sami protiv svih baš i ne. Ovo je klasika sad ko prije trepne...
Ne mogu, jer su u deflaciji i imaju malu potrošnju.

No mislim da je sve ovo popravljivo kroz pregovore jer ne postoje fundamentalni razlozi za pad kao 2008. ili kod covida.

No ako se carine zadrže onda se brišu sva očekivanja o rezultatima poslovanja i kretanje dionica ovisit će najviše o sposobnosti i kvaliteti managementa, a manje o povijesnim i očekivanim financijskim izvješćima.

Ameri imaju najveću pregovaračku poziciju i sad kalkuliraju.

Što se ulaganja tiče, ja konkretno nakon pada ulažem u pojedinačne USA dionice (ne ETF-ove) jer trenutno prihvaćam rizik veći od pada tržišta.

Energetika, retail, tehnologija i to uglavom firme koje jako dobro zarađuju i imaju po mojoj procjeni konkurentske prednosti ili povoljan tržišni položaj da se u situaciji krize najbolje prilagode zbog zdravog cash flow-a i relativno niske zaduženosti.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2025., 09:54   #849
siloman
Premium
Moj komp

siloman's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
...

Da...nisi baš pogodio sa FINAXom, a u ETF si ušao svježe pa nit ne možeš vidit gain neki, pogotovo ne nakon -20% pada. Još ako sam te dobro pohvatao imaš par SP500 ETFova i pojedinačne dionice i svašta nešto? Držanje novaca na T212 je onako...konzervativno, imaš neki gain, ali realno taj gain je uglavnom manji od onoga što ti jede inflacija. To je više stake, nego invest imho, bar ja na to tako gledam. Na T212 držin emergany fond, čisto da ide neka kamata umjesto da na lokalnoj banci leži za nikakvu/daleko nižu kamatu.

Osobno bi ulaganja, ako imaš financija za ista sveo na jedan ETF i ulagao mjesečno kao i do sada (koliko možeš) plus ako tu i tamo na nekakav crash možeš ubacit malo više (tipa sada) i to je to. Takvo nešto bi pustio longterm da ide (pogledaj vrh posta) i dugoročno to mora bit isplativo, odnosno premala je šansa da ne bude, iako naravno da rizik postoji, dionice su po definiciji rizično ulaganje da odma budemo na čisto. Mislim da ti je to bolji smjer nego da vadiš keš pa hvataš neka dna pa ulažeš ponovo i prevrćeš iz šupljeg u prazno gdje i ako par puta pogodiš ćeš jednom promašit i opet bit na nuli ili minusu. To je barem moje mišljenje, nikakav savjet, nagovor il pametovanje. Svakako sritno

A gdje onda uloziti ako T212 nije adekvatan?
Zar nije to i dalje samo platforma na kojoj mozemo odabrati gdje uloziti i tako ući u veći/manji rizik?
Staro 09.04.2025., 10:03   #850
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Ne mogu, jer su u deflaciji i imaju malu potrošnju.
Cuj, inat je gadna stvar, ako se zainate a najavili su da "idu do kraja" , bumo vidli ali nekako se nadam da ce prije americki milijarderi da spuste Trumpa na zemlju jer oni gube ogromnu lovu svaki dan nego sto ce partija (Kina je ipak i dalje komunizam) da posustane....

Kako god mi mali/potrosaci smo nadrljali svakako .
Staro 09.04.2025., 10:45   #851
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čitam jučer da najobičnija klipnjača za sveamerički F150, od komada metala do ugradnje 6x prođe granicu USA i neke susjedne države. Pa kada se na nju svaki put nabaci carina, ima da košta k'o da je od zlata, a F150 k'o da je došao iz Kine.
Staro 09.04.2025., 11:18   #852
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Cuj, inat je gadna stvar, ako se zainate a najavili su da "idu do kraja" , bumo vidli ali nekako se nadam da ce prije americki milijarderi da spuste Trumpa na zemlju jer oni gube ogromnu lovu svaki dan nego sto ce partija (Kina je ipak i dalje komunizam) da posustane....

Kako god mi mali/potrosaci smo nadrljali svakako .

Pustimo sada ovo sranje sa burzom, na to ni ja ni ti nemamo utjecaja i na posljedice, ali kada si zadnji put imao u ruci nešto što je made in USA?
Prije mislim da će se ameri neugodno iznenaditi kada skuže da Nike made in china više nije x dolara, nego x + carina.
Čisto sumnjam da će prodavači progutati išta od carina, nego će sve prebaciti na krajnjeg kupca
Staro 09.04.2025., 11:29   #853
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Pustimo sada ovo sranje sa burzom, na to ni ja ni ti nemamo utjecaja i na posljedice, ali kada si zadnji put imao u ruci nešto što je made in USA?
Prije mislim da će se ameri neugodno iznenaditi kada skuže da Nike made in china više nije x dolara, nego x + carina.
Čisto sumnjam da će prodavači progutati išta od carina, nego će sve prebaciti na krajnjeg kupca
Naravno da ce proizodjaci tj. prodavaci sve poskupit.
Dobar dio amera i dalje ne konta da oni placaju te carine koje Trump namece jer Trump njima to "prodaje" pod "MI cemo zaradit vise" ali ne govori da su MI = Vlada a ne i narod .

Sto se tice "Made In USA" jasno ko dan, nista se tamo ne proizvodi, ni kad sam bio u USA prije 12 godina i kupio Levi'sice (501) nisu ni one bile Made in USA nego Vietnam a kamo li sad .

Jedino sto sma vidio bas "made in USA" je kad sam prije par godina (3.5) ugradjivao prskalice za travnjak je da su neke RainBird stvari kao crijeva i slicno bile made in USA sto me iznenadilo.

Sve ostalo je naravno made in China.

BTW neki dan sam pogledoa dobar "osvrt "na carine od ekipe koja riid Foto tutorijale i slicno. Ovaj se bavi i nekim umacima pa objasnjava kolko kosta proizvodnja boce/etikete u USA a kolko u Kini (spoiler alert: da Trump satavi carinu 500% opet se nebi isplatilo pravit u USA ).

https://youtu.be/jCS-LS4LUXk
Staro 09.04.2025., 11:33   #854
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
Ameri imaju najveću pregovaračku poziciju i sad kalkuliraju.
Ne bi se složio, da su zakačili samo Kinu (kao u prvom mandatu) ili samo susjede složio bi se, ali s obzirom da su zakačili cijeli svijet ne bi se složio. Nitko nije moćan toliko da zarati sa cijelom svijetom, pogotovo u carinama koje nisu porez koji će plaćat druge države nego US građani...

Jasno je da je Trump cijelu ovu predstavu napravio radi dogovora, ali ti dogovori neće biti li ni laki ni brzi. On je carine najavio prvi dan, na kraju se tek implemetiraju, a sa masu država su i dalje na čekanju, pa i sa Kanadom/Meksikom kojima su prve implementirane (prije ovih recipročnih), a to otezanje je samo dokaz da on nije toliko siguran u sve ovo skupa, niti je amerika kao takva toliko superiorna u pregovorima...

Iako on po svojoj mreži štrapa kako je ovo pravi državnički potez i kako mu druge države dolaze u redovima na pregovore te kako je gospodarstvo crveno jer bolesnik kad primi lijek mora bit prvo loše prije nego ozdravi i blablabla, to je sve jeftini populizam i politikanstvo za domaće potrebe, realnost je drugačija, a on je možda star i zaboravan i tvrdoglav i ovakav i onakav, ali nije idiot i nije glup. Sve je to njemu itekako jasno i sigurno se puno ozbiljnije priče vode u 4 zida, tu nema politikanstva ni populizma, tu se zaziva FED, a ako se zaziva FED onda znači da nije ni idiot ni glup, nego da mu je sve jasno. Tko misli drugačije neka posluša izjave Bessenta koji je zadužen za carine između ostalih

Evo samo na primjeru EU, na odgovor Europe da idu pričat o industijskim carinama 0 za 0, Bessent odgovara sa - pričat ćemo, Trump odgovara sa klasičnim jeftinim populizmom/politikanstvom (na kojima je i dobio izbore) - neće im to proći, oni su oformljeni da nas pljačkaju, blabla...

Citiraj:
Autor siloman Pregled postova
A gdje onda uloziti ako T212 nije adekvatan?
Zar nije to i dalje samo platforma na kojoj mozemo odabrati gdje uloziti i tako ući u veći/manji rizik?
Čitaj sa razumijevanjem, kolega je spomenuo da bi bolje prošao da je samo držao novce na T212, a ja sam se na to nadovezao sa T212 staking pričom, nisam spominjao investiranje...

Periferija

LINK

Staro 09.04.2025., 15:18   #855
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Obzirom da im sve ide po planu, popularni dvojac stručLJaka na relaciji Trump - Musk, nema nikakvog razloga za brigu.
Citiraj:
Hours after Donald Trump’s latest tariffs came into effect, China has announced retaliatory measures: an additional 50 percent tariff on US goods, on top of a planned 34 percent charge, and adding a further 12 US companies to its export control list. That move bans the export of dual-use items – anything that can be used for both civilian and military purposes – to those companies. It’s set to go into effect on April 10th. The European Union is expected to confirm its own retaliatory measures soon, with a vote taking place today.
In other news ...
Citiraj:
During a Saturday livestream of himself playing the free-to-play action RPG Path of Exile 2 (PoE 2) Musk was ruthlessly bullied by other players in the game's chat, as. After repeatedly dying to the game's first boss, Musk rage quit roughly 30 minutes into the stream. Musk appeared rattled during Saturday's stream, saying little in response to the barrage of mockery. Finally, after one user repeatedly asked, “Elon, how is it possible to look this dumb and ugly, why is your Tesla company falling apart?” he cut the stream.
Staro 09.04.2025., 15:49   #856
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Samo pokazuje kakav je egomanijak kada ga vrijeđa što mu govore nasumični nebitni bezmuskulaturni trogloditni gaymeri iz podruma svojih mamica. Ili ih reverzno trollaš, ili kompletno ignoriraš. Ne znam što je očekivao x)
Staro 09.04.2025., 16:02   #857
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Da, a malo fali da ih sve tuži mami, jer tip je hodajući "How do you do, fellow kids?" meme u svakodnevnom životu.

Dobro da je Kina pokleknula pred Trumpovim idiotarijama, pa se Musk sada može kompletno posvetiti PoE 2.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 09.04.2025. u 16:33.
Staro 09.04.2025., 16:39   #858
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Meni zanimljivo:

https://www.finax.eu/hr/accounts/1022014301

Mislim da se Toni Vitali provlačio kroz ovu temu...
Staro 09.04.2025., 20:23   #859
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Kao, čekat ću još malo da uletim i prođe mi popust 😢

Al jučer i prekjučer sam se počastio pa uzeo duplo VWCEa za ovaj mjesec
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 09.04.2025., 22:34   #860
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Ne bi se složio, da su zakačili samo Kinu (kao u prvom mandatu) ili samo susjede složio bi se, ali s obzirom da su zakačili cijeli svijet ne bi se složio. Nitko nije moćan toliko da zarati sa cijelom svijetom, pogotovo u carinama koje nisu porez koji će plaćat druge države nego US građani...

Jasno je da je Trump cijelu ovu predstavu napravio radi dogovora, ali ti dogovori neće biti li ni laki ni brzi. On je carine najavio prvi dan, na kraju se tek implemetiraju, a sa masu država su i dalje na čekanju, pa i sa Kanadom/Meksikom kojima su prve implementirane (prije ovih recipročnih), a to otezanje je samo dokaz da on nije toliko siguran u sve ovo skupa, niti je amerika kao takva toliko superiorna u pregovorima...
Mislio sam na najjaču pregovaračku poziciju u pojedinačnim pregovorima. Ne mislim da će pregovarat oni s jedne strane, a cijeli svijet sa druge.

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Ja se počastio sa NRG Energy (prodaja struje i plina, kućanstvima i poslovnom sektoru), Vista Corp (sličan biznis) i Boeingom (ugovor za F-47).

I onda Walmart zbog dominantnog tržišnog položaja, malo Amazona zbog niske zaduženosti i visoke EBITDA te na kraju Bank of America zbog dobrih zarada i potcjenjenosti i prije korekcije.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 08:25   #861
Colop
Premium

Citiraj:

I sad se vraćamo na temu, kako pogoditi gdje je dno ?
Staro 10.04.2025., 08:55   #862
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

tak je

Sada mi je nekak žao kupit po toj cijeni kad znam da je do prije 20h bilo jeftinije 20%
A znam da će u nekom vremenu u budućnosti cijena ponovo narasti
Staro 10.04.2025., 12:19   #863
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
Mislio sam na najjaču pregovaračku poziciju u pojedinačnim pregovorima. Ne mislim da će pregovarat oni s jedne strane, a cijeli svijet sa druge.
Ma razumili smo se i dijelom se slažem, US u kakvom je god stanju je svjetski broj 1. Više sam se nadovezao sa tim da su politika/izjave prema vanka jedne, a prema unutra druge. I to jasno pokazuje i ova odgoda na 90d, jer nije to odgoda kako je prezentirana prema vanka (jer su se kao partneri pokazali razumni i on će ih sada nagraditi dok traju pregovori blablabla) nego je to odgoda jer stvari ne idu kako je planirano ni interno u MAGA pokretu ni interno u US. Al eto, da ne ispadne totalni papak prema vanka, nagazio je Kineze još jače

Citiraj:
Ma i da ga pogodiš, nećeš ga pogađat svaki put pa tu igru nema smisla igrati jer kuća uvijek dobija, to je čista matematika
Ja sam u petak pojačao svoj ETF sa dijelom novca koji držim isključivo za tu svrhu, a ostatak sam ostavio za dalje, da sam ušao i all in vjerojatno ne bi pogriješio, ali ok, zadovoljan san i sa ovim i čekam dalje.

Citiraj:
Sada mi je nekak žao kupit po toj cijeni kad znam da je do prije 20h bilo jeftinije 20%
A znam da će u nekom vremenu u budućnosti cijena ponovo narasti
Ne volin gatati ni predviđati, ali mislim da ova priča nije gotova, a također mislim i da nas u skoro vrijeme i nekakav bear očekuje (zadnji je bio tokom 2022, trajao cca 3 kvartala, pali cca 30%), početkom-sredinom 2026, bar su to neki okvirni rokovi koje ja iz trenutnih pokazatelja gađam/planiram. Što će biti, vidjet ćemo, ali jedno je sigurno, prilika će biti

Periferija

LINK

Staro 10.04.2025., 13:41   #864
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ja odlicno znam pogodi tkad je skoro najviše al samo za kupit, ako se to racuna.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 15:01   #865
Colop
Premium

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ja odlicno znam pogodi tkad je skoro najviše al samo za kupit, ako se to racuna.

Naravno, ubuduće javljaj što kupuješ i po kojoj cijeni da spasiš ostale
Hoces mjesečnu preplatu da ti plaćamo ili kako ćeš?

Citiraj:

Ma i da ga pogodiš, nećeš ga pogađat svaki put pa tu igru nema smisla igrati jer kuća uvijek dobija, to je čista matematika

Ono je bilo retoričko pitanje
Kao što sam rekao, da znamo to predvidjeti bili bi milijarderi
Staro 10.04.2025., 15:57   #866
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Prije 2-3g sam se igrao trejdanja BTCa

Taktika je bila buy high sell low

I onda sam skužio da to nije dobra taktika, pa sam počeo HODLAT
Staro 10.04.2025., 17:57   #867
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kakav rollercoaster od marketa, izgleda da Trumpovi kompići izlaze polako pa eto nas opet u dumpu
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 18:13   #868
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Tek sam krenuo investirat. Samo kupujem.
Ako ništa, prvi event koji je malo prodrmao nešto i mogu reći da me emocije ne diraju tak da bar znam na čem sam po pitanju gledanja u crveno.

Ne tajmiram, svaki mjesec oko istog datuma, uplatim minimalni iznos koji sam si zadao ili nešto više ako se ima.
Disciplina, strpljenje i probat držat hladnu glavu
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 18:34   #869
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Ponovo roba na popustu 📉
Staro 10.04.2025., 19:39   #870
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
A tko planira biti unutra duži period ovo mu je ionako minorno..
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na