|
![]() |
#79621 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Brdo novih auta ima 320x240 smeca..nikad necu shvatit zasto, kad najgora kineska full hd kosta 1$ valjda na 100k komada.
![]() |
![]() |
#79622 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79623 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Iskreno, svi ti filteri uredno filtriraju čestice od 5 mikrona na više (mada je recimo ovaj kao rejtan na 2,8 mikrona no pisalo na plotu p**ka ![]() IIRC Mannov konvencionalan filter filtrira od 5 na dalje. Tako da me taj dio ne brine, tim manje što ako ćemo realno, filteri ulja filtriraju 20-30 mikrona na više, dakle više smeća propušta filter ulja nego filter zraka a to ulje ima dodir s puno vitalnijim djelovima motora nego zrak. Ono što je recimo zanimljivo je kapacitet filtera odnosno koliko čestica može sakupiti prije nego osjetno smanji protok zraka. U pravilu, koliko se sjećam, ti aftermarket filteri imaju puno manji kapacitet i moraš ih češće čistit.
![]() |
![]() |
#79624 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Lijepo mi zgleda al kaj se tiće prostora unutra ne bi bio neki veliki pomak u odnosu na suzuki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79625 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prije godinu-dvije se za 32k mogla naći dobro opremljena 2.0 150KS verzija sa automatikom od 8 brzina. To je bio dobar deal.
![]() |
#79626 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Duza je od Tucsona, a Tucson mi je iznutra svemirski brod po pitanju prostora naspram mog S-crossa
![]() |
![]() |
![]() |
#79628 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jučer bio s starim kod mehaničara, dosta poznatog tu u VŽ (kažem to, jer znam da stoji iza svoje riječi i zna šta radi), auto trebao biti gotov oko 16, ali bio je oko 17, pa smo malo pričali tamo s radnicima. Na dizalici, Suzuki S-Cross, benzinac, star 2 godine, kompletno bez motora unutra, kompletno prdnuo. Kažu, Suzuki, bježat od toga. O ono najvažnije, Mazda CX-5, 2.2 dizel, 2022. godište. Pitamo čovjeka što misli o motoru, kaže on 20 komada je već slagao, da gori motor ne postoji trenutno na tržištu. Benzinci kaže, odlični. Kaže on, da se prolongirat ono najgore na nekih 200k km, ako se redovno servisira, ali se zamjeni više stvari od samih filtera i ulja, na 120 pumpu ulja, zetazač i slično (nabrojao je par stvari još, nisam popratio sve). I znam da će sad netko doći i reći, ali ja imam takvu mazdu već ima 400k km, najbolji auto ikada. Ja samo kažem što mi je rekao čovjek kojemu je to kruh na stolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79629 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Nope. Mazdini Skyactive dizeli su govno. Benzinci su ok iako je bilo dojava da kod 2.5l modela puca glava bar na starijim modelima. Al za Suzuki me čudi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79630 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam ja Mazdu CX5, 2013 godiste. 2.2 Dizel. Istina sto kaze, na 130k mi riknula turbina, nedugo nakon toga osla i bregasta osovina. Ukupno popravci oba puta oko 2000-2500 eur. Auto prije 5 godina uzeo za 12750 eur. Inace kaze mi mehanicar da se raspitivao i da tih problema ima uglavnom motor sa 150KS, a onaj jaci od 180 ili koliko vec kao nema. Uglavnom, Mazda dizel jednom i nikad vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#79632 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam svojevremeno razmišljao baš o tom 150KS dizelu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79633 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
A sad, ko tu koga, svako svoga.
![]() |
![]() |
#79634 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Svako kako njemu volja, ja ne blatim auto, samo sam postao ovdje, možda nekome pomogne da odluči. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79635 |
PRO
|
pa iskreno, meni nije dosta da mi jedan kaže. Pogotovo kad ima oprečnih izjava. Osobno, nikad ne bih svoje odluke donosio samo na temelju što mi jedna osoba kaže, bez obzira tko to bio.
![]() |
#79636 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Na ovo ![]() Citiraj:
Stari DITD koji se ugrađivao u 323 i 626 je bio druga priča al je bio skup za održavanje (nije volio zamjenske dijelove a veliki servis je bio cca 1000 Eura - prije 20 godina). Kad smo kod toga daj pukni tog mehu mi na P.M. jer tražim trenutno alternativu za svoga da održava Megane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79638 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
To za mazdu dizel nije neka novost. Najpoznatija sranja osim turbine su i lose izvedeni dpf. Ono sto mi je cudno, ako je mazhda 2022 godiste ima garanciju do 2027, i sto onda radi kod tog mehe ako on nije ovlasteni za mazdu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79639 |
49%winner
|
Skoro godinu dana pratim fejs grupe, cak i turske grupe, ali ne pamtim nijedan post da je bilo nesto s motorom. Letva volana, da. Slomljene plastike i losa izolacija, o da. Zanimljivo svakako.
![]() |
![]() |
#79641 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79642 |
Premium
|
Znači, nevjerojatno. 5 ljudi gore potvrdi, ali vi opet pametujete. Ja sam kupio 2 nova auta, samo 1 servis sam napravio u ovlaštenom, jer su lažovi i smeća. Svaki sljedeći servis je bio kod drugih mehaničara. Bio to Zubak ili Prikratki, isto na kraju doše. Varaju na ulju, dijelovima itd. Imam potvrdu iz prve ruke da im je tako naređeno. Ja samo želim da ljudi vide ovu poruku pa možda pomogne ili odmogne kod kupnje. Nisam ovdje da blatim Mazdu, jer se i meni sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79643 |
The mighty pirate
|
Ne kužim, imaš veliki problem na motoru i auto ne voziš u ovlašteni na reklamaciju nego random mehaničaru? Proizvođač ne može uvjetovati odlaske u ovlašteni servis kod redovnog održavanja, ali za velike/skupe popravke motora, auto u garanciji voditi negdje drugdje…nema puno smisla
![]() |
#79644 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Za taj 2.2 se odavno zna. Imao ga kolega s posla. Isto ode turbo na 120 000km. Al turbo i bregaste odu radi ili predugih intervala zamjene ulja ili s lošom uljnom pumpom. Ovo za Suzuki je iznimka. Mehanički su dobri
![]() |
#79645 |
Fresh Juice
|
Ovdje ne pričamo o redovnom servisiranju nego o jamstvu. Ako ti je prdnuo motor valjda ćeš u službenom rješavat radi garancije i da se riješi preko jamstva, a ne kod mehe u garaži. Što se tiče Mazde, sam vozim taj motor, 2.2 dizel i na satu ima 220 tisuća km. Za sad mogu pokucat o drvo, nema nikakvih problema. Redovno se servisira svakih 10-12k km i mijenja što treba. I je, praksa je pokazala da taj motor ima dosta problema i to nitko ovdje ne negira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79646 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ma sve 5 nema potrebe da si buthurtan. Kao sto ti je vecina potvrdila, to se za mazdu dizela zna. Ono sto nam je cudno da se netko tko kupi nova kola odvazi otpeljati na takve zahvate kod neovalstenog mehanicara. Uostalom dobro se zna da za tih par stotina eura (i to puno sam rekao) ustede, dovoljan je jedan shit da si nakraju u minusu. Tako da "bice" ovo sto je Djus konstatirao, otpisani karambol izvana se flipa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79647 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Di je Ivo_Strojnica... Dakle, jutros sam vidio jednog biciklista pod punom ratnom spremom, ali njega sam vidio i jucer, tako da je to neki lokalni entuzijast... Onako, obucen za sve vremenske prilike, vidi se da je posteni biciklist... Ali recimo, danas pjeske isao po Marticevoj od HNB do Kvatrica... U tih 10min, a bilo je oko 10 ujutro sam vidio 3 (rijecima - TRI) biciklista... Marticeva je prakticki magistrala biciklisticka jer se proteze od HNB pa sve do Kvatrica... Jucer i prekjucer isao biciklom istom dionicom, onako, ako vidim 2-3 biciklista, puno sam rekao... Dostavljace ne smatram biciklistima jer ono sto oni voze nisu bicikli, vec motorkotaci sa elektricnim motorima... A ni njih nisam nesto puno vidio... Poanta price? Biciklizam u Zagrebu je izrazito sezonska pojava i ovisi o godisnjem dobu i o vremenskim uvjetima... Dakle, ako je imalo hladno, nece biti biciklista, tako da ovo sto je Tetejac napravio u centru (HNK, Gunduliceva i ostalo) su obicni trlababalan i potpuno je beskorisno u Zagrebu... Zagreb NIJE Amsterdam (srecom) i nikada nece biti, a ti Amsterdamci nek se slobodno osjecaju slobodno na svojim biciklima... Da ostanemo u temi, vidio sam i puno parkiranih auta... ![]()
![]() |
#79648 |
PRO
|
Ti to ne razumiješ. Dok god je ljudima praktičnije ići autom, ići će autom. Treba im otežati, pa će svi na bicikle / romobile / motorkotače / el. čudovišta. I tu je sva poanta priče. Evo prijatelj živi na knežiji, do posla biciklom ima 15 min laganini (18 - 20 km/h), autom ima 40 min. Ide autom. Tu je naš underlying problem. Ali ćemo se prvi žaliti da nam grad smrdi. ![]() I da, da ostanem u temi, vozi Toyotu Yaris. Odličan auto. 2008 godište, to čudo ima nula problema. Toliko je ružan da ga i problemi neće. ![]()
![]() |
#79649 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Sto se bicikla tice, a sto je molim te prakticno u biciklu? Em ga moras nekako spremit u zgradu ili ispred zgrade (pa ti sav pokisne), em ti susjedi stalno njurgaju da im smeta... U stanu bas da ces ga drzat, moras bit malo mazohist... U voznji si zasticen ko neka muha zunzara - citaj - nisi nimalo zasticen i stalno moras pazit na pjesake... Na pjesackom prelazu (teoretski) moras silaziti i gurati bicikl jer ako te auto skupi, ti si kriv i njemu popravljas auto, sve to dok lezis u bolnici sa par lomova... Tko god zivi malo izvan centra morao bi bit malo blesav ici biciklom na posao, em dodjes znojan, smrdljiv, prljav... Jos ako zivis na nekom brdu, onda stvarno moras bit poremecen zovit se biciklom na posao i onda poslije doma... Promet u Zagrebu ne treba dirat, skroz OK funkcionira... A onih sat-dva dnevno kada su guzve i kada 'ne funkcionira', jednostavno se treba pomirit da je to tako... Da se razumijemo, biciklist sam i pjesacim puno jer zivim u centru, vozim se biciklom svaki dan do ureda koji je samo moj i ne smrdim nikome... Ako je lose vrijeme ili imam neku duzu relaciju gdje idu tramvaji, idem radije tramvajem za tih 4kn, nego autom... Auto palim jednom tjedno kada mi stvarno treba... Dakle, ne potpadam pod kategoriju lijenog vozaca kojem je sve tesko i stalno se vozika autom... No i dalje smatram da je ovo sa biciklistickim stazama pretjerivanje i guranje ideologije jedne minorne skupine ljudi koja ide na zivce vecini i totalno remeti funkcioniranje prometa u centru...
![]() |
![]() |
#79650 |
PRO
|
ma ti si biciklist. Nije to mozak bicikliste. Uvođenje biciklističkih staza i promjena mentaliteta ljudi ne dolazi preko noći, naići će na puno otpora i izjava kako je to glupo i suvišno. Tako je bilo u svim državama, svim gradovima (pa i u Amsterdamu), pa će i kod nas. Ja sam strpljiv. Zaboli mene brige šta je "gužva samo ujutro i popodne", kad je to jedini trenutak kad mi treba prijevozno sredstvo, kao šta je i većini ljudi.
![]() |
|
|