|
![]() |
#79441 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Inace, evo sto su bili izmislili u Draskovicevoj na Festivalu svjetla... O kakvoj oni mirnoj atmosferi pricaju nemam pojma... Taj dio Draskoviceve bi komotno mogao uci u uzi izbor za najglasniju ulicu na svijetu... Pa tamo nonstop tramvaji skripe, lupaju i to ne jedan, nego ih bude po 5 komada... I sad ti kao zelis sjediti na onom zahrdjalom smecu od zardinjera i klupica ko da ih je Meho ispred kvartovskog ducana slagao... How yes no... Ne nasmijavaj me... ![]()
![]() |
![]() |
#79442 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Koja drama majketi. Za mjesec il koliko su izbori, vidjet će se koliko je nezadovoljnih i to je to, idemo dalje, isto kao i na državnoj razini. Ontopic: Juče po zelenom valu murja halta woltovce na skuterima i lagano stoje pod rotirkama u desnoj traci nakon zaustavljanja. Gužva je nastala u roku keks.
![]() |
#79443 | |
Premium
|
Citiraj:
Da se Raspudicka kandidira, e onda bi se stvari malo promijenile i mozda bi pomela Mozemovce... Ali opet, ovisi tko bi bio iza nje (u politickom smislu, znamo tko je iza nje)... ![]()
![]() |
![]() |
#79444 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#79445 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: Aha, Ascona i Kadet su Opeli... Jbg... ![]()
![]() |
![]() |
#79446 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79447 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Zvučiš ko moj frend koji je progledao na sve otvore čim se promijenila vlast u Zagrebu. Odjednom sad sve probleme vidi, svaki pokušaj da se nešto napravi u gradu se dočekuje na nož. Do prekjučer mu ništa nije smetalo. Ljudima smetaju promjene. Treba dati svima da se parkiraju pod svoj prozor, ak već u haustor ne uspiju ugurati auto i riješili smo sve probleme. Ne valja kad je smeće svuda jer je Zagreb turistički grad pa smrdi jadnim turistima. Kad je centar pun kamiona čistoće, onda opet ne valja jer rade gužvu ujutro. Kad se napravi podzemni spremnik, opet ne valja jer sad ne može parkirati pod prozorom. Odu novci na popravak nikad održavanih vodovodnih cijevi pa mu trava naraste do prek gležnja, isto ne valja. Ne valja jer se s djecom ne može po gradu bez da zaobilaziš aute parkirane posvuda. Ne valja ni kad se napravi pješačka zona. A ne daj bože da ofarbaš taj pod...a tek klupicu ![]() #2 u nogometu na svijetu, ali u kukanju #1 ![]()
![]() |
#79448 | |
Premium
|
Citiraj:
Postoje problemi koje treba rjesavati, slazem se... Ali 'problemi' koje Tomasevic i ostatak idiota prcka uopce nisu nikada niti bili problemi... Sto nije odmah rjesavao probleme sa prometom koje tek sada nakon 4 godine krece 'rjesavati'... Bas me zanima sta ce uspjeti u ovih mjesec dana napraviti... Gospoda Mozemovci su uspjeli cak izgubiti od Medjimurje Plina opskrbu plinom, sto granici sa znanstvenom fantastikom... Onako, kako je Gradska Plinara koja 100 i kusur godina posluje i opskrbulje plinom Zagrepcane uspjela izgubiti na natjecaju od neke firmice koja nema niti infrastrukturu niti ljudstvo da obavlja taj posao u Zagrebu... Dada, znam, tipicne hrvatske makinacije, no - kako to da se to desilo bas postojecoj vladajucoj garnituri, a ne banditu? E pa bandit je znao sa ostalim banditima ravnopravno poslovat, ovi su zeleni u svakom pogledu... I jos jedna stvar, mozda niste toga svjesni... Kada je onaj bandit bio na vlasti, nisam nikada cuo da je iskocio tramvaj iz tracnica... Doslovno nikad u ovih 20 i kusur godina kolko zivim u Zagrebu... Otkad je Tomasevic na vlasti, brat bratu u pola godine tramvaji iskocili jedno 6-7 puta... Popucalo ne znam ni sam kolko vodovodnih cijevi u gradu... Kako i zasto nisu pod Bandicem pucale vodovodne cijevi, ne znam, no cinjenice su cinjenice, doslovno u zadnjih par godina je puklo ne znam kolko vodovodnih cijevi... Moguce da je posljedica potresa, a ne toliko Bandicevog neodrzavanja... Smetlari su uredno otisli u zestoki strajk pod Tomasevicem nakon sto se pojavila snimka da smetlari ubacuju svo smece u isti kamion... Pa onda imamo smetlara koji je ostao bez ruke na Jakusevcu zbog nemara svih vlasti, ne samo Tomasevica, ali njega je to zadesilo... ![]() Ajoj, trava u parkovima... Jbt, nismo mogli rodjendan od kcerkcice proslavit na je*benom Ribnjaku jer je bila trava do koljena... Tolko o kosnji trave... Ajde budimo jednom realni i priznajmo da su stvari pod Bandicem funkcionirale maltene bezprijekorno... Male stvari, ali vidljive stvari... Snijeg na cesti je nestajao preko noci, trava je bila uredno pokosena na vrijeme, problema sa prometom i nije nesto bilo... Sto jest jest, covjek je znao postrojiti svoje direktore i svi su znali dalje kako stvari postaviti da funkcioniraju... Da se nakrao, jes, nakrao se, no ne vidim po cemu je on drukciji od ostalih 'politicara' koji vode ne samo nasu drzavu, nego sve drzave na svijetu... Tim politicarima treba dati brdo love, tako da nemaju razloga krasti... Onda bi se poceli baviti problemima malih ljudi, a ne svojih trbuha... Za kraj - Mozemovci su rijesili 0 realnih problema, a stvorili su jedno 20 problema od malih prema velikima gradjanima Zagreba... Znaci, ne znam niti za jednu stvar da su rijesili, a da je bila goruci problem...
![]() |
![]() |
#79449 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Automobili
Najbolje da u 4 godine rijese 20 godina krade i zaobilazenja problema… znam da smo offtopic ali ovakvih komentatora kao sta si ti ima i u mom gradu i ne mogu se nacuditi. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#79450 | |
Premium
|
Citiraj:
A ja gledam i ne mogu se nacuditi kako je sve losiji i losiji zivot u centru grada. I to zbog izmisljenih problema i rjesenja za iste. Nitko nigdje jos nije napisao popis realnih problema koje su Mozemovci rijesili u Zagrebu. Ne branim bandita niti mi je to cilj... Ali da, usporediti cu stanje za vrijeme banditosa i za vrijeme Tomasevica side-by-side pa da se lijepo vidi kako stvari stoje... Iz moje perspektive, stvari su puno losije sada nego sto su bile... Jednu stvar cu uzeti u obzir... Zagreb je bas nastradao i povrsinski, ali i ispod zemlje u potresima 2020 godine... Tako da, neki od strukturalnih problema koji su se pojavili unatrag par godina su svakako vezani uz tog, tako da su to tzv. acts of god na koje se ne moze utjecati, nego ih se moze samo sanirati...
![]() |
![]() |
#79451 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ma kakav Bandić.... On je sredjiva stvari, how yes no. Voda curila posvuda, dijelovi gradova nisu vodu imali godinama, tip im salje cisterne i hvali se time na TVu. Tramvaji su iskakali stalno i Bandiću, ne brini. Samo pored mene su barem 15-20x dok sam na faksu bija. Druga je stvar sta je sada sve medijski exponirano, ne budi naivan. A da ne spominjemo žičaru.... Tomica je naletija na korupciju za riješiti + prirodne nepogode. Lika je dočeka jebeni lavovski posa. A za taj hipodrom, cim se Nobilo javio oko toga, znas da je legitimno. Tip se naljutija jer mu je Tomica je blokira kretensko gradjenje u Laništu, a bubu. Što kaže: glasanje ce sve reći. Nisu svi tu iz Zagreba, ne treba pilati ljude. ![]()
![]() |
#79452 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Vjerojatno smrdi manje pod zemljom nego na zemlji, pa ne smatram to nekim problemom. Vjerojatno je potencirano bikoz kukanje. Stari moj, tramvaji su iz tračnica iskakali gotovo na tjednoj bazi. Na faks sam išao od Ljubljanice do Getaldićeve. Svako malo je na Držićeva/Vukovarska bio kaos jer je najčešće stara 13 izletila van. Kad si košnju trave spomenuo, evo baš čujem tu na radiju da se apelira na građane Londona da ostave minimalno 20% svojih vrtova da zaraste, da se vrati prirodni balans potreban za funkcioniranje prirode. Eto, shvati to tako, ZG je avangardan. Bit će ti zrak čišći, a životinjice će porješavati svoje ![]() Svaki put kad odem doma u ZG, tek tad vidim probleme jer ih nisam primijećivao 30+ godina dok sam živio i svaki dan prolazio pored njih. Mi Hrvati imamo kompleks manje vrijednosti. Htjeli bi imati sve usporedivo s velikim gradovima, sve bolje od susjedovog, ali mentalitet ne da da se maknemo od Balkana. Sve se može riješiti, samo je čovjek čovjeku vuk. Treba ti da nešto napraviš u gradu, moraš otkupiti dio zemljišta od nekog. Eeeeeee, je to zaraslo i neodržavano, ali samo zato što gradu treba, to sad vrijedi 70x više. Opstruira se sve i svakog, samo da se gurne još malo u vlastiti džep. Svatko gleda isključivo svoje interese i ništa osim tog. Nema na taj način naprijed.
![]() |
![]() |
#79453 | |
Premium
|
Citiraj:
E zicara je stvarno idiotizam svjetskih razmjera... A i cijena je ko da je u Dubaiju i optocena Swarovski kristalima... Prestrasno... Pod stare dane je banditos poceo krasti bas na veliko... Strasno nesto... ![]() Hipodrom ne znam, citam sta pise po portalima danas... Nista me ne cudi, krenulo je sa prljavim vesem... Rekoh - u popcorn modu sam... ![]()
![]() |
![]() |
#79454 | |
Premium
|
Citiraj:
I iskreno, ja ne zelim biti kao ostatak Europljana jer su svi poblesavili... Ogranicenja na autoputevima na 100km/h, zelena agenda, CO2 piz*darije, biciklirajmo svuda pa i do nedodjije, elektricna vozila koja se pune kao mobiteli... Svi osli u kvasinu... Evo sad i to silno guranje AIja posvuda...
![]() |
![]() |
#79455 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Grad i gradske službe održavaju okoliš i za to troše vaše novce. Nakon 5 godina nebrige ima da to grad piše pod svoje bez ikakve dileme, a ne da se javi neki Mujo koji za pola hektara ničega sad hoće milijarde. Sjeti se križanja Heinzelove i Branimirove i koliko je trebalo da se Branimirova spoji zbog jednog debila sa straćarom.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.04.2025. u 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79456 | |
Premium
|
Citiraj:
Sjecam se krizanja o kojem pricas, no tamo je lik nekim cudnim makinacijama dosao do vlasnistva nad tom parcelom... Izvlastili su ga i zdravo... Ima u Rijeci jedan komad necijeg zemljista koji mi strasno ide na zivce jer se vec 10 godina vuce postupak gdje je netko ilegalno izgradio neki komad kuce ili stavec... I onda je to legalizirao, a pitanje je kako je to uspio jer se znalo da ce na tom dijelu biti izgradjena cesta... I onda imas ovo... Dakle, ne mozes spojiti dvije glavne ceste sa tim komadicem ceste koja je izgradjena, ali zadnjih 20m nije asfaltirano jer, vidi gore... I sada svi mi koji tamo prolazimo moramo kruziti par kilometara uokolo bezveze... https://maps.app.goo.gl/9kkVCURWMUo1D9pR9
![]() |
![]() |
#79457 |
The mighty pirate
|
Eto, i zašto je onda gradska vlast kriva i ona ništa ne radi, kad imamo zakone koji omogućavaju da se grbavi prave grbavi. Zbog takvih specijalaca se ništa konkretno ne može napraviti. Dok ti ishodiš svu papirologiju i dokažeš da si u pravu uz ovo trulo sudstvo, ode ti mandat. Što si napravio? Ništa
![]() |
#79458 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Srecom zasad nula problema, auto je kod mene od pocetka 2020. (model iz 2016, karavan). Vjeorjatno najbolja kupnja koju sam napravio , taman prije covid ludila i eksplozije cijena rabljenih auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79459 | |
Premium
|
Citiraj:
Lijepo je Ripper pjevao - Vlasta je bogata i Vlasta te casti... Ako neces Vlastu, jbg, bit ces jadnicak... Moras bit malo moralno i eticki poremecen sa Vlastom otic u krevet, al opet, vodit organizaciju poput grada gdje ima nekoliko desetaka tisuca zaposlenih ne moze mulac koji nikad nije u realnom sektoru radio... Tu moras imati poprilicno razvijene organizacijke sposobnosti... Neki uspiju, neki se razlete po putu... Tomasevicu bas nista ne uspijeva osim naljutiti valjda svakoga... Sam spomeuo ovdje bio da sam jednu subotu ujutro naletio na Crveni val? Dakle, idem biciklom po onoj nakaradnoj biciklistickoj u Boskovicevoj... I doslovno umjesto da se pale zelena svjetla, autima se pale crvena svjetla... Znaci upali ti se zeleno na tvom semaforu i nisi ni krenuo, kad naletavas na crveno svjetlo na sljedecm semaforu... I to na Zelenom valu... ![]()
![]() |
![]() |
#79460 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79462 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Dobra je ova Insignia. Pogotovo mi super zgleda Insignia ST u GSi opremi... A ovo sa Možemo i promjenama ne komentiram. I sam živim u Centru i znam radi čega su gužve al očito ova ekipa koja ne voli promjene ne kuži to pa se bune kak je Iv@n rekao. Ja sam isto da se zabrani sav promet kroz centar i u nekim bi ulicama umjesto traka sadio drveće i travu |
![]() |
![]() |
![]() |
#79464 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79465 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ajd sad da ja ne quotam svakog pojedinačno, nego pitam vas sve 'centraše'. Sve govorite iz vaše sebične perspektive, jer ste ZDRAVI. U Zg postoje 3 mjesta gdje se liječe TEŠKO BOLESNA djeca, i ta 3 mjesta su JEDINA u hrvatskoj za to. 2 od 3 su maltene u centru. Kako bi vi otkuda riješili ionako iznimno kompleksnu problematiku dolaska na vrijeme, pronalaska ne parkirnog mjesta, jer ista NE POSTOJE, nego makar komadića ceste po strani da možete stati s autom a da ne dobijete kaznu ili ne riskirate glavu djeteta u kolicima ili djeteta sa teškim fizičkim problemima, i istog na vjetru, kiši, snijegu, minusima, itd., morate doslovno prenesti parsto metara ili nerijetko i kilometar dva, u jutarnjoj špici između 7 i 8 ujutro, da stigne na terapiju na vrijeme, jer se vrata ustanove zaključavaju u 8.00??? Ajmo filozofi da vas čujem? Ako vam je rješenje izmještavanje jedne ili obje institucije, probali su privremeno dok se jedna obnavljala od štete u potresu, pa je tih godinu i pol napravljen totalni krkljanac od 7-8 i od 12-13h SVAKI dan u tom dijelu grada,tj kvartu gdje je privremeno bila smještena ustanova. Treće navedena ustanova se nalazi mrvicu van centra, u 'downtownu', i krkljanac koji tamo nastaje u jutarnjim satima i oko 13h kad je 'smjena' je neopisiv do te mjere da je čak većinom nemoguće uopće proći ulicom koja okružuje sa sve 4 strane ustanovu, jer ljudi radije riskiraju kaznu pa stoje nasred (vrlo uske ulice) samo dok pokupe dijete i ubace ga u auto, i tako par desetaka auta svakodnevno u tih parsto metara, ili stoje u koloni 'na glavnoj' ispred ustanove i blokiraju kompletan parking stanara sa suprotne strane ulice. Kud, šta kako? Eto biciklistići moji, kako bi vi to riješili? Zatvorili još koju ulicu da se možete 4x godišnje provozat biciklom po centru, a djeca koja moraju doć na terapije koje su im od životne važnosti da li će živjet donekle normalnim životom ili će zauvijek biti invalidi, retardirani, downovci, itd itd., nek idu još 5-10 kilometara okolo, kroz još manje opcija tj alternativnih pravaca, jer se možemo i biciklić ekipi tako hoće?? Ja sam to proživljavao sa svojim djetetom 5 i pol predugih godina, ne želim to zlo nikad nikome, i samo ću vam reć još jednom - ne budite sebični, gledajte stvari kroz širu perspektivu, ne samo svoje vlastite nagone i potrebe. Zagreb je katastrofalno riješen po pitanju alternativnih pravaca donji-gornji grad, i zatvaranje još ulica po centru napravit će još ekstremniji haos i gužve nego što su sad. Ps - ovo što calypso piše za gužve na zelenom valu, zeleni val nije jedina prometnica u centru, dapače, zeleni val ide zapad-istok, daleko kritičnije su jug-sjever ulice, tipa frankopanska-dalmatinska-medulićeva, gundulićeva-varšavska-pa dalje opet dalmatinska-medulićeva, ili sići s britanca kačićevom dolje, gundulićevom na ilicu ujutro pa drito gore za garažu tuškanac, itd. To je kontinuirani haos i stani-kreni po 30-40minuta kroz te ulice ako slučajno dođete tamo oko 7h pa na dalje.
![]() |
#79466 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
@jopis - znam na koju ustanovu mislis i prolazim to svakodnevno. Nazalost. Sto se tice bolnica, jedino rjesenje po meni je izmjestiti sve bolnice dole na sveucilisnu u kojoj ce biti sve na hrpi, napravit garaze iz kojih se moze normalno uc u bolnicu bez da kisnes, itd., itd. jer je to jedina lokacija koja dozvoljava i buduce sirenje. Plus sto je na obilaznici. No medjutim, vidimo da je realnost drukcija. Krpaju se rusevine, lupaju se ogromne pare (pri tome se sigurno i krade jer bez tog ne ide), da bi na kraju tapkali u mjestu kao i prije. Sto se ustanova tice, kao npr. ove za djecu, to bi isto trebalo izmjestit na pristupacnije lokacije, sagradit bar jednu, ali vecu zgradu, no nazalost to necemo vidjet za naseg zivota. U ovoj nasoj prciji se prvo gleda kako podmazat svu vladajucu stoku. Nekog zajednickog plana i djelovanja za dobro svih nas nema, al otisli smo u ot tako da nema smisla dalje drvit. Btw, i sam sam biciklist, ali ovo silovanje sa biciklistickim stazama gdje jednostavno nema mjesta za njih je suludo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79468 |
Premium
|
![]() |
#79469 | |
Premium
|