|
![]() |
#2311 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Prostorija koju želim zaštititi od sunca i svjetla s juga ima vrata lijevo od velikog TV-a i osim što svjetlo smeta ulazi i toplina, doduše manje ali ipak grije. Tenda i bilo kakve vanjske nadogradnje nisu moguće. Trebam samo savjet koju foliju odabrati i gdje je kupiti u ZG. Površina nije velika, 120x60 vrata i 120x40 krilo. Znam da postoje folije koje izvana izgledaju kao ogledalo no nisam s time nikad radio.
![]() |
#2312 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() nemaju iskazane cijena ali koliko bi okvirno koštala takva jedna folija za velika staklena dupla vrata ukupnih dimenzija v=2m, Š= ~1.8m? Susjed ima isto preko puta kuću pa bi htio da se ne vidi kroz tu foliju kad se ugradi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2313 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kolega je ovdje pisao 👍 Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#2318 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2321 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
jedno pitanje, danas mi električar ugradio na ulazu vani ovo https://ferotehna.com/product/led-pl...ip54-white-pp/ pao mrak, upalila se i više se ne gasi, trebala bi svijetlit 30 sekundi i ugasit se, na njoj nema nikakvih podešavanja, default je 30sec i gašenje https://i.ibb.co/KcxLVNmR/IMG-4930.jpg dal je neispravna lampa ili može neš drugo bit? (električar mi odradio cijelu kuću, glupo mi sumnjat da je ovo krivo spojio, al eto može se desit)
![]() |
#2323 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ma ne, uvučen je prilaz di se nalazi, sa 3 strane zidovi, evo 1 ujutro nema ništa vani, radi stalno niš probat ću zamjenit za novo, valjda nema veze s instalacijom, a nema ni šta bit, čim ima svjetla znači da bi plafonjera trebala odradit gašenje nakon 30 sec od detekcije kretanja
![]() |
#2324 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam staru razvodnu tablu na kojoj su novi osigurači. S obzirom da postoji mogućnost dodira kabela pod naponom, razmišljam da tablu prekrijem sa pleksiglasom tako da bude dohvatljiva samo sklopka na osiguraču (znači kao na normalnim razvodnim kutijama). S čime bih tako mogao izrezati pleksiglas i je li izvedivo u DIY izvedbi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odi u Zrcalo, pleksiglas je zeznut za rezanje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2326 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Ja imam istu stvar s reflektorom ispred garaže, problem je u prekidačima...samo sam lijen ih promijeniti, pa svijetli po noći što mi dobro dođe, jer sam zadnja kuća u ulici bez javne rasvjete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ne sjećam se tko mi je od vas ovo preporučio: https://www.bacelic.hr/Proizvod/pufa...-500x1000/7334 ali super stvar, taman sam riješio ono što je trebalo riješiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Suit up!
|
Ako ti je pravilnih linija cirkular ili uranjajuća pila sa što više zuba jedino stavi u sendvič između dvije iverice, mdf ili slično da ne pukne ili se otkrhne. Ako imaš crni ili obojeni mogu ti ja laserom.
![]() |
#2330 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() To je dakle cijena za jednu ploču (0,5 m2)? Znači nema više vlage na zidovima? S čime si završno obrađivao - gletao/farbao ili tapetirao? Je dobro ispalo na kraju po pitanju spojeva i vidi li se da to nije "normalan zid"? Jesi li imao nekih problema zbog takve izolacije na zidu tipa ako si nešto vješao na zid ili kod obrade kuteva, rubova, oko klupčica i prozora i sl.? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
@Mar Jel nije bilo jednostavnije napraviti sablonu na 3D printeru da ti prati kut, pozicijski namjesti letvice i zabusis s gornje i donje strane. Nekazem da je ovo loše ali krade puno vremena ![]()
![]() |
![]() |
#2336 |
Suit up!
|
@freak na što misliš, isprintao sam jedan dio da mi prati krivulju za ove široke letve i onda samo preko toga ofrezam. misliš na printanje šablone u dijelovima umjesto rezanja velike iz jednog komada?
![]() |
#2337 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Prepravljao sam neke instalacije u staroj kući, dodavao razvodne kutije, utičnice, bužire i sad su mi ostali šlicevi gdje idu bužiri. Kutije i bužire sam učvrstio s električarskim gipsom, ali zadnji put kad sam radio nešto takvo su dolazili maleri pa ni ne znam čime su to popunili. Negdje je malo dublje u zidu, negdje je pliće, negdje su čak i 3x20 bužira paralelno, a ima raznih masa kad gledam po Bauhausu i drugim dućanima pa ne znam koju točno trebao uzeti da to grublje popunim, preko toga računam da ću ići još s Teranilom za fino jer ima još drugih dijelova zida koje moram popeglati malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nema! Znači kada su ovi otišli iz stana, uzeo sam masku, 2 litra Pufasa, i krenuo špricati. Ovaj Pufas je stvarno je dobar, na nekim mjestima sam morao 2-3 puta špricati krzo par dana,ali sve je uništio. Nakon toga bojanje sa nekim jupolom (mislim da je green) u koji smo umještali dodatno fungicida. Pa kad se to osušilo opet sam prešao sa nekim sredstvom za impregnaciju protiv gljivica. Nakon toga ljepilo + ploče, lijepo po uputama sa weba. Pustio da se osuši, nakon toga smo navukli mrežicu izgletali, i obojali. Trenutno se suši, nakon toga ćemo dati još jednu ruku. Ispalo je solidno oko spojeva, poslikam kada idući put budem u stanu. Što se tiče vješanja i klupica, ništa takvo nisam imao budući se radilo o čistom plafonu, tj ploči na koju sam stavio dodatnu izolaciju. Razlika u temperaturi plafona je primjetna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2340 |
49%winner
|
Hvala za info! Svakako sibni koju sliku i tvoj dojam kad obarbas. Kod mene nije problem vlaga/gljivice nego gubici kroz plafon. Cijelu zimu placam struju po onoj skupljoj tarifi jer sam probio polugodisnji prosjek kilovata i bacam lovu u vjetar, doslovno. Trebam okrenuti malo brojke, a opcije su mi: - Baciti na tavan stiropor i par osb ploca za povremeno hodanje (cheappo verzija), - Baciti na tavan vunu, folije, daske itd. malo konkretnija opcija, - Spustati strop sa izolacijom i platiti nekome da napravi knauf, - Ici na stirodur ili nesto tome slicno, deblje/jeftinije (?), to bi nadam se mogao i ja odraditi, - Ici na pufas rjesenje koje izgleda kriminalno lagano za odraditi, s tim da bi pokrio onda plafone i vanjske zidove.
![]() |
![]() |
|
|