|
![]() |
#79352 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() Onak, zar fakat? Ja sam ga koristio x puta na bijelom vulgaris autu (nisam bas citao sta pise na uputama praone) i nikakvih problema, pa me fest zacudilo od kuda to da se ne koristi na ne-metalik bojama. A onak lijepo pomogne kod pranja, bude puno bolje nego kada direkt navalis sa samponom bez predpranja. Doma mi tlaka sam prat jer dok izvucem miniwash, sredstva, slauf to traje, a i dvoriste mi gleda na zapadnu stranu, pa mogu prati samo kasno popodne-predvece jer sunce lupa bez hlada cijeli dan. A i onda zapilim na dvije kante, razlicite spuzve, razlicite krpe (hebi ga, gledanje detailing videa...)... U klasicne automatske ne idem, bio 2 puta sa prethodnim autima i vidile se crtice. A sogor ima crnog BMW-a kojeg je cesto prao u automatskim, pa kada zasja sunce auto izgleda kao da je pran spuzvom za sudje. Samousluzne su mi OK kada auto nije pretjerano prljav, recimo nakon dobrog rucnog pranja se moze sa samousluznom dugo odrzavati cistim osim ako neki vrag ne padne i full ga zaprlja. Mazdu koja je crvena metalik moze jako dobro oprati, Astra bijela vulgaris puno slabije, valjda s metalika bolje klizne prljavstina nego sa obicne boje. Klasicna rucno tu blizu mene kada god dodjem red do prekosutra, pa mi se vise i ne pokusava. Zato mi se ova beskontaktna automatska na videu (ima ih hrpa na YT) ucinila kao dobro rijesenje, ali eto izgleda nema tog kod nas.
![]() |
![]() |
#79353 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() ![]() No kad već imamo takve interesantne rasprave, kako bi se ponijeli u ovoj situaciji (pravilo desne strane): ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79354 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ljubičasti prvi, jer zadržava smjer kretanja naspram zelenog koji skreće ulijevo i ide drugi jer nema nikog s njemu desne strane, pa tek kao treći ide plavi auto, koji ima zelenog s desne strane, ali mora čekat da zeleni propusti ljubičastog zbog pravila lijevog skretanja. Živim na + raskrižju bez ijednog znaka ili ikakvog oblika signalizacije, i otkad znam za sebe ovdje se nitko nije sudario. Većinom se poštuju pravila, a domaći kad vide 'nedomaće' rege staju kad vide da ovaj drugi ide i ne staje ![]()
![]() |
![]() |
#79355 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ummm, iskreno to nisam vidio no vjerojatno misle na stare single stage boje. Dakle kad nemaš lak, e one su dosta osjetljivena kemiju. A ovisi i o tome koliko je razrijeđen koncentrat. Mada vidio puno puta kako i lak sjebe kemija ako se zapeče na njemu. Jedan crni A3 je dobio leopard uzorak. U pravilu te teške kemije nikad ne špicat na vruć lim. Vezano za bezkontaktno pranje, to je ista stvar ko da ga na samoposluzi samo miniwashem pereš. Nećeš skinut masne naslage sa laka nego samo grubu prljavštinu. Zato na samoposlugama imaš četku. Citiraj:
Ima fora situacija objašnjenih baš vezano za pravilo desne strane https://postanivozac.com/blog/pravilo-desne-strane
![]() |
![]() |
#79356 |
Moderator
|
Stigla mi nova igračkica za E39. ![]() ![]() Nabavio I-Bus da vidim kak funkcionira i kaj se sve da složit. U pravilu me zanimalo radi li recimo comfort blink opcija koju po defaultu niti jedan E39 LCM ne podržava. Pa onda welcome lights i tak neke pizdarijice. Ovak na brzinu u par minuta što sam ga složio stvar šjlaka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sad se treba poigrat opcijama i vidit kaj se sve nudi. Ima stvarno gomilu opcija i imam se čime par dana zajebavat ![]() https://wiki.ibus-app.de/index.php?t..._Applikationen https://wiki.ibus-app.de/index.php?t...l_Konfigurator btw, ovo s welcome i follow me home svjetlima je default, trebam nać opcije za namjestit kaj se pali ![]()
![]() |
#79357 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nepotreban light show i trošenje žarulja, još samo fali žrtveni zvučnik ispod auta sa zvukom repetiranja i pucnja shotgun - a ![]() Interesantniji detalj, čita ti temp. "vode" ali ne temp. ulja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79358 | |
Moderator
|
Citiraj:
Za temperaturu ulja, ne cita jer koliko mi je poznato tvornicki oil level senzor ne salje te informacije tj nije spajan na LCM pa ga ovo ne vidi. Zato imaju u ponudi svoju verziju senzora. https://shop.ibus-app.de/en/i-bus-ap...-sensor-tested
![]() |
![]() |
#79359 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
OK ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79360 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...zin_ostalo_d_0 ![]() ![]() Ako ga prodaju za tih 3 milje, 900 hiljada ide u proracun same opcine, fino, bome fino, bit ce novih sadrzaja, hehe. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79362 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
koliko znam oni su krajem 2023 donili one drakonske kazne za ljude koji voze ko manijaci. Da to bar naprave u Zagrebu, opet bi grad bio prohodan, možda bi mi i ženu u zatvor stavili da se malo odmorim ![]()
![]() |
#79363 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
@Ivo Hahaha, dobra. ![]() ![]() Da, 2023 su prvo donijeli te kazne, ali ako se ne varam u tom zakonu je aute oduzimao sud. A napocetku 2024 su donijeli novi zakon po kojem ti auto zapljeni policija na licu mjesta, bez suda...:lol2 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79364 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
idu u smjeru kazaljke na satu, s obzirom na pravilo desne strane i nitko nema znaka.. zeleni prvi ide.. to što se pravilo desne strane ne zna i koristim pravilo ostani živ tamo, je drugi par rukava ovom što je napisao da ljubičasti ide prvi jer zadržava smjer kretanja, nek izreže vozačku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79366 |
Vocna iglica u mudante
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79367 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79368 |
Vocna iglica u mudante
|
zanemaruje se pravilo desne strane kad su tri vozila u T raskrižju ovisno gdje tko skreće? ok za znati znači onaj manje ljubičasti na slici koji ima jednog lijevo, jednog desno, propušta obojicu ispred sebe i ide zadnji nisam znao da obojica smiju ući u raskrižje kad obojica imaju auto na desnoj strani, i ljubičasti ionaj manje ljubičasti pa ne znam kome zeleni oduzima pravo skretanjem u lijevo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#79369 | ||
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Jep , i neka su . Podržavam, i volio bih kad bi isto uveli kod nas. Mislim da bi ceste bile sigurnije. Više o tome : https://www.adac.de/news/haertere-strafen-oesterreich/ Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79370 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#79372 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim ono, tricky je situacija i da se raspravljat o tom. Da nema zelenog, ide plavi pa ljubičasti. Da nema ljubičastog, ide zeleni pa plavi. Istina, negira se pravilo desne strane, no s druge strane i pravilo lijevog skretanja ima svoju snagu.
![]() |
![]() |
#79373 |
Vocna iglica u mudante
|
mislim da je tu caka u tome što ljubičasti ide pravac a plavi skreće lijevo, što znači da mu ljubičasti oduzima prednost a ne smije.. da ljubičasti skreće desno i ne smeta plavom onda u redu, zeleni skreće lijevo i ide pravilo lijevog skretanja.. svi ćemo si izrezat vozačku |
![]() |
![]() |
![]() |
#79374 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja stvarno ne znam zašto se vi time zamarate. Kakve prednosti, kakvi bakrači... Rješenje vrlo jednostavno - gas do daske ![]()
![]() |
#79375 | ||
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Evo ti pa čitaj Citiraj:
![]() |
![]() |
#79376 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
nisam taj dio jer mi je taj dio skroz logičan i nije u upotrebi u onoj slici gore.. možeš li mi molim te reći na kojem autu bi ti upotrijebio pravilo lijevog skretanja? prije X godina bolje da si kupio onu Alfu Giuliu koju si imao na piku nego ovog bijelog jednoličnog BMWa, Alfa bi te dosad izvela na pravi put ![]() zanimljivije je ovo nego standardno o 0.9tce motorima kad skoro nitko ne vozi ništa zanimljivo Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 03.04.2025. u 14:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79377 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
A mislim da bi se i za iste slučajeve našle različite sudske prakse/presude/tumačenja.
![]() |
![]() |
#79378 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Baš tak, čak i ak sam znaš savršeno pravila kaj ti to znači ak ostali ne znaju. Gledaš, pratiš, propustiš ili te propuste. Deset sekundi duže i idemo dalje. Ja prvi ne znam pravila, polagao prije 30 godina, em se to izmijenilo em sam naštrebao samo da prođem test i zaboravio. Znam kaj je trokut, stop i crveno. I to je nešto uz gledanje ispred sebe a ne u mobitel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79379 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prvi lik u koloni je prosao semafor i iz nekog razloga se ubacio izmedju siroko postavljenih cunjeva u traku u kojoj su radovi. Valjda presiroko postavljeni cunjevi i nepostojanje radnika na cesti zbunilo lika koja je traka vozna... Ali najgore od svega svi mi za njim u krivu traku, pa i ja... Tek negdje daleko iza mene se naslo par njih koji su ostali u pravoj traci, a svi mi smo se za 50ak m kroz cunjeve vracali u pravu traku kad smo vidjeli prve znakove radova. Ako pratite promet ispred sebe, budite barem sigurni da ne pratite muhe bez glave ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|