Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.04.2025., 19:01   #79351
killuminati
Premium
Moj komp

killuminati's Avatar

Datum registracije: Mar 2017
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nema potrebe.

Bravo! Pa ti nisi samo forumski sveznadar, ti si i vozački guru! Ja se ispričavam.
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2025., 19:15   #79352
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
... jer ekipa (da si ubrza rad) našprica aute kemijom za pretpranje a ne skine je na vrijeme pa se sasuši na autu
Na samousluznoj tu kod mene (rucna, nije automatska) pise da se to sredstvo za pretpranje ne smije koristiti na autima koji nisu metalik
Onak, zar fakat?

Ja sam ga koristio x puta na bijelom vulgaris autu (nisam bas citao sta pise na uputama praone) i nikakvih problema, pa me fest zacudilo od kuda to da se ne koristi na ne-metalik bojama.
A onak lijepo pomogne kod pranja, bude puno bolje nego kada direkt navalis sa samponom bez predpranja.

Doma mi tlaka sam prat jer dok izvucem miniwash, sredstva, slauf to traje, a i dvoriste mi gleda na zapadnu stranu, pa mogu prati samo kasno popodne-predvece jer sunce lupa bez hlada cijeli dan. A i onda zapilim na dvije kante, razlicite spuzve, razlicite krpe (hebi ga, gledanje detailing videa...)...

U klasicne automatske ne idem, bio 2 puta sa prethodnim autima i vidile se crtice. A sogor ima crnog BMW-a kojeg je cesto prao u automatskim, pa kada zasja sunce auto izgleda kao da je pran spuzvom za sudje.

Samousluzne su mi OK kada auto nije pretjerano prljav, recimo nakon dobrog rucnog pranja se moze sa samousluznom dugo odrzavati cistim osim ako neki vrag ne padne i full ga zaprlja. Mazdu koja je crvena metalik moze jako dobro oprati, Astra bijela vulgaris puno slabije, valjda s metalika bolje klizne prljavstina nego sa obicne boje.

Klasicna rucno tu blizu mene kada god dodjem red do prekosutra, pa mi se vise i ne pokusava.

Zato mi se ova beskontaktna automatska na videu (ima ih hrpa na YT) ucinila kao dobro rijesenje, ali eto izgleda nema tog kod nas.
Staro 02.04.2025., 20:08   #79353
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Niste vas dvojica nista shvatili sto sam htio reci...

Ako je glavna cesta (ona s pravom prolaska) prazna, i ostajemo samo na sivom i zuto/zelenom autu... Onda jednostavno ne postoji sansa da ce doci do sudara ako sivi uleti u krizanje i skrene lijevo (nije duzan zaustaviti se), u istom trenutku ovaj zuti/zeleni ce stajati na STOP znaku, vidjet budalu, zakljucit - a sta se ja tu imam gurat i pricekat ce dok ovaj proleti... Dakle, ne postoji uopce mogucnost sudara... Primjena aksioma #1 - ostani ziv kako znas i umijes i aksioma #2 - pokusaj ne ozlijedit drugog sudionica u prometu, osim ako se ne kosi sa #1...

Kuzim ja da ti gledas to sa pravne strane, no vozaci su ljudska bica i kad si 2 metra pod zemljom, malo ti znace pravila... Dakle, gledaj psihologiju vozaca i situaciju...

Ako su pak obojica primorana stati, onda se moze promatrati kao da imas dva znaka STOP, po jedan sa svake strane, a onda se zna kako se postupa dalje...

Postoji i treca opcija, a to je da obojica postuju aksiom #1, tako da ce obojica stati... I onda opet primjenjujemo ovo drugo, 'staticno' rjesenje...

No kad već imamo takve interesantne rasprave, kako bi se ponijeli u ovoj situaciji (pravilo desne strane):

Staro 02.04.2025., 20:32   #79354
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova

No kad već imamo takve interesantne rasprave, kako bi se ponijeli u ovoj situaciji (pravilo desne strane):

Jednostavno da ne može bit jednostavnije
Ljubičasti prvi, jer zadržava smjer kretanja naspram zelenog koji skreće ulijevo i ide drugi jer nema nikog s njemu desne strane, pa tek kao treći ide plavi auto, koji ima zelenog s desne strane, ali mora čekat da zeleni propusti ljubičastog zbog pravila lijevog skretanja.

Živim na + raskrižju bez ijednog znaka ili ikakvog oblika signalizacije, i otkad znam za sebe ovdje se nitko nije sudario. Većinom se poštuju pravila, a domaći kad vide 'nedomaće' rege staju kad vide da ovaj drugi ide i ne staje
Staro 02.04.2025., 20:40   #79355
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
Na samousluznoj tu kod mene (rucna, nije automatska) pise da se to sredstvo za pretpranje ne smije koristiti na autima koji nisu metalik
Onak, zar fakat?

Ja sam ga koristio x puta na bijelom vulgaris autu (nisam bas citao sta pise na uputama praone) i nikakvih problema, pa me fest zacudilo od kuda to da se ne koristi na ne-metalik bojama.
A onak lijepo pomogne kod pranja, bude puno bolje nego kada direkt navalis sa samponom bez predpranja.

Doma mi tlaka sam prat jer dok izvucem miniwash, sredstva, slauf to traje, a i dvoriste mi gleda na zapadnu stranu, pa mogu prati samo kasno popodne-predvece jer sunce lupa bez hlada cijeli dan. A i onda zapilim na dvije kante, razlicite spuzve, razlicite krpe (hebi ga, gledanje detailing videa...)...

U klasicne automatske ne idem, bio 2 puta sa prethodnim autima i vidile se crtice. A sogor ima crnog BMW-a kojeg je cesto prao u automatskim, pa kada zasja sunce auto izgleda kao da je pran spuzvom za sudje.

Samousluzne su mi OK kada auto nije pretjerano prljav, recimo nakon dobrog rucnog pranja se moze sa samousluznom dugo odrzavati cistim osim ako neki vrag ne padne i full ga zaprlja. Mazdu koja je crvena metalik moze jako dobro oprati, Astra bijela vulgaris puno slabije, valjda s metalika bolje klizne prljavstina nego sa obicne boje.

Klasicna rucno tu blizu mene kada god dodjem red do prekosutra, pa mi se vise i ne pokusava.

Zato mi se ova beskontaktna automatska na videu (ima ih hrpa na YT) ucinila kao dobro rijesenje, ali eto izgleda nema tog kod nas.

Ummm, iskreno to nisam vidio no vjerojatno misle na stare single stage boje. Dakle kad nemaš lak, e one su dosta osjetljivena kemiju. A ovisi i o tome koliko je razrijeđen koncentrat.
Mada vidio puno puta kako i lak sjebe kemija ako se zapeče na njemu. Jedan crni A3 je dobio leopard uzorak. U pravilu te teške kemije nikad ne špicat na vruć lim.

Vezano za bezkontaktno pranje, to je ista stvar ko da ga na samoposluzi samo miniwashem pereš. Nećeš skinut masne naslage sa laka nego samo grubu prljavštinu. Zato na samoposlugama imaš četku.

Citiraj:

Ima fora situacija objašnjenih baš vezano za pravilo desne strane
https://postanivozac.com/blog/pravilo-desne-strane

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2025., 21:01   #79356
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Stigla mi nova igračkica za E39.

20250402-181019

Nabavio I-Bus da vidim kak funkcionira i kaj se sve da složit.
U pravilu me zanimalo radi li recimo comfort blink opcija koju po defaultu niti jedan E39 LCM ne podržava. Pa onda welcome lights i tak neke pizdarijice.

Ovak na brzinu u par minuta što sam ga složio stvar šjlaka.

20250402-195204 20250402-195352 20250402-195456

20250402-195936 20250402-195944

Sad se treba poigrat opcijama i vidit kaj se sve nudi.
Ima stvarno gomilu opcija i imam se čime par dana zajebavat

https://wiki.ibus-app.de/index.php?t..._Applikationen

https://wiki.ibus-app.de/index.php?t...l_Konfigurator

btw, ovo s welcome i follow me home svjetlima je default, trebam nać opcije za namjestit kaj se pali

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 02.04.2025., 22:06   #79357
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nepotreban light show i trošenje žarulja, još samo fali žrtveni zvučnik ispod auta sa zvukom repetiranja i pucnja shotgun - a
Interesantniji detalj, čita ti temp. "vode" ali ne temp. ulja
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2025., 22:21   #79358
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nepotreban light show i trošenje žarulja, još samo fali žrtveni zvučnik ispod auta sa zvukom repetiranja i pucnja shotgun - a
Interesantniji detalj, čita ti temp. "vode" ali ne temp. ulja
Napisao sam da je ono default postavka za demo. Jasno da cu to zgasit tj ostavit mozda samo pozicije da rade.

Za temperaturu ulja, ne cita jer koliko mi je poznato tvornicki oil level senzor ne salje te informacije tj nije spajan na LCM pa ga ovo ne vidi. Zato imaju u ponudi svoju verziju senzora.

https://shop.ibus-app.de/en/i-bus-ap...-sensor-tested

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 02.04.2025., 22:33   #79359
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
OK
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 10:34   #79360
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...zin_ostalo_d_0

Ako ga prodaju za tih 3 milje, 900 hiljada ide u proracun same opcine, fino, bome fino, bit ce novih sadrzaja, hehe.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 11:32   #79361
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ček malo, radi jednog jedinog prekršaja su uzeli auto?
Ne piše da je lik recidivist tj. poznat po tome od prije.
Staro 03.04.2025., 11:38   #79362
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
koliko znam oni su krajem 2023 donili one drakonske kazne za ljude koji voze ko manijaci.

Da to bar naprave u Zagrebu, opet bi grad bio prohodan, možda bi mi i ženu u zatvor stavili da se malo odmorim
Staro 03.04.2025., 11:50   #79363
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa koliko bi po tebi trebali cekati? Da napravi takvih 10-15 prekrsaja, ili da nekog pokosi usput ako ga zanese? Onak, vozis se po gradu di je 50 ogranicenje, 120 znaci vise od duplo....

@Ivo
Hahaha, dobra.
Da, 2023 su prvo donijeli te kazne, ali ako se ne varam u tom zakonu je aute oduzimao sud. A napocetku 2024 su donijeli novi zakon po kojem ti auto zapljeni policija na licu mjesta, bez suda...:lol2
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 12:13   #79364
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:

idu u smjeru kazaljke na satu, s obzirom na pravilo desne strane i nitko nema znaka.. zeleni prvi ide.. to što se pravilo desne strane ne zna i koristim pravilo ostani živ tamo, je drugi par rukava

ovom što je napisao da ljubičasti ide prvi jer zadržava smjer kretanja, nek izreže vozačku
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 12:16   #79365
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Jopis je u pravu, ovo je T raskrižje i zbog toga zadržavanje smjera kretanja ima prednost.
Tako da si je možeš SAM SEBI REZAT
Staro 03.04.2025., 12:20   #79366
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

jesi li siguran? kakve veze ima pravac zadržavanja kad svi osim zelenog imaju auto s desne strane?????????

i sebi izreži vozaćku

zadržava smjer ali propušta vozilo u T raskižju? kako to kako to, masoni ili pravilo desne strane?
Staro 03.04.2025., 12:25   #79367
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
idu u smjeru kazaljke na satu, s obzirom na pravilo desne strane i nitko nema znaka.. zeleni prvi ide.. to što se pravilo desne strane ne zna i koristim pravilo ostani živ tamo, je drugi par rukava

ovom što je napisao da ljubičasti ide prvi jer zadržava smjer kretanja, nek izreže vozačku
Citiraj:
Pravilo lijevog skretanja govori kako su na cesti iste važnosti vozila koja skreću u lijevo dužna propustiti vozila iz suprotnog smjera koja zadržavaju smjer kretanja (voze ravno) ili skreću u svoju*desnu*stranu.
Tak da, slobodno ju reži...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 12:31   #79368
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

zanemaruje se pravilo desne strane kad su tri vozila u T raskrižju ovisno gdje tko skreće? ok za znati
znači onaj manje ljubičasti na slici koji ima jednog lijevo, jednog desno, propušta obojicu ispred sebe i ide zadnji

nisam znao da obojica smiju ući u raskrižje kad obojica imaju auto na desnoj strani, i ljubičasti ionaj manje ljubičasti pa ne znam kome zeleni oduzima pravo skretanjem u lijevo?
Staro 03.04.2025., 12:51   #79369
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:

Jep , i neka su . Podržavam, i volio bih kad bi isto uveli kod nas. Mislim da bi ceste bile sigurnije.

Više o tome :
https://www.adac.de/news/haertere-strafen-oesterreich/

Citiraj:
Verlust des Autos bei mehr als 80 km/h zu schnell
Bei einer Geschwindigkeitsüberschreitung von mehr als 80 km/h innerorts und 90 km/h außerorts kann das Auto beschlagnahmt und auch versteigert werden. Hat der Fahrer oder die Fahrerin eine einschlägige Vorstrafe, beispielsweise durch die Teilnahme an illegalen Autorennen, sind Beschlagnahmung und Enteignung schon bei einer Überschreitung von mehr als 60 km/h innerorts und 70 km/h außerorts möglich.

Iliti HR:

Gubitak automobila pri prebrzoj vožnji većoj od 80 km/h Ako se ograničenje brzine prekorači za više od 80 km/h u urbanim područjima i 90 km/h izvan urbanih područja, automobil se može zaplijeniti i prodati na dražbi. Ako vozač ima odgovarajući kazneni dosje, primjerice zbog sudjelovanja u ilegalnim automobilskim utrkama, oduzimanje i izvlaštenje mogući su čak i ako je brzina prekoračena za više od 60 km/h u urbanim sredinama i 70 km/h izvan urbanih sredina.
Staro 03.04.2025., 12:52   #79370
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Netko će morati ponavljati gradivo
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2657942.aspx
Staro 03.04.2025., 12:52   #79371
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Aha, sve se bojim kako će on polagati...
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 12:55   #79372
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
zanemaruje se pravilo desne strane kad su tri vozila u T raskrižju ovisno gdje tko skreće? ok za znati
znači onaj manje ljubičasti na slici koji ima jednog lijevo, jednog desno, propušta obojicu ispred sebe i ide zadnji

nisam znao da obojica smiju ući u raskrižje kad obojica imaju auto na desnoj strani, i ljubičasti ionaj manje ljubičasti pa ne znam kome zeleni oduzima pravo skretanjem u lijevo?
Zeleni oduzima ljubičastom pravo pošto su na cesti iste važnosti.
Mislim ono, tricky je situacija i da se raspravljat o tom.
Da nema zelenog, ide plavi pa ljubičasti.
Da nema ljubičastog, ide zeleni pa plavi.
Istina, negira se pravilo desne strane, no s druge strane i pravilo lijevog skretanja ima svoju snagu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 12:58   #79373
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

mislim da je tu caka u tome što ljubičasti ide pravac a plavi skreće lijevo, što znači da mu ljubičasti oduzima prednost a ne smije.. da ljubičasti skreće desno i ne smeta plavom onda u redu, zeleni skreće lijevo i ide pravilo lijevog skretanja..

svi ćemo si izrezat vozačku
Staro 03.04.2025., 13:19   #79374
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja stvarno ne znam zašto se vi time zamarate. Kakve prednosti, kakvi bakrači... Rješenje vrlo jednostavno - gas do daske
Staro 03.04.2025., 13:45   #79375
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:

jesi li siguran? kakve veze ima pravac zadržavanja kad svi osim zelenog imaju auto s desne strane?????????

i sebi izreži vozaćku

zadržava smjer ali propušta vozilo u T raskižju? kako to kako to, masoni ili pravilo desne strane?
Čekaj, čekaj, jesi li ti to zaista C/P sliku sa stranice, a nisi pročita tekst?

Evo ti pa čitaj
Citiraj:
U “T” raskrižju, osim pravila desne strane, prednost prolaska uređena je i pravilom koje govori da prednost prolaska na cesti iste važnosti ima ono vozilo koje zadržava smjer kretanja ili skreće u svoju desnu stranu.

Tada, vozilo koje skreće u lijevo mora propustiti vozilo koje zadržava smjer kretanja ili skreće u svoju desnu stranu.
Staro 03.04.2025., 13:58   #79376
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Čekaj, čekaj, jesi li ti to zaista C/P sliku sa stranice, a nisi pročita tekst?

Evo ti pa čitaj

nisam taj dio jer mi je taj dio skroz logičan i nije u upotrebi u onoj slici gore.. možeš li mi molim te reći na kojem autu bi ti upotrijebio pravilo lijevog skretanja?

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Tak da, slobodno ju reži...

prije X godina bolje da si kupio onu Alfu Giuliu koju si imao na piku nego ovog bijelog jednoličnog BMWa, Alfa bi te dosad izvela na pravi put

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ja stvarno ne znam zašto se vi time zamarate. Kakve prednosti, kakvi bakrači... Rješenje vrlo jednostavno - gas do daske
zanimljivije je ovo nego standardno o 0.9tce motorima kad skoro nitko ne vozi ništa zanimljivo

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 03.04.2025. u 14:06.
Staro 03.04.2025., 13:59   #79377
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Bit je da ljudi nemaju pojma o vožnji a kamoli pravilima, tako da jedino pravilo je da pratiš što drugi rade, jer nekad već i predviđaš poteze drugih, dal će negdje stati ili ne.

A mislim da bi se i za iste slučajeve našle različite sudske prakse/presude/tumačenja.
Staro 03.04.2025., 14:05   #79378
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Baš tak, čak i ak sam znaš savršeno pravila kaj ti to znači ak ostali ne znaju. Gledaš, pratiš, propustiš ili te propuste. Deset sekundi duže i idemo dalje.
Ja prvi ne znam pravila, polagao prije 30 godina, em se to izmijenilo em sam naštrebao samo da prođem test i zaboravio.
Znam kaj je trokut, stop i crveno. I to je nešto uz gledanje ispred sebe a ne u mobitel.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 14:10   #79379
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Bit je da ljudi nemaju pojma o vožnji a kamoli pravilima, tako da jedino pravilo je da pratiš što drugi rade...
Apropo ovoga navedenog, evo jedna simpaticna anegdota. Radovi na cesti (malo lose oznaceni, ali ajde), semafor i vozi se jednom trakom naizmjenicno. Ja sam negdje valjda peti u koloni iza kombija ili kamiona pa ne vidim nista ispred. Pali se zeleno i krecemo...

Prvi lik u koloni je prosao semafor i iz nekog razloga se ubacio izmedju siroko postavljenih cunjeva u traku u kojoj su radovi. Valjda presiroko postavljeni cunjevi i nepostojanje radnika na cesti zbunilo lika koja je traka vozna... Ali najgore od svega svi mi za njim u krivu traku, pa i ja... Tek negdje daleko iza mene se naslo par njih koji su ostali u pravoj traci, a svi mi smo se za 50ak m kroz cunjeve vracali u pravu traku kad smo vidjeli prve znakove radova.

Ako pratite promet ispred sebe, budite barem sigurni da ne pratite muhe bez glave
Staro 03.04.2025., 14:20   #79380
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Eto sažeo si sve u jednu rečenicu-ne vjeruj nikome u prometu ccc...

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na