|
![]() |
#7021 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Prvi put sam uzeo samo mali komadić za probu od ovog: https://www.ebay.co.uk/itm/225982139...mis&media=COPY Drugi put sam uzeo najveći komad u ponudi i taj je došao zapečaćen u kartonskoj kutiji s Honeywell naljepnicom. Uzmi od sellera s najvišom ocjenom i najduljim stažem. Amazon isto ima u ponudi. Čitao sam o fejkovima i navodno su performansama toliko blizu da je i detaljnim testiranjem teško naći razliku. Pretpostavljam da je ovaj gore s linka fejk jer je bio dosta strukturno čvršći od drugog. Ovaj sam bez problema stavio na heatsink, dok je iz drugog paketa bio dosta mekaniji i pucao čim sam ga malo savinuo. Plus, u specifikacijama kaže zemlja proizvodnje Kina. Honeywell bi trebao biti proizveden u US ako se ne varam. Dva različita laptopa su bila u pitanju ali je temperatura u oba slučaja slično pala
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 25.03.2025. u 10:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7023 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
8th gen se i dobro undervolta prek throttlestopa pa dobiš još manje temperature, bolju bateriju i manju potrošnju
![]() |
#7024 | |
49%winner
|
Citiraj:
S druge strane, Thunderbolt kontroler ima zadnji fw, jedna briga manje! @Ivan, calypso: noted, hvala!
![]() |
![]() |
![]() |
#7025 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Jesi li probao propuhati prašinu? Taj zajednički dual fan zna brže skupiti prašinu. Nije to dva chipset već jedna veća jezgra CPU i mala PCH. Pošto PCH nije po visini jednak CPU i ne moraš ih namazati pastom. @xlr Nije Lenovo ,nego Intel svakom genaracijom blokira undervolt. Kroz update microcode.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7027 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Star je nekih 6mj max, tako da sumnjam da je pasta u banani, a i da se skupilo prašine. Vrištav je od prvog dana. ![]() EDIT: Ne smijem baš ni instalirat štogod na njega. Ugl, ''naviknuo'' sam se ja, samo sam podijelio iskustvo za IMHO ultraskupi laptop. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7029 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Prije koju godinu kad sam prvi put uzeo mob sa usb-c, uzeo sam i dva kabla s tim magnetskim krajevima. Ubrzo nakon toga sam skužio da puni sporije i da se konektor počne grijat, ali to tak da ga ne možeš primit više. Od tada sam prekrižio te konektore jer će se nešto zapaliti.
![]() |
![]() |
#7030 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() Usput, sad sam probao temperaturu ovog sa slike (koristim ga za napajanje T14s AMD gen 1) i hladan je da hladniji nemre biti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7032 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7033 |
Avocado
|
Na taj kabel upravo i mislim, imao je isto tako i LED. Došao je u paketu tada s dva USBC i dva microusb nastavka. USBC su se jako grijali kod brzog punjenja. Prijelazni otpor tih nastavaka je bio u normalnom području (<3 Ohm), tak da je problem bio sigurno s magnetnim glavama.
![]() |
#7035 |
Avocado
|
Nije puno, 35W. Kabel nije bio problem jer je bio originalni s punjačem, direktno je super radilo. Isključivo taj spoj se jako grijao. Dva komada, oba su se isto ponašala, tak da sam to prekrižio za sva vremena ![]()
![]() |
#7036 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@bertone, moze link na taj tvoj adapter. ja sam isto odustao od magnetskih jer su me zezali kontakti al mozda je bio problem jeftilena sa alija... a i koristio sam to AFAIK puno prije neg su poceli ovi jaki/brzi vatever punjaci
![]() |
#7037 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7038 | ||
Premium
|
Citiraj:
Vjerojatno nije svaki adapter jednako kvalitetno napravljen, a tebe su baš pokakala dva loša. Citiraj:
Javi se calypsu (ili se javi on sam kad vidi post), on ih je negdje nabavio, a možda ih ima još jer je uzeo više komada. Sjećam se da kad smo pričali o nabavci tih adaptera, da mu je prva tura koja je došla bila loša ili se nisu mogli puniti laptopi (bili su preslabi) pa je naručio drugi model i ovi su OK. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7039 |
Premium
|
isao vidjet jel mogu UV naprvit jer nisam siguran jesam vec proucaval il ne. uglavnom po ovome mogu zaboravit. imam na x280 bios N20ET65W (1.50) iz 06/05/2023. kolko vidim downgrade je skoro pa nemoguc a neznam dal bi isao rizikirat zaista iako ovo zvuci toliko primamljivo: "Since the CPU produces less heat and has lower power consumption, the battery life estimates jumped by 1~2h extra" steta
![]() |
#7041 |
49%winner
|
To je taj info, da. Dok sam guglao o x280 sam naletio na dosta slicnih rasprava o nemogucnosti UV-a. Tocnije, BIOS se do jedne verzije i moze downgradeati, ali za UV podrsku treba ici jos malo dalje i to iz nekog razloga vise ne ide. Usput probao dal mi lap cucla bateriju u hibernaciji - zasad ne cucla nista. U standbyju izgubi par posto u toku dana, ali ne koristim bas standby pa mi nije zanimljiv. Citao sam ovdje svakakve price o drainu dok lap spava pa me to kopkalo.
![]() |
![]() |
#7042 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7043 |
Premium
|
moj vuce u stand-by-u nenormalno. nije mi se jednom desilo da ga nadem ugasenog, ako navecer ne dignem bat do nekog levela. uglavnom koma. hibernaciju ne mogu koristit iz nekih specificnih razloga u koje sad nemoram ulazit. u svakom slucaju ja sam odusevljen s tim lapom sa svim osim bat i standby. to mi je koma. i moram vec jednom promjenit pastu jer moguce da mi se zato jako grije pod load-om. ja ga koristim kao main pc otkad ga imam (ekran ugasen, tast ugasen, wifi/bt ugaseni). glavnu masinu palim samo za gejming i kodiranje videa. osjetim to sve i na HEP racunu ![]()
![]() |
#7044 |
49%winner
|
Promjenio sam mu pastu neki dan, stara je bila skorena. Nisam primjetio neke pomake, ali i pasta je neka bzvz MX-4. Onaj PTM sam narucio na random sa ebaya pa cemo vidjeti. Plan je repasteati sve sto imam s tim PTM-om i cao kakao.
![]() |
![]() |
#7045 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Lenovo ThinkPad kutak
Citiraj:
![]() Sranja i mušica s njima je bilo na izvoz a nemaju ni jednako kvalitetne tipkovnice i ekrane (potpuno isti P/N laptopa a različiti vendori). Pitali su nas neki iz uprave zašto si mi u ITu ne uzmemo karbončeke? Rekoh: “samo si vi to imajte tamo” ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7046 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Obozavam T14s (oba). Za razliku od njih Elitebook 840 je vec iso na zamjenu RAM-a i napajanja (6 mjeseci star). Tipkovnica na HP-u je jako dobra - dok ne probas onu na Thinkpadu. Lenovo tu posao odraduje kak spada i dalje. Kuciste je robusno na sva 3. Ono sto je lose na T14s su zvucnici kojih bolje da i nema i na jednom se vent vec sad cuje (lager). Cekam da firma rashodi stare T540 pa si ga privat zapljenim ![]() ![]() ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#7047 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: bertone. 28.03.2025. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7048 |
Premium
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#7049 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#7050 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|