|
![]() |
#4531 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ako ti ne treba prenosivost, u merkuryu ima za 99€ uljni kompresor... tih nije, ali ako imaš neki prostor gdje ga možeš gurnut i zaboravit pa provuć dugačko kompresorsko crijevo od njega do mjesta gdje radiš riješi se taj problem. Kod mene je u garaži oko godinu dana korišten svaki vikend za ispuhivanje oko auta kederi, interijer i slično i posluži za pumpanje guma, sakriven u kanalu zatvorenom, izvukao kompresorsko crijevo 5m... ima regulator tlaka što je zgodno za ispuhivanje osjetljivijih stvari za dodatke kupuješ po brzoj spojnici što ti treba, no npr. ako te uhvati potreba za pneumatskim alatima onda ovaj neće biti neka sreća jer nema dovoljno protoka za išta ozbiljnije, ali to je druga tema
![]() |
#4532 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vidio ovaj bezljni, regulacija jacine ispuha u 3 koraka, treba li mi vise od ovoga za moje potrebe? Nevezano sto je prijenosan, nije mi presudno, nego njegove specse . max 8 bara,1100w, komplet prikljucaka,malo bucniji ali ni to nije presudno. Samo da je ima dovoljno snage za ciscenje, i obrnuto,da minimalna snaga od 4bara nije prejaka za to sto treba. Nemam ideju o jacinama jer sam dosad imao nesto staro i bezveze. https://www.pevex.hr/bezuljni-kompre...of-set-mobilni Zadnje izmijenjeno od: spawn. 24.03.2025. u 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ja imam powerworks, tj greenworks puhač i leđnu bateriju. E to je super, ali je samo baterija 10kila. 72V napon, iako se deklarira na 82V. (20s5p konfiguracija, znači 100 baterija je unutra) Dobra stvar je da su počeli stavljati 21700 baterije, one imaju osim većeg kapaciteta i veću snagu pražnjenja. (netko je spomenuo lidl i da su oni krenuli s time u svoje veće baterije). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4534 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je li netko koristio Scheppach alate? Vidim da su jako slični Parkside-u, ali baterije si bez adaptera. Razmišljam o aku kosilici, djeluje mi isto kao Parkside zelena, samo bih volio odmah moći i baterije koristiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4535 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Da, dosta alata imaju identičnih. Ali zašto ne direkt odmah kupit Parkside? Ja imam 40V kosilicu od prošlog ljeta, dobra je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | |
Premium
|
Citiraj:
da sam sebe quotam,pogledao malo recenzije, vise manje su lose za sve ove slabe kompr5sore,cak i za ciscenje racunala. Pa da pitam, da li bi ovaj odrađivao posao? Za taj novac mi izgleda najbolji, 50L ,1500w, set alata ,jedini minus je buka ali nema bas puno tihih i jakih : https://www.bauhaus.hr/zracni-kompre...51v/p/31925927 Ili moze i ovaj 24l,8bar: https://www.bauhaus.hr/zracni-kompre...30o/p/30527384 Jbt,teško je biti pametan ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 24.03.2025. u 14:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4539 |
Premium
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Ne samo za to. Mogu iskoristiti i za ostale stvari kad vec kupujem. A imam malo veci broj racunala za ciscenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Scheppach imam par sitnica, sve uredno bez greške radi cca 3 godine već, uglavnom alat na struju poput stolarske kombinirke i sl. Više me zanima kakve su PRAKTIK kosilice i sl. Gledam ovu, https://www.ekupi.hr/hr/Alati-i-stro.../p/EK000250171, ali mi motor djeluje preslabo za kosilicu s košarom. Kupujem da IMA košaru, ali NEMA pogon, obična na guranje mora biti. More i neka preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4542 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Na ovoj zadnjoj Parkside akciji u Kauflanda sam uzeo crni 4v laser. 50 vs 25 € ali u usporedbi sa njim zeleni sa crvenom zrakom je igračka, iznenadilo me koliko bolje se vidi zelena zraka. Malu zelenu 20v udarnu bušilicu koja je bila doa sam reklamirao preko online formulara i dobio poštom novu. Staru sam rastavio i to iznutra je komićno konstruirano, pitam se kako nekima potraje godinama ... Motor i prijenos se oslanjaju na plastiku vanjskog kućišta i u udarnom modu rada malo fali da ne poispdaju vide koje drže kućište u komadu ![]() Ali za 35€ sa uključenim priborom nisam ni očekivao čuda, sad imam jednu za rezervne dijelove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4543 |
EMP moderator
|
Crvena zraka koju baca zeleni Parkside laser se ne vidi na cigli čim je malo jače svjetlo pa sam iz istog razloga kupio i crni Parkside sa zelenom zrakom. Imam njihov motorni trimmer, tihi kompresor od 20 litara, 230 V puhač/usisavač lišća i možda još nešto, sve radi bez greške, aku alata nemam.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.03.2025. u 15:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4544 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jel netko te Parkside crne lasere usporedio s nekim brendom ili bar sa pouzdanom libelom? Jer đabe laser ako baca ukoso ![]() Previše je tu fušeraja kod uređaja koji nemaju smisla ako nisu "savršeno" točni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4546 | |
Ili jesi ili nisi
|
Citiraj:
Bosch i DeWalt su bili posuđeni, Parkside moj. Meni je trebao kod montiranja hale od 200m2, visoke 7.5m. Tu doduše nije bitan koji milimetar ali ja razliku između mjerenja uređaja i vaser vage nisam mogao primjetiti. S druge strane, netko je na fhr-u imao kritike na točnost što bi meni reklo da tu više ovisi na kakav se uređaj namjeriš. No tu onda dobro dođe lidlova politika servisa, zamjene ili povrata kupljenih uređaja. Naravno, tko ima vremena i živaca za to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#4549 |
Ili jesi ili nisi
|
U nas u trgovini je bio 100€, u Njemačkoj 80€ kad nije na akciji, 60 kad je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4550 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Uzeo sam taj parkside performance laser isključivo zbog tog stativa, taj komplet košta malo više nego sam stativ. Od prije imam križni huepar i već neko vrijeme sam htio kupiti stativ, ovo mi je super došlo. Danas sam nakratko usporedio oba i huepar ima deblju liniju i samim tim se bolje vidi vani. Za nekoga tko ponekad koristi laser mislim da je taj parkside po toj cijeni odlična kupnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4551 |
Ili jesi ili nisi
|
Ja sam pisao cijene za 3x 360° laser, onaj sa stativom je jeftiniji. I on je samo 1x 360° tako da se s njime ne može na podu odrediti pravi kut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4552 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4553 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Kod mene je pokućna upotreba, ne treba mi ni neka velika preciznost. Zeleni ima jako slabu vertikalnu zraku i kad mi je zatrebao pri montaži nadgradnog led panela jedva se vidila preko plafona dok je zraka od crnog dobro vidljiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4554 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Jel postoji udarni odvijač koji ima podesiv moment zatezanja ? Znači za zamjenu guma na autu mi treba. Npr. namjestim na 120Nm i to je to. I mora biti na struju, kabel; ne baterija. Naravno da ću provjeriti sa moment ključem dodatno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Baš da ima skalu za podešavanje, mislim da to ne postoji. Al Makite i Dewalt impact driveri u mojoj radioni imaju podešavanje u 4 razine snage, i po knjižici bi se moglo nać na kojoj razini je najbliža vrijednost, a ostatak dotegneš moment ključem.
![]() |
#4556 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Već sam bio pisao, pa ću opet, parkside performance laser je, meni osobno, najbolji parkside alat. Platio 100 eura, 2ah bateriju nisam gasio cijeli dan, dok na skupljim laserima moraš jebavat aa baterije... Znači jedan bosch i slični koji koštaju 400eura naviše se mogu sakrit kraj ovog parksidea koji košta nekoliko puta manje. Koristim ga zadnjih 2 tjedna skoro svaki dan za montažu lampi u nizu. Jednostavno nema mi boljeg lasera za te novce. Crta se vidi na 15ak metara, dulje od toga nisam koristio, ali ako ga staviš na sredinu prostoije, znači 15m na svaku stranu baca. I tih 15m se vidi u jako osvjetljenoj prostoriji. Budem ga još isprobao u narednih 2mj, pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4557 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Jel možeš napisati o kojemu se modelu radi; pa da malo progooglam ? Hvala ti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4558 |
EMP moderator
|
Parkside crni od 1/4" ili 1/2" isto ima podešavanje u 4 razine, ali potonji je za auto overkill, ima gro snage i za zapečene vijke na traktoru, a za autovijke je više nego dovoljna prva razina. Bilo ih u Lidlu u par navrata.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
EMP moderator
|
Da, ne znam zašto si protiv aku, prekroji si ga na žicu. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|