|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Powercom UPS
Eto kupio Powercomov UPS 600AP.. po visestrukoj preporuci Black Dragona (a i postova drugih clanova putem SEARCH opcije :clap: ) koji je jako jako nahvalio ovaj proizvod... pa sad imam par pitanjca jer je njihov manual napisan katastrofalno... kao prvo koji su modovi rada? znam da ima BACKUP.. za sve druge izraze na koje sam naisao u manualu nisam siguran. a sad kad znamo modove, nebi bilo lose da netko kaze nesto detaljnije o njima ![]() naravno opis zvukova i funkcije LEDice su takoder dobrodosli.. ![]() samo mi dajte neke osnovne informacije ostalo cu sam zakljucit iz "manuala" ... danas cu ubost 9pinski kabel (jel moze nullmodem ž/ž??) pa da vidimo kak RS-232 funkcionira.. e da, na official stranici gdje se skida FREE SOFTWARE DOWNLOAD INCLUDED (ha ha koja provala... to naime pise na kutiji)... uglavnom, tamo ima jedno 5 verzija software za skinut i onda jos jedna verzija di pise USB WINDOWS.. pa mi nije jasno sta bi to trebalo biti?? sta postoji neka serija za USB prikljuckom a ne COM? nisam nasao takve modele na njihovoj stranici pa mi nije jasno... jedino ak se njihov 9pinski konektor moze spojiti na USB:confused: .. kaj takav kabel opce postoji??... ha ha, sad sam pogledo, i u HGSpotu ima jedan USB-Serial kabel i traze 200kn za njega :clap: .. mos fakin mislit ![]() nis, hvala unaprijed svima na trudu.. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
jel to ono Black Knight napajanje (mislim UPS)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Imam Powercom Black Knight Pro 800VA . Kabel sam koristio neko vrijeme, ali trenutno nije ukopčan jer sam deinstalirao softver. Meni se čuje sporo bipanje kad nestane struje. Ako padne napon onda se čuje samo kratki bip. Ako ti se stalno čuje beep znači da je preopterećeno, a ako se čuje ubrzano onda je vjerojatno baterija pri kraju. Kod paljenja ako držiš POWER malo duže dok se ne čuje dvostruki bip onda se isključuje funkcija NO LOAD SHUTDOWN. Ako držiš dok bipanje ne prestane onda se pali normalno. Alarm se može isključit pritiskom na tipku POWER.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
To je da se ugasi kad zakaže dovod elekt. energije ako nema spojenih potrošača. Tako se produžuje životni vijek baterije. Međutim može se dogoditi da imaš ukopčane preslabe potrošače i UPS ih ne skuži pa se ugasi kad recimo nestane struje. U tom slučaju bolje je isključiti ovu funkciju.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
daj mi link od tog free soft-a... za šta sluzi tak kabel? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Najcesce software sluzi za pracenje errora i automatizirane procedure. Kod mene u slucaju da je error o power down -u duzi od 8 min zapocinje shutdown. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() software skines sa sluzbenog Powercom sitea...nades ga prek googlea.. a sve to sluzi da bi imao "detaljniji uvid u stanje UPSa", da bi mogo specificirat kako se on ponasa kod nestaka struje, da bi mogao imati scheduled shutdown i reboot, event log i slicne stvari... puno sitnica koje puno mogu pomoci.. mislim-probaj! kabel je 30ak kuna, software je INCLUDED ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Secret Undercover Agent
|
Imam jos jedno pitanje/problem... upravo su s epoceli cuti neki klikovi iz UPSa (dakle relej radi svoj poso) i pogledam malo "statistike mreze" a kad tamo moj UPS trenutno u BOOST stanju (to pise pod AVR Mode) ...tocnije, input napon 214V a output 245!!! ZASTO?!? i tak je bilo 5min, pa 5min OK, i sad je opet u Boost modu rada.. nije mi jasno.. i nije li 245 puno?!?!? e da, struje nije nestajalo uopce.. a i premanjegovim podacima napon mreze nije niti varirao a jos manje pao za 10%..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
meni stalno škljoca. kad imam stalno neke padove napona na mreži. tak su mi dva prijašnja kompa "otišli". dio po dio. tek sam nedavno skuzio da imam taj problem na strujnoj mrezi. pa sam samo zbog toga kupio UPS |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Secret Undercover Agent
|
da to je OK, al meni sada nije bilo pada napona na mrezi... kao sto rekoh, napon mreze je cijelo vrijeme bio oko 215V.. dakle ovaj je samo doso i prebacio na 245V bez razloga (barem meni ocitog razloga).. ne znam dal si shvatio, al moj UPS ima prateci software koji ima graficki prikaz svih "statistika" moje mreze (Input i output frekvencije, napona i slicno) i tu se lijepo vidi da napon mreze nije ni mrdnuo.
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
Evo i slika kako to izgleda da bi bilo jasnije... ![]() Ignoriraj vrijednosti napona koje pisu desno, to je za trenutno stanje..tj. onaj trenutak na kojem je isprekidana okomita linija na grafu. Dakle, kao sto se vidi, crvena crta je napon mreze a ova plavkasto-zelena je napon na izlazu UPSa.. ili input i output ![]() pa mislim da je ocito da je napon mreze bio dobar no ovaj je svejedno digo to na 245V.. ZASTO???
![]() |
#14 |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secret Undercover Agent
|
kaj bries? pa slika je jako vidljiva ![]() probaj stisnuti ovo: http://img129.imageshack.us/my.php?image=napon9sd.jpg cisti link bez ikakvog vB Codea...
![]() |
#16 |
Premium
|
moze link od soft-a za taj Powercom BlackKnight 600VA UPS? nisam siguran kojeg da skinem...pa ak je netko skinuo i zadovoljan je snjim nek mi da link...pliz e da, ima kabel serijski (znaci s obje je strane ser. konektor, a ne ser+USB)...ak to ima kakve veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Mali OT: koji bi UPS preporucili za moju konfu u sigu? imam chiftec 420W napajanje, a sada iskoristavam po izracunu oko 328W. Thnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|