Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.03.2025., 18:08   #2191
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kupnja bijele tehnike

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nikakvih problema dosad s tehničke strane.
Performanse - perilica forsira svakih x pranja neki program za samočišćenje i ženica se žali da neke programe uvijek skraćuje, npr. bijeli dugački sa svim mogućim dodacima trebao bi vrtiti 3-4h, a perilica zaključi nakon 1.5h da je gotova. To su te ekološke zafrkancije danas
Ovo radi i moj Candy jeftilen. Pamuk pere u full malo vode i važe veš na početku pranja pa prilagodi program. Ali bar jako dobro opere to bijelo.

Ja sam na teži način naučio da trebam aktivirati samočišćenje ybga kad je sve plastika unutra i štedi vodu kao da smo usred Sahare pa se sve usmrdi jer ona ne forsira. Staru Bosch iz 1992. nije nikada trebalo samočistiti.

Starci imaju novu Gorenje vešmašinu. Ako joj kažeš da NE centrifugira ona neće centrifugirati na kraju programa ali za vrijeme pranja i dalje centrifurira
Staro 17.03.2025., 18:14   #2192
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
My 2 cents: ništa ime, samo garancija.

Bosch perilica robe serija 8 - grijač otišao za godinu dana, kad ga je serviser izvadio, izgledao je kao nov.

Kod suđerice je garancija posebno bitna, jer su grijač,pumpa za cirkulaciju i motor u jednoj jedinici. Nedavno sam mijenjao jednu takvu jedinicu na Beko suđerici, zbog izgorenog grijača od par eura moraš baciti ispravnu pumpu i motor. Srećom ima novih kompletnih jedinica na Ebay-u za 100€ i nije ih preteško zamijeniti, no da serviser radi van garancije, ne bi išlo ispod 300€.

Sljedeća suđerica je najvjerojatnije Miele+ 10g garancije, nadoplata isplati samu sebe na prvom kvaru.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2025., 19:15   #2193
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Ako ti priznaju garanciju
Staro 17.03.2025., 21:09   #2194
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
AEG nekad njemačka firma. srednje klase (kao što je bio i miele i nordmemde, telefunken,grundig i sl) prodan candyu.

electrolux švedski, prodan candyu.

sad svi zajedno prodani kinezu Heieru

toliko o kvaliteti.

na kraju krajeva - kako te zapadne. IME. ne jamči ništa.

Molim fact check za ove informacije. Kafanske price cini mi se.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2025., 21:31   #2195
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
AEG nije prodan candyju, electrolux nije prodan candyju.
Koliko ja vidim, tu je jedino istina da je candy prodan haieru, i to prije 5-6 godina još.
Što se tiče kombo vešmašina/sušilica, baš na savjet iz ovog topica smo uzeli AEG i evo skoro 2g bez problema (kuc kuc), iako zahvaljujući ženi to radi imam osjećaj jedno 6-7 sati dnevno
Kod kombiniranih tih čuda samo treba paziti da se očiste muce nakon sušenja, ostanu unutar gume i po staklu, ako se to ne radi onda kasnije idu žalbe kako vešmašina/sušilica kombo ne valja
P.S. gorenje je žestoko sranje, nažalost smo prije 3-4 godine uzeli gorenje frižider no frost i sad cca svakih mjesec dva moram odleđivati no frost ventilator jer se nakupi frosta pa grebe. Imao i mikrovalnu njihovu, to je brzo završilo u smeću. U svakom slučaju apsolutno izbjegavam ovo novo "gorenje".
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2025., 21:41   #2196
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
AEG je prodan Electroluxu.

Electroluxov vlasnik je Investor AB (78%)
Candy je preuzeo haier

Candy nema veze sa AEG i Electrolux

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2025., 22:10   #2197
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ovo radi i moj Candy jeftilen. Pamuk pere u full malo vode i važe veš na početku pranja pa prilagodi program. Ali bar jako dobro opere to bijelo.

Ja sam na teži način naučio da trebam aktivirati samočišćenje ybga kad je sve plastika unutra i štedi vodu kao da smo usred Sahare pa se sve usmrdi jer ona ne forsira. Staru Bosch iz 1992. nije nikada trebalo samočistiti.

Starci imaju novu Gorenje vešmašinu. Ako joj kažeš da NE centrifugira ona neće centrifugirati na kraju programa ali za vrijeme pranja i dalje centrifurira
U vezi smrada, nikad nam se to nije dogodilo, a eto 5.godina Zamzung vrti i skoro u pravilu preskačemo taj njegov podsjetnik i to čišćenje.

Vrlo je bitno da mašina ne stoji zatvorena, tu će se usmrditi svaka. Barem vrata odškrinuti malo nakon pranja. Može se i ladica ostaviti malo otvorena.
Smrad ovisi jako i o korištenim detergentima i ostaloj kemiji. Tekući detergenti kakvi se danas preferiraju + omekšivač, to sve ostane ljepljivo unutra i napravi se podloga za bakterije i gljive. Omekšivače ne koristimo i pazimo s čim peremo
Stare mašine nisu trebale samočišćenje jer se pralo većinom praškovima + temperature su bile više, 50 za obično, bijelo na 70-90, a to malo bakterija preživi
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2025., 22:23   #2198
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:

ovo radi i whirlpool sa ekranom - centrifuga na 0 ali tokom pranja i dalje centrifugira.
s druge strane isti takav whirlpool sa digitalnim "programatorom" bez ekrana mi to ne radi.

vidjet ću novu, 5. po redu whirlpoolicu u 25 godina, kako se ponaša.

(ps 5. ne zato jer umru nego zato jer nam ih treba toliko). prva je imala oko 17 godina kad smo ju bacili, crkla je pumpica za vodu ali je estetski bila takva da ju je mater odlučila eliminirati. sve do sad su imale isti problem - zarđa poklopac ispod boje i nabubri, i u nekom trenutku pukne boja i dobijem poklopac koji je na pola rđav.

držimo ih uvijek otvorene tako da vlaga ishlapi, niš ne smrdi, i nikad ništa ne stavljamo u njih za čišćenje.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 16:11   #2199
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
U vezi smrada, nikad nam se to nije dogodilo, a eto 5.godina Zamzung vrti i skoro u pravilu preskačemo taj njegov podsjetnik i to čišćenje.

Vrlo je bitno da mašina ne stoji zatvorena, tu će se usmrditi svaka. Barem vrata odškrinuti malo nakon pranja. Može se i ladica ostaviti malo otvorena.
Smrad ovisi jako i o korištenim detergentima i ostaloj kemiji. Tekući detergenti kakvi se danas preferiraju + omekšivač, to sve ostane ljepljivo unutra i napravi se podloga za bakterije i gljive. Omekšivače ne koristimo i pazimo s čim peremo
Stare mašine nisu trebale samočišćenje jer se pralo većinom praškovima + temperature su bile više, 50 za obično, bijelo na 70-90, a to malo bakterija preživi

Mi smo staru Boschicu zamijenili za ovu Candy. Sve radimo jednako: tekući deterdžent bez omekšivača, iste temperature, ista brzina centrifuge. Vrata i ladicu za deterdžent smo držali otvorenima na obje.

Primjetio sam da mi ostane tog ljepljivog od deterdženta na filteru. Na staroj Bosch se to nije događalo a isti deterdžent…
Staro 18.03.2025., 22:23   #2200
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

To ti je onda problem s ispiranjem. Više vode ili veći broj ispiranja i probaj manje detergenta. Efikasnije su novije mašine, ne traže tako puno.
Staro 19.03.2025., 07:13   #2201
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Stavim uvijek na dodatno ispiranje na kraju ciklusa. Ako smanjim deterdžent onda veš smrdi kad ga sušim iako ga odmah izvadim nakon pranja.

Još mi najbolje pere program osjetljivo odnosno jeans jer tu potroši najviše vode.

Ne nogu se oteti dojmu da previše štede vodu na uštrb kvalitete pranja samo da dobiju što veći energetski razred.
Staro 19.03.2025., 07:34   #2202
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Da, upravo tako, šparaju vodu i struju.
Ali svejedno čudno da ostaje ljepljivo na filteru. Probaj drugi detergent. Nisu stalno isti, proizvođači mijenjaju sastav kako bi zadovoljili ekološke norme, naravno na štetu pranja.
Opekli smo se prije nekoliko godina na suđerici i finish tabletama - odjednom ostaje bijeli prah po ladicama i suđu. Frenovi se žale na isto, 3 kućanstva, svi kupili finish tablete na akciji. Na kutiji sitnim slovima na dnu piše LOT number (serija u proizvodnji) i legenda oko prefiksa koji određuje porijeklo. Uspoređujem staru i novu kutiju, identične su, ali stare tablete koje peru dobro su made in DE, a nove PL. Tada smo otpisali finish zauvijek. Nakon koju godinu ponovno vidim u trgovini paletu istih tableta na akciji, proučavam kutiju - nema više te oznake mjesta proizvodnje na dnu
Slična situacija bila s nekim tekućim iz Mullera, njihov brand, izvandredno se dobro pralo suđe s tim. Odjednom nestalo s polica. Nakon cca 2g ponovno se pojavi isti artkl, malo drugačija ambalža, tekućina drugačije boje i ne pere ni blizu kao ona prva
To je onaj "Novo je bolje" sindrom - prozvođači sve moraju zeznuti u novim verzijama
Staro 19.03.2025., 09:06   #2203
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Probaj one ekološke Denk mit tablete iz Muellera u zelenoj kutiji. Nama opere bez bijelih naslaga i ne trebamo stavljati sjajilo za suđe

Drže ih na odjelu zdrave hrane.
Staro 19.03.2025., 09:19   #2204
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

THX, mogu probati nagovoriti suprugu da i to isproba.
90% smo prebacili suđericu na tekuća sredstva.
Bosch serija 6 iz 2014. Radi uredno do sada, nikakvih problema, sol pojačana do max (tvrda voda). Malo se jače čuje odvodna pumpa. Mašina je s plastičnom podnicom za to su svi vrištali kad sam kupio, ali nula problema oko toga. Prošle godine zamijenio brtvu oko vrata, nova košta neku siću s amazona, plus gornji impeler, neke brtve su otišle.
Sve DIY, 15 minuta posla, ne moraš zvati i čekati majstora.
Meni veliki plus kod Boscha - za sve perilice imaju exploded dijagram i popis dijelova na netu, ako nešto i rikne (tipa brtva na vratima kao kod mene), naruči se i popravi bez problema. Online uputa koliko hoćeš...
Ostali proizvođači skrivaju te podatke ko zmija noge.
Kad ova perilica odapne (valjda je nisam zacoprao sada), opet bosch i prst u uho
Staro 19.03.2025., 09:34   #2205
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Imamo novu Beko perilicu veša, ne uzima omekšivač, koji puta uzme, koji puta ne. Žena već 2 dana čita upute, ne vidi gdje bi mogao biti problem.

Jel to faulty aparat?

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 19.03.2025. u 10:06.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 09:43   #2206
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Perilica suđa i omekšivač ??
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 10:06   #2207
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

A kur.... Perilica veša.
Staro 19.03.2025., 10:13   #2208
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Provjeri da li na istom ili na različitim programima se to događa?
Po nekoj logici, ako na nekom programu nikad ne uzme, onda je takav program.
Ako na istom programu malo radi, malo ne, onda zoveš servis
Staro 19.03.2025., 10:16   #2209
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Probali sve programe.

Žena koristi isti program sad zadnjih tjedan dana, jedan dan dođe s posla, ladica s omekšivaćem prazna, jedan dan puna ostane.
Staro 19.03.2025., 10:17   #2210
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Probaj one ekološke Denk mit tablete iz Muellera u zelenoj kutiji. Nama opere bez bijelih naslaga i ne trebamo stavljati sjajilo za suđe

Drže ih na odjelu zdrave hrane.
Mi smo probali svasta od tableta i sjajila, na kraju otisli na najjeftinije moguce (denkmit plave classic) i bez sjajila. Sol na max ako dobro pamtim (isti k od vode kao i kod kolege shadowa). Nemamo prigovora, nista ne ostaje bijelo i najbitnije posudje ne zadrzava onaj masni sloj od sjajila + pjenica kada tocis vodu u casu. To mi je bilo koma, a podesio doziranje na najmanju kolicinu sjajila... Nema pomoci.

Kad peremo nesto bas jako prljavo ubacim jednu ekstra tabletu u korito za pretpranje i bok. Kad perem masinu jednom u tri mjeseca ubacim u nju malo alkoholnog octa, bocicu za samociscenje masine i pola domaceg limuna za miris. Apoteka!
Staro 19.03.2025., 10:22   #2211
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ni ja ne koristim sjajilo, samo Denk Mit tablete i ocat točim za ispiranje, ali ostane hrpa bijelih fleka od kamenca, nekad više, nekad manje. Ti nemaš toga?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 10:27   #2212
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Imamo jako tvrdu vodu, ali nemam fleka (da kucnem u drvo). Masina se sama otvori kada je faza susenja, ako to ima utjecaja.

Jedino gdje nekad vidim neke tocke je iznutra na loncima od celika, ali to su vjerojatno one uobicajene fleke po njima od kuhanja i koristenja. Nije nesto sto se moze obrisati prstom. Malo alkoholnog octa i promuckati i to mu vrati sjaj. Case, tanjuri, sve ostalo je oke.

Imao sam nekih sranja sa flekama i bijelim posudjem dok sam koristio tablete+sjajilo i dok sam naivno ispirao posudje u sudoperu prije masine, misleci da pomazem masini. Onda sam to prestao raditi i odonda sve pet.
Staro 19.03.2025., 10:48   #2213
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ni ja ne koristim sjajilo, samo Denk Mit tablete i ocat točim za ispiranje, ali ostane hrpa bijelih fleka od kamenca, nekad više, nekad manje. Ti nemaš toga?

Bijele fleke, ako je kao prah, to vidim kao:
- ostaje ti kamenac = tvrda voda, pojačaj sol u perilici (ili je krepao odmekšivač/depurator ako je stara perilica)
- ostaje bi prašak iz tableta = probaj tekući detergent. To se meni događalo s tim sfušanim tabletama od finisha. S tekućim i boljim tabletama nikad toga.
Staro 19.03.2025., 13:46   #2214
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Nemam opciju pojačavanja soli, koliko uzme, uzme. Jednom mjesečno naspem kilu do kilu i pol tako da je troši. Deterdžente sam mijenjao, prvo neke 3u1 tablete, onda običan prašak, sad te tablete i svaki puta isto.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Imao sam nekih sranja sa flekama i bijelim posudjem dok sam koristio tablete+sjajilo i dok sam naivno ispirao posudje u sudoperu prije masine, misleci da pomazem masini. Onda sam to prestao raditi i odonda sve pet.
Kako ti ne smrdi to neisprano suđe? Već sat vremena iza prvog ubacivanja suđa se usmrdi da treba zračiti svaki puta.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 19.03.2025., 14:05   #2215
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Mislis na prljavo posudje koje preko dana gomilam u otvorenoj masini ili (masinu ne zatvaram inace kad ne radi)? Ne smrdi nis, jedino sto ocistim su komadi hrane, listici salate i sl. da se bezveze ne vrti po masini. Gulas, ulje, masne tave i sl sto se moze rastopiti u vodi, to sve pustam.

Jedino sto bas nikad ne perem u masini je posudje prljavo od jaja i ribe. Za ribu jos ajde de, al jaja znaju zasmrditi ostalo posudje nakon pranja. Vec sam si to potvrdio vise puta, a od zene dobio salatu

Naletio sam na vise mjesta da kemija/enzimi iz tableta najbolje rade kada se imaju za sta primiti, za prljavstinu i masnoce... Zato vise i ne ispirem nista.
Staro 19.03.2025., 14:35   #2216
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Nemam opciju pojačavanja soli, koliko uzme, uzme. Jednom mjesečno naspem kilu do kilu i pol tako da je troši. Deterdžente sam mijenjao, prvo neke 3u1 tablete, onda običan prašak, sad te tablete i svaki puta isto.

Kupi za probu neki dobar tekući detergent pa vidi kako ti s time radi.
Staro 19.03.2025., 14:44   #2217
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Mislis na prljavo posudje koje preko dana gomilam u otvorenoj masini ili (masinu ne zatvaram inace kad ne radi)? Ne smrdi nis, jedino sto ocistim su komadi hrane, listici salate i sl. da se bezveze ne vrti po masini. Gulas, ulje, masne tave i sl sto se moze rastopiti u vodi, to sve pustam.

Jedino sto bas nikad ne perem u masini je posudje prljavo od jaja i ribe. Za ribu jos ajde de, al jaja znaju zasmrditi ostalo posudje nakon pranja. Vec sam si to potvrdio vise puta, a od zene dobio salatu

Naletio sam na vise mjesta da kemija/enzimi iz tableta najbolje rade kada se imaju za sta primiti, za prljavstinu i masnoce... Zato vise i ne ispirem nista.
Da, to što se preko dana gomila, kod nas često po 2-3 dana bude od pranja do pranja, inače bi vrtili polupraznu mašinu. Od jaja je mila majka u odnosu na razna variva, recimo od graha, salate s lukom i slično. Ne mogu ostaviti otvoreno jer vrata smetaju kad se stane pred radnu ploču.

Citiraj:
Kupi za probu neki dobar tekući detergent pa vidi kako ti s time radi.
Probat ću, to bude kao jastučić neki ili se natoči u posudu? Više bi odgovarala druga opcija jer mogu dozirati po želji.

Staro 19.03.2025., 15:27   #2218
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Miele Perilica(bez twin dos, fuck that shit, pere 3 puta dnevno po 9kg svaki load evo vec 4 godine(sezona)) i Miele susilica. Drugo sve Bosch za kuhinju, Klime samo Mitsubishi kirigamine(6 komada imam, jednostavno za vaditi turbinu i ciscenje svake god prije sezone), Jura aparati za kafe Sve testirano u apartmanima Od Miele nikad ne bi nesto drugo kupio za kuhinju jer je kompliciranije nego Bosch serije 8 a i nije potrebno. Cak su stapni usisivaci odlicni od Boscha serije 8.. ciste 24/7 i sve uredno..

Zadnje izmijenjeno od: pdx. 19.03.2025. u 15:36.
pdx je online   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 17:39   #2219
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Probat ću, to bude kao jastučić neki ili se natoči u posudu? Više bi odgovarala druga opcija jer mogu dozirati po želji.

Boca obična, natočiš u spremnik gdje ide tableta. Većina tih spremnika je tako građena da ne iscuri van kad zatvoriš vrata (ima brtvu oko kutijice gdje ide tableta).
Nemoj neki jeftinjak iz eurospina nego uzmi neki somat ili finish ili tako nešto, preživjeti ćeš jednu skuplju bocu za test.
Nemam nešto za preporučiti, mi kupujemo što se nađe po akcijama kod nas ili u IT.

Citiraj:
Autor pdx Pregled postova
Klime samo Mitsubishi kirigamine(6 komada imam, jednostavno za vaditi turbinu i ciscenje svake god prije sezone)

Jel to tipično za sve Mitsu klime ili samo taj model?
Ubi me Toshiba već godinama na servisu, za tu turbinu izvaditi treba cijelu unutarnju rasklopiti... serviseri me mrze, ne žele niti dolaziti pa moram sam
Klima je već stara, pomalo razmišljam o zamjeni, ali obavezno da je mogu sam servisirati
Staro 19.03.2025., 17:44   #2220
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Kupnja bijele tehnike

Koliko se sjećam kemije nije baš dobro miješati ocat i sol.

To između ostaloga rezultira klorovodikom koji isparava i nije dobar za udisanje. Kada se taj HCl pomiješa s vodom dobije se vrlo korozivna klorovodična kiselina (HCl) koja je prilično agresivna za metale i za svašta nešto.

A u suđerici ima puuno soli
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na