|
![]() |
#2162 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#2163 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Mi smo skroz zadovoljni s našom Electrolux perilicom i sušilicom. AEG i Candy su dio iste grupacije, AEG je navodno bolji a Candy malo lošiji od Electroluxa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Imam Miele aparat za kavu, placen nemalo, dvaput u jamstvu na servisu. A s druge strane deLonghi vozi godinama bez problema. O AEG-u cu promisliti. Naginjao sam Hisensu jer imam njihov hladnjak i zbilja je OK. Ali perilice su malo drukcija prica, opcenito. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Beko, par klasa lošiji od Electroluxa. Gorenje, ne. Hisense, ok je, ali žena nije željela perilicu bez programa ispod 1h, brzi program. Bosch, dobar i dalje. Da mogu birati, uzeo bi Electrolux ponovo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Freelancer
|
Nema tu pravila. Ja imam stvarno svih brandova (AEG, Bosch, Electrolux , Sharp, Candy, Quadro, Liebherr, Miele, Teka, Ariston) ali recimo suđerice u 18 god dvije boschove ( predzadnji model) smo sahranili (prva nepopravljivo, druga imala dva popravka u 7 god), nažalost sve se to danas kvari ![]() Sviđa mi se kod Miele što postoji opcija nadoplate tvornicke garancije ( unutar prve dvije godine) do 125 tjedana (10.x godina). Nije jeftino (zavisi od cijene uređaja) ali bar sam onda se tješio te brige na 10 god ![]()
![]() |
#2169 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Sve uzimam Gorenje zadnjih 10 godina, j(perilica, hladnjak, druga sušilica, pečnica, ploče za kuhanje) jedino još jedna sušilica Beko stara 7 godina, sve navedeno radi bez problema, nikad ništa popravljano, nikad greške izbacilo. Jedino Gorenje pečnica otišao donji grijač ali u garantnom roku, serviser došao 3. Dan od prijave kvara
![]() |
#2170 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupnja bijele tehnike
Gorenje najjeftinija suđerica pred-kitajska vozi već 8god. Burazu krepao Bosch nakon 5.5god ne znam koja serija. Za novi stan sam uzeo sve od LGa. Suđerica top model, sušilica i vešmašina prvi slabiji od top modela jer mi ne treba toliki bubanj. “Bumo vidli” ![]() Gorenje nisam htio jer janezi vele “kitajsko smeti”, Zamzung ima najgori servis od svih, Bosch koji je dobar je preskup, AEG za bilo kakav support traži da se registriraš na njihovom webu, Electrolux je… well… kako te pokenja (mogu biti dobri, mogu biti šrot), a o Candyju slušam samo horor priče. LG ima dostupan support, malo reklamacija, brzo izlaze na teren kada pozoveš servis a nisam čuo da se netko žalio. Nadam se da neću biti prvi ![]() Fridge je Liebherr. Dalje niti ne gledam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Imam LG perilicu F4WR710S2 i sušilicu RH80V9AV3N. Ne znam koje su klase ali sam jako zadovoljan skoro 2 godine. I jedno i drugo mi je preporod, pogotovo što se tiče buke. Imaju te neke tihe motore, perilicu ni ne čuješ osim kad uzima vodu ili vrti na 1400. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Isto tako, ima sam problem sa tokom vode u posudu za omeksivac, dosa serviser i reka rtfm, ocisitio filter dovodnog crijeva i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Samsunga dva imao (još imam), stalno nešto kenja, kalibrira, ovo ono. Miele je po pričama servisera iz jednog splitskog servisa jako osjetljiv na kamenac i kvalitetu vode, što više kamenca više problema, pa uzmi i to u obzir. Ja bi uzeo Bosch vjerojatno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Freelancer
|
Sve je osjetljivo na kamenac, od bojlera, pipa, tusheva, sudjerica, perilica rublja pa i naših bubrega ![]()
![]() |
#2175 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupnja bijele tehnike
Suđerici sam prvi dan namjestio na najveću potrošnju soli. Peremo skoro svaki dan, nula problema za sada u 8god. Kolegi je puklo crijevo dovoda vode prije posude za deterdžent na Miele veš mašini. Zamijenio ga je ali je ostala blokirana sa porukom za servis. Došao njihov ovlašteni serviser van garancije, spojio se laptopom, ponovno ju aktivirao i “300€ molim lijepo” :-/ Pa ti uzmi Miele ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
https://www.harveynorman.hr/perilica...sch-wgb24410by Zeli smo ju na akciji nekoj za 900€. 5 godina garancije, 10g na motor. Zamjenila je Elextrolux staru 15 godina koja dela, ali ima kapacitet od samo 4,5kg i počela je nekaj zezati sa odvodom iak sam ju rastavljal i čistil. Za sad oduševljeni, em je tiha, em bolje opere, em duplo više veša stane pa duplo manje put peremo...
![]() |
![]() |
#2178 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Po meni; Bosch, LG, Elektrolux i Miele (ako imaš para) P.S. Hisense ima problem što nema kratke programe... i još ako ju dobro napuniš produži pranje na 3 sata (i to šareno na 40C). Ne bih ju više kupovao ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Premium
|
Zašto ne Samsung? Pred 5g zamijenio Bosch perilicu za Samsung, kroz koji mjesec izlazi mi jamstvo od 5g. Model neki od 8kg. Tada me koštao skoro upola manje od Boscha, a ne bi rekao da upola slabije pere ![]() Da se nije promijenilo nešto unatrag 5g kod Samsunga? Nikakvih problema dosad s tehničke strane. Performanse - perilica forsira svakih x pranja neki program za samočišćenje i ženica se žali da neke programe uvijek skraćuje, npr. bijeli dugački sa svim mogućim dodacima trebao bi vrtiti 3-4h, a perilica zaključi nakon 1.5h da je gotova. To su te ekološke zafrkancije danas ![]() Jedino što mi fali u odnosu na Boscha, a to je moja greška što sam propustio tu info je da se na boschu (barem u tadašnjim modelima) moglo namjestiti pranje "u više vode". Samsung ima samo "više ispiranja". Ispostavilo se bitna info jer badava što na samsungu pustiš 4 ispiranja kad on to radi u 2 šake vode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Premium
|
"Candy is an Italian domestic appliance maker and is a subsidiary of Chinese multinational home appliances company Haier." Zanussi is an Italian producer of home appliances that was bought by Electrolux in 1984. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Moja Hisense masina ima za svaki program opciju da skratis vrijeme. Nakon biranja programa kliknes na "Quicker" gumb i u pravilu skrati program na pola.
![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Iskustva onih koji je imaju. Naravno da neki imaju i pozitivna iskustva, ali gleda se neki prosjek, a taj je kod Samsunga relativno loš. Samsung, recimo, radi dobre frižidere ... P.S. za 600€ može se kupiti dobra Bosch perilica (WGG klasa). Uz malo sreće10 godina si miran... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako te pogodi... Meni bila stigla Bosch veš mašina i smrdila po paljevini non-stop. Reklamirao, čekao novu dva mjeseca, uspjeli su je i izgubiti usput. Raspakirao, vrata visila i nisu se dala normalno zatvoriti, morao sam baš gurati kao sivonja. Vratio i tu, tražio povrat love, a staru Quadro premjestio iz garaže natrag u kupaonicu, 20 godina bez ijednog kvara, samo je glasna za popi*diti. Imam još Bosch centrifugalni usisavač bez vrećice 2.2 kW, a realno dosta slabiji i ne možeš usisati kuću od 100 m2 bez barem jednog čišćenja šugavog filtera. Jedan od filtera se raspao odmah nakon isteka garancije i novog više nema, ali svakako nije od neke važnosti. Bez kompresora se ne može učinkovito očistiti. Držim ga samo zbog hrpe filtera i što mišja govna mogu usisati bez da obolim od nečeg jer filteri sve upiju. ![]() Samsung neka se drži mobitela i storagea, ovo ostalo isto ne valja. Davno imao njihove klime, mikrovalne i još koješta, sve loše radilo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Samsung perilica, 8. godina, radi kao urica. Bosch susilicu seriju 8 uzeli novu prosle godine u 3. mj, u 3 mjeseca 5x reklamirao, nakraju u Boschu rekli da je do FW za koji se nezna kad ce popraviti i da je cijela serija pogodjena, vratio ju natrag. Uzeli Miele uz malu doplatu, evo je radi kao urica.
![]() |
#2189 |
Premium
|
mi imamo candy 8kg sa inverter motorom. sasvim drugačije radi odobičnog motora, tiše i mirnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Premium
|
Citiraj:
AEG nekad njemačka firma. srednje klase (kao što je bio i miele i nordmemde, telefunken,grundig i sl) prodan candyu. electrolux švedski, prodan candyu. sad svi zajedno prodani kinezu Heieru toliko o kvaliteti. na kraju krajeva - kako te zapadne. IME. ne jamči ništa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|