|
![]() |
#2581 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Najs, tnx za feedback! Meni je ideja jednom preci sa 2x27" na 32:9 ekran jer imam filing da bi mi tada bilo masu lakse raditi iz vise razloga: - glavni app/ekran bi mi bila sredina ekrana i bio bi iste velicine kao sada, dakle kao da gledam u 27" ekran. Po potrebi se i malo razvuces ako posao pita. Sve to uz nekakav fancy zones ili slican alat, jasno. - sa lijeve i desne strane bi ostao ipak veci prostor nego na 21:9 ekranima, ajmo reci sa svake strane je polovica 27" ekrana. U te prostore bez beda stavis mail, chat, browser... Jako puno koristim sadasnji 27" po pola pa znam da bi mi to bilo vise nego dovoljno. - sa dva poteza prebaci glavni app lijevo i sporedni app desno ako trebam.dvije stvari koristiti istovremeno i imam prostora kao dva puna 16:9 monitora Mene najvise smeta ta asimetrija i gledanje lijevo-desno kod dual monitor setupa. Ok, primarni mi stoji maltene u sredini, ali opet... Strah me da bi se na 21:9 morao stisnuti u sredini na primarnom appu ako zelim iskoristiti prostor lijevo i desno za ista korisno, a kod dual app setupa sam definitivno "skuceniji". I ne znam sta cu s igrama, kako to igrati u qhd rezi jer ne planiram igrati u nativnoj. Takodjer i streamanje igri sa kompa na tv (moonstream/steamlink)... Nazalost, nemam gdje probati 32:9 ili jos bolje, usporediti ga s 21:9. I
![]() |
![]() |
#2582 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Gdje si kupio monitor i ako nije tajna koja je bila cijena ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2583 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Nema baš nešto puno recenzija tih monitora na YT. Kad sam ga ja uzeo u Protisu, sa dostavom OSE me došao 345 EUR. Vidim da je sad pojeftinio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2585 |
aka Mali Mirko
|
Pa gle...kod nas nema neke velike ponude 32" 1440p >144Hz IPS monitora. koliko se sjećam iz HP i Gigabyte, još mi je bio u izboru i jedan Samsung. Za razliku od ponude takvih 27".... Monitor je meni 7.93/10.... crna kao i kod svih IPS monitora, mali/umjereni backbleed, wow efekt je 32" na 27" nisam išao jer mi to nebi bio neki upgrade sa 26" 16:10 kojeg sam imao. Mislim da mu 1440p dobro pristaje (92 dpi, prije sam imao 86). Meni bi 4K bilo presitno na 32" a i nemam hardver za tako nešto. Solidan allrounder. Build quality... good. Ima podešavanje po visini i landscape mode što Gigabyte nema Ima HP OMEN softver kojim mozes mijenjati postavke monitora iz windowsa... Zadnje izmijenjeno od: pogi. 03.02.2025. u 15:00. Razlog: softver |
![]() |
![]() |
![]() |
#2586 |
Premium
|
Gledam taj HP Omen i gledam Samsung Odyssey g50d ls32dg500euxen . Samsung ima HDR , a Omen nema . Samsung ima Display port 1.2 pa kada je HDR uključen osvježavanje je 144 Hz , a ne 180 Hz . Trebao bih se za koji dan odlučiti što ću kupiti . Mislim potrošiti do 350 € . Svaki savjet je dobrodošao pa pozivam kolege forumaše da mi pomognu u odluci . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2588 |
Premium
|
Naručio sam HP OMEN 32q . Prevagnula je mogućnost dokupa produljenja garancije 2+3 , display port 1.4 i dobre recenzije . Sa dostavom i dodatnim osiguranjem do 5 godina , izašao je 330 € Gigabyte GS32Q nije dostupan . Samsung daje samo 2 godine garancije bez mogućnosti produljenja na 5 godina i ima display port 1.2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2589 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Jel ima veze gdje si uzeo za produljenje jamstva? EDIT: vidim u Protisa je. Tu bi ionako uzeo https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click Sent from my SM-S928B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: jucca. 05.02.2025. u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2590 |
Premium
|
Da , oni jedini koliko vidim imaju tu opciju 2+3 . Links je imao to prije , ali je to ukinuto kod njih . Ne znam točno razlog . To osiguranje u biti pokriva popravak do vrijednosti uređaja . Ako se uređaj pokvari više puta i osiguranje pokrije trošak do vrijednosti uređaja to je to, ostale popravke plaćamo sami o svom trošku . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2592 |
Premium
|
Može , nadam se da neću previše čekati dostavu i da će doći u jednom komadu jer dostavlja Overseas. Uplaćeno je u Protisu pa me zanima i koliko je njima potrebno da robu predaju dostavnoj službi . Zadnje izmijenjeno od: Kristijan1. 06.02.2025. u 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2594 |
aka Mali Mirko
|
moj post sa dojmovima Omena 32q je bio samo osobno mišljenje... ne preuzimam ikakvu odgovornost u slučaju negativnih dojmova sa vaše strane! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2597 |
Premium
|
Meni stigli jutros. Taman razmontiravam stare monitore sa riga pa javim dojmove kad sve složim ![]() BTW jel trebaju kome AOC 32" cq32g3su 1000R. Imam ih 3. Nisu puno koristeni, mozda sat, dva tjedno. Kao novi. Koliko uopce tražiti za komad? Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2598 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
A dodatno, imam vec G7 4k doma sa kojim sam full zadovoljan tako da vjerujem da ce i ovo biti dobro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2599 |
Premium
|
Koliko je garancija na monitor i u kojoj trgovini kupuješ ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2600 |
Premium
|
Evo nakon dva tjedna sto imam HP OMEN 32Q. Ukratko, super zadovoljan. Slika ostra ko zilet, nema backbleedinga na nijednom od tri sto ih imam, odziv odličan, i u simracing igrama i na najvecim briznama slika i "motion" odlican. Ovi bocni su pod 130st kutem, nemam nikakvih problema, slika je ista kao i na centralnom. Nisam nista cackao po menijima, zadovoljan sam i ovako. Iako nema HDR, sto je mozda po meni mozda i plus, jer smanjuje cijenu samog ekrana, a u ovom cijenovnom rangu, i na nonOLED ekranima ne vidim neki smisao. Za HDR imam OLED monitor, i tome se ijedan drugi oanel moze teško približiti. Za malo manje od 300E sa 5g garancije, top. Evo par slika kako je sve skupa ispalo i kratki video. Uglavnom Super super zadovoljan ✌️ ![]() ![]() Sent from my SM-S928B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2602 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: jucca. 08.03.2025. u 19:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2603 |
Premium
|
HP OMEN 32Q je uistinu dobar monitor . Cijena je prihvatljiva i nije mi žao što sam ga kupio . Slika je oštra , odličan kontrast , žive boje , a igre su fluidnije i sve to izgleda puno bolje nego na starom dobrom AOC Q3279VWFD8 monitoru . @pogi hvala na prijedlogu za monitor . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2604 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Čitam po netu o ultrawide monitorima, vidim da se za productivity spominju PIP i PBP - u nedostatku mjesta u novom stanu nemam mjesta za 2 monitora - a volio bi imati iskustvo 2 monitora za rad od kuće. Negdje sam naletio na Dell koji može primiti 2 inputa i ekran “hardverski” podijeliti ”po pola” gdje bi Windows prepoznao 2 ekrana. Je li to PBP i može li se koristiti isti source - ne da su 2 laptopa spojena na 1 monitor, već da se simulira 2 monitora iz jednog sourcea? Splittanje prozora unutar Windowsa mi ne igra jer konstantno šaltam RDP, browser, N++, razne wordove, excelove, teamse i notese. Postoji li neko rješenje koje bi preporučili i monitor od možda 32” koji bi to podržavao, a da ne moram u banku po brzi kredit ![]()
![]() |
#2606 | |
49%winner
|
Citiraj:
Neka razmisljanja sam pisao ovdje, ali nikad se nisam odlucio, i dalje se drzim 2 ekrana. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3785485 Jesi razmisljao o fancy tones (power toysu) za upravljanje prozorima? Bi to bilo to sto zelis?
![]() |
![]() |
![]() |
#2607 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() Izgubiti pola ekrana mi nije problem, samo da Windozi vide 2 odvojena ekrana gdje full screen jedne aplikacije ne bi trumpao cijeli kolaž, a koliko vidim, Fancy Zones radi s windowed aplikacijama - full screen bi opet otišao preko cijelog ekrana. U tom slučaju imam i Windows splittanje, koristim i sada to ali rijetko
![]() |
![]() |
#2608 |
49%winner
|
Aaa full screen, e to fancy zones koliko znam ne hendla. Zapravo sad kad si sve to napisao, i mene zanima slicna stvar recimo na 32:9 ekranima: 1) hocu igrati nesto u QHD (pola ekrana, bilo lijevo ili desno, ili ograniciti igru na sredinu ekrana - je dosta samo odabrati QHD rezu u igri da bude centrirana, a ne rastegnuta od ruba do ruba) 2) film recimo pogledati na pola ekrana... Moze li se to postici na ultrawideovime? Nagadjam na glas, neka netko potvrdi, ako spojim dva izlaza iz istog kompa na takav monitor hoce li se tada ponasati kao dva odvojena ekrana? I po mom misljenju to bi trebalo biti dovoljno za aktivirati PbP, rajt?
![]() |
![]() |
#2609 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2610 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
https://youtu.be/rJ8B5fhh7LE?si=VQUfURRwddsWx-6I Izgleda da je ovo to što mi treba. Windozi prepoznaju 2 displaya, jedan je 16:9 drugi 5:9 u vertikali, s tim da postoje razne opcije. Perfekt. Koliko vidim Samsung Viewfinity S5 ima PBP po relativno povoljnoj cijeni za 34”
![]() |
![]() |
|
|