|
![]() |
#6661 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Dosta mi je kompleksna konfa na MKT-u, sve je radilo do bridge moda, morao sam patiti 2 god na A1 jer nisu to mogli dati... nikad mi nije ISP router bio na čelu mreže da kontrolira routing i ostale servise na kraju priče.... kako imam VLAN filtering po bridge interface-ima, na kraju taj Internet port nije radio samostalno, već sam morao napraviti bridge u koji sam ubacio samo taj jedan port i na bridge dizati pppoe klijenta a ne na sami interface + src. nat masquerade (to sam*i*imao*ali*eto). Sad to na kraju ima smisla ali eto da pomognem ako netko drugi upade u isti problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6662 | |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Tebi je popust cca 4.50€ mjesečno i toliko si manje plaćao T-Comu jer si imao ugovornu obvezu. Plus prva 3 ili 6 mjeseci po 1€. Ako misliš promjeniti operatera, plati razliku popusta koja si ostvario i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6663 |
Uptime freak
|
A eto, stvarno nebitno, ali meni je na istom mjestu 172.17.99.1: ![]() Ki će ih znati... čemu to... btw: vidim da nam je različit MTU/MRU... koliko se sjećam, ja imadoh problema sa otvaranjem stranicama kad je bilo 1492. Ako ti bude štekalo, sjeti se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6664 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6665 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6667 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
Dakle trenutno mjesečno plaćaš ~4.5€ manje nego što je puna cijena paketa. Zadnjih 7 mjeseci plaćaš tih 4.50€ manje i to ti je taman razlika od 130€ do 165€. Razlika zbrojenih popusta koje si ostvario. Za 4 mjeseca će ti biti 180€ razlika. Naravno da ih moraš platiti ako misliš raskinuti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6668 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Dobro ti je objasnio, do prije 7 mjeseci si bio iskoristio 130€ popusta, a od tada još 7 puta 4,50€. Izračun se vjerojatno sastoji od neke fiksne naknade za instalaciju + možda si koji mjesec imao za 1€ + mjesečni popust puta broj mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6669 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Mojim roditeljima, penzicima ( na tatu ) prijavljen prikljuca, istice ugovor od 24Mj za Max2 paket. ( Internet i telefon). Koja je najjeftinija cijena na HTu za to navedeno ako se uzme u obzir da je penzioner, jel ima kakav popust? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6670 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Imao sam isti slucaj da mi s trajanjem ugovora rasli penali, instalacija od strane tehnicara i popusti mjeseci. Odlezao do kraja i reko ajca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6671 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jel se meni to samo čini ili je u HTu kaos po pitanju te optike? Prebacujem 4g staru optiku s HTa na Iskon. Prije 3 dana zove HT tehničar da ima za mene provesti optiku. Objasnim mu da je optika već odavno u funkciji i da samo treba novi router donijeti, doslovno plug &play. Danas dolaze 3 ekipe: - prvo neka dvojica, otvore ormarić na zgradi, čeprkaju nešto valjda pola sata i odu. - zatim isti HT tehničar koji se najavio, uključimo iskon i ajd bok - 10 min kasnije dolazi neka ekipa HT kooperanata koji imaju nalog da mi trebaju optiku provući!? ![]() U tom HTu se stvarno ne zna tko pije tko plaća ![]() 3 ekipe izlaze na teren za 10 min posla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6672 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Kod mene jucer slicna situacija. Dogovorio sam optiku od tcoma prosli tjedan, i u ponedjeljak me zvao tehnicar broj 1 i dogovorili termin danas ujutro. Jucer me kasnije ujutro zove tehnicar broj 2 da ima nalog za instalaciju i da ako sam slobodan da bi dosao odma. Par poziva gore dole izmedu njih i vodstva, instalirao mi je on jucer a ovaj drugi me zvao u meduvremenu i saznao da je rijeseno. Nisam nezadovoljan jer sam rijesen i dan ranije, ali tu je ocito lose sredeno kako dobivaju naloge od ovih iznad sebe. edit: Moze li se ruteru tcoma pristupiti za dns postavke, npr za adguard home setup?S obzirom da sve danas ide preko aplikacije telekoma? 192.168.1.1 nema nikakvo sucelje samo status, ruter je TECHNICOLOR FGA2233. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.03.2025. u 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6674 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opisivali smo taj novi igrokaz gdje router nema klasične postavke nego se sve postavlja daljinski preko web portala, zovu je RDK platforma. Naravno da je to karikatura sa par postavki oko WiFi postavki i ništa drugo. Sve ostalo su "napredne postavke" ...... > zaboravi(te). Jedina alternativa je da ako možete i znate složiti custom router, a i za to prvo treba tražiti da vas skinu sa RDK platforme, donesu / pošalju drugi router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6675 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Da podijelim svoje iskustvo s optikom. Trenutno sam na HT bakru (adsl) i prilikom provjere dostupnosti optike na mojoj adresi dozvolilo mi da ugovorim optički paket. Nakon par dana (bilo je to prije mjesec i pol) zove me "Filip iz HTa" i veli neka ga nazovem poslije 20.03. i da će onda biti moguće na terenu tehnički sprovesti optiku. BTW, šaht za DTK je kod susjeda na dvorištu, samo treba do mene dogurati optički kabel. I tako zovem ja natrag +3858000026 ali tamo ne dobivam nikakvog Filipa nego neki automat. Znam da možda pitam gluopst, ali zna netko kako doći do tih tipova iz telefonske prodaje, odnosno tog Filipa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6676 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Hehehe bojim se nikako ![]()
![]() |
![]() |
#6677 |
Premium
|
G. Filip me nazvao nekoliko minuta nakon postavljenog pitanja. E sad, ili prati ovu dretvu, što je vrlo pohvalno ili se baš potrefilo. ![]() U svakom slučaju sve smo dogovorili i čekam poziv tehničara, koji, nadam se, neću propustiti. Hvala Filipe ako ovo čitaš! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6678 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2019
|
Tražio sam na optici micanje RDK i stavljanje ONT-a da stavim svoj ruter. Kad je tehničar bio, uzeo je Technicolor ili kako god se zove i donio mi ONT, a ruter nije nikakav donio, nego je rekao da stavim svoj kad nabavim. Je li to OK jer se bojim da me poslije ne ganjaju da im vratim ruter koji uopće nemam. SZK sam zvao zbog nečeg drugog, i napomenuo sam to, i oni tvrde da je nemoguće da nemam njihov ruter. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6680 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6681 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2019
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6682 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Mislio sam da su dobili nešto novije.Ti Huawei nisu neka sreća |
![]() |
![]() |
![]() |
#6683 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Kod mene već mjesecima razvlače optički kabel, po 3 ekipe, dođu, rade nešto, nema ih par tjedana i tako u krug... Gdje mogu dobiti obavijest kada bi to trebalo biti završeno? Po onom planu gradnje sa HT weba krajnji rok je bio 31.12.2024.! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6684 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Frendu u selu isto razvlace optiku. Izasao on bezveze van, pitao kad ce doci na njegovu kucu, ispalo da nije niti u planu za optiku. Ali susjedi recimo jesu. Zasto? Zato jer susjedi jos koriste telefon na bakru i smatraju ih aktivnim korisnicima i automatski su na listi. Frend je godinama na 4G netu i nema bakar/telefon ugovoren vec dugo vremena. Long story short, nakon tjedan dana dobio i on optiku na fasadu.
![]() |
![]() |
#6685 |
Premium
|
I kad je pušteno u pogon? Dobio sam i ja prvo ormarić, prije par tjedana i optički kabel u njega... Ali oni i dalje nešto rade okolo po ulici... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6687 |
Premium
|
Mene otprilike 2 tjedna kasnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6688 |
Premium
|
Ja sam isao kao mali mujo. Na provjeru dostupnosti i tamo me pustilo da ugovorim. I fakat, nakon mjesec dana eto ekipe. Ali sad je problem sto je od TK sahta do moje kuce 90 metara alkatenke koja je negdje zblokirama i nejde forspan kroz nju. Pa rekli oni, doci ce ekipa sa sondom i bagerom. I tako sad sve stoji, tlakavci mi raskopani na jednom dijelu kod parapeta jer nisu mogli naci alkatenku i sl. A bagera ni od kud... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6689 |
Premium
|
A gdje mogu dobiti konkretan info o datumu dostupnosti optike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6690 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Da te moraju spojiti 30 dana od sklapanja ugovora te ces dobiti 30€ po danu kasjenja max 450€ Da vidis kako ce pozuriti da te spoje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|