|
![]() |
#3451 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Mene samo zanima jesu li sistemci onda isprogramirali tu Revolut aplikaciju? ![]()
![]() |
![]() |
#3452 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Najbolje ti je koristiti fizičku karticu ak ovakav pristup ne funkcionira. Sigurnost bu samo bila sve veća i ne bu skoro nitko razmisljal za tvoj, izuzetno rijetki, primjer korištenja appa. Računaj da su svi ti ficri da se useri zaštite sami od sebe, pa pogle kolko ekipe ne updejta mobove i kompove i koriste datum rođenja za svoj pass?!
![]() |
#3453 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ne, stara verzija ti ne dopušta login. A ako se logiraš sa novom verzijom onda ti ne dopušta downgrade. Neki od postojećih updejtanih korisnika ne vide ta nova ograničenja, vjerojatno sve dok ih iz ovih ili onih razloga ne šutne van pa se moraju na novo logirati, sa svim novim "sigurnosnim" pizdarijama
![]() |
#3454 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
trebaju prilikom instalcije dat opciju ako izgubim novce ili mi ih netko ukrade da nemam pravo zaljenja jer sam iskljucio 903 sifre i provjere tim je obicno opsjednuta ekipa koja ima 89 eura na racuna i sluzi im za placanje poljskog jutub premijuma i slicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3455 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
O kakvih 903 šifre i provjere lupaš? Imaš li uopće Revolut? Ulazim u Revolut app s otiskom prsta u roku 0.003 sek, i to je jedina provjera koja je potrebna i koju ću svakako staviti na svaki bitniji app. Kome je to problem, nek se ostavi digitalnog novčanika, imaš bankomate pa podiži keš i uživaj u slobodi bez provjera. Ekšuli, i na bankomatu treba PIN, jbg, ništa onda.
![]() |
#3456 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Na kraju zakljucak je da auditorima namjerno ostavimo par rupica da oni nadju i budu sretni a mi to sfixamo u jedan dan ![]() Inace vidim imas dosta toksican stav prema developerima, ja sam uvik sa svojim sistemcima bio top, cak i kad sam ih tražio "more poweeeer" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Nažalost da. Auditori su posebna priča. Upitnog iskustva i stručnosti te nerijetko vrlo filozofskog stava kako bi što trebalo. Ali PIN/biometrija za autentifikaciju korisnika na mobilnoj banking aplikaciji je no brainer. Banka ne želi biti zatrpana zahtjevima za gluposti jer je netko osjećao potrebu rootati mobitel, stavljati custom rom ili disejblao sve provjere. BTW sa programerima imam odličan odnos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3459 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
ahh ti si onaj sa 89 eura na racunu....frendek ubaci 30 000 eura na revo pa se javi kak je proslo, lp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3460 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Prošle godine sam ubacio oko 20k€, kupovao dionice i krypto, ulagao preko savingsa i nikakvih problema. Dok na Coinbaseu me zajebavaju već 2mj sa KYCom i gdje mi je blokiran account jer eto, nemreš doći do nekoga čovjeka u supportu da riješimo stvar, a linkovi koje šalju u emailu ne vode nikuda |
![]() |
![]() |
![]() |
#3462 |
Premium
|
Uspio sam riješiti te "sigurnosne" probleme na custom romu.Na kraju, root je neophodan da se mogu sakriti property koje revolut gleda kako bi utvrdio kako je custom rom u pitanju. To je sva mudrost. Nema veze to što je stock firmware još i stariji od tog Lineage OS, koji hoćeš nećeš uključuje i neke sigurnosne updejte. Mnogo napredna sigurnosna provjera, nema šta. Ako već glumataju da im je stalo do sigurnosti, onda ne bi trebali dopuštati otvaranje aplikacije na starom firmweru, ali bi to značilo gubitak korisnika. Jedino što ovaj stari mob ima problema sa kamerom tako da ne mogu aktivirati revolut ![]()
![]() |
#3463 |
#erase startup-config
|
Mislim da im je stalo do sigurnosti i da im nije pretjerano stalo do ljudi koji namjerno hakiraju svoje mobitele da bi zaobišli provjere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3464 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kupio neki dan dionicu u vrijednosti 10 k eura, proslo sve bez problema. ![]()
![]() |
![]() |
#3465 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
![]() |
#3466 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#3468 |
#erase startup-config
|
A regulator zatim pošalje svoje proktologe s gumenim rukavicama do ramena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3471 |
#erase startup-config
|
True. Odoh deaktivirati airbagove na autu. Nikad mi nisu trebali, pazio sam. Stavit ću i varalice za pojas da se ne moram vezati ![]() Samo se maltretiram s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3473 | ||
Premium
|
Citiraj:
Hakiraju svoje mobitele... to je nešto što bi moja mater koja o tehnici pojma nema rekla ![]() Citiraj:
Dečki, ovo je tech related forum. Molim vas lijepo, nemojte pričati takve notorne gluparije. "Hakiranje" vlastitih telefona nije za vas, sve pet. Pa nitko vas ne sili niti potiče na to. Ja, ako išta, potičem vas da malo razlmišljate, da gledate na svijet kao sustav u kojem i drugi ljudi žive i imaju preference koje se s vašima često ne poklapaju. Gotovo sve aplikacije imaju stranicu/meni koji se zove "preferences", potražite u riječniku što to znači. Ja s vama ovdje shvatim kako se ne smijem čuditi tome što je tehnologija postala, jadno da ne može jadnije.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 10.03.2025. u 15:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3474 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3476 | |
Premium
|
Citiraj:
Onaj tko misli da bilo što od ovoga ima veze sa sigurnosti (većina vas ovdje) je smiješan. Djetinje ste naivni i smiješni. Htio sam ostaviti taj prastari stock kinez, ali samo zbog vas ovdje budem išao sa samohakiranih 18.1 uz primijenjene fixeve za vaše "provjere". Nije njima stalo niti do njihovih premium korisnika. Drugim riječima, nije im stalo do njihovog bottom linea. A nije im stalo niti do sigurnosti, pa ti vidi.
![]() |
![]() |
#3478 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3479 |
Premium
|
Nisam ja pokrenuo trakavicu, nego ekipa koja nije u stanju čitati s razumijevanjem. Što bi i tebi bilo očito kada biš s razumijevanjem pročitao moj post od prije par dana a na kojeg je svega par kolega ponudilo odgovor na postavljeno pitanje. Zbog čega im se, u ovo zaista turbulentno vrijeme tvrdih uvjerenja i uskogrudnih svjetonazora, od srca zahvaljujem. Ali, moram priznati kako ste ipak bili u pravu. Pred par sati mi je CEO Revoluta poslao mail i ponudio nagodbu u želi da spriječi eminentnu tužbu oko tih 48.72€ što imam na računu, kada iste hakeri budu neminovno hakirali sa ovog mog nes(p)retnog samo-hakiranog telefona. Sutra budem vidio šta i kako, ovako bitne odluke treba donositi hladne glave.
![]() |
#3480 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Pokvari ti se telefon / pukne mu ekran / krepa mu baterija Nosiš ga na servis. Na servisu ti zločesti serviser roota mobitel i pukne u njega screen grabber / keylogger / nešto deseto - Situacija #2 Na putu si i baterija ti je prazna. Jedini izvor struje je javni punjač na random javnom mjestu. Spojio si svoj rootani mobitel na kompromitirani punjač - Situacija #3 Ukrali su ti mobitel / izgubio si ga Da se nabrojati još sličnih situacija gdje svatko tko barata tvojim osjetljivim podacima kao što je bankovni račun, jednostavno ne želi doći u situaciju da zbog korisnikove neodgovornosti i nemara ima potencijalnu pravnu trakavicu. Bio sam za vikend na sajmu fotografije. Jedan od izlagača je bio Cewe. Renomirana firma, sve čisto. Jedan od proizvoda im je kiosk za printanje fotki (mislim da ih u HR Muller ili Dm koristi). Na sebi imaju USB portove, čitače kartica i ono zanimljivo....USB-C i Lightning kabele. U 15 minuta koliko sam se zadržao na štandu, vidio sam barem 20 ljudi koji su bez imalo razmišljanja kabelom spojili svoje mobitele i dali kompletan pristup svojim fotkama, samo da bi iskoristili ponudu od 5 printova besplatno...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 11.03.2025. u 01:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|